ampir 2 Napisano Maj 12, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Malaguti Spidermax 500 GT Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje se koristi za menjač za Malaguti SpiderMax 500. Znam samo da je količina 250ml Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5194 Napisano Maj 12, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 6054 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan spajanje tema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16267 Napisano Maj 12, 2023 Integrisan, 9373 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Menjačko 75w90 ili 80w90. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ampir 2 Napisano Maj 12, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Malaguti Spidermax 500 GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Satelis je napisao: Menjačko 75w90 ili 80w90. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Octobar 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Beli Malaguti i crni Burgman...danas oko 13h kod Beocina... Da li su kolege sa foruma? Promenio Octobar 29, 2023 član Loshmi82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cumy74 0 Napisano Januar 28, 2024 U prolazu, 7 postova Lokacija: Serbia Motocikl: Spidermax 500GT Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan dobri ljudi! Eto mene opet. Spadam medju ljudima koji vise voli nego sto znaju. Nisam mehanicar ali iz hobbija volim da popravljam i da ceprkam oko svoge bajka. Naisao sam na jednu prepreku pa bi molio pomoc ako neko moze da me prosvetli malo. Imam Malagutija vec 5 godina i nikada mi se nije svidjao kakose ponasa u krivinama pri malim brzinama . Naime kada se oduzme gas i smanji se brzina kvacilo rastavi pogon sa agregata i bike trci onako u praznom hodu kao kod kola kada se pritisne kvacilo. Problem je sto kada se opet doda malo gasa nema onog lepog prelaza nego kvacilo trgne i dosta je nezgodno kada pri skretanju na raskrnici a motor trgne. Narucim ja polovan set kvacila i remena, zamenim original sa polovnim i motor se ponasa sasvim drugacije. Nema onog praznog hoda. Ubrzanje je vise onako vise "linearan", ravnomerniji, nema vise praznog hoda jedno samo kada skoro se zaustavim. Tako je vozikam preko cele sezone ali cuje se neko pucketanje iz pravca kvacila. Odlucim se da ga opet rastavim ali sada idem do kraja (zima je, svakako se ne vozi , ima vremena). Naisao sam na sledece i sada vise nisam pametan. Menjaci nisu isti i najverovatnije zbog toga ni ne mogu da se ponasalju isto. Pored vidnih razlika moram napomenuti da je bela opruga malkice duza i tvrdja. Pitanje je da li smem da koristim onaj polovan ili da se naviknem na trzaje? PS I izvinjavam se ako ne znam strucne nazive odredjenih delova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5190 Napisano Januar 28, 2024 Drug član, 3831 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo @cumy74. Ne znam mnogo o ovom tipu kvačila kao što je taj "original", oni s kojima sam se susretao bili su sa vođicama kao na ovom tvom polovnom, Ali, rekao bih da ti je na originalnom upao pin (ne znam kako se to zove po srpski). On bi računam morao da viri, da bi se tanjiri otvarali i zatvarali kako treba, odnosno išli po zadatoj putanji... Evo izguglah video kako to izgleda: Dakle, ja bih rekao bih da ti nedostaje, ili je propao mali ležaj koji drži pin, ovo pod brojem 7 na šemi: Al nadam se da će se već javiti neko ko to bolje zna od mene da pojasni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predrag1 0 Napisano Maj 31, 2024 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd-Rovinj Motocikl: Malaguti Spidermax 500gt Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Spidermax 500gt.... Nema struju nigde..osim stop svetla i kada se da kontakt radi ventilator...za sve ostalo mrtav... Ima li neko ideju Pozdrav Predrag Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan 92 0 Napisano Jun 7, 2024 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan narode nov sam na forumu.Zanima me jel ima neki majstor da se posavetujem sa njim oko spajdera imam nekih problema.milan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 148 Napisano Jun 7, 2024 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Napiši šta te muči, neko će se već javiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan 92 0 Napisano Jun 7, 2024 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam ga uzeo imao je manji ler i desavalo se da kad krenem da ga vozim bio hladan ili vruc gasio se i normalno upalim i teram dalje.i onda sam resio da ocistim klapnu gasa i da proverim diznu sve oprano vraceno nova svecica al opet isto i onda skontam da lamda sonda ne radi jer se ponasa isto i kad je ukljucena i iskljucena i promenim i nju al sad se nekako gusi kao da mu nesto fali.provereno i punjenje nov akomulator stavljen stvarno ne znam sta vise moze biti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16267 Napisano Jul 7, 2024 Integrisan, 9373 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da prozborimo koju o zameni rashladnje tecnosti na Spiderici. Ta radnja se izbegava jer ovaj model maxia ima dva hladnjaka napred, jedan sa leve strane na kom je nakacen ventilator,drugi sa desne strane ispod kog je termostat. Da bi se zamenila rashladna tecnost potrebno je skinuti retrovizore, Y masku i obe stranice prednje centralne maske. Takodje malu plastiku gde se prilazi svecici treba skinuti kako bi se prislo nipli za odzracivanje. Ovaj Spider sto cete videti dalje u nastavu nije ni znao da je u problemu po tom pitanju jer je imao drugu vidnu muku, ostao je bez punjenja. Usput videh da se i pumpa vode gotovo raspala.... znaci vise sra*a na 1 mestu. evo je munja punjenje je izgubio zbog losih faza pumpu vode obavezno proveriti osovina....poredjenja radi trebace antifriz, par selni, d. voda, dihtung dekle, namotaji, set za rep. pumpe, ulje i f. ulja verovali ili ne, novi namotaji su 15e skuplji od polovnih suvise mala razlika da bi se zezali sa polovnim deo oko punjenja i pumpe je gotov rasturanje prednjice koje pomenuh levi hladnjak gde je ujedno ulivno grlo, povratni sud odmah ispod a iza njega nalazi se dzek ventilatora ulivno grlo odzraka povratni ili expanzioni sud desni hladnjak i njegova odzraka (imbus sraf u cosku) ispod je termostat Kako sistem radi..... Nakon paljenja motora rashladna tecnost kruzi na relaciji agregat-termostat tako sto je pumpa vode ili ti impeler pumpe gura. Kad se dodje na 88-90C termostat otvara, topla voda odlazi prvo u levi pa desni hladnjak, takose i greju kad budete ispitivali, hladna voda odlazi u termo grupu da je hladi. Temperaturu prati senzor na glavi levo pozicioniran, odmah pored usisnog creva. Kad se dosegne 98-100C (mislim da je 7 punih kockica na tabli tj skali) ecu motora salje signal releju (rele se nalazi ispod sedista u zutom kucistu), rele aktivira ventilator i to je to, temperatura mora padati. Da bi se doslo do ove tacke, prvo se mora sistem odzraciti sto je ujedno "najteze" odraditi te zato se "bezi" od ove rabote. Odzraka ide tako sto se prvo odvije nipla na glavi, zatim srafovi imbus na oba hladnjaka. Antifriz lagano sipati na ulivnom grlu, cistu vodu izbacivace na glavi (tako je voda.... jer se sistem mora isprati). Gurati sve dok ne krene antifriz da izlazi na nipli kod glave motora, potom je zaviti. Sledece gde treba da procuri je na levom pa desnom hladnjaku. Ako na desnom ne procuri, kroz otvor doliti antifriz uz pomoc sprica. Tu nije kraj.... proljuljati motor dok je na cent. stenderu (klackati ka na klackalici) upaliti motor i 5, 6 x podici obrtaje 5-6krpm, ugasiti i doliti antifriz u ulivno grlo levog hladnjaka na max. Expanzioni sud takodje ima svoje podeoke min-max i ne gleda se odozgo gde je cep nit se sipa do vrha istog, vec se gleda sa prednje strane motora tacnije kod tocka. Tu su crtice, tu se gleda i sipa rashladnja blize max vrednostima. opisao sam kako radi sistem, greje se prvo levi pa desni hladnjak kad budete videli 7 crtu na ekranu mozete ocekivati ukljucenje ventilatora Ispratiti spojeve sve, ispratiti da nema curenja na pumpi tj na odusku i ako je sve ok ostaviti motor da se potpuno ohladi. Skinuti sep ulivnog grla, doliti antifriza da bude na max, vratiti cep i to bi bilo to, mogu se pakovati plastike. u mom slucaju imao sam punjenje jos porveriti zbog rada na relaziji namotaj-regler-aku Ende job dan 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chichaka 0 Napisano Februar 4 (promenjeno) U prolazu, 1 post Lokacija: Krusevac Motocikl: Malaguti SpiderMax 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, postadoh i ja ponosni vlasnik spajdera 500, moji prvi utisci su impresivni, pa me zanima nesto vise o ovom modelu, gde ga servisirati, vidim da gospodin satelis ga poznaje u srafce, gde ga naci ako nesto zatreba, a i kako ne verujem vlasniku od koga sam kupio, ja bih to da neko dobro pretrese da vidi sta fali da li nesto fali, posto sam relativno nov u ovom svetu, iako se delimicno razumem u mehaniku, nisam strucnjak naravno potreban mi je neko sa iskustvom, motor koliko sam uspeo da vidim lepo vuce lepo ide, koci dobro, jedino me buni neko zveckanje u cvt, ali prethodni vlasnik kaze da ga tako vec 2 godine vozi, i da ne obracam paznju na to, to se desava samo na ler gasu, inace ovako sve normalno, pali vruc hladan bez problema, cak nije paljen 3 nedelje, upalio je na kokavac bukvalno. E sad da cujem vas hvala ps: evbo i jedna slicica Promenio Februar 4 član chichaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...