Jump to content

Moto Zajednica

VEP za karburatore

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 302 postova
  • Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g.

Stavi 4 cevi koje su dole spojene,da vidiš sve karburatore odjednom,imaš na you tube gomilu primera!

Mirko

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 490 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Danas sam podesavao karburatore....uspijem ustelovati prvi i drugi...prebacim na trebi i cetvrti...ustelujem i njih....prebacim na drugi i treci...ustelujem....provjere radi prebacim na drugi i cetvrti....logicno bi bilo da su sinhronizovani ali nisu...... :stabre::stabre::stabre: , zasto...kako to :stabre::zbunjen::zbunjen:

Prvo da te pozdravim. Sinhronizacija karbova nije tako jednostavan zahvat i sa originalnim vakuumima, a kamoli sa nekim improvizacijama ! Kao prvo gresis u redosledu, drugo nije moguce podesavati 2-3 karb. jer tad pomeras sva 4. Na 3-4000 r.p.m. sinhronizacija nema efekta !!! Znaci vruc motor, 1000-1200 obrtaja, podesavas 3-4 karb. onda 1-2, pa onda centralnim srafom podesavas 1-2 i 3-4 i to je to. Ne znam kako ces ocitati zadati potpritisak, ili vakuum od recimo 0,2 bara na tom instrumentu? Dozvoljene oscilacije su do 10%. Pokusaj tako

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Jbga druze, znam da znas i da si dobar majstor....ako hoces pomozi...ako neces jbga nemoj mi stajati na muku

nestajem na muku,al po nekad se mucim mnogo vise nego sto mislis...po nekad na uvo,po nekad na vakumetre...al na te cevcice...nes nis odraditi, jos ako ti leptiri imaju lufta,ili su medju opruge oslabile ima da se patis ko patika....i nis neces odraditi...nego ti lepo skini karbove pa me nazovi,pa cu ti objasniti stac es odraditi..

063697094

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005

nestajem na muku,al po nekad se mucim mnogo vise nego sto mislis...po nekad na uvo,po nekad na vakumetre...al na te cevcice...nes nis odraditi, jos ako ti leptiri imaju lufta,ili su medju opruge oslabile ima da se patis ko patika....i nis neces odraditi...nego ti lepo skini karbove pa me nazovi,pa cu ti objasniti stac es odraditi..

063697094

E da sam blize rado bih ti dovezao sve komplet da ustelis to kako treba...., nisam bas strucnjak da rastavljam karbove "obatalicu" nesto garant :neznam::neznam: "

Ps: poslije ovog mog danasnjeg "zahvata" u kojem sam to koliko - toliko popravio jer je bilo katastrofa....motor osjetno ljepse i mirnije radi.....ostriji je na gasu....imam osjecaj da ljepse prima gas...vidicemo sta ce biti.....

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005

Prvo da te pozdravim. Sinhronizacija karbova nije tako jednostavan zahvat i sa originalnim vakuumima, a kamoli sa nekim improvizacijama ! Kao prvo gresis u redosledu, drugo nije moguce podesavati 2-3 karb. jer tad pomeras sva 4. Na 3-4000 r.p.m. sinhronizacija nema efekta !!! Znaci vruc motor, 1000-1200 obrtaja, podesavas 3-4 karb. onda 1-2, pa onda centralnim srafom podesavas 1-2 i 3-4 i to je to. Ne znam kako ces ocitati zadati potpritisak, ili vakuum od recimo 0,2 bara na tom instrumentu? Dozvoljene oscilacije su do 10%. Pokusaj tako

Pa tim redosledom i radim....samo sam se malo pogresno izrazio.....samo idem prvo prvi i drugi pa onda treci i cetvrti, mislim da je i obrnuto svejedno....pa tek onda centralnim sarafom pomijeram sva cetiri karburatora...ali posto moj "instrument" prati samo dva karburatora kacim ga na drugi i treci....ako razumijes sta ti pokusavam objasniti....

• Svrati ponekad, 332 postova

Kod mene je saraf za stelovanje ler gasa spojen na treci leptir i pomera sva 4 leptira istovremeno naravno.

Pa mi je jedan majstor objasnio da levi saraf sluzi samo za prvi leptir,srednji saraf sluzi za drugi leptir,a desni saraf sluzi za cetvrti leptir i da sve te leptire moramo podesiti da budu kao treci leptir...jel ovo ispravan nacin sinhronizacije leptira ?

Dok ovde citam drugaciju situaciju,da levi saraf sluzi da se izjednace 1 i 2 leptir...desni saraf za 3 i 4 leptir...a srednji saraf da se izjednace parovi 1 i 2 sa 3 i 4.

• Svrati ponekad, 490 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Kod mene je saraf za stelovanje ler gasa spojen na treci leptir i pomera sva 4 leptira istovremeno naravno.

Pa mi je jedan majstor objasnio da levi saraf sluzi samo za prvi leptir,srednji saraf sluzi za drugi leptir,a desni saraf sluzi za cetvrti leptir i da sve te leptire moramo podesiti da budu kao treci leptir...jel ovo ispravan nacin sinhronizacije leptira ?

Dok ovde citam drugaciju situaciju,da levi saraf sluzi da se izjednace 1 i 2 leptir...desni saraf za 3 i 4 leptir...a srednji saraf da se izjednace parovi 1 i 2 sa 3 i 4.

Bas tako kako ovde pise! Odgovorno ti tvrdim da je tako, jedino sraf za podesavanje lera otvara sva 4 leptira. Pozz

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja