Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Challenger 250 Potrebna pomoc

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova

Pozdrav. Ja sam novi clan, i bio bih vrlo zahvalan na svakom odgovoru i pomoci.

Motor kupio moj otac od nekog sudskog duznika za 400 evra prilikom prebijanja nekih dugova, 2010. god. Presao 520km, Solidno ocuvan ali je 2 godine stajao, posto je bio zaplenjen,

Malo teze pali, i pri vecim brzinama odlicno ide. Problem se taj sto se gasi na leru kada je zagrejan, moram da odrzavam veci gas. Nakon toga se tesko pali. A kada je hladan, i kada upali, radi na leru, ali nece da primi gas, nego moram da mu dajem i oduzimam 2-3 minuta, sve dok ne motor sam ne odluci da primi gas.

Svecice nove stavljene, i nakon 20 km voznje, ovog iskustva, skinuo sam ih i bile su crne, i mokre.

Da li je iko nekada imao slican problem, i sta mu je ciniti. Svaka pomoc je dobrodosla. Nisam veoma strucan oko motora, ali znam ponesto, i ako je sitniji problem, mogu ga resiti. Ako je karburator ili tako nesto ozbiljnije, bio bih veoma zahvalan kada bi ste me uputili kod nekog dobrog majstora u Nisu ili okolini.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 600s

Zdravo druze,

ako je presao samo 520km nebi trebalo u takvom stanju da ga vozis, pogotovu na vecim obrtajima jer ti agregat nije ni razradjen. Posto je stajao 2 godine ko zna sta sve imas u karburatoru, treba da se karb ocisti i nasteluje ler gasa i smesa.... nebi bilo lose i zazore ventila proveriti.... A za majstora trazi pomoc od nekog forumasa iz tvog kraja.

Za pocetak na karbu sa leve strane lonca imas kao cesmu na kojoj je sraf, odvrni ga i proveri sta ce ti izcureti.. ako je benzin tamne boje, karb ti je prljav.

E da ako ces vec rastavljati motor, isperi mu i rezervoar

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Idi druze gore u Pantelej imaš sprintov ovlašćeni servis- Motoshop Pantelejska 35 ili direkt u servis ulicom iznad pantelejske crkve koja vodi ka Kamenici mislim da se ulica zove Posavska zadnja kuca sa desne strane je servis-ulica je neasfaltirana bila prosle god, serviser je Milan i lik je OK što se majstorskog dela tiče (barem je takvo moje iskustvo).

inače po svemu opisanom imas problem sa karbom koji treba da se ušteluje a i verovatno imasš dosta djubreta u ezervoaru i u lončetu karba

• U prolazu, 7 postova

Problem paljenja je resen. Po mom skromnom misljenju, karburator pusta previse goriva na leru i gusi se motor. Samo bih voleo da znam da li onaj tockic levo ispod kontrolise za ler gas, posto sam ja tako zakljucio. Ako jeste, onda bih mogao da zavrnem ili odvrnem i da vidim kako utice na motor. Ako ne uspem sam da resim, onda cu ga oterati kod majstora. Hvala puno Zodini.

• Drug član, 1710 postova

Problem paljenja je resen. Po mom skromnom misljenju, karburator pusta previse goriva na leru i gusi se motor. Samo bih voleo da znam da li onaj tockic levo ispod kontrolise za ler gas, posto sam ja tako zakljucio. Ako jeste, onda bih mogao da zavrnem ili odvrnem i da vidim kako utice na motor. Ako ne uspem sam da resim, onda cu ga oterati kod majstora. Hvala puno Zodini.

Tako ces resiti ler gas ali ne i smeshu a izgleda da je ona problem u tvom slucaju. Mozda tom motoru nije idradjen ni prvi servis vec je samo sklopljen u tako vozen...

• U prolazu, 14 postova

E ovako sa leve strane stelujes ler gas ali sa desne strane stelujes smesu (ima jedan mali budjavi sraf i koji mi je &/#$(# terao da ga diram). Pogledaj da li je odvrnut do kraja ili je duboko unutra usrafljen. Kao sto opsovah pravio sam se pametan i cackao sam ga prilikom ciscenja karburatora a nisam ga obelezio niti zapamtio za koliko kruga sam ga okrenuo, te bih zamolio ljude dobre volje koji poseduju Challangera da mi daju dojavu koliko je pritegnut sraf na motoru poceo je normalno da pali ali sam izgubio na krajnjoj brzini (lose ubrzava tj nikako nakon 90km) i cinimi se da je povecao potrosnju. A evo ti link koji sam iznasao u nadi kako cu izleciti karburator i skoro da sam uspeo...

http://www.iwt.com.au/mikunicarb.htm

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja