vujo032 2669 Napisano Avgust 5, 2009 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno je ovo ruzno i nepotrebno. I kako on misli da ga izvuce ovaj motorcic napred sto je stavio. Sto kaze Lisac, bas nepotrebni egzibicionizam Cemu ovo sluzi, a uz to i ne radi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Avgust 5, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad i vi tako a covek se trudio. Grdno jeste ali njemu estetika sigurno i nije cilj a pogotovo u sred neke sume. A verovatno radi,ali kako vuce Boga pitaj. Ja ovo nikad ne bih stavila pa taman i crko u sred sume! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 5, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da on nije ostajao u šumi ali ga je strah savladao. Ipak mislim da je Lisac u pravu, za te pare mogao je da sredi postojeći motor kako hoće pa ga nikakva šuma ne bi interesovala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Avgust 5, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ko li je ovo pisao ?? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Avgust 5, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ko li je ovo pisao ?? ??? Izaslo juce ili prekljuce u Alo novinama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Avgust 5, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ko li je ovo pisao ?? ??? Izaslo juce ili prekljuce u Alo novinama! Juce u Alo novinama, citali smo Chopper-ka i ja, pukosmo od smeha :D . Ne bih da budem nepristojan, i uz duzno izvinjenje gospodinu, ali mozda mu je ipak potrebna strucna pomoc (pri tom ne mislim na mehanicare)... :o ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 5, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan А пише ли нешто о томе кол'ко може да развије са оба мотора заједно? Мора да је невиђен осећај када и предњи точак потписује... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 5, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Picasoo je mislio na to ko se potpisao na tekst. Bez potpisa, sa inicijalima ili imenom i prezimenom? mozda mu je ipak potrebna strucna pomoc (pri tom ne mislim na mehanicare)... :o ??? Ma razumemo se, treba mu ekolog zbog duplog zagađenja. ;D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Avgust 5, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Odavno, `70-tih su pravljeni projekti terenskih motorcikala za potrebe vojske na zapadu sa dva ne zavisna pogona i dva agregata. Evo nekoliko fotografija, mozda pomogne coveku u vecitoj teznji za osvajanje prostranstava.... :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Avgust 5, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se secam nekim drugarima su otkazivali motori u toku voznji. Znaci da nije nemoguce ma koliko ih mi cenili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Avgust 6, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Picasoo je mislio na to ko se potpisao na tekst. Bez potpisa, sa inicijalima ili imenom i prezimenom? Ma ja to onako u sali se pitam "ko li je pisao : " Evo fotke gde se lepo vidi kako je majstor Vlajko radio!! E sad' da li je ovo potrebno-po meni NIJE!! Da li je dobro odradio posao kao posao JESTE!! tako da ne mogu da mu ne odam priznanje da se trudio i da je znalacki odradio posao, medjutim da je utopija JESTE!! Mislim, cemu sve to?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2669 Napisano Avgust 6, 2009 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Aha, sad se bolje vidi na ovoj fotografiji.Mz sve dopušta! Baš bi voleo da vidim kako bi izvukao MZ-a i vozača. samo ovaj motor napred od APN-a, na nekoj uzbrdici, i koliko je to stabilno, sumnjam, ali opet ne znam dok ne bi video ??? I duplu vuču bi voleo da vidim na delu. Kad bi neko napravio video snimak, to bi bilo zanimljivo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Avgust 6, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je lepa zamisao da vuce i predlji tocak ali: 1. nemoguce je uskladiti da oba motora (pogotovu ovako razliti) rade sinhonizovano pa je nemoguce da budu oba u funkciji u isto vreme 2. ako je negde zakazao MZ sa 20-ak konjskih snaga koliko ce izdrzati tomos sa 4ks pri istom opterecenju 3. s' obzirom da je montoran na prednjoj viljusci, pitam se kako podnosi stalne potrese i oscilacije prilikom voznje po neravnom terenu ili, ne daj boze, kako se ponasa na udarnim rupama na asfaltnom putu 4. tomos koji je znatno laksi jedva savladava veca brda, a kako li je tek sa jos 140kg preko toga pri istoj snazi Ima i realnijih resenja za pogon na oba tocka, mislim da je cak i na forumu negde bio tekst o tome. Naime, dvojca inzenjera su se setila (a nisu izmislili nista novo) da pogon do prednjeg i zadnjeg tocka dovedu tecnim fluidom (ulje). Zapravo, umesto menjaca na izlaznom vratilu motora se kopca hudraulicna (uljna) pumpa, koja sistemom armiranih creva ulje pod pritiskom doprema do glavcina predljeg i zadnjeg tocka u kojima se nalaze takodje uljne pumpe koje taj ptitisak pretvaraju u rotaciono kretanje (slicno hidrocenralama, ali na drugaciji nacin). Sistem poseduje regulacione ventile pa se pritisak u prednjem i zadnjem tocku pravilno rasporedljuje. Ovo se vec duze vremena koristi kao pogon nekih poljoprivrednih masina dok je upotrema na motorcilkilma jos uvek u fazi razrade. Inace ovo ima niz prednosti u odnosu na konvencionalni tip prenosa putem lanca, sa klasicnim menjacima: 1. nema lanca, pa nije neophodno njegovo odrzavanje, i stalno pdmazivanje 2. pogon na oba tocka 3. nema menjaca tj. stepen prenosa se regulise linearno regulacionim ventilima (pritiskom ulja) U glavi imam ideju necega slicnog ali cekam malo slobodnog vremena i odlucnosti, da to sprovedem u delo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Avgust 6, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dokon covek,ja sam MZ vozio kroz najnenaseljeniji deo Srbije od Despotovca-Strmostena pa do Bora.65 km bespuca,bez ijedne kuce pa nisam ni pomislio na ovo,ne znam gde to on vozi,nego visak vremena a manjak ideja.Po meni je obrukao MZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Avgust 6, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Dokom pop i prasice krsti!!! Kada se bude zakucao u nesto nece mu pomogne ni APN ni MZ!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 6, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ih kad mu nešto uleti u taj lanac na prednjem točku, odoše Cigani u nebo. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Avgust 6, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Povecao je potrosnju sigurno,izgubio na stabilnosti i ko zna sta jos. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 6, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan BRE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Avgust 8, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan @Stampar Extra komentar!!! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Avgust 8, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja to gledam ovako: Svaki covek ima svoj "ringispil", samo je pitanje brzine i da li ja mogu da se kacim na njega......i samo neka je veselo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Avgust 21, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Da udenem neke slicice?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Avgust 21, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Sta se meni svidja ovaj Flat Twin 350 !!!!!!! :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovaj Brazilac idealan, samo bih ga bacio u crno, ostalo bolje nemože. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Avgust 21, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Gledaj i mastaj!!! :'( http://www.vennbahn-buecherei.de/mzklassiker/geschi.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Avgust 25, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan I sto prestase da ga prave nije mi jasno! Pa nema ko nije bio zadovoljan,tolika masa ga je kupila i vozila seee posteno! A verujem da bi bilo podosta interesenata za kupovinu novih-starih modela! Sad ga kupis i voze ga tvoji unuci! @Vuja Ti bas volis crnu boju kad sve hoces da ofarbas u crno? Meni je ovakav prelep ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...