Maximus1 204 Napisano April 18, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Lancanici su u ok stanju,ali je lanac neravnomerno istegljen,pa u sporoj voznji,recimo 1,2 na ler gasu motor ne ide linearno nego kao da ima trzaje blage,verovatno kad naidje na taj deo lanca gde je manje istegljen... E sad,posto nemam trenutno novca da ga zamenim,jer moram da menjam plocice itd,interesuje me samo da li pri normalnoj voznji(turing voznja lagano) moze da se osteti nesto na motoru usled loseg lanca.....Tipa nesto na agregatu itd.....ili sam bezbedan da guram tako pa kad skupim da menjam... I kad smo vec tu......Gde kupiti lanac i lancanike i orjentaciona cena...Uzeo bih DID-ov.. Motor je Honda cbr F4i sport 2001-vo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano April 18, 2013 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Proveri okretanjem točka da li je lanac u svim položajima jednako zategnut. Na najzatugnutijem mestu treba da ima lufta (na sredini lanca) 2-3 cm. Proveri da li imaš zaribale delove lanca - kvrge po lancu na pravom delu. Ako ima tih kvrga treba razraditi zaribala mesta (oprati kerozinom, naftom pa podmazati uljem). I na kraju d li ima još prostora za zatezanje lanca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano April 18, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Lanac nije u svim polozajima isto zategnut, na najzategnutijem mestu ima 2 cm a na svim ostalim negde oko 2,5 - 3 cm. Te kvrge nisam video provericu.... Prostora za zatezanje lanca ima. Plasi me samo da li to neravnomerno istezanje moze da utice na agregat, jer kao sto rekoh kada idem 2 na ler motor ne ide konstatno bas,vec kao da ima blage trzaje....pri brzoj voznji to se nista ne oseca.... I da dodam da se lanac cuje po malo u voznji kao da sisti a kada se stisne kvacilo ne cuje se..... Lanac mi je odlicno ociscen i podmazan.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1171 Napisano April 18, 2013 lone wolf, 526 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Prethodni vlasnik mog motora je vozio na nepravilno istegljenom lanacu+pretegnit bio. Motoru ništa nije falilo ali za svaki slučaj menjaj to ko zna kako utiče na kvačilo a i kvari mnogo ugođaj u vožnji. Ja sam naručio zlatni D.I.D iz Louisa preko Sekule oko 145e me izašlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano April 18, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Vozi slobodno, ne moze ti ostetiti nista na motoru, samo ga dobro namazi i polako. To ume da se desi kad suv lanac pokisne i to nekoliko clanaka na zadnjem lancaniku, tu korodira i kad krene voznja korozija spadne i tu se istegne. Lanac traje od 3 - 30000, u zavisnosti od nacina voznje i odrzavanja ! Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano April 18, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi hvala na savetima......to me je samo brinulo.....skupljam kes pa cu zameniti kad budem u mogucnosti...do tad polako..... Ja sam nasao kod ovog lika iz Beceja set je 150 eura DID-ov http://www.kupujemprodajem.com/D-I-D-lanci-i-JT-lancanici-5291650-oglas.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKO9966 20 Napisano April 29, 2020 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Glogovac (Jagodina) Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Da oszvezim temu. Isti slucaj i na mom motoru, na voznji do 2 obrtaja oseca se blago trzanje. Moze biti da je neravnomerno istegnut a moze biti i sledece: Recimo, skines prednji lancanik, i/ili zadnji. Vratis posle nazad ali pogresno, tj ne poklopis ga lancem kako je prvobitno bilo, i zbog te gluposti dobijes neravnomerno istegnut lanac jer se lanac i lancanici nisu ''skockali'' Ovo sam procitao na raznim forumima, a i sam sam napravio isti problem :D Sad koliko je ovo stvarno tacno pojma nemam. Morao sam da vadim agregat, i onda sam skidao lancanik da sve lepo procistim, motor se u medjuvremenu pomerao u garazi i kad sam sve sklopio nazad javilo se to neravnomerno istezanje, naravno pre ovih peripetija toga nije bilo, na nizim obrtajima nisam osecao ikakvo trzanje. Tako da ako neko naleti na slican problem, ne bi bilo lose pograti se malo sa polozajem lancanika da se to sve uklopi. Ja nisam probao jos uvek, sve me mrzi nesto, a ni ne vozim se cesto pa mi ne smeta toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6442 Napisano April 29, 2020 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije baš da ne šteti ništa motoru, opterećuje bespotrebno izlaznu osovinu menjača, kao i sam menjač i gume u ublaživaču zadnjeg točka ako ih motor ima. Nije sad da će sve da se raspadne odmah, ali uticaja na životni vek svakako ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10681 Napisano April 29, 2020 Hronični Motociklopata, 7404 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Komsija je tako vozao svoju Hondu Dominator i epilog je bio iskrivljena izlazna osovina, da ne pricam kakva je igranka posle bila.... Lanac nije zajebancija, ne samo da mozes da sjebes osovinu, nego moze da dodje do pucanja lanca, i da ti namota napred i da ti izlomi deklu, blok itd Moj savet je da ne vozis motor dok ne zamenis lanac, a najbolje bi bilo da zamenis komplet lanac sa lancanicima. Webshop WWW.MOTODELOVI.COM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...