PeterPan 357 Napisano Jul 12, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zazor izmedju zupcanika ne moras podesavati u slucaju da je menjac zdrav. Dovoljno je da pomeras osovine sa svim zupcanicima. Posto ti izbacuje iz trece, duzu osovinu bi trebao da pomeris ka unutrasnjosti, odnosno od korpe kvacila, postavljanjem distancera izmedju lezaja i prve brzine. Malo je nezgodno proveravati ove zazore, posto je menjac na nepristupacnom mestu. Sastavi blokove sa menjacem bez da ubacis radilicu i tako ga cackaj. Tako ce ti biti lakse ako ces blokove morati vise puta sastaviti i rastaviti, a nece ni radilica, ni lezajevi da se bune. Pre sastavljanja dobro proveri stanje zupcanika, posto ce i dalje izbacivati iz brzine ako je zubcanik oblajznuo. Obavezno proveri i osovinu na kojoj trce vile menjaca. U vecini slucajeva je ona kriva kada izbacuje iz trece. Nekad to okom ni ne mozes primetiti. Najbolje da odneses kod strugara da ti on proveri. Ako imas jos neko pitanjce i mislis da ti mogu pomoci, slobodno me nazovi na broj 063/7-005-145. A sad odoh na put! Pozdrav drugari! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 12, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Osovinu po kojoj idu viljuske mozes proveriti i tako sto je stavis na staklo, pa je okreces i gledas dal je u svim polozajima uz staklo, ili se odvaja. ovo ti je za prvu pomoc, a ako nisi siguran - kod strugara da je proveri . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Jul 12, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima.Definitivno mi je duza osovina mnogo pribijena prema korpi,moracu da je odmaknem nekako.Neznam dali je pametno da stavim neku sajbnu izmedju lagera i zupcanika,da korpa nebi mogla da privuce mnogo osovinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Jul 12, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovo , stavi samo golu osovinu u blokove , vidi kolki luft ima i sajbnuj prema kvacilu da ostane mali zazor. Spakuj ceo menjac na levu polutku bloka ( bez desne )i menjaj brzine , verovatno ces videti gde ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moke 0 Napisano Jul 13, 2010 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zavidovići (BiH) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima.Evo me ponovo sa vama nakon osrednje pauze (razlog pauze saobraćajna nezgoda,prevrtanje automobilom, hvala Bogu ne s jawurom). Lorde da li si sredio dihtung? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 13, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Nisam jos, sredjivao sam paljenje. Sad cackam oko karburatora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gorancha 49 Napisano Jul 13, 2010 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: KN13DN Prijavi odgovor kao problematičan Nisam jos, sredjivao sam paljenje. Sad cackam oko karburatora... Ajde,potrudi se,sad bar imas izbor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 13, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Glupavi siber izgleda da je jeb** ler, stavio sam drugi i sad ko singerica stekce na leru... Jos nisam smislio sistem fiksiranja zvonca, provozacu malo tamo-vamo i kontrolisacu dal' se pomera. Danas sam napravio na brzinu i blokator klipa od stare svecice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Jul 14, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Lorde , stavi par sirih a tankih sajbni sa obe strane zvonca i namazi nekim lepkom ali ne super lepkom da bi imao vremena za korekciju kod stezanja i resen problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 14, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sa spoljne strane cu staviti pljosnatu siroku tanku al' onu sto je kriva (ne feder-sajbnu). Umesto srafa icice odgovarajuci brezon (od ideje imbus-srafa bez glave). I samo ne znam da li i sta da stavim izmedju brega i zvona? Siru 'iseckanu' podlosku? Naravno, neka vrsta lepka ne gine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Jul 14, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Da , fora je da se poveca kontaktna povrsina jer ako je zvonce od aluminijuma ( pretpostvljam ) zbog vibracija i tvrdoce ( mekoce ) materijala , popusta , samo utvrdi nacin da se zvono dobro stegne na pravom mestu , na pr. obelezi na bregu i pertinaksu od elektronike reperne tacke kada ti je klip na 0.6 pre gmt , poklopi sve i stezi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 14, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Zvonce nije od aluminijuma, neko gvozdje je u pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jul 14, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan lorde to sto pali tesko kad je vruc to ti je do karb. (imao sam isti problem) premalo benzina u smesi probaj da malo dostelas karb... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 14, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Znam, to sam sredio. Ma i filter mi je onaj stari gotov (20000km) a novi koji sam pravio mi se ne svidja konstrukcijski - jako tesko je zatvoriti kutiju i plasim se da je ne upropastim. Filter vazduha za Juga je 250 din a za Jawu 1000 a razlikuju se samo po dimenzijama i iz principa ne zelim da ga kupim A nikako da smislim neko kvalitetno i trajno resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aman 7 Napisano Jul 15, 2010 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Molim za pomoc iskusnijih,potreban mi je akumulator za Jawu CZ 175 na 6V pa bih molio da me neko uputi koliko bi bilo dovoljno amper casova za nju? Unapred hvala!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 15, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sve iznad 4Ah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jul 15, 2010 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Gledam nesto po netu i nije mi jasno, da li je Jawa 638 ISKLJUCIVO TwinSport 350? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gorancha 49 Napisano Jul 15, 2010 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: KN13DN Prijavi odgovor kao problematičan Molim za pomoc iskusnijih,potreban mi je akumulator za Jawu CZ 175 na 6V pa bih molio da me neko uputi koliko bi bilo dovoljno amper casova za nju? Unapred hvala!!!! Hm...Ne bih zeleo da upadnem u neku retoriku,ali za tu Javu koristio sam bateriju od mobilnog za pobudu,i radila je ...Naravno,samo za pobudu,a ostalo...Kupi bilo koji klasican akumulator,i zavrsice pos`o... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 15, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan @ Andreja - 638, 639, 640 i nove Basic, Tramp, Style i Police imaju zajednicki TwinSport 350 agregat. Uz uljni mesac ili bez, ostalo je identicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Jul 15, 2010 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan @ Andreja - 638, 639, 640 i nove Basic, Tramp, Style i Police imaju zajednicki TwinSport 350 agregat. Uz uljni mesac ili bez, ostalo je identicno. Порад пумпе за уље имају, диск, алнасер и дигитални ''цајгер''. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jul 16, 2010 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Hvala najlepse, to me je zanimalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 16, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, ali Andreja je pitao samo za agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Na koji nacin je najlakse rastaviti radilicu, hocu da zamenim lager ali onda moram da skinem i jednu klipnjacu da bih dosao do lagera. Drug moze da mi sklopi i izbalansira ali ja da je rasklopim, ali nesto mi ne uspeva na nacin kao sto je on njegovu rasklopio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 16, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da ce ti ove slike pomoci (preuzeto sa nekog cini mi se Poljskog sajta, link nemam) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 16, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ovo u principu moze ovako da se uradi, ali mislim da bi se ukosila radilica jer se napinje samo sa jedne strane. Mozda probati sa onim alatom za sabijanje opruga ( samo u kontra smeru ) . Ja nikad nisam to radio, postoji i masinska obrada, lepo im dam, oni to sve lepo rastave, sastave i izbalansiraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...