vladmoll 465 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 431 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Da li vredi kupiti polovnu ocuvanu gumu, sobzirom na cenu novih, a polovne se mogu naci za oko 50% ili cak 70% od cene novih. Da li je neko imao iskustvo o ovome. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan ne vredi. gume kupi nove. migavac, retrovizor, kofer.. vredi kupiti polovan s' obzirom na razliku u ceni, ali gume ne. nemoj na svom životu da štediš.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Polovnu gumu ni na biciklu Ne kapiram ljude kad se zalepe za polovne gume zbog cene, pa ne bi ljudi skidali te gume da valjaju ??? NOVA i samo NOVA guma, ako ti je skupa ti nadji dodatni posao ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Decembar 26, 2007 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo dobra (citaj nova) guma glavu spasava! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ja prednju uvek stavljam novu, a za zadnju mi ne smeta da uzmem dobru polovnu (moj drugar uzeo skoro novu gumu, nekrpljenu, super sara...za 20 jura...). Ovo mi odgovara, s' obzirom da trosim 3 zadnje na jednu prednju, i losija zadnja guma (tvrdja) lakse proklizava (i to mi odgovara )...ali to pretpostavljam samo za moj tip motora i ko hoce tako da vozi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano Decembar 28, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Samo nove gume.....ne igrajte se sa zivotom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 28, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Uvijek nova i dobra guma (mislim na model i naravno renomiranog proizvodjaca). Ja jos mijenjam uvijek u paru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Decembar 28, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Pre ovog iskustva bio sam i za dobru polovnu gumu. Posle toga--nikada. U prolazu,svratim do jednog naseg trkaca (Perisic) da vidimjel ima nesto dobro za prednju. To je bilo na kraju sezone,zadnja gotova,pa racunam da isteram sa kakvom polovnom prednjom i onda da menjam u paru za sledecu sezonu. Izbaci mi on sve gume koje je cepao po kisi (nisu slik) i kaze da biram. Odmah mi zapadne za oko jedna koja skoro da nije pipnuta sara. Guma potrosena 30-40%. Uzmem je ja u ruke i Perisic mi kaze da ta ne valja,da je bacim. Ja u cudu,gledam u gumu,gledam saru,nigde pocepana,nema okrznuca na falcu-- sta je u pitanju?? Vidi covek da sam u nedoumici i pokaza mi da uporedim levu i desnu stranu gume. RAZLIKA je 30%, vise potrosena jedna strana. Kako? Pa ta staza gde je vozena ta guma ima npr. 5-6 levih krivina vise u odnosu na desne. Kada si u normalnom saobracaju o tome ne razmisljas,kako da se neravnomerno trosi. Kod takmicara je druga stvar. Od tada nikada nisam pogledao polovnu gumu. Pa kada na ociglednoj skart gumi ne vidim gresku sta tek da ocekujem od one gde stvari nisu tako ocigledne. Hvala Perisicu sto mi nije uvalio kosku i sto sam nesto naucio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 28, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Da li vredi kupiti polovnu ocuvanu gumu, sobzirom na cenu novih, a polovne se mogu naci za oko 50% ili cak 70% od cene novih. Da li je neko imao iskustvo o ovome. Pozdrav Odavno to više niko koga znam ne radi ni na automobilu a kamoli motoru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 28, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Izbaci mi on sve gume koje je cepao po kisi (nisu slik)... To je tzv. kisni slik i to je takodje trkacka guma koja nije namjenjena voznji van staze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Decembar 28, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan ne vredi. gume kupi nove. migavac, retrovizor, kofer.. vredi kupiti polovan s' obzirom na razliku u ceni, ali gume ne. nemoj na svom životu da štediš.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 28, 2007 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Pre ovog iskustva bio sam i za dobru polovnu gumu. Posle toga--nikada. U prolazu,svratim do jednog naseg trkaca (Perisic) da vidimjel ima nesto dobro za prednju. To je bilo na kraju sezone,zadnja gotova,pa racunam da isteram sa kakvom polovnom prednjom i onda da menjam u paru za sledecu sezonu. Izbaci mi on sve gume koje je cepao po kisi (nisu slik) i kaze da biram. Odmah mi zapadne za oko jedna koja skoro da nije pipnuta sara. Guma potrosena 30-40%. Uzmem je ja u ruke i Perisic mi kaze da ta ne valja,da je bacim. Ja u cudu,gledam u gumu,gledam saru,nigde pocepana,nema okrznuca na falcu-- sta je u pitanju?? Vidi covek da sam u nedoumici i pokaza mi da uporedim levu i desnu stranu gume. RAZLIKA je 30%, vise potrosena jedna strana. Kako? Pa ta staza gde je vozena ta guma ima npr. 5-6 levih krivina vise u odnosu na desne. Kada si u normalnom saobracaju o tome ne razmisljas,kako da se neravnomerno trosi. Kod takmicara je druga stvar. Od tada nikada nisam pogledao polovnu gumu. Pa kada na ociglednoj skart gumi ne vidim gresku sta tek da ocekujem od one gde stvari nisu tako ocigledne. Hvala Perisicu sto mi nije uvalio kosku i sto sam nesto naucio. Kod nas se na stazama svugde vozi LEVI krug.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Decembar 28, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li vredi kupiti polovnu ocuvanu gumu, sobzirom na cenu novih, a polovne se mogu naci za oko 50% ili cak 70% od cene novih. Da li je neko imao iskustvo o ovome. Pozdrav AKO VEC NEMAS NOVAC DA KUPIS dunlop ili michelin za tvoj motor enduro gume 130 R17 100 R21 ZADNJA 125 EVRA PREDNJA 85 EVRA onda trazi gume MITAS ON JE DALEKO JEFTINIJI 75 EVRA ZADNJA 50 EVRA PREDNJA za KLE 500 NISTA BOLJE EVO da vidis saru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 29, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pre ovog iskustva bio sam i za dobru polovnu gumu. Posle toga--nikada. U prolazu,svratim do jednog naseg trkaca (Perisic) da vidimjel ima nesto dobro za prednju. To je bilo na kraju sezone,zadnja gotova,pa racunam da isteram sa kakvom polovnom prednjom i onda da menjam u paru za sledecu sezonu. Izbaci mi on sve gume koje je cepao po kisi (nisu slik) i kaze da biram. Odmah mi zapadne za oko jedna koja skoro da nije pipnuta sara. Guma potrosena 30-40%. Uzmem je ja u ruke i Perisic mi kaze da ta ne valja,da je bacim. Ja u cudu,gledam u gumu,gledam saru,nigde pocepana,nema okrznuca na falcu-- sta je u pitanju?? Vidi covek da sam u nedoumici i pokaza mi da uporedim levu i desnu stranu gume. RAZLIKA je 30%, vise potrosena jedna strana. Kako? Pa ta staza gde je vozena ta guma ima npr. 5-6 levih krivina vise u odnosu na desne. Kada si u normalnom saobracaju o tome ne razmisljas,kako da se neravnomerno trosi. Kod takmicara je druga stvar. Od tada nikada nisam pogledao polovnu gumu. Pa kada na ociglednoj skart gumi ne vidim gresku sta tek da ocekujem od one gde stvari nisu tako ocigledne. Hvala Perisicu sto mi nije uvalio kosku i sto sam nesto naucio. Kod nas se na stazama svugde vozi LEVI krug.... To mi dade ideju...hajde da kad ove sezone (Boze zdravlja ) budemo vozili na onoj stazi, vozimo jedan sesn desni, a drugi levi krug...ista staza, a k'o da vozis na dve razlicite staze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 29, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pre ovog iskustva bio sam i za dobru polovnu gumu. Posle toga--nikada. U prolazu,svratim do jednog naseg trkaca (Perisic) da vidimjel ima nesto dobro za prednju. To je bilo na kraju sezone,zadnja gotova,pa racunam da isteram sa kakvom polovnom prednjom i onda da menjam u paru za sledecu sezonu. Izbaci mi on sve gume koje je cepao po kisi (nisu slik) i kaze da biram. Odmah mi zapadne za oko jedna koja skoro da nije pipnuta sara. Guma potrosena 30-40%. Uzmem je ja u ruke i Perisic mi kaze da ta ne valja,da je bacim. Ja u cudu,gledam u gumu,gledam saru,nigde pocepana,nema okrznuca na falcu-- sta je u pitanju?? Vidi covek da sam u nedoumici i pokaza mi da uporedim levu i desnu stranu gume. RAZLIKA je 30%, vise potrosena jedna strana. Kako? Pa ta staza gde je vozena ta guma ima npr. 5-6 levih krivina vise u odnosu na desne. Kada si u normalnom saobracaju o tome ne razmisljas,kako da se neravnomerno trosi. Kod takmicara je druga stvar. Od tada nikada nisam pogledao polovnu gumu. Pa kada na ociglednoj skart gumi ne vidim gresku sta tek da ocekujem od one gde stvari nisu tako ocigledne. Hvala Perisicu sto mi nije uvalio kosku i sto sam nesto naucio. Kod nas se na stazama svugde vozi LEVI krug.... To mi dade ideju...hajde da kad ove sezone (Boze zdravlja ) budemo vozili na onoj stazi, vozimo jedan sesn desni, a drugi levi krug...ista staza, a k'o da vozis na dve razlicite staze Odlicna ideja A recite mi, dje to vozite? Mogu li ja to sa vama malo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 30, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozes...samo ti treba neki supermoto karting je staza u pitanju...ti si cini mi se pominjao da bi kupovao nekog DRZ-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 30, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozes...samo ti treba neki supermoto karting je staza u pitanju...ti si cini mi se pominjao da bi kupovao nekog DRZ-a? XTX-a vjerovatnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 84 Napisano Decembar 30, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan samo novo nista polovno barem kod tih stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 31, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozes...samo ti treba neki supermoto karting je staza u pitanju...ti si cini mi se pominjao da bi kupovao nekog DRZ-a? XTX-a vjerovatnije To je malo potesko za karting stazu...ali posluzice Cujemo se na prolece, da ne off-ujemo vise, posto je tema "polovne gume" Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brmbrm 118 Napisano Decembar 31, 2007 Brmbrm, 448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Life Race Prijavi odgovor kao problematičan E a da li neko zna gde je sve moguce naci gume za chopere? Nasao sam samo kod Kelene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 465 Napisano Januar 3, 2008 Zainteresovan, 431 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima razjasnili ste i obrazlozili tako da nemam vise nedoumica. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...