Jump to content

Moto Zajednica

Gume za TDM 850

Recommended Posts

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

Dakle, gume koje mi trebaju imaju sledece dimenzije

110/80 18

150/70 17

Kako sam nov u moto prici, i sigurno necu u toku sledecih godinu dana iskoristiti ni blizu 100% mogucnosti motora, kapiram da nije previse bitno koju marku guma cu uzeti.

Da ne duzim, zvao sam uvoznike Bridgestone-a, Michelin-a, Metzeler-a, Dunlop-a, Pirelli-a i Avon-a i niko nema da mi ponudi obe gume, a neki nemaju ni prednju ni zadnju...pored tih velikih kuca zvao sam i nekoliko manjih trgovaca, uzalud...

Sta predlazete, osim cekanja proleca posto ne mogu da cekam.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 981 postova

Imao TDM-a 1997-o presao sa njim 20.000+ km.

1. Bridgestone bt020 ili bt021

2. Michelin pilot-road

3. Metzeler Z6

Koju god da odaberes neces pogresiti. Rang lista je moj licni dozivljaj i sve 3 sam probao.

Jos jedna napomena samo originalne dimenzije. probao sam sire a nize ali nikakav dobitak nisam osetio.

hvala momci ali nisam se jasno izrazio, ne pada mi na pamet da uzimam polovne gume :)

problem je sto u Srbiji niko nema par, ni Bridgestone, ni Michelin, ni Metzeler... a ja u svojoj tvrdoj glavi zacrtao da ih imam pre NG....

prednja je ta koja komplikuje zivot pa ce izgleda biti dovlacenje iz USA ili zapadne Evrope...

• Zainteresovan, 981 postova

hvala momci ali nisam se jasno izrazio, ne pada mi na pamet da uzimam polovne gume :)

problem je sto u Srbiji niko nema par, ni Bridgestone, ni Michelin, ni Metzeler... a ja u svojoj tvrdoj glavi zacrtao da ih imam pre NG....

prednja je ta koja komplikuje zivot pa ce izgleda biti dovlacenje iz USA ili zapadne Evrope...

0641117173 probaj ovde. Znam da je letos imao Michelin program.

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Ja sam ove sezone uzeo Metzelera za mog TDMa i mogu ti reci da drze ko lepak.

Bile su oko 22o eura u Linzu mada cijene jako variraju...

Ovo sto ti je Ernesto rekao za dimenziju je OK jer na mom motrou je zadnja bila sira(mislim 160).

Covjek od koga sam uzeo motor je rekao da je sira nego standardna i da se brzo trosi po sredisnjem dijelu.

Stvarno je guma imala plato po sredini a sa strana bila kao nova. On mi je predlozio da stavim orginalnu dimenziju kada budem mjenjao sto sam i ucinio. Na polovne i ne pomisljaj. Kod nas imaju nove gume koje su stare oko 5,6 godina i kostaju 20 , 30 eura ali su tvrde ko kamen. Sa strane ti pise sedmica i godina prizvodnje tako da ne uzimas starije od 2 godine. Mozda ti je najbolja varijanta Gordan ili neko ko se razumije u motore i gume pa da ti pomogne  pri odabiru. Dobre gume nisu jeftine ali su one najbitnija stvar na motoru.

Ja sam za auto trazio gume 205,55 16ice i jedna guma ovde Michelinka ili Bidgestonka kosta oko 310 maraka. Pao sa u nesvet kad sam cuo.

kako bilo, uzeo sam zadnju kod radulovica BT021 a sad jurim od preko da mi donesu prednju, po svaku cenu pre NG ...

da cekam neodredjeno vreme nisam u stanju

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900

Planiram da castim svoju TDM -ku novim potkovicama..

Sta mislite o Dunlop StreetSmart,nasao sam ih za nekih

23 000 dun. Napisite neka svoja iskustva i

posavetujte. Hvala vam.

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250

Pa još uvek ih vozim, imam ih na motoru ...:D Doduše ulaze u treću (i verovatno poslednju) sezonu.

Po meni je vrlo korektna guma i nemam ništa protiv da ih stavim i na narednoj zameni. Ja inače od oko 7000 godišnje najmanje polovinu kilometraže pređem po gradu, vozim prilično oprezno i odista nisam imao problem čak ni po vlažnom kolovozu a ni po horizontalnoj signalizaciji (odvratno masna bela farba). A čini mi se da je i cena vrlo prihvatljiva...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja