mikri 3 Napisano Decembar 19, 2007 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam yamahu xt660r 2004 god. ima na sebi arrow izduve i kn filter ali igrom slucaja komander je bio ali je skinut ,da li cu imati kakvih problema u voznji ili tokom paljenja osim naravno u performansama koje daje sam komander tj zanima me ponasanje rada motora ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Decembar 19, 2007 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si da kazes "pitanje za iskusne, i one koji se tako osecaju" Salu na stranu, skidanjem pow.com. ECU se vraca u fabricku postavku. Osim sto ces ostati uskracen za perfomanse, druge stete na motoru neces imati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan sta vam je komander Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan ECU ti je "kompjuter" koji kontrolise ubrizgavanje, mape paljenja, i gomilu drugih sitnica veoma vaznih za rad motora.To je uslovno receno mazak motora.Kada kazu "komander" misli se na Power Commander, to ti je, sto bi se reklo, aftermarket, tj ECU koji se naknadno kupuje i ima vise mogucnosti u odnosu na fabricki ECU.To ti je kao chip-tuning na kolima.Npr mozes da povezes motor USB kablom sa kompom i promenis mapu paljenja i time dobijes potpuno drugacije ponasanje motora.Ili kupis neki izduv i uz njega dobijes CD, povezes motor sa kompom i podesis performanse motora tako da taj izduv bude najbolje moguce iskoriscen. (da se smanji potrosnja, poveca snaga ako je moguce...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Decembar 25, 2007 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan upravo tako i moram da ga kupim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sad da promenis ime temi jer sam ja neiskusan a vidis kako lepo objasnjavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Nećeš batice,što kažu drugi momci,samo se vraća na ,,Factory,, stanje,jedini problem ti može biti,ako ga voziš kao super-moto u krivini,pa ti neće vući kao KTM 690 Supermoto,al koji ce ti đavo,on fabrički ima oko 48 ks pri 6000 o/minšto ga čini veoma brutalnim za vožnjua ,sa izduvom i filterom raspolažeš,da te nelažem sa jedno od 5-10 ks više,što je više nego odlično. Pozzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eks4toN 0 Napisano Januar 1, 2008 U prolazu, 17 postova Lokacija: Veliko Gradište Prijavi odgovor kao problematičan Ovako: Ja Znam Sta Je ECU, Ali Moze Li Mi Neko Reci Sta To Tacno Znaci ? Kao Na Primer: MAS = Moto Asocijacija Srbije...Tako Sta Znaci ECU ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 1, 2008 Drug član, 2999 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ovako: Ja Znam Sta Je ECU, Ali Moze Li Mi Neko Reci Sta To Tacno Znaci ? Kao Na Primer: MAS = Moto Asocijacija Srbije...Tako Sta Znaci ECU ? Electronic Control Unit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Februar 16, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam yamahu xt660r 2004 god. ima na sebi arrow izduve i kn filter ali igrom slucaja komander je bio ali je skinut ,da li cu imati kakvih problema u voznji ili tokom paljenja osim naravno u performansama koje daje sam komander tj zanima me ponasanje rada motora ??? Interesantno da je to neko skinuo jer obicno to moze da se iskoristi za taj ili neki slican motor. Ja se licno ne bih uopste brinuo jer se na motoru nije nista promenilo sa obzirom da on stoji na red sa glavnim ECU i radi korekcije prema ucitanoj mapi koja treba da odgovara tvom motoru tj celom paketu znaci auspuh, filter za vazduh, gde zivis tj gde se vozis (nadmorska visina), vlaznost vazduha i na kraju zaista neko strucan za da zna da koriguje mape prema svemu gore opisanom. Uh zaboravih jos jednu sitnicu a to je gorivo. Znaci dva ista motora sa dva ista setup-a koji se koriste na istom terenu ali sa razlicitim gorivom moraju da imaju razlicite mape da bi licilo da to ima efekta.Gorivo kod nas je kao sto znate shit. Ja se licno lepo navozam samo kada stavim Shell Power V+ i tada zaista imam drugaciji motor i tek tada si svestan koliko je nase gorivo lose. Inace Power Commnder ima cesto problema sa konektorima posle kise ili pranja motora sto moze da se spreci.Ako se to i desi opet nije problem ako imas mali alat da mu pridjes iscupas ga stavis u dzep i ides dalje. Poenta cele price je da je PC moze da bude zaista koristan u paketu sa auspuhom i filterom vazduha ali za pocetak moras da imas gorivo i zaista pravu mapu koju ce neko da ti podesi zavisno od toga gde se vozis. Ako svega toga nemas plasim se da je skoro jedina korist od toga nalepnica Power Commander koja stoji negde na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...