winger 15 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan I Vukovic je imao originalne filtere, bar za 638. Jos jedna stvar koju sam naucio od Engleza, mada nisam nikada licno probao. Skines sa starog filtera one gumene zaptivke sa vrha i dna i potopis ga u benzin i zapalis, tako da ceo papir izgori i ostane samo metalni kavez. Ocistis kavez da ne ostanu tragovi pepela i necistoca. Onda uzmes sundjer za pakovanje (onaj sto u njemu stoje elektronski elementi, kartice za racunar i slicne stvari, treba ga negde nabaviti kod ljudi koji trguju elektronikom i sl.) i uglavis u taj kavez umesto papira, a na dnu i na vrhu zaptijes silikonom i vratis stare zaptivke. Kada se silikon stegne naprskas ceo sundjer WD 40 sprejem i to je to. Kazu (mada ja nisam probao) da motor puno bolje vuce jer ga navodno fabricki filter previse gusi. To mu valjda dodje kao neka "uradi sam" varijanta K&N filtera, jedina razlika sto oni koriste pamuk i njihovo ulje a ovde sundjer i WD 40. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Maj 7, 2010 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije do srafa, ok za vibracije, problem je sto masina prima gas donekle, a onda vise nece najblizi opis je ko da udje u blokadu il zeza varnica il nema dolvoljno goriva il radilica pocne toliko da baca..... Nisam imao zivaca da danas cackam provericu jos jednom paljenje, zameniti svecicu, podicicu iglu po savetu.... ako jos neko ima ideju dajte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 7, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nedostatak srafa sam spomenuo zato sto sam se na trenutak setio koliko sam bio izgubljen i uplasen kada je motor poceo da se trese u voznji. Mislio sam da ce se raspasti pre nego sto cu uspeti da se zaustavim. EDIT: Golube, mozda te zeza kondenzator, tako sto pri manjim obrtajima radi posao a pri vecim zakaze. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 7, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam malo detaljnije pregledao donju sliku. Sta je ono crveno izmedju kape od svecice i zutog kabla? Ako je neka svetleca igracka koja se trza na varnicu onda postoji mogucnost da te bas to zeza na vecim obrtajima. Jednostavno izgubi kontakt i ne prenosi varnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Maj 7, 2010 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Jeste ''svetleca igracka'', posto sam ranije imao problema sa bombinom ona me ''spasla'' skidanja kape sa svecice nabijanja srafcigera i kurblanja da bi videli dali baca varnicu. Sutra cu uzeti novu kapu i kabl za bombinu pa cemo da vidimo. mozda je otkazala igracka.... Radilio je do skora sve ok. Videcu da promenim i kondezator imam kuci gomilu, moze li sa BMW R25/50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je pasovao od Juga (25 mF ?) bio je 70din/kom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Maj 7, 2010 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima veze sto sam ja tj. Jawa 6v moze kondez sa 12v? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sad si me malo zatekao sa pitanjem, nisam 100% siguran ali mislim da nema veze. Valjda kond. puni dokle ide ulazni napon, a sto je veci nominalni (odnosno sto bi mogao jos da istrpi) ne smeta. Mada kazem ne smem da garantujem, valjda ce drugi znati bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ..znate li teoretski kako uopšte radi ''baterijsko paljenje'....' .... Uzgred,ima li neko saobraćajnu,deklove i ram za tip 638 a da oće da proda?Sklopio bih rado još jednu ;D Predpostavljam da je kond. tu da, nakon otvaranja platina, povuce struju tj. da struja potece kroz njega a ne kroz vazduh izmedju platina jer je kroz kond. manji otpor, pa tako sprecava varnicu izmedju platina i tako obezbedjuje sigurniju/jacu varnicu na svecici i produzava radni vek platina, a posto je jednosmerna struja cim se kond. napuni struja vise ne protice dok se ne isprazni (dok se ne sastave platine). A sa obzirom da je kond. vezan paralelno sa platinama sto ce reci redno sa primarom bobine predpostavljam da u trenutku malo posle otvaranja platina, kada se kond. napuni, ako dodje do pada napona na primaru sada se kond. moze prazniti kroz primar i tako pojacati i struju na sekundaru (iskru). Ispravi me ako negde gresim jer nisam bas jak u tome. A sto se tice saobracajne, nemam je ali sam hteo nesto da pitam ako nije tajna. Cesto citam da ljudi traze "papire" ili "saobracajnu" od nekog vozila. A sta to vredi kada su brojevi sasije (ranije i motora) razliciti?! Cisto pitam iz radoznalosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Maj 7, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Danas proverio karike, sve na svom mestu. Posto sam skidao i rol barove rekoh i njih jos malo da ispravim posto sam ih iskrivio. A kad sam vec uprljao ruke rekoh aj jos nesto da sredim, zamenio dihtunge na izduvnim granama, malo su pogoreni pa duva. Ocistio karburator, isprao rezervoar, dotegao SVE srafove, i prestelovao paljenje zazor je 0.35 a pretpaljenje na 3mm. E sad, ide super, vuce odlicno al nece da upali bas lako mora da se bas dobro nagazi kurbla i onda polako zaleti dok ne uhvati ler. Do sad nisam nikad stelovao na 3mm pa rekoh da probam, uvek sam na manje od 1.6 do 2.2 i tad je bilo dobro. I moracu da menjam platine jer se na jednoj malo okrzuno pipak. Pitanja: Zanima me da li se paljenje isto steluje za 350 i 250cc? Primetio sam da imam malo manju kompresiju u desnom klipu, koliko bari treba da bude posto hocu ovih dana da izmerim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti krenes da promenis sraf a usput uradis generalku :D 1) Predpostavljam da da (ako imas dve ploce, jedna platina na vecoj, druga platina na manjoj, manja ploca na vecoj). 2) Recimo cca 8-9 bari? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 7, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije do srafa, ok za vibracije, problem je sto masina prima gas donekle, a onda vise nece najblizi opis je ko da udje u blokadu il zeza varnica il nema dolvoljno goriva il radilica pocne toliko da baca..... Nisam imao zivaca da danas cackam provericu jos jednom paljenje, zameniti svecicu, podicicu iglu po savetu.... ako jos neko ima ideju dajte... Ovo mi je poznato. Probaj da kad upalis motor i malo ga zagrejes, tu u mestu das gas i kad upadne u tu blokadu ( gledaj u crevo za gorivo ) - ti skini poklopac na rezervoaru. Ako u tom trenutku vidis da gorivo pocinje da tece brze i motor prima gas - verovatno ti se zacepila oduska na cepu rezervoara. Takodje mozes i bez paljenja to isto da probas - skines crevo sa slavine i pustis gorivo da tece ( ispod podmetni neku kanticu. ako gorivo u pocetku lepo ide, a onda pocne da prekida - znaci opet - problem je u cepu rezervoara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Maj 7, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan @ winger Manji servis Nisam mislio na to, vec da li se steluje na 3mm ili na nesto menje od toga. To me zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da, pa na ramu pise broj sasije, nije mi palo napamet....kada si rekao dekla nisam znao koja, istina i ova polutka bloka na kojoj je broj je nekakva dekla....sto se broja motora tice u novoj saobracajnoj dozvoli nema broja motora (vidi koncept saobracajne u novom ZOBS-u). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Znam, takva nam je cela drzava. Predpostavljam da se radi o SUP-u Loznica? Savet - obrati se MUP-u u Beogradu. Trebalo bi da imaju sluzbu kojoj mozes da prijavis problem, ne znam kako se zove ali verovatno spada u sektor unutrasnje kontrole. Nazovi MUP BG na redovan broj (centrala) reci ukratko da hoces da prijavis nepravilnost u Loznici i oni ce te uputiti gde. To je ozbiljna povreda prava i ne verujem da ce proci tek tako ako ih prijavis, a ne kosta te nista. A kada bi imao vremena i zivaca mogao bi da lepo podneses tuzbu, pa trazis naknadu stete + izgubljena zarada (nakacis da ti motor sluzi za neku delatnost) itd. i onda lepo oni tebi plate registraciju a ne ti njima. Nove dozvole jos nisu u upotrebi, a kada pocnu da ih koriste u njima (a ja mislim ni u bilo kojoj ostaloj dokumentaciji) vise nece biti broja motora. Samo sasija i identifikacioni broj gde ga ima, a gde ga nema samo sasija. Imam negde i slike nove dozvole, nakacicu ih ako uspem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Maj 7, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slike nove saobracajne dozvole: prednja strana http://img684.imageshack.us/img684/2130/saobracajnaprednja.png zadnja strana http://img35.imageshack.us/img35/7321/saobracajnazadnja.png Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 7, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan @ Stampar, ako ces da ih tuzis, posto ja imam nekoliko motora, mozemo da napravimo neki ugovor o iznajmljivanju ( kao fol da sam ti iznajmio motor ), za vreme dok nisi smeo da koristis svoj motor, stavimo cenu 1000 dinara na dan + 18 % PDRV-a, pa im nakarikamo cifru, a kad te isplate podelimo novce, pa kupimo sebi nove motore ! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Maj 7, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan ...i onda polako zaleti dok ne uhvati ler. E i meni isto tako, samo kad je vruca. Neko rece ovde da nije prebogata smesa... Moguce (filter zreo za zamenu) a posto sve ostalo sad radi kako treba, nema drugo nego to... Samo, ja je malo nadrkam po gasu i odma' u'vati i popne se na ler inace hoce se ugasi ponekad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Maj 8, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan @ lord_oblivion To se sad desava kada sam paljenje stavio na 3mm, inace je pre bilo dobro, moracu da smanjim. Ja sam sad dosao sa voznje, otisao jos sinoc a sad dosao, bas je bilo zanimljivo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Maj 8, 2010 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo da se javim, danas sam promenio samo kabl na svecici, mozda je za nijansu bolje, danas kada sam uleteo u ''blokadu'' stavio sam ruku na deklu i koliko sam mogao na cilindar nista ne lupa, tako da mi je malo laknulo, bice da je struja moram da zamenim svecicu i kondezator i da opet prekontrolisem paljenje. @drumskalisica Probao i bez cepa isto, prilicno sam ubedjen da nije do goriva, mislim da ga dobija dovoljno, danas naprimer krenem I, II i relativno rano ga ubacim u III zavrnem gas do kraja motor pocne da ubrzava sve dok ne dodje do ''blokade'' Naleteh na ovu tabelu za svecice pa reko da podelim sa vama, izvinjavam se ako je vec bilo ali nece skoditi http://www.jawaczownersclub.co.uk/technical_advice8.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Maj 8, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice svecica, majstor Dragan (Tedi) sa NBGD-a vise puta mi je ponovio da kupim za Skodu (Brisk?) stari tip, bilo koje sa kratkim navojem. Cim budem naleteo na neku radnju sa Skodinim delovima, kupujem i stavljam. @ Stampar - gde to za 50? U BG svud 125+ dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Maj 8, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan U Tempu su bile oko 160 dinara paket od 4 kom. Loše je što su manje toplotne vrednosti (F 65) ali i to ne smeta, ne voziš ih ceo život kad su već tako jeftine. I ne čistiš ih NIKAD, samo zameniš kada si dokon, ne čekaš da crknu. Inače tako bahat odnos sa Bosnom uopšte nije potreban nego i ja kao i ti nemam garažu, parking, plac... pa mi je lakše ovako. Bosna je sa moje strane zaista poštovana svećica, pokazala se mnogo bolje od mnogih firmiranih koje su sasvim sigurno dobre ali 2T je čudo... Zvao sam svojevremeno predstavništvo jer sam hteo 100 sa bakarnom elektrodom. Kažu ''skupa je''. Pa koliko je to ''skupo'' majku mu, jel' može da se plati? I tako, najskuplja svećica za naše motore je 1,2 evra po komadu, skuplje nema mada i ove što su iz Tempa vrše posao. Ko zna koliko sam ih pobacao a da uopšte nije trebalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Maj 8, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bez problema nabavljao F100 (ne znam kakva je bila elektroda). Ovde ih je bilo na pumpama i na pijaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 9, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja nasao u mojoj skodi ispod sedista dve dobre pal svecice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Maj 9, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Salji za Beograd ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...