Jump to content

Moto Zajednica

NAJGORE VREME PO KOJEM STE IKADA VOZILI?

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova

..sa polupanim farom(radila samo pozicaija) i doobro skrcanim desnim heblom,crnim vizirom na kacigi po kishi starim Novosadskim u 10 uveche! :'( :'(

to je bilo i ne ponovilo se-bar 5 puta je bilo bezanje u jarak od kola iz suprotnog smera.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• In memoriam, 87 postova

Ja sam pre 2 god od novog sada do indjije(nekih 35km) vozio po konstantnom pljusku, ito onom najgorem gre su kapljice ko orasi, kada sam dosao kuci i gace su mi bile mokre, u zivotu nisam bio mokriji...

• Svrati ponekad, 186 postova

Po meni najgora vožnja,u stvari lažem,to je vožnja br.2 na listi,kada sam se vraćao od devojke iz Nove Pazove krajem Novembra, bilo je oko +4 stepena.ZALEDIO SAM SE. a br.1 kada mi je na Bežanijskoj Kosi stao motor,jer nisam imao benzina a ni para,pa sam gurao motor do kuće.....a živim kod Super Vera! ;D ;D ;D

• U prolazu, 31 postova

250 km po snegu, koji je na glavnim deonicama pretvoren u "bljuzgu" , jer su putari sve vreme bacali so.  Relacija, selo blizu Kopaonika-Beograd.

Bio sam vrlo dobro obucen, tako da sam mogao da vozim ceo dan bez problema. Veliki problem su bile sake i pored kvalitetnih zimskih rukavica za motor, kao i glava (pored potkape). Vizir se na toj temperaturi magli (i pored jako dobre kacige, anti fog stakla,  deflektora, i prakticno je nemoguce to spreciti ukoliko se staklo ne otvori barem 1-2mm, a onda nastaje pakao od hladnoce). Problem su automobili koji vas sve vreme zasipaju snegom i jos gore bljuzgom. Vizir mora svaki cas da se brise (spolja i iznutra). Voznja mora da je tecna, bez naglih pokreta i sa ranim i blagim kocenjem, saltovanjem, dodavanjem gasa.

Imao sam jednu opasniju situaciju kada mi je sa sporednog puta (ili neko ukljucenje)  blizu Balosave izleteo auto. Bio sam prinudjen da kocim malo jace ( ustvari blaze nego po suvom) ali je i to bilo dovoljno da prednji tocak izgubi kontrolu, propadne i prokliza zbog podloge. Sve se desilo jako brzo i reakcije brzog otpustanja prednje kocnice su vec u zoni podsvesnog. Naravno imao sam i srecu jer  je tocak bas u tom trenutku uhvatio deo asfalta bez snega, tako da do pada nije doslo.

• Svrati ponekad, 118 postova

Da ne pišem vazdan text,meni se isto desilo što i Žaretu.Povratak iz Bijeljine zadnje godine preko Kadinjače,ja i još tri bračna para u povratku naišli smo na neki kiamet da smo jedva stigli u Užice.Blato,drveće,neka crvena voda teče po cesti,u jednoj krivini sudar dva auta.Kad smo stigli do Užica bili smo mokri skroz iako smo imali kišnjake.

• Zainteresovan, 582 postova

Po snegu...Obozavao sam da se lomatam sa Tomosom..... ;D ;D ;D

A 2006 sam vozio 31og 12 drugarov skuter jer sam pre toga imao udes sa mojim motorom......bilo je hladno ali bez snega....

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Dogodine opet...

-5 na tzr-u,vozio je na registraciju,sto je najgore samo jakna i neke lagane farke,niije bilo puno voznje,ali sam prelazio neki most i bilo je teze zakociti jer je put bio staklo,tako da je bilo velike sanse da vidim sta nosi passat u gepeku,ali sreca propustih to iskustvo..kad me vide covek iz "drapsina" umalo se nije slogirao..al jbg,kad se mora ... 8)

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

80-ih  imao sam onu satru 15-icu prvi model iz 1976, i po svakakvom vremenu isao njome na posao  (desetak km) kisa sneg nema veze (bio mlad tada),a zadnji put pokiso ko kokos do Cacka 2006, uh sto je bila kisa ... >:(

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 - 2005

Citam vase postove i mislim nekako da je moj najgori.

Posle pada u Junu, sam neko vreme mirovao pa odlucim i da polazem za A kategoriju.

Ali dok sam popravio motor vec me i zima uhvatila tako da mi je polaganje voznje zapalo

14 decembra. Uzmem od drugara motor vece ranije, kad ono padne sneg katastrofa.

Ujutru se probudim izadnjem napolje, sne g do kolena pa jos plus led.

OK sta je tu je, obucem se dobro i sednem da ga upalim a on zaledio i nema sanse da upali.

Sta cu odlucim da ga upalim nizbrdo posto zivim na brdu, krenem da se spustam ubacim u drugu pustim

kvacilo kad ono zadnji tocak pocne da stize prednji, stiskaj opet kvacilo da se zadnji tocak vrati gde

mu je i mesto pa pustim kvacilo i on najzad upali. Odatle tek da nepricam, po onom snegu i vetro*ebini

se vozim a ljudi me gledaju  :o :o :o, a tek pandur kad me video pitao me samo " dete pa de gori " i

poslao me kuci sa potvrdom POLOZIO

Trud se isplatio

• Svrati ponekad, 373 postova
  • Motocikl: BMW F650GS

23.07.2007.

Iz Volosa ka N. Sadu. 50C a mozda i vise... asfalt se topi, tj. vozilo ispred mene ostavlja tragove guma u asfaltu.

Podignem vizir misleci bice mi lakse. Kao da mi je neko stavio grejalicu na 1cm ispred lice. Spustim vizir. I tako do Velesa. Makedonac moze da posvedoci na sta sam licio :)

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere

Negde pocetkom 90-ih otisao po danu u grad i sve bilo OK, ali sam se vracao po mraku, pa preko gazele do Zmaja (pocetak Novosadskog puta za one koji ne znaju). Duks, teksas jakna, farmerke, parike, u to vreme se nisu koristile kacige.

Temperatura oko 0, pocinje ledena kisa, reko da dam gas da sto pre stignem. Ne znam da li akupunktura boli, ali su mi se ledene kapi zabijale u lice i oci kao igle, mokra brada i nos, a ja ne pustam gas, samo preticem. Skiljim tek da mogu da nazrem put. Do 11.Aprila, vec mokar. Tu voznju od 7 Km nikada necu zaboraviti. Sada sam malo mator za tako nesto.

• Drug član, 1414 postova

Negde pocetkom 90-ih otisao po danu u grad i sve bilo OK, ali sam se vracao po mraku, pa preko gazele do Zmaja (pocetak Novosadskog puta za one koji ne znaju). Duks, teksas jakna, farmerke, parike, u to vreme se nisu koristile kacige.

A neki su nosili kacige i krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih (na putu za Adu Bojanu) ;D ;D :D;) A bejase vrucinaaaa, 40 stepeni.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja