KIZA750 0 Napisano Mart 11, 2013 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je mnogo 30 000 kilometara na 5-ogodisnjem nivou za kubikaze od 600 do 1000 kubika i kakav servis bi trebao da se obavi u slucaju kupovine jednog takvog..? Neke konkretne marke: Honda Hornet 600, Honda CBR 600, Kawasaki Z 750, Kawasaki Z 1000, Suzuki GSXR 600, Yamaha R6. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1286 Napisano Mart 11, 2013 Vinyl rider, 821 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Malo si dao informacija ali će zvučati približno ovako: Gume, lanac i lančanici, ulje i filteri, svećica-ce , lamele i opruge, ulje u vilama i kočnicama, verovatno i kočione pločice, tečnost za rashlađivanje agregata and so on and so on, on, on... Sve zavisi kako je vožen i jel imao pedantnog ( ne bolesnog ) vlasnika ali zavisi i od samog MOTORA. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Mart 11, 2013 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan To je onako, taman. Meni je ova mala yamaha od 250ccm (30 godina stara) od proleća 2010 do zime 2012 prešla 22-23.000km, a pre mene ne zna se. Redovno održavanje, jednom čišćen karburator i štelovani ventili, menjano ulje u vilama + jedna iznudjena popravka (ipak je star motor). Nevezano za kubikažu, zavisi kako je vožen i održavan pre tebe, tako da 30.000km za 5 god može da bude sitnica, ali može i da bude ruinirana mašina. Treba da vidiš i kakvi su diskovi, pločice, amortizer, gume ćeš možda morati brzo da menjaš... ulje, filtere, svećice najbolje odmah, preventive radi. Možda i ulje u vilama odmah promeniti ako stoji već par godina isto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Mart 11, 2013 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Batali kilometrazu gledaj kakav je motor uopšteno,ja sam na cbr f1 1987 godišnje menjao ulje tri puta toliko se vozio a imao je sigurno preko 100 hiljada(vraćan sat)...tako da mi kilometraža ništa ne znači.Jedino što sam pored ulja menjao su pločice i gume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Mart 11, 2013 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoj motor prodao sa 45000km. Kupio sam ga novog. Vlasnik koji je kupio motor nije imao 1 euro ulaganja. Sve servise i sve sto je trebalo da se zamjeni ili provjeri ja sam redovno i savjesno odradjivao dok je bio motor moj. E sad ovo je moj slucaj. A isto tako sam gledao motore sa 15000km koji su izgledali kao da ih je tenk pregazio. Zato kao sto neko rece, gledaj generalno stanje motora i obrati paznju na detalje koji ti mogu odkriti kako je motor odrzavan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6681 Napisano Mart 12, 2013 Ne silazi, 6557 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi...a pitanje je kakav je bio vlasnik: Ulje i filter na svakih 6K, Svecice i filter vazduha na 12K, na 25K prva kontrola ventila, mada kako to japanci sloze obicno je otvori-zatvori situacija. U zavisnosti kako je vozeno i odrzavano na 25K i lanac pocne da se rasteze. Neznaci to da treba da se menja, ali treba obratiti paznju. Fabrike preporucuju zamenju rashladne i kocione tecnosti svake 2 godine i zamenu kocinih creva svakih 5. Posto je u Srbijici siroko rasprostranjen sistem...sedi, pali, vozi dok nepukne...za ocekivati je puno posla...ali opet ne mora da znaci. Vidi se uostalom (i cuje) ko je vodio racuna. Onda nije problem ni 60K na satu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stankovich 54 Napisano Mart 13, 2013 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја мислим да је 30к км за 5 година нека сасвим нормална цифра, то је 6000 годишње, али као што већ кажу људи, ако је мотор одржаван нормално није много ни 100.000. Друга је ствар што препродавци враћају километражу па су сви, без обзира на годиште, између 15 и 40 хиљада (као и аутомобили од 109.000 до 127.000) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA750 0 Napisano Mart 15, 2013 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari! To bi bilo tako u teoriji... Mada nasi ljudi su skloni svemu i svacemu... Dobro cu razmisliti... HVALA JOS JEDMOM! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...