PECA BMW 1121 Napisano Maj 5, 2013 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan U poslednje vreme kod mene ali i kod drugih motora i modela varira ler gas .. Stanem na jedan semafor ler stoji na 1100 na drugi semafor ler stoji na 800 posle opet dobro i tako nikako da drzi jedan isti broj .. E sad nije to samo kod mene i drugi mi se zale da im ler gas varira pa nekad toliko padne da se motor i ugasi .. Niko nema problema sa motorima u voznji ili prilikom paljenja , sve super i sve isparavno .. bilo da su karbovi ili direktno ubrizgavanje .. Ima neko ideju sta se to desava ? meni napamet pada samo gorivo ovo nase , samo to povezuje sve motore ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 5, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan lose sinhronizovani za pocetak..traze majsttora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Maj 5, 2013 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan U poslednje vreme kod mene ali i kod drugih motora i modela varira ler gas .. Stanem na jedan semafor ler stoji na 1100 na drugi semafor ler stoji na 800 posle opet dobro i tako nikako da drzi jedan isti broj .. E sad nije to samo kod mene i drugi mi se zale da im ler gas varira pa nekad toliko padne da se motor i ugasi .. Niko nema problema sa motorima u voznji ili prilikom paljenja , sve super i sve isparavno .. bilo da su karbovi ili direktno ubrizgavanje .. Ima neko ideju sta se to desava ? meni napamet pada samo gorivo ovo nase , samo to povezuje sve motore ? Možda je gorivo,dali sipaš aditiv u gorivo pošto tvoj (i moj motor) bmw -ventili nisu projektovani za bezolovni benzin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Maj 5, 2013 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan lose sinhronizovani za pocetak..traze majsttora pa vidis sumljao sam i na to .. onda proverili sa dve vrste sinhronizatora i to je perfektno odradjeno ... mada kad ti kazes to mora da ima neka caka (koju neces da odas ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 5, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ima caka, mora on da vam uzme svima po 20-30 jevrica, pa cete da skontate da je do goriva Metodom eliminacije Potrosite to sto imate po rezervoarima i svako na neku drugu pumpu, sipajte do cepa, pa poslje kad motori odrade koju stotku sa tim gorivom sumirajte utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Maj 5, 2013 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ima caka, mora on da vam uzme svima po 20-30 jevrica, pa cete da skontate da je do goriva Metodom eliminacije Potrosite to sto imate po rezervoarima i svako na neku drugu pumpu, sipajte do cepa, pa poslje kad motori odrade koju stotku sa tim gorivom sumirajte utiske. pa onda mi jeftinije da njemu dam 30 e nego da punim rezervar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 5, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma moz ti da guras sinhronizatore i u dupe..i usi,al nece ponekad tako nego trazi majstorsku ruku uvo...sinhronizacija nemora uvek na vakumetre...a sa gorivom..[pa nemoguce da svi sipaju los benzin... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Maj 5, 2013 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Moguce .. sad kontam da svi tocimo na OMV ... za sinhronizatore jeste tacno .. razlokani karbovi nekad bolje idu na uvo ... mada sta je sa direktnim ubrizgavanjem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 167 Napisano Maj 5, 2013 Svrati ponekad, 484 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Ako se to svima desava, moguce je da je to problem. Medjutim svima se desilo i da su motori stajali celu zimu. Ovo nije problem koji trazi hitno resavanje, potrosite jos koji rezervoar, pa onda dijagnoza. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1043 Napisano Maj 5, 2013 Drug član, 3007 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Moguce .. sad kontam da svi tocimo na OMV ... za sinhronizatore jeste tacno .. razlokani karbovi nekad bolje idu na uvo ... mada sta je sa direktnim ubrizgavanjem ? I kod njih se sinhronizuju leptiri vazduha i podesava tps... A na sve to ima i jos tu gomila senzora za proveru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 6, 2013 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Mozda taj sa direktnim ima otvorene izduve? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Maj 6, 2013 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj ovo i rešićeš više od pola problema.Meni je pomoglo,ne znam koliko košta , dobio sam iz Slovenije,inače ova bočica je dovoljna za oko 200 litara goriva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1850 Napisano Maj 6, 2013 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan U poslednje vreme kod mene ali i kod drugih motora i modela varira ler gas .. Stanem na jedan semafor ler stoji na 1100 na drugi semafor ler stoji na 800 posle opet dobro i tako nikako da drzi jedan isti broj .. E sad nije to samo kod mene i drugi mi se zale da im ler gas varira pa nekad toliko padne da se motor i ugasi .. Niko nema problema sa motorima u voznji ili prilikom paljenja , sve super i sve isparavno .. bilo da su karbovi ili direktno ubrizgavanje .. Ima neko ideju sta se to desava ? meni napamet pada samo gorivo ovo nase , samo to povezuje sve motore ? prvo definiši koji su to ostali motori......za direktno ubrizgavanje od 2004 godine pa nadalje (TPS senzor je fixan i ne može se ga štelovati) gas sigurno ne varira jer mu ler gas održavaju steper motori (pod pretpostavkom da su cilindri sinhronizovani , vazdušni filter čist i gumice ispod tela usisa cele-neraspucane) Kod prijašnjih godišta direktnog ubrizgavanja veliku ulogu igra čist vazdušni filter i pravilan CCP (Cat Code Plug). Obično kada je prljav vazdušni filter obrtaji ne padnu odmah na ler gas, več jih još neko vreme drži "visokim", pa tek onda padnu na normalan ler gas. Ako je pogrešan CCP unutra (mali "relejčič" kod releja sa svojom kodom, koja je drugačija od zavisnosti za koje tržište je motor pravljen) onda voli da se i ugasi na semaforu. Sve ovo važi za bmw motore naravno..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Maj 6, 2013 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj ovo i rešićeš više od pola problema.Meni je pomoglo,ne znam koliko košta , dobio sam iz Slovenije,inače ova bočica je dovoljna za oko 200 litara goriva Sipao sam ovo ali nisam osjetio apsolutno nikakvu razliku u radu motora. Inace nemam nikakvih problema sa motorom i uzeo sam ovo cisto iz znatizelje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...