Jump to content

Moto Zajednica

Shadow 600 '93 NEmože preko 110km/h UPOMOĆ

Recommended Posts

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Honda NT700VA Deauville

Dragi prijatelji-kolege-Braćo Upomoć.

Par mojih drugara ima Honde Shadow pa su me ubedili da je izuzetno pouzdana mašina za ljude koji nemaju trkačke afinitete.

Kupih jesenas Hondu Shadow 600 (PC21) i jednostavno je izuzetno spora do 110-113km/h i ni bau više. Da napomenem motor je kupljen od čoveka iz Sopota (60-ak godina ima) i rekao je da je motor stojao 1-2 god bez vozanja (paljen s vermena na vreme). Motor radi mirno bez kuckanja,lupkanja,zveckanja i sada Zimi je palio na -5 bez po muke, kao sat. Ali je spor, probao sam da ga navlačim na gasu i na višljim obrtajim menjam brzine 3. ide 110km, prebacim u 4. on i dalje ide 110km/h.

Do sada sam probao samo da provozam bez filtera vazduha da bih njega eliminisao. Nisam bio ništa brži, ali nov problem se pojavio kad sam pokušao da navlačim na gasu čisto da vidim može li da se bar malo brže zavrti motor, motor počne da mi se guši usporava eee da ti :zbunjen: i motoru.

Voljan sam jako da poslušam pametnije od sebe.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 460 postova
  • Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14

Vidi svecice posle takve voznje.Ako su bele puno vazduha a malo goriva, a ako su crne onda imas puno goriva.U oba slucaja malo se poigraj sa srafovima za ler smesu.A ako nije to onda gledaj da ne vuce negde fals vazduh, A AKO nije ni to onda ti je negde karb zapusen, moraces da ga ocistis, ali pazi ako ga cistis sa nitro OBAVEZNO sve gumene delove povadi pa ga onda cisti.Eto toliko od mene.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

A kad ubrazava sve izgleda dobro vuce motor ima snage i onda odjednom kao da stane i ne moze dalje da ubrzava, hocu reci jako lako stigne do max brzine i kraj, jer znas kako je uvek do max brzine npr 200, 180 kako tako 190 jedva i onda navuce na 200 polako tebi nije tako do 110kmph?

• Podržavam 1

• U prolazu, 26 postova

Najpribližnije do 100km/h stignem lako a 110 mi malo potraje, ipak sam ubeđen da bi trebalo da ubrzava brže od ovoga sada ali nemam informaciju pouzdanu pa da mogu 100% tvrditi.

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36

Valjda je normalno da se gusi bez filtera,mnogo bogata smesa bude. Pregledaj boju svecice,onda pogledaj da ne vuce negde fals vazduh,prirubnica karburatora. Mora ona da ide vise od 110,toliko ide virago 125 sa 12ks

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36

Taman posla,nista ja ne kazem,samo potvrdjuje ono sto sam rekao da moze i vise,da je neki mehanicki problem 1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Ako motor na tom punom gasu radi ravnomerno, bez prekidanja, nije blokada i nije struja u pitanju. Posto ga je vozio stariji covek, mozda je u nekom servisu stavljena manja glavna dizna zbog manje potrosnje i fazona "ne treba mi brze" Nadji u servis manuelu kolika mu je glavna dizna npr 135, skini svoju i procitaj sta pise na njoj, ujedno proveri hod sibera dali otvara do kraja i da ne glavi negde. Ako nije to ipak ce morati iskusan majstor da ti resi taj problem. Pozz

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

pogledaj prenos na lancu ! Koliko ti imaju prednji i zadnji lancanik zuba? 16 prednji 44 zadnji bi trebalo da bude.

a mozda ima i "blokadu" pa zato nece vise.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Da da tacno mozda ga je vlasnik ustinuo da mu trosi 3l umesto 4.3 :)

Pitaj starog vlasnika dal je tako nesto radio ako mozes da stupis u kontakt sa njim...

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Dragi prijatelji-kolege-Braćo Upomoć.

Par mojih drugara ima Honde Shadow pa su me ubedili da je izuzetno pouzdana mašina za ljude koji nemaju trkačke afinitete.

Kupih jesenas Hondu Shadow 600 (PC21) i jednostavno je izuzetno spora do 110-113km/h i ni bau više. Da napomenem motor je kupljen od čoveka iz Sopota (60-ak godina ima) i rekao je da je motor stojao 1-2 god bez vozanja (paljen s vermena na vreme). Motor radi mirno bez kuckanja,lupkanja,zveckanja i sada Zimi je palio na -5 bez po muke, kao sat. Ali je spor, probao sam da ga navlačim na gasu i na višljim obrtajim menjam brzine 3. ide 110km, prebacim u 4. on i dalje ide 110km/h.

Do sada sam probao samo da provozam bez filtera vazduha da bih njega eliminisao. Nisam bio ništa brži, ali nov problem se pojavio kad sam pokušao da navlačim na gasu čisto da vidim može li da se bar malo brže zavrti motor, motor počne da mi se guši usporava eee da ti :zbunjen: i motoru.

Voljan sam jako da poslušam pametnije od sebe.

Nemoj da cackas mecku, ako ne znas gdje treba, vec motor kod Bokilica i ima da leti. :aha:

• U prolazu, 26 postova

Veliko hvala svima koji su uzeli učešća u temi pratim šta pišete.

Glavni problem mi je bio što nisam imao ključ za svećice jer su nekako nezgodno postavljene pa nisam sa mojim postojećim cevastima mogao prići. Danas se grebem od drugara za ključ pa ću sutra biti pametniji.

Svima pozdrav i slobodno pišite i daje sam raspoložen da saslušam pametnije i iskusnije od sebe.:care:

• U prolazu, 26 postova

Svima hvala na savetima,

Ipak je majstor preuzeo stvari u svoje ruke i defektaža je urađena:

• karburatori začepljeni i to jako(trunje, ...
  • membrane na karburatorima bušne po 7-8 rupica.

Rešenje ultrazvučno čišćenje

Nove membrane- elem ima li neko iskustva sa membranama? Gde pošto, dali reperacija ili nove.

Jop jednom hvala svima na savetima.:zdravo:

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Nove membrane- elem ima li neko iskustva sa membranama? Gde pošto, dali reperacija ili nove.

Vidik sa foruma pravi membrane za karburatore :takoje:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja