Jump to content

Moto Zajednica

upozorenje svima kojima motor bude ukraden

Recommended Posts

• Zainteresovan, 974 postova

Ne daj boze nikome, niko ne zna kako bi postupio u takvim situacijama. Prvo i osnovno ni jedna ali ni jedna kriminalna grupa ne radi bez policije i ko kaze drugacije je ili debil ili lopov. Tako da varijanta sa prijavom policiji i sacekusa ne pali sem ako nemate nekog preozbiljnog na mnogo jakom polozaju. Ja ne mogu reci kako bih odreagova ne daj boze. Ja sam vrlo emotivan >:(

Iskreno mislim da je bolje prijaviti policiji pa sta bude. Pa neka i ne vidim vozilo. A zasto:

Pa siguran sam da bi nesto krenulo po zlu i onda ili mene neko ubije zbog malo lima i par hiljada evra ili ja nekog ubijem i upropastim sebi zivot zbog nekog crva koga i treba zgaziti ali onda u ovoj zemlji nazalost odgovaras za takve umesto orden da ti daju i drzavnu penziju.

Ceo problem je ovde zbog zaostavsitne bande komunisticke koja ne postuje privatno vlasnistvo. Pa do skoro se kradja zvala pozajmica. :lud: Ovde se tacno vidi i oseti da ljudi nisu nauceni da postuju tudje vlasnistvo. Tu ne mislim samo na lopove vec generalno. Umesto da je lepo zakon kada te neko pljacka ti ubijes pseto popunis posle papirologiju i ako se dokaze da je stvarno kradja nikom nista.

Promenio član marko13
  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• čeka dobru titulu, 1377 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

. . . Prvo i osnovno ni jedna ali ni jedna kriminalna grupa ne radi bez bolicij i ko kaze drugacije je ili debil ili lopov. . . .

Tačno.

Kako inače objasniti situaciju koja se meni tada desila: auto ukraden tokom noći, ujutro, čim sam primetio, prijavim kradju policiji i kasnije dam oglas, ono "nestao auto _ _, nalazaču nagrada", popodne me zove lik da je našao auto i da pripremim pare za "poštenog nalazača" (da ne navodim konkretnu cifru 1hmm.gif), mada oglas još nije ni izašao!

Varijante - "ma nikad im ne bih platio", "ja bih im ovo, ja bih im ono" možda drže vodu, ali samo dok se i sami (što ne želim nikome) ne nadjete u konkretnoj situaciji pa sve pretpostavke i padaju u vodu pred realnom situacijom.

Pa to i ja kazem, ne daj boze da moram da se nadjem u toj situaciji. Zato sam i napisao da nemam predstavu sta bih i kako. Samo sam izneo predpostavku koje se bojim i to je sve.

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: suzuki GSX 1100f

Ne daj boze nikome, niko ne zna kako bi postupio u takvim situacijama. Prvo i osnovno ni jedna ali ni jedna kriminalna grupa ne radi bez policije i ko kaze drugacije je ili debil ili lopov. Tako da varijanta sa prijavom policiji i sacekusa ne pali sem ako nemate nekog preozbiljnog na mnogo jakom polozaju. Ja ne mogu reci kako bih odreagova ne daj boze. Ja sam vrlo emotivan >:(

Iskreno mislim da je bolje prijaviti policiji pa sta bude. Pa neka i ne vidim vozilo. A zasto:

Pa siguran sam da bi nesto krenulo po zlu i onda ili mene neko ubije zbog malo lima i par hiljada evra ili ja nekog ubijem i upropastim sebi zivot zbog nekog crva koga i treba zgaziti ali onda u ovoj zemlji nazalost odgovaras za takve umesto orden da ti daju i drzavnu penziju.

Ceo problem je ovde zbog zaostavsitne bande komunisticke koja ne postuje privatno vlasnistvo. Pa do skoro se kradja zvala pozajmica. :lud: Ovde se tacno vidi i oseti da ljudi nisu nauceni da postuju tudje vlasnistvo. Tu ne mislim samo na lopove vec generalno. Umesto da je lepo zakon kada te neko pljacka ti ubijes pseto popunis posle papirologiju i ako se dokaze da je stvarno kradja nikom nista.

Kao na primer ja iz svog licnog iskustva, navatam ,,domaceg crnca"u kuci i ,,lepo mu objasnim" da je pogresio lokaciju i zovemo policiju,oni dodju i podnesu prijavu al protiv mene jer kazu da ja nemam pravo da isteravam zakon. :lud:

E to ti kazem. Umesto da si ubio pseto a oni samo dodju da odnesu djubre jos ti ispade grbav! :lud:

Dok se to ne promeni nece ovde biti bolje. Ovde je normalno krasti i to se proteze na sve slojeve drustva. Ovde se takvo ponasanje podstice.

• Podržavam 2

• čeka dobru titulu, 1377 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

U prilog tome ide i sadašnji zakon koji ne tretira nešto kao kradju ako je vrednost ukradene stvari ispod 15.000din. Ili, prevedeno: poklanjamo sve što stoji na ulici nedovoljno (a nikad nije dovoljno) zaštićeno, ali ne odjednom, nego u ratama: "Dragi NE-lopove, danas uzmi samo jedan točak, sutra drugi, vile prekosutra, itd, samo mi javi na vreme da ti pripremim alat da se ne mučiš. Kad sve odneseš, svrati na pićence da ti dam i saobraćajnu."

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Vezano za ove što traže lažan otkup

Ja bih našao dobru vezu u murji, znači ne da idem ili zovem dežurnog. Napravi se sačekuša i doaka taj koji traži lažni otkup.

Tako se u 99% slučajeva i radi. Ne treba ti neka veza.

Само што ја нисам причао о лажном откупу.

Pazi oni njemu marnuli kola, on ih otero u picku materinu i teo ih prebije, a onda oni njemu krenuli prete, da ako im ne da pare onda ce mu maltretiraju porodicu. Kakva ti je bre ovo prica :). Sta su mu uopste marnjavali kola, sto lepo nisu odma rekli daj nam tolko i tolko para ili cemo ti maltretirati porodicu, sta ima mu maznjavaju kola.

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Pazi oni njemu marnuli kola, on ih otero u picku materinu i teo ih prebije, a onda oni njemu krenuli prete, da ako im ne da pare onda ce mu maltretiraju porodicu. Kakva ti je bre ovo prica :). Sta su mu uopste marnjavali kola, sto lepo nisu odma rekli daj nam tolko i tolko para ili cemo ti maltretirati porodicu, sta ima mu maznjavaju kola.

То је прича мог личног пријатеља из мог места коју сам ја испричао буквално у три речи а вукло се то око 45 дана и није за ширу причу.

• Zainteresovan, 725 postova
  • Motocikl: Strom 650

Kao na primer ja iz svog licnog iskustva, navatam ,,domaceg crnca"u kuci i ,,lepo mu objasnim" da je pogresio lokaciju i zovemo policiju,oni dodju i podnesu prijavu al protiv mene jer kazu da ja nemam pravo da isteravam zakon. :lud:

Napravio si veliku grešku zato što si to objašnjavanje odradio, a zatim zvao policiju, a još uvek si bio u svom posedu sa predmetom objašnjavanja. Došla policija, i šta je videla??? Realno uhvatila tebe na delu, da li zbog remećenja javnog reda i mira (blaži prekršaj, ako je samo bilo vikanje, psovke i slično) ili zbog nanošenja lakših ili težih telesnih povreda(teži prekršaj), a ti još sve to lepo i priznao na licu mesta, a oštećeni (apsurd) još dodao po koju reč na sve to. Povrede vidljive, oštećeni iz prethodnih iskustava, traži da odmah ide na urgentni da mu se konstatuju povrede, i ti na.ebo!!! A on, realno nije ništa ni uradio, jer si ga ti sprečio.

Par saveta:

- nikakva oružja, štangle, motke, bejzbolke nemojte slučajno da policija vidi kod vas, kada/ako je budete zvali. Za to možete debelo da nadrljate.

- ako već dođe do "objašnjavanja", gledajte da to prođe bez publike. Ako ih je više, razdvojte ih i "objašnjavajte" posebno. Bez preterivanja naravno!!!

- po završenom "objašnjavanju", odvedite ih malo dalje od svog poseda.

Tako ćete ostaviti smradovima mogućnost da oni vas tuže, i da isteruju pravdu što ste im malo nešto "objasnili", ali od toga nema ništa. Niti imaju para za advokata, niti smeju da odu u policiju i da vas prijave, ma ništa. Sve su to višestruki povratnici i njihova reč protiv Vaše nema baš puno šanse (a vi ste za sve to vreme sedeli kući sa petoricom prijatelja i gledali TV).

Smradovi znaju sve cake i zato se tako lagano i bahato ponašaju, ulaze u tuđa dvorišta, stanove i samo čekaju da vas na bilo koji način za.ebu.

Ne pozivam na nasilje, samo želim da postupamo pametnije!!!

• Podržavam 6

• Svrati ponekad, 246 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion

Pošto su mi kola samo ove godine 4 puta obili, na poslednjem uvidjaju sam pitao pandura šta da radim ako ih vidim da pozajmljuju auto.

Rekao mi je da mogu da popričam po jednu sa gospodinom, odvučem ga podalje od kola a kola preparkiram i pravim se lud ili da ih zovem.Oni ga odvedu, i vrlo brzo opet je na ulici.

Kaže mi i još da narkomani više i ne uzimaju advokate nego samo doktora koji potvrdi da je u trenutku izvrženja krivičnog dela bio u krizi, sužene ne znam ni ja čega i kraj.Raspala narkomančina je ponovo na ulici.

Od kola sam se oprostio, kupicu druga ali na ovima neću vraćati bravu (otkinuli je zadnji put), ostaviću i cd da ih mami i čekam sa prozora da neko pipne vrata :D:rat3:

• Podržavam 2

Pošto su mi kola samo ove godine 4 puta obili, na poslednjem uvidjaju sam pitao pandura šta da radim ako ih vidim da pozajmljuju auto.

Rekao mi je da mogu da popričam po jednu sa gospodinom, odvučem ga podalje od kola a kola preparkiram i pravim se lud ili da ih zovem.Oni ga odvedu, i vrlo brzo opet je na ulici.

Kaže mi i još da narkomani više i ne uzimaju advokate nego samo doktora koji potvrdi da je u trenutku izvrženja krivičnog dela bio u krizi, sužene ne znam ni ja čega i kraj.Raspala narkomančina je ponovo na ulici.

Od kola sam se oprostio, kupicu druga ali na ovima neću vraćati bravu (otkinuli je zadnji put), ostaviću i cd da ih mami i čekam sa prozora da neko pipne vrata :D:rat3:

Видиш, тај пандур (у правом смислу те речи) је "заборавио" да ти каже да у случају да он (провалник) докаже да си "мало попричао" са њим оде ти у ћорку само тако!!! И не опра те ни Дунав ни Сава јер их закон штити а тебе не штити ништа па ни тај пандур...

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Dok je ovaca, biće i šišanja...Kakav bre otkup, da li ste vi normalni? Dok je takvih koji narkomanima i klošarima plaćaju otkupe i ucene biće i ovako veliki broj krađa. Time dozvoljavate da prave majmuna od vas i to dva puta, sa bagrom nema dogovora - nikakvog. Kada nekoga savetujete da pristane na takve ponude, to je isto kao kada bi ga savetovali da krade i još gore - savetujete ga da se izloži opasnosti koja može biti i sa smrtnim ishodom...zar treba da veruje lopovu? Treba da veruje da kad se na nekom mestu pojavi sa hiljadu ili pet hihljada eura dobiti svoje vozilo? Pa da vam kažem, najveće su šanse da će ostati i bez para i bez vozila, a nije isključena mogućnost da ostane i bez glave. Kad vam nestane motocikl ili automobil, prijavite krađu policiji, a ako vas neko pozove i traži otkup odmah obavestite policiju o tome i postupajte po instrukcijama. Takve stvari kao lopovski kodeks pominjan u prethodnim postovima ne postoje, ti ljudi su šljam ovog društva i ne poznaju nikakve kodekse i moralne obligacije.

Nikada u životu im ne bih platio, makar nevideo motor/auto nikada više. Pa, koliko ponizan prema lopovima, policiji i državi treba da budem, pa da jednu takvu stvar kao što je krađa i iznuda moje imovine, još pospešujem prihvatanjem otkupa?

Ja znam šta bih radio, prihvatio bih otkup, pozvao policiju, sve im ispričao, pozvao advokata i tužioca, uključio bih i njih u priču, pozvao ne znam ni ja, detektivsku agenciju, nekog novinara, policijsku internu kontrolu, i onda bih koordinisano tražio od institucija da me zaštite. U tom slučaju bi sve bilo pokriveno, samo ako bi lopovi bili dovoljno glupi da me pozovu na otkup.

U suprotnom, šta? Imao bih ponovo svoj motor ili auto, mirne svesti i savesti prihvatao da živim u koordinisanom kriminalu i lopovluku, ali sve to nema veze, jer ja imam motor i mogu da uživam vozeći ga?

• Podržavam 3

• Drug član, 2876 postova
  • Motocikl: strom 650

Pravi nacin resavanja problema sa narkomanima koji kradu i ostecuju imovinu je castiti ih po jednom pravom dozom koja resava i vase i tudje probleme

• Podržavam 4

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ces onda ziveti?0stabre.gif

Mesa Selimovic.

• Podržavam 1

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

To prijavljivanje policiji ne pali.

Komšiju sam 7 puta prijavio zbog nanošenje šteta na mom autu, dva puta ga lično video (jedamput pravio sačekušu sa drugarom, drugi put sasvim slučajno), ali iz istih razloga kao što je marko13 već napomenuo nikako nisam postupio osim što sam mu rekao da se udalji od automobila i posle toga zvao policiju.

Policija je dolazila 5 puta i svaki put ista priča, "ne možemo mi tu ništa, morate da ga tužite". Čovek je malo mentalno oboleo, ne radi već 30 godina, bivši sitni krimos, ležeo u zatvoru, a šta ja imam njega da tužim ili da pošaljem sudskog izvršitelja, šta ja tu mogu da dobijem.

Elem, ja sam napisao pismeni zahtev da se lice privede i sasluša zbog celokupne situacije, jer nisu samo kola bila u pitanju, što su u mupu i uradaili (bez ikakve intervencije, veze, sa moje srane).

Ništa se nije promenilo.

U međuvremenu, poslednji put kada je policija dolazila (pre mesec ipo) oduzeli su mu pištolj koj je držao u stanu (od njegovog oca), eto, imao je i oružje, takav ludak.............pa vi vidite šta je najpametnije..........ja trpim kako zbog posla tako i zbog zakona (policije) da nemam problema i da ne na*ebem zbog budale, jer ću biti prvi osumnjičeni ukoliko mu se nešto desi, nevezano jel sam ja nešto uradio ili ne. To su mi u policiji rekli,............da ga ne pipnem niti pametujem, već ignorišem i da njih pozovem ako treba po stoti put, dok on preti mojim najbližima i uništava moju imovinu.

Igra bez granica...............

• Podržavam 1

To su mi u policiji rekli,............da ga ne pipnem niti pametujem, već ignorišem i da njih pozovem ako treba po stoti put, dok on preti mojim najbližima i uništava moju imovinu.

Igra bez granica...............

То је, по мом мишљењу, кућа без газде! И раније је било ментално оболелих па нису смели да дирају туђе.

Ok, on je po mom mišljenju i po mišljenju komšiluka skrenuo "sa putanje", nema zvaničan dokument................ali ovo nisam razumeo, kuća bez gazde?

....ali ovo nisam razumeo, kuća bez gazde?

U ovoj drzavi se teraju oni koji nigde drugde ne bi bili kaznjeni a ne kaznjavaju (tj. nagradjuju) se oni koje bi svuda u svetu zatvorili i bacili kljuc u ambis. Mada, i u svetu je sve labaviji zakon, jbg. ljudska prava...

Konkretno, umesto da ga malo "presteluju" i da sadi krompir u Padinskoj Skeli a okolina da ima mira oni ga po mom misljenju nagradjuju time sto mu "ne mogu nista" jer "ti moras da ga tuzis"!? A gde je tvoje pravo na miran i dostojanstven zivot? Na privatnu imovinu, na zastitu drzave i policije od onih koji tvoju imovinu unistavaju a ti ne smes nista da im uradis!?

To je kuca bez gazde!

....ali ovo nisam razumeo, kuća bez gazde?

U ovoj drzavi se teraju oni koji nigde drugde ne bi bili kaznjeni a ne kaznjavaju (tj. nagradjuju) se oni koje bi svuda u svetu zatvorili i bacili kljuc u ambis. Mada, i u svetu je sve labaviji zakon, jbg. ljudska prava...

Konkretno, umesto da ga malo "presteluju" i da sadi krompir u Padinskoj Skeli a okolina da ima mira oni ga po mom misljenju nagradjuju time sto mu "ne mogu nista" jer "ti moras da ga tuzis"!? A gde je tvoje pravo na miran i dostojanstven zivot? Na privatnu imovinu, na zastitu drzave i policije od onih koji tvoju imovinu unistavaju a ti ne smes nista da im uradis!?

To je kuca bez gazde!

Da, lepo si objasnio.

Nešto poput ovoga sam ja par puta rekao u stanici, ali džabe.

Išao sam i do zamenika javnog tužioca sa zahtevom više stanara da pokrene bilo kakav postupak, sa svim mogućim izjavama oštećenih - ima nas trojca - i izjava svedoka. Odbacio je slučaj posle tri meseca - nedostatak dokaza..............

• Svrati ponekad, 312 postova

A da vi lepo napišete otvoreno pismo da ćete prestati da plaćate porez i izvršavate svoje građanske dužnosti jer ne dobijate uslugu državnih organa koje plaćate istim tim novcem do poreza? I u istom pozovete ljude sa sličnim problemom da vam se pridruže. Evo ja ću prvi i znam barem jos 5ro koji će to isto da učine.

Zar za sav taj novac koji plaćamo na ime raznih PDV, taksi, naknada nemamo pravo da očekujemo nekakvu uslugu?

Oni ne mogu ništa nego ti moraš da ga tužiš o svom trošku? Pa dobro, onda neka budu plaćeni isto toliko koliko nam pomažu - ništa.

• Podržavam 1

@ sokobgd

Ti si bas optimista :lol: :lol: Pa nisu oni tu da tebi pruze uslugu vec samo da podmazuju svoje debele guzice. Pa kao sto ljudi moraju da placaju infostan i grejanje a grejanje npr ocaj. I moras da platis inace ideu tuzbe i zaplene. Ovde nema spasa i nikada nece biti bolje, samo gore. A nije bas da u svetu ne kaznjavaju za ovakav slucaj. Po evropi su malo labaviji ali bi ga vec i tu zatvorili. A u USA bi svirao neku robiju odavno i niko ga video vise ne bi.

• Podržavam 3

• U prolazu, 79 postova

Evo za ove "pametne" sto preporucuju da se prihvati "otkup". Kada se jednom prihvati otkup desava se ovo sto ce te procitati, a to se okoncalo prijavom policiji.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/378686/Bivsi-fudbaler-o-reketasima-Jurili-me-zapalili-su-auto-mojim-roditeljima

http://www.alo.rs/vesti/hronika/bivsem-fudbaleru-oteli-21-stan-i-sest-audija/16497

• Drug član, 3007 postova
  • Motocikl: FleXeR

Mislis da bivsi fudbaler za koga niko nije cuo a imao 21 stan i 6 audija, nije bio u mutnim poslovima i kombinacijama ??? Ili makar u kamataskom zagrljaju... :neznam:

• Podržavam 4

• U prolazu, 92 postova
  • Motocikl: Funduro

Za ovog i nije steta... steta je kad ukradu motor nekom ko je rintao za njega godinu dve dana,ili jos gore digao kredit da ga kupi...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja