DrazenG 3 Napisano Mart 22, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Jbga druze, znam da znas i da si dobar majstor....ako hoces pomozi...ako neces jbga nemoj mi stajati na muku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 237 Napisano Mart 22, 2013 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Stavi 4 cevi koje su dole spojene,da vidiš sve karburatore odjednom,imaš na you tube gomilu primera! Mirko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 175 Napisano Mart 22, 2013 Svrati ponekad, 490 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam podesavao karburatore....uspijem ustelovati prvi i drugi...prebacim na trebi i cetvrti...ustelujem i njih....prebacim na drugi i treci...ustelujem....provjere radi prebacim na drugi i cetvrti....logicno bi bilo da su sinhronizovani ali nisu...... , zasto...kako to Prvo da te pozdravim. Sinhronizacija karbova nije tako jednostavan zahvat i sa originalnim vakuumima, a kamoli sa nekim improvizacijama ! Kao prvo gresis u redosledu, drugo nije moguce podesavati 2-3 karb. jer tad pomeras sva 4. Na 3-4000 r.p.m. sinhronizacija nema efekta !!! Znaci vruc motor, 1000-1200 obrtaja, podesavas 3-4 karb. onda 1-2, pa onda centralnim srafom podesavas 1-2 i 3-4 i to je to. Ne znam kako ces ocitati zadati potpritisak, ili vakuum od recimo 0,2 bara na tom instrumentu? Dozvoljene oscilacije su do 10%. Pokusaj tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 22, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Jbga druze, znam da znas i da si dobar majstor....ako hoces pomozi...ako neces jbga nemoj mi stajati na muku nestajem na muku,al po nekad se mucim mnogo vise nego sto mislis...po nekad na uvo,po nekad na vakumetre...al na te cevcice...nes nis odraditi, jos ako ti leptiri imaju lufta,ili su medju opruge oslabile ima da se patis ko patika....i nis neces odraditi...nego ti lepo skini karbove pa me nazovi,pa cu ti objasniti stac es odraditi.. 063697094 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DrazenG 3 Napisano Mart 22, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005 Prijavi odgovor kao problematičan nestajem na muku,al po nekad se mucim mnogo vise nego sto mislis...po nekad na uvo,po nekad na vakumetre...al na te cevcice...nes nis odraditi, jos ako ti leptiri imaju lufta,ili su medju opruge oslabile ima da se patis ko patika....i nis neces odraditi...nego ti lepo skini karbove pa me nazovi,pa cu ti objasniti stac es odraditi.. 063697094 E da sam blize rado bih ti dovezao sve komplet da ustelis to kako treba...., nisam bas strucnjak da rastavljam karbove "obatalicu" nesto garant " Ps: poslije ovog mog danasnjeg "zahvata" u kojem sam to koliko - toliko popravio jer je bilo katastrofa....motor osjetno ljepse i mirnije radi.....ostriji je na gasu....imam osjecaj da ljepse prima gas...vidicemo sta ce biti..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DrazenG 3 Napisano Mart 22, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da te pozdravim. Sinhronizacija karbova nije tako jednostavan zahvat i sa originalnim vakuumima, a kamoli sa nekim improvizacijama ! Kao prvo gresis u redosledu, drugo nije moguce podesavati 2-3 karb. jer tad pomeras sva 4. Na 3-4000 r.p.m. sinhronizacija nema efekta !!! Znaci vruc motor, 1000-1200 obrtaja, podesavas 3-4 karb. onda 1-2, pa onda centralnim srafom podesavas 1-2 i 3-4 i to je to. Ne znam kako ces ocitati zadati potpritisak, ili vakuum od recimo 0,2 bara na tom instrumentu? Dozvoljene oscilacije su do 10%. Pokusaj tako Pa tim redosledom i radim....samo sam se malo pogresno izrazio.....samo idem prvo prvi i drugi pa onda treci i cetvrti, mislim da je i obrnuto svejedno....pa tek onda centralnim sarafom pomijeram sva cetiri karburatora...ali posto moj "instrument" prati samo dva karburatora kacim ga na drugi i treci....ako razumijes sta ti pokusavam objasniti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 160 Napisano Mart 23, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je saraf za stelovanje ler gasa spojen na treci leptir i pomera sva 4 leptira istovremeno naravno. Pa mi je jedan majstor objasnio da levi saraf sluzi samo za prvi leptir,srednji saraf sluzi za drugi leptir,a desni saraf sluzi za cetvrti leptir i da sve te leptire moramo podesiti da budu kao treci leptir...jel ovo ispravan nacin sinhronizacije leptira ? Dok ovde citam drugaciju situaciju,da levi saraf sluzi da se izjednace 1 i 2 leptir...desni saraf za 3 i 4 leptir...a srednji saraf da se izjednace parovi 1 i 2 sa 3 i 4. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 175 Napisano Mart 23, 2013 Svrati ponekad, 490 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je saraf za stelovanje ler gasa spojen na treci leptir i pomera sva 4 leptira istovremeno naravno. Pa mi je jedan majstor objasnio da levi saraf sluzi samo za prvi leptir,srednji saraf sluzi za drugi leptir,a desni saraf sluzi za cetvrti leptir i da sve te leptire moramo podesiti da budu kao treci leptir...jel ovo ispravan nacin sinhronizacije leptira ? Dok ovde citam drugaciju situaciju,da levi saraf sluzi da se izjednace 1 i 2 leptir...desni saraf za 3 i 4 leptir...a srednji saraf da se izjednace parovi 1 i 2 sa 3 i 4. Bas tako kako ovde pise! Odgovorno ti tvrdim da je tako, jedino sraf za podesavanje lera otvara sva 4 leptira. Pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 160 Napisano Mart 23, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Dakle ono kako je meni objasnjeno je pogresna varijanta. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan zx7r 0 Napisano Maj 12, 2013 U prolazu, 1 post Motocikl: ninja zx7r Prijavi odgovor kao problematičan moze li mi neko reci gde se prikljucuju ova creva u karbove? i koliko trebam sipati ulja u crevo....tacnije radi se o zx7r kawasakiju 98 god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...