Jump to content

Moto Zajednica

R1200GS: Crash bar

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: R 1200 GS Rallye

Seba je super dečko, retko pedantan i dobar majstor.

Kao sto rekoh ima samo dva problena: do detalja covek mora da zna sta hoce, a to je veoma retko. Drugi problem je farba, koja ipak nije na nivou za nove motore. Naravno, moze i seba to da resi, ali onda i cena ide gore. Inace, cena je visestruko bolja kod Sebe, ali realno oroizvodi ipak nisu uporedivi.

Iz licnog iskustva sa @Sebom znam da stoji sve ovo sto je @Severian naveo i prvi i drugi deo. Drugi deo je razlog zbog kog ne bih radio kod @Sebe crash bars za model motora koji sad imam. Video sam taj crash iz linka kod @Sebe i ne odgovara mi. Nisam uspeo prosli put, a verovatno ne bih umeo ni sad, da mu precizno objasnim, tako da me razume, sta mi ne odgovara, odnosno ne bih umeo da mu kazem da taj i taj ugao nije dobar za toliko i toliko da bi taj i taj deo trebalo da bude toliko i toliko distanciran od tog i tog dela, da bi ta i ta linija trebalo da bude paralalelna sa tim i tim ... pa sve to za svaki detalj, za svaku liniju, za svaku krivinu. Mislio sam da ce biti dovoljno desetak slika iz razlicitih uglova i slike samog crash bars-a u originalu pa da to bude to. Ne bih prolazio ponovo isto sto sam prolazio pa sam hteo da vidim ako je nesto kod nekoga radio, a da mi odgovara da onda to kod mene ponovi, a ako ne onda ne bih radio.

Takodje me zanimalo da li je neko radio i da li je uspelo kopiranje Altrider-ovog crashbars-a sa prethodnih slika @BMW-K50 i da li je @Dejan ADV radio kod @Sebe i ako jeste kako je ispalo?

Drugi problem - boja, ako hoces crnu onda nije problem @Seba sve zavrsi, a ako hoces neku drugu kao sto je kod mene slucaj onda problematika, koja nije neresiva ali ipak petljancija. 

Posto imam 2012 Rallye radio bih ovaj model u ovoj boji, nije komplikovano ali ... rekao sam vec. Po dosadasnjem mom, i iskustvu drugih ljudi, mislim da farbu @Seba ne moze da resi bez obzira na to da li bi cena isla gore ili ne. Mozda se nesto promenilo? ...

20390-001_04.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6643 postova
  • Motocikl: đački pešački

Seba prevashodno gleda funkcionalnost kreš bara, znači zaštitu vozača i motora, a mnogima je primaran izgled koji često sputava i remeti osnovnu namenu, a sem toga ukusi su različiti i  da bi eliminisao što više neodumice on insistira na što preciznijem zahtevu naručioca da posle ne bude ala nisam tako mislio itd. Proizvođača krešova ima pitaj Boga koliko, svaki od njih ima neki svoj tip i to uglavnom  po  jedan jedini za dati  motor i nema mogućnosti ovako ili onako, to je što je,  dok Seba radi po želji do granice ugrožavanja funkcije. Kreš koji sam linkovao je po uzoru na vodenjak i zaista pruža nešto bolju zaštitu od raznoraznih. Seba  može da uradi skoro sve, ali ako ti nisi uspeo na osnovu desetak slika da definišeš, kako to da učini on ili bilo ko  samo na osnovu vizije u glavi.

Što se tiče završnog izgleda, uobičajeno za krešove uopšte je da su plastifikovani, Seba daje na uslužnu plastifikaciju kod plastičara koji to radi školski uz predhodni hemijski tretman što primenjuje svega par radionica u Beogradu, prah se uzima najkvalitetniji mogući u ponudi u Beogradu, nudi finalno ne pokriven tako da svako  može da zadovoljiti svoj specifičan zahtev.

Uobičajene boje koje se rade po uslužnim radionicama svaki dan  su crna u semi glos varijanti, crna sjajna i siva su česte, bela sledeća. Sve druge boje koje postoje se čekaju jer  niko od radionica ih nema na stanju već se uzima po potrebi od svega nekoliko snabdevača, promena boje u komori zahteva totalno čišćenje a punjenje pištolja mislim da ne može da bude manje od kilo praha, a za kreš ide recimo stotinak grama, što diže cenu, doduše ne drastično. Otiđite u bilo koji pogon, pored uobičajenih, ponudiće vam neku boju koja im je aktuelna, za posebnu ili će odbiti ili uputiti na neka dva snabdevača pa da lično izaberete i donesete jer niko neće da snosi rizik odstupanja nijanse  od kataloga pa čak i zbog različitosti od šarže do šarže što je kod prahova dozvoljeno,  ista crna može da se razlikuje kad se uporede dva komada. Kod dva snabdevača se prah može birati  po katalogu i uzorku na pločicama, pun izbor nijansi je moguć samo klasičnim farbanjem miksovanjem boja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja