Jump to content

Moto Zajednica

MOTOGP QATAR - Losail circuit

Recommended Posts

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Ima. Yamaha sledeće godine dovodi Pol E. u Tech3, a Bredli Smit ima ugovor do kraja 2014 godine. Znači Kal mora negde da ode.

Cal ako ovako nastavi, definitivno zasluzuje fabricku masinu slejdece sezone. Ili neka budu sljedece godine 3 fabricke Yamahe ili da prelazi negdje, mislim da se dovoljno dokazivao.

Da mi bude zao Pedrose, hobita zvanog popustena sansa? Zalije mi je Haydena, kojeg su i pored titule stavili u zapecak i svih onih koji su mogli da dodju na njegovo mjesto i pokazu sta znaju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Nema :,-(

Brutalna trka, žao mi je Cala nije imao šanse na onolikom pravcu protiv fabričkih motora. Pedrosi bi bilo najbolje da lepo da taj motor nekome .

• Ne silazi, 5020 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Yamaha sledeće godine dovodi Pol E. u Tech3, a Bredli Smit ima ugovor do kraja 2014 godine. Znači Kal mora negde da ode.

Ili neka budu sljedece godine 3 fabricke Yamahe ili da prelazi negdje, mislim da se dovoljno dokazivao.

Nema šanse, 3 full spec. fabričke Yamahe nikad nije bilo, niti će biti - ne zato što Yamaha neće nego zato što nemaju kapaciteta za tako nešto, to je do sada više puta objašnjeno. A još uz to počinju od sledeće sezone da iznajmljuju i agregate.

Nema puno opcija na raspolaganju, sva mesta u fabričkim ekipama su popunjena do kraja 2014 godine - jedno možda u Dukati umesto Nikija (mislim da mu je ovo poslednja sezona tamo)?

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 750 K9

Mene je odusevio MM... Za prvu trku u kraljevskoj klasi da budemo realni odvezao je odlicno...

Zanimljivo je koliko brzo uci od iskusnijih vozaca ispred sebe..

Rosiju je pruzio borbu za razliku od Pedrose iako mu je prva trka u najjacoj klasi...

• U prolazu, 65 postova

Meni je isto zao Kraclova .I na kvalifikacijama dobar ,i na trci .

Pedrosa kao da je previse dobar da bi pobedio .

Markez je kao mladi pit bul ,njusice se sa svima bez obzira .Morace da ga ugrizu ,ili ne ,to je na njima kako ce da rese .

Lorenco ,ne znam sta da kazem ,mislim da je lako voziti bez greske kad si na prvom mestu i na tebe niko ne vrsi pritisak .Pedrosa je bio iza (mislim) dovoljno dugo da uspori ostale .Sto kaze jedan clan ovde ,zaboravio sam mu ime ,Pedrosa radi za Lorenca ..haha ,to meni zvuci ko neka gej sema ,ali razumem sta hoce da kaze .

Lorenco odradi kvalifikacije odlicno ,uzme prvo mesto ,i onda samo doda gas ,i jos iza njega nije ,bar na ovo trci ,bila neka ozbiljna prica .Nisam pratio prosle sezone ,i ovo malo sto jesam nisam zapamtio .Dakle ,da budem jasan ,ne zelim da donosim sud ,samo bih voleo da vidim Lorenca u trci koja ukljucuje preticanje i trkanje uzivo ,pa cu onda da formiram misljenje .Siguran sam da se na motoru oseca kao kod kuce ,pa mu samim tim ni takava trka ne bi bila problem verovatno .Videcemo .

Rosi faca ,videli ste svi kako je odvezao ,tu nema sta puno da se misli .Sto se tice njega i Lorenca ,mislim da ce Rosi psihicki da priprema Lorenca na poraz .Stavice mu do znanja da se vratio i da je red da uzme titulu ,jer se ipak vratio i dugo nije - uzeo titulu .Ipak je on old skul .Videcemo sta ce Lorenco da mu kaze na to :D

Dobra trka .

A moto 2 ,po meni je Skot Reding ,drugoplasirani ,imao mnogo bolji stil voznje .Moje misljenje je da su motori za onakvu voznju i da je ono prava voznja .Isto ko sto je Rosijev auspuh bljuvao vatru sve vreme dok se trudio da dodje do drugog mesta .To je motor ,jebes taktiziranje .

S toga ,kada je Espagaro prestigao Redinga ,mislim da je naredna dva tri kruga Reding i dalje imao bolju putanju i bolji tempo ali mu je ovaj smetao .Posle vise nista nije mogao da uradi ,kapiram da je pomislio "u sto nemam sad neki 1500hp tt dzip" .Salim se :D

I ,neko je pomenuo da mu se cini da slajduju kad ulaze u krivinu .......i meni se cini da Japanac ,koji je jedno vreme bio prvi u moto 2 tako ulazi u krivinu .Mislim da koristi zadnju da se "namesti" .

To je to ,sedeo sam od 6 do 10 ispred tv-a ,i dobre trke .Mada kad sam video koliko je drasticna razlika izmedju klasa ,kad je poceo moto2 zaboravio sam sta je bilo na moto3 ..o gp necu ni da pricam :D

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

I ,neko je pomenuo da mu se cini da slajduju kad ulaze u krivinu .......i meni se cini da Japanac ,koji je jedno vreme bio prvi u moto 2 tako ulazi u krivinu .Mislim da koristi zadnju da se "namesti" .

Jel ti ovo juče bila prva Moto2 trka koju si do sad gledao?

• Podržavam 4

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Yamaha sledeće godine dovodi Pol E. u Tech3, a Bredli Smit ima ugovor do kraja 2014 godine. Znači Kal mora negde da ode.

Ili neka budu sljedece godine 3 fabricke Yamahe ili da prelazi negdje, mislim da se dovoljno dokazivao.

Nema šanse, 3 full spec. fabričke Yamahe nikad nije bilo, niti će biti - ne zato što Yamaha neće nego zato što nemaju kapaciteta za tako nešto, to je do sada više puta objašnjeno. A još uz to počinju od sledeće sezone da iznajmljuju i agregate.

Nema puno opcija na raspolaganju, sva mesta u fabričkim ekipama su popunjena do kraja 2014 godine - jedno možda u Dukati umesto Nikija (mislim da mu je ovo poslednja sezona tamo)?

Znam da nema šanse, ali mi žao da ode u neku lijevu ekipu, zato sam to i napisao, uostalom, neka uzme Špansko državljanstvo, pa kad HRC mršne Pedrosu (ako se to ikada desi), neka njega malo Repsol protežira :D. Ako je Pedrosa zaslužio X na n-tu šansi (n teži beskonačno), pa i Cal je zaslužio. Ili da sačeka, možda Lin opet šutne Rossija, pa eto mu mjesta.

• Drug član, 2087 postova

It looks like

• U prolazu, 65 postova

Takaaki Nakagami ...jeste ,sto ?

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Sta bi sa Rosijevim motorom, zasto ga je parkirao pre boxa, mrzi me da guglam?

Tocrankovicu dao sam ti plus svaki put kad me nije mrzelo da mrdam misa :), posto je otisao spd mislim da te treba staviti za urednika uz mixu.

• Ne silazi, 5020 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Znam da nema šanse, ali mi žao da ode u neku lijevu ekipu, zato sam to i napisao, uostalom, neka uzme Špansko državljanstvo, pa kad HRC mršne Pedrosu (ako se to ikada desi), neka njega malo Repsol protežira :D. Ako je Pedrosa zaslužio X na n-tu šansi (n teži beskonačno), pa i Cal je zaslužio. Ili da sačeka, možda Lin opet šutne Rossija, pa eto mu mjesta.

Mala bara, puno krokodila a novi samo pristižu. Mislim da bi najbolja opcija za njega bila da ode u Hondu i da dobije full spec. fabričku mašinu u nekom od satelitskih timova.

Rosi naravno ostaje da se dostojanstveno oprosti na kraju 2014 godine.

Pa svi, stalno već pune tri sezone ulaze u krivine poprečno, non stop se priča o tome pa sam se pitao od kud iznenađenje.

A jesi li gledao ikakve moto trke ranije? Pitam zbog ove vatre iz auspuha koju spominješ.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g.

Pa svi, stalno već pune tri sezone ulaze u krivine poprečno, non stop se priča o tome pa sam se pitao od kud iznenađenje.

A jesi li gledao ikakve moto trke ranije? Pitam zbog ove vatre iz auspuha koju spominješ.

Pusti coveka, sto mu kvaris iznenadjenje.

• Podržavam 1

• U prolazu, 65 postova

Pa znam ja da oni ulaze u krivine popreceno ,to sam i rekao ...

Ne znam jesi li primetio da ih nekad ulazak u krivinu poprecno uspori ,kada to rade iz navike ,jer slozices se za time nema uvek potrebe ? Pa mi reci ,sta mislis ?

A ne znam to za vatru iz auspuha ,nisam nikad gledao moto trke . 1nanana.gif

Ne zezm te, pusti provokatore!

Uglavnom to rade da bi suzili putanju na ulasku a zadržali smer za ispucavanje. Mnogi mislie da je kontraproduktivno. Jedino kad se svi slažu da ima smisla je kad se na ulasku u krivinu nekom "parkiraju" ispred. Redding-ov šef tima je zaključio da je stvar definitivno pogrešna i momak već neko vreme vežba da drži točkove u liniji. NIje lako zato što elektronika na moto2 nije ni na puškomet od one u motoGP-u gde razni senzori javaljaju brzine okretanja ovoga i onoga te motor sam dodaje i oduzima ovo i ono po potrebi.

Da bi relativno prost uređaj kao što je Moto2 motocikl uveo u krivinu potrebno je (sem kočenja prednjom kočnicom) i kočenje motorom. Ne zbog usporavanja već zbog pomaganja pri skretanju. Kad se pusti kvačilo (bez gasa) agregat počinje da pruža otpor okretanju točka što ga usporava i počinje da ga izbacuje iz putanje. To je "backing in" ili slide kako ga ti zoveš.

Postoji nekoliko načina da se pojava spreči. Pomenuta elektronika, podešavanje prokizavajućeg kvačila (donekle) i dodavanje gasa pri samom kočenju tek toliko da točkovi ostanu u liniji.

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5460 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Misevi opet formirate misljenje na osnovu jedne trke, pedrosa ce da pobjedjuje...

Misevi opet formirate misljenje na osnovu jedne trke, pedrosa ce da pobjedjuje...

Misu, sporadicno pobedjivanje u 8. godini na Repsolu vise nije dovoljno . Trebalo je vec dve titule da je skupio.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 285 postova

Meni je zaista zao Pedrose i verujem da jos ima nade za njega, ali......

Juce mi je nakako bilo mucno ono njegovo nastojanje da ostane ispred Markeza. Sve je delovalo nekako :

Markez : "Uh, ala sam se smorio ovde iza kolege. Moram da ga obidjem ili cu zadremati".

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Misu, sporadicno pobedjivanje u 8. godini na Repsolu vise nije dovoljno . Trebalo je vec dve titule da je skupio.

Pitanje je i ugovora, koliko para dobija po sezoni. Ako nije previse placen, imati vozaca koji je konstantno u prva 4. , a cesto bude i na podijumu je pun pogodak. Mislim da je Honda zadovoljnija pedrozom nego on samim sobom.

Ne kažem ja da je njima finansijski promašaj što ga drže, ne znam ništa o tome. A da je jadno da drži mesto u timu i da ga se smatra mladom nadom posle 8 godina u MotoGP-u, jadno je. Gledam te njegove interview-e... ko vremeplov, poluvalidni izgovori za 2007. ili 2008.

• Zainteresovan, 666 postova

Kako god, rano je reći da je otpisan. Nikada nije pobedio u Kataru, jedino je prošle sezone bio blizu, a znao je da bude i deveti. Da je od Honde dobio mnogo više nego što je dao, jeste, da je ispao seronja više puta, jeste, ali da je otpisan za ovu godinu, nije. Nego, vratio se Rosi, pa Pedra u kantu. Prošle godine su Rosijevci gledali u njega kao u jedinu nadu da doaka Lorencu...

A Lorenco, šta zna Lorenco, samo bleda kopija doktorova, od njega je i naučio da vozi...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja