PeterPan 357 Napisano Mart 14, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Fabrike uglavnom preporucuju oko 3% dvotaktola. Ja cu staviti 4% dok se ne razradi masina a posle cu smanjiti na 3. Mada po mom misljenju starije masine zahtevaju vise ulja. Staru Jawu sam vozio sa 4% bez ikakvih problema. Uvek je palila a svecica je bila krem boje. 2 Wice Desavalo se i meni na Jawi 175 da me nisu mogli pratiti kad sam navukao gas, ali ne zbog brzine vec zbog dima! ;D 2 Darko81 Pogledaj da li ti je uredu paljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan vujo druze ja sam sipao 2-2,5% ulja u kad god ga poteram preko 80 auspuh je uvek bio beo...i to mi je bilo merilo da je sve u redu...dimio je malo samo kada ga jutru upalim Ništa ti ne grešiš, i proizvođačka specifikacija je takva jedino što je taj odnos planiran za benzin Normal koji se više ne pravi pa zato treba stavljati MALO više ulja. Ja volim jaču mešavinu, osetim ga da je ceo klizav iznutra i da se lako vrti na višim obrtajima... E sad, teško doći do idealnog, i dimi i smrdi, šta da radim, ali bolje podmazivanje na ove loše delove koje imamo stvarno dosta znači iako to baš i nije tako mali trošak kao što izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 15, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan za starije masine ide manje ulja jel su predjene samo pri razradi se stavlja vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 15, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Peter Pan Stvarno mi je bezveze što ovo tražim od tebe ali ako je moguće, pošto imaš sve delove i voljan si da radiš motor kako treba, da opise radova i fotografije ubacimo ovde, da se vidi kako to izgleda dok se radi... Ne krijem da sam jako zainteresovan za ovu temu i da imam nekih planova oko njenog daljeg razvoja. 2 Joska Vidim okolo po forumu da planiraš novi motor pa me interesuje šta ćeš sa Jawom? Postoje dva super tipa koje poznajem iz Temerina sa Hondama pa me interesuje da te nisu oni slučajno inficirali idejom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 15, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe Odavno mi se svidja transalp,a Joseph I Quasar su samo doprineli mojoj odluci.Motor je kaparisan,pa sada cekam da stigne sa carine(vec 2 i 1/2 nedelje )Jawa ostaje,ne bih imao srca da ga prodam,to je veran prijatelj koji me je uvek odneo i vratio kuci sa svakog putovanja.A uz to i trosi kao apn pa ce me voziti na posao,i tu po gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 15, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko niste primetili, status ove teme je promenjen, sada je ona ''lepljiva'' u okviru Garaže što joj daje na značaju u pogledu daljeg razvoja. Smatram da je ova tema jako važna jer Jawa nema previše pa se potreba za njihovim održavanjem nameće kao nužnost sve više. Zbog toga bi sva pitanja vezana za Jawu kao i druženje vlasnika i poštovalaca ovog motora trebala da budu na ovom mestu, lakše je komunicirati i razmenjivati informacije koje su nam preko potrebne da bi u našim ljubimcima uživali što više i što duže. Peter Pan, kao jedan od urednika ovog foruma zahvaljujem ti se što si uložio trud da ovaj Jawin BJB kutak postoji i da se dalje razvija praveći od ''registrovanih članova'' iskrene prijatelje. Neka živi Jawa! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Mart 16, 2008 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Imam JAWU 350CZ koja mi stoji delimicno rasklopljena u supi vec neko vreme......ja nisam neki majstor da bih je sredjivao,iako bih voleo sve da znam, a zao mi je da gledam kako propada.Juce sam na sajmu kaparisao now motor tako da mi je JAWA visak....ako nekome treba za delove nek mi jawi na pm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 16, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 Vuja Danas cemo krenuti sa sklapanjem motora pa cu postaviti slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 16, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Imam JAWU 350CZ koja mi stoji delimicno rasklopljena u supi vec neko vreme......ja nisam neki majstor da bih je sredjivao,iako bih voleo sve da znam, a zao mi je da gledam kako propada.Juce sam na sajmu kaparisao now motor tako da mi je JAWA visak....ako nekome treba za delove nek mi jawi na pm. Šteta je rasturati motor, ne prave se više pa bi zaista bilo lepo kada bi mogao da se sklopi. Da li mu puno stvari fali? Da li možeš da okačiš fotku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Mart 16, 2008 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Imam sve delove nego poceo sam da ga rasklapam sa zeljom da ga sredjujem al sam brzo izgubio zivce. Na sajmu sam kaparisao nov motor koji mi stize za najvise 3 nedelje (nadam se)tako da jawu necu da sredjujem.A kao sto sam vec rekao zao mi je da gledam motor kako propada tako da ako nekome treba i ima volje da ga sredjuje nek se javi. Nek dodje da pogleda pa koliko on misli da vredi tolko nek da. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 18, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi se ne da zavrsiti taj motor! Prvo sam imao problem sa lezajem, pa sa osiguracima za bolcne, pa sa dihtunzima... Stalno me neke sitnice zezaju. Ostalo mi je da nabacim cilindre i glave. Masina je vec u ramu. Nadam se da cu ove nedelje sklopiti motorce i postaviti slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 18, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Šta pravi problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 19, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa... dvoredni lezaj koji ide na radilicu je bio skart i nikako da udje u blok. Silu nisam hteo primeniti, jer je blok u dosta solidnom stanju. Sve se to desava u subotu uvece kada nema sanse naci otvorenu prodavnicu i uzeti drugi lezaj. U nedelju ujutru drug otisao za NS i uzeo lezaj (ja sam imao obaveza pre podne), a posle rucka krenuli sa sklapanjem. Negde oko 6 sati uvece uzeli klipove u ruke da bi namontirali i onda... osiguraci za bolcne nikako da udju u one kanale za njih predvidjene. Em su veci em deblji no sto treba. ??? Sva sreca pa nasao kod jednog majstora u Temerinu odgovarajuce osigurace, ali sam onda primetio da ni dihtung nije dobar koji se stavlja ispod cilindara. A onda sam popizdeo! Rekoh dosta za danas. Juce sam napravio odgovarajuci dihtung. Sastavicu masinu cim budem imao par sati slobodnog vremena ove nedelje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 19, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Fuš na sve strane i to sa delovima sa kojima nema zezanja, strašno. Kada je već sve tako iskoristi šansu pa premeri/pogledaj toleranciju između karika i žljebova na klipu, možda je i to knap pa kada se sklopi može da se desi da motor zakuje kada se zagreje. Dakle banditi, nemam šta pametno da kažem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 19, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najiskrenije se nadam da necu imati problema sa klipovima i karikama. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 20, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Imam sve delove nego poceo sam da ga rasklapam sa zeljom da ga sredjujem al sam brzo izgubio zivce. Na sajmu sam kaparisao nov motor koji mi stize za najvise 3 nedelje (nadam se)tako da jawu necu da sredjujem.A kao sto sam vec rekao zao mi je da gledam motor kako propada tako da ako nekome treba i ima volje da ga sredjuje nek se javi. Nek dodje da pogleda pa koliko on misli da vredi tolko nek da. Pusti mi na PP koliko para za JAWORKU!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 21, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Imam sve delove nego poceo sam da ga rasklapam sa zeljom da ga sredjujem al sam brzo izgubio zivce. Na sajmu sam kaparisao nov motor koji mi stize za najvise 3 nedelje (nadam se)tako da jawu necu da sredjujem.A kao sto sam vec rekao zao mi je da gledam motor kako propada tako da ako nekome treba i ima volje da ga sredjuje nek se javi. Nek dodje da pogleda pa koliko on misli da vredi tolko nek da. Pusti mi na PP koliko para za JAWORKU!! Pravi komentar, ja hoću da je uzmem ali ima čitav niz problema oko toga, ako si organizovaniji uzmaj odmah! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 22, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Brum - brum... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Mart 22, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan lepo lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 24, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ziva bila Jaworka i dugo vozila!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Mart 24, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Svi hvale, ja cu da kudim??? Sve je lepo, samo nisi trebao da stavljas onaj skaj na rezervoar!!!!! Ukvario si !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 24, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisam ja to stavio. To je jos namontirano u fabrici. Ovako izgleda rezervoar sa fabrickom nalepnicom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Mart 24, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze da se nekako skine?? lepse bi bilo ono total crven rezervoar!! ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 24, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema sanse, posto su tu neke "sine" na koje navlacis ovu plastiku. A ukloniti to je poveci posao sa neizvesnim rezultatom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Mart 24, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Onda teraj tako i to je to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...