Jump to content

Moto Zajednica

ulaz na sve skupove besplatan

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022

Teška tema. ???

Do sada sam to rješavao ovako : Na skupu u Bijeljini,gdje sam predsjednik kluba i glavni organizator,ulaz PRVO PLATIM JA,pa onda moj sekretar i svi članovi našeg kluba.

Za goste je ulaz 280 dinara,dobodošlica uz nešto žestoko + sitni pokloni ...u petak besplatno prasetina i jagnjetina i piće...u subotu jedan izlet i besplatno pićence ,besplatno ručak a za neke i večera, uz piće

Ako bi dogovorili da svi rade besplatan ulaz za bajkere...ne bi ni to bio problem ;)

Obelixu druze 2008 ne propuscam Bljeljinu veliki pozdrav ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Meni ulaz ne pretstavlja atak na dzep koliko put,putarine,hrana , pice....ali se slazem sa drugim bajkerima da je ponizenja za bajkere da placaju ulaz. Mozda ne bi bila losa ideja da se gosti iz drugih republika caste Free ulazom cisto kao gestom dobre volje i zahvalnosti  za prevaljene kilometre...

Po meni kalendar okupljanja je ionako pretrpan po nek organizuje ko se snadje za pare.Hranu i onako kupujemo na licu mjesta(niko je ne nosi od kuce) kao i pice naravno.

To je kao da slavis slavu i zoves goste ali da im naplatis ulaz a pravdas se time da za te pare dobiju besplatan rucak,muziku,koristenje WCa....

Ja ne poznajem nikoga ko je rekao da vise nece ici na neki skup jer je muzika ocajna jer ko je dosao zbog muzike a ne zbog druzenja onda bih mu na ulazu narezao MP3 pjesama po izboru i zamoli ga da ode kuci da slusa.Tako da je pravdanje naplacivanja ulaza dovodjenjem kvalitetnih grupa po meni glup izgovor.Prosle godine u NSu(izvinjavam se sto NS uzimam za primjer) meni i ekipi sto puta je bila bolje predgrupa koja je svirala prije VanGoga nego oni kao grupa veceri.Sto znaci da ima onih koji ne svrs...ju na zvucna imena raznih grupa...

Kao sto je neko rekao ne naplacivanjem ulaza zahvaljujes gostu sto je dosao da uvelica TVOJ skup....jer blam praznog skupa je najveci krah.

Postoje skupovi na koje cu uvjek ici (Bijeljina,Umag...) sto zbog prirode tako i zbog fine organizacije koja se osjeca na svakom koraku,bez obzira da li se placa ulaz ili ne. Medjutim treba imati u vidu da je masa bajkera nezaposlena,idu u skolu,studiraju...i njima troskovi ulaza zaista imaju centralno mjesto u zbiru troskova, pogotvo kada obilaze blize skupove gdje troskovi puta nisu veliki.

Grehota je da i oni ne dodju na skup a mozda su veca raja od polovice prisutnih pozera na uglancanim masinama...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Sad iskreno  stvarno jedna org  takve manifestacije je veoma skupa niko nece moci da napreduje bez naplate ulaza to stvarno moze  ali posledice ce biti katastrofalne po org  mi i pored jake stvarno infrastrukture koju imamo verovali uli ne da nemamo razne saradnike  kji nas jos uvek podrzavaju nebi mogli da sastavimo kraj sa krajem  ovde na ovom sajtu  ima stvarno 2 lozaca sad stvarno ih molim da naprave ,skup zurku neka nas pozovu docicemo potrosicemo  nas novac nije problem .Da bi jedan festival  dizali iz godine u godinu da bi dobili na rejtingu mora da se plati karta i mora biti u okvirima sa ponudjenim programom ja licno mogu da isfinasiram manju zurku da ne naplatim ulaz ali moto fest je nemoguce to je ogromna  org .Jedino ko trenutno profitira su mali skupovi koji  ujedno imaju male troskove ali sve je to ok ali nasta to lici .Ne favorizujem ja ns  ali grad u kojem ja zivim hoce kvalitet  a to kosta verujte bio sam skroz iskren.

nije mi jasno zasto si pokretao temu besplatnog ulaza na moto skup,,kad bi ga ti prvi naplacivao,,,  >:(

• Svrati ponekad, 299 postova

nisam bas za besplaten skupove,ali neka umerena cena je skroz ok.kod nas na skupu u sapcu se ove godine dobijao progodan pokloncic,gratis bon za klopu i pice.ali jbg i pored dobre volje,ali nazalost loseg vremena skup je protekao bez problema za posetioce,a nadam se da i cena nije bila previsoka.ipak tu ima dosta investicija,nekako to treba povratiti,cinjenica je da u srbiji ovakvoj kakva je nijedan klub sam ne moze da izgura ceo skup,neki izvor prihoda se mora naci  ;) ;) ;) ;) :) :) :) :)

• Drug član, 1414 postova

nisam bas za besplaten skupove,ali neka umerena cena je skroz ok.kod nas na skupu u sapcu se ove godine dobijao progodan pokloncic,gratis bon za klopu i pice.

Ok, ali sta ako ja necu pokloncice i bonove za klopu i pice? Zar nije bolje prodavati klopu i pice, pa ko hoce, neka kupi. Mozda neko dolazi na sat-dva, zasto ga silovati sa ulaznicom i klopom, mozda nece ni da klopa! Izgleda da smo zaboravili da se skupovi prave zbog bajkera i njihovih potreba, a njihovi zahtevi su veoma mali, tako da sam siguran  da moze da prodje i bez naplate ulaznica!!! Sta ako je neko u prolazu i hoce covek da svrati na pola sata, zar da ne moze da vidi desavanja zbog ulaznice, a nije lud da placa 400din. recimo, da bi prosetao i razgledao motore!!! Cak i da se pusta muzika sa razglasa, siguran sam da skup ne bi propao, jer bajkeri dolaze radi druzenja, a ne radi koncerta!!!

nisam bas za besplaten skupove,ali neka umerena cena je skroz ok.kod nas na skupu u sapcu se ove godine dobijao progodan pokloncic,gratis bon za klopu i pice.

Ok, ali sta ako ja necu pokloncice i bonove za klopu i pice? Zar nije bolje prodavati klopu i pice, pa ko hoce, neka kupi. Mozda neko dolazi na sat-dva, zasto ga silovati sa ulaznicom i klopom, mozda nece ni da klopa! Izgleda da smo zaboravili da se skupovi prave zbog bajkera i njihovih potreba, a njihovi zahtevi su veoma mali, tako da sam siguran  da moze da prodje i bez naplate ulaznica!!! Sta ako je neko u prolazu i hoce covek da svrati na pola sata, zar da ne moze da vidi desavanja zbog ulaznice, a nije lud da placa 400din. recimo, da bi prosetao i razgledao motore!!! Cak i da se pusta muzika sa razglasa, siguran sam da skup ne bi propao, jer bajkeri dolaze radi druzenja, a ne radi koncerta!!!

Podrzavam....

...a ko nije u stanju da skupi pare za organizaciju nek te godine preskoci skup pa skuplja za neku narednu.....

....a ako zeli da se oduzi drugim klubovima nek clanove pozove u dvoriste i pocasti rostiljom...za toliko ce se vec naci lova!

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma meni samo nije jasno sto je cirkus pokrenuo temu besplatan ulaz,,ajd da napadamo druge da ulaz bude cabana trte mrte,,a posle kaze da nemoz dzaba,pa to kosta mrte trte,,,mislim malo mi nije jasan,,mozda jeste ok lik,,al bre sto samog sebe pobija,,,nikako mi neide uglavu ocu piskim necu piskim,,,,,,,

ne znam,moje misljenje je da niko ne pravi skup zbog nekih ljudi koji bi samo da svrate,provozaju svoje manekenske motore i budu vidjeni,zna se zasto se prave skupovi i kakvi ljudi dolaz i ostaju ceo dan,dva ili sva tri,to treba postovati,a to znam da i oni postuju,i smem u zivot i motor da se kladim da niko od njih nece reci A zbog 200 din.a u krajnjem slucaju svako udje na kraju,i ko nece i ko hoce da da,a kome se na njih ne ide samo zbog nekih 200-300 din,ne mora ni da ide.jbg sedi u lokalnom kaficu,popi dve ture i ode 300 din.a pice i jranu ces u svakom slucaju platiti,sem naravno pasulje  ;D ;D,bogami on sam vredi 200 din,ja ga ne zaobilazim. ;D ;D ;D,i nikad mi nije bilo zao da dam za ulaz jer znam zasto sam dosao,sta ocekujem,isao sam na skupove sa parama samo za gorivo i ulaz,pa sta mi fali,opet sam ziv,zdrav i uhranjen,i nisam otegao papke za 300 din...ima skupova gde je preterivanje,400din pa plus i za suvozaca toliko....to je previse stvarno,secam se da sam se prosle godine iz novog sada vratio sa kapije jer je ulaz bio previse jbg,ali 200-do 400 (sa suvozacem) je po meni ok,i nikad se necu buniti da pomognem tako nekom klubu,time sto cu platiti ulaz,pa majku mu ne ide drzavi,ide bajkerima.treba staviti tacku na ovo vec jednom

ne znam,moje misljenje je da niko ne pravi skup zbog nekih ljudi koji bi samo da svrate,provozaju svoje manekenske motore i budu vidjeni,zna se zasto se prave skupovi i kakvi ljudi dolaz i ostaju ceo dan,dva ili sva tri,to treba postovati,a to znam da i oni postuju,i smem u zivot i motor da se kladim da niko od njih nece reci A zbog 200 din.a u krajnjem slucaju svako udje na kraju,i ko nece i ko hoce da da,a kome se na njih ne ide samo zbog nekih 200-300 din,ne mora ni da ide.jbg sedi u lokalnom kaficu,popi dve ture i ode 300 din.a pice i jranu ces u svakom slucaju platiti,sem naravno pasulje  ;D ;D,bogami on sam vredi 200 din,ja ga ne zaobilazim. ;D ;D ;D,i nikad mi nije bilo zao da dam za ulaz jer znam zasto sam dosao,sta ocekujem,isao sam na skupove sa parama samo za gorivo i ulaz,pa sta mi fali,opet sam ziv,zdrav i uhranjen,i nisam otegao papke za 300 din...ima skupova gde je preterivanje,400din pa plus i za suvozaca toliko....to je previse stvarno,secam se da sam se prosle godine iz novog sada vratio sa kapije jer je ulaz bio previse jbg,ali 200-do 400 (sa suvozacem) je po meni ok,i nikad se necu buniti da pomognem tako nekom klubu,time sto cu platiti ulaz,pa majku mu ne ide drzavi,ide bajkerima.treba staviti tacku na ovo vec jednom

...dobro ajd sve na stranu ali kako je moguce da se ulaz u Hrvatskoj ne placa a u Srbiji i kod nas placa....znaci samo je stvar principa i stava.

Treba brate priznati da vecina klubova nije sposobna da obezbjedi lovu ili je to samo izgovor za naplacivanje ulaza jer lijepo rece ovaj kolega iz Ivanjice da naplata ulaza nije pokrila ni iznajmljivanje WC kabina i da prihod od naplate i nije neka znacajna stavka.

Kazete platis ulaz ali dobijes pasulj,poklon.....mislim da je bolje ne naplacivati ulaz i ne dijeliti pasulj i poklone bas radi ljudi koji se krace zadrzavaju na skupu jer mozda imaju zelju da ispostuju i druge domacine jer se sada za jedan vikend odrzava i po nekoliko skupova.

Mislim da za naplatu nema opravdanja. U HR su pokazali da moze i bez toga pa valjda moze i na drugim mjestima.....

Opet ponavljam da meni nije problem da platim 5 ili 10 eura ulaz ali vecini bajkera koje poznajem jeste.

5-10 e je mnogo,ja kazem da je nekih 200 din realno.ili ti 2,5e.jbg racunaj skup gde dodje 500 bikera po 200 din to je lepa cifra,dovoljna da pokrije sviranje jedne jake grupe.jbg kad ti grupa uzme 2000+ eura.

• Drug član, 1414 postova

A gde ce to da bude 200din. skup u 2008-moj-NIGDE. Ovde pricamo o dranju i pljackanju, a ne o 200 teorijskih dinara. U nekim gradovima je pravljeno i po dva i vise skupova, a sad recimo ni jedan, jer su se pokacili oko "podele plena", klasican Srpski inat. Ne slazem se da oni koji "samo svracaju" i ne treba da budu na skupu, jer je takvih 70%, a to znam jer ujutru kad se probudim vidim da je u satorima ostalo nas najvise 30%.

Zasto se toliko boriti za skupe bendove i za ulaznice, ako smo uz njih na gubitku??? A ko hoce da ga sisaju, neka ide slobodno, ja cu ici na one skupove koji imaju dusu, kao sto je to bio zadnji skup u Koviljaci sa sve pljuskom ;)

A gde ce to da bude 200din. skup u 2008-moj-NIGDE. Ovde pricamo o dranju i pljackanju, a ne o 200 teorijskih dinara. U nekim gradovima je pravljeno i po dva i vise skupova, a sad recimo ni jedan, jer su se pokacili oko "podele plena", klasican Srpski inat. Ne slazem se da oni koji "samo svracaju" i ne treba da budu na skupu, jer je takvih 70%, a to znam jer ujutru kad se probudim vidim da je u satorima ostalo nas najvise 30%.

Zasto se toliko boriti za skupe bendove i za ulaznice, ako smo uz njih na gubitku??? A ko hoce da ga sisaju, neka ide slobodno, ja cu ici na one skupove koji imaju dusu, kao sto je to bio zadnji skup u Koviljaci sa sve pljuskom ;)

...pa izgleda da su onih 70 procenata dosli zbog "skupe grupe" pa kad su odsvirali svoje ljudi se pokupili i otisli.......ljudi skup nije koncert.....masa je lokalaca(anonimnih sviraca iz lokalnih kafica) koji su veci Soumeni(showman) od "skupih grupa" kojima ustvari svirka na skupu dodje ko "po kazni"...

• Drug član, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago

Skup nije koncert, zato me ne zanimaju skupe grupe.

Idem zbog druzenja i da se nadjem sa ljudima koji vole motore.

Dodjem da pogledam sta se vozi, pazarim nesto od opreme.

Sve ostalo je isforsirano i svodi se na klepanje i otimanje novca.

Samo tu su se zajebali...dzepove sam usio i blindirao. ;D

Druze na sledeci skup povedi Paganinija da im on pokaze kako se pravi organizacija  jer "nemaju oni pojma kako se to radi"..... :) :) :)

Ja castim Pivo!

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

tako je paperino, 100% se slazem sa tobom!!!!!!! ;D

• Drug član, 1261 postova

ulaz se naplacuje da bi se kolko tolko pokrili troskovi jel vecina klubova organizuje skupove iz svog djepa ali nisam za to da cene ulaznica budu nerealne vise simbolicne recimo 100din za motore i 50 za pesake jer ce se svakako zaraditi na picu.

Troskove traba da pokriju sponzori, ko nema sponzore nek batali organizaciju

(sponzori su one cike koje daju novac, a ti zakacis njihovu reklamu, ili daju dzaba pivo u istu svrhu)

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

(sponzori su one cike koje daju novac, a ti zakacis njihovu reklamu, ili daju dzaba pivo u istu svrhu)

Pivo klubovi-organizatori,svakako dobiju, u "tu svrhu".... toliko o tvom poznavanju organizovanja moto-skupova, i tvom bezobrazluku da se meshash i trujesh u neshto shto ne znash i ne razumesh.

• Svrati ponekad, 308 postova

Brate, revolucija je na pomolu, konačno, stvarno nije dugo bilo nekog na forumu da nam svima pošteno zasoli pamet ???baš nam ovo treba, revolution, iskuliraj u tri teme poslednji odgovor tvoj, ili bolje reći prigovor, peace, ::) brate

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Tako je Laki!

Rasprava je uvek dobra, chak i korisna,ali manimo se "jakih" rechi i uvreda. Niko ovde nije lud,makar imao i drugachije mishljenje.

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT

500 motora X 400 dinara = 200 000 dinara (ako se negde uopste i skupi toliki broj motora)

200 000 dinara = 2500 eura (racunao sam po kupsu od 82 dinara za jedan euro)

- priprema skupa

- marketing

- cimanje za prostor (ako se ne placa)

- prijava policiji, hitnoj, vatrogascima, vojsci srbije, udruzenju boraca subnora . . . .

- platiti redarsku sluzbu

- dovuci standove, TEMP kafane i binu

- iznajmiti neko ozvucenje, da se ne stidis kad neko zasvira .....

- obaviti PAR(stotina) telefonskih razgovora da pozoves ljude da dodju

- izadjes pred nekog kome se motor pokvario, pa posaljes majstora o svom trosku

Ako IKOME ostane nesto od tih 2500 eura . . . . svaka mu cast.

Ucestvovao sam na par Dzipijada u Srbiji, i mogu vam reci da "ulaznica" za dvodnevnu dzipijadu nije bila jeftinija od 2000 dinara. Troskovi odlaska, gorivo, putarina i hrana daleko prelaze te troskove. Takodje u tih 2000 dinara bilo je ukljuceno jedno spavanje u hotelu C kategorije i hrana, uglavnom dobra i obina.

Placanje ulaza je stvar principa u 95 % slucajeva, ali je tesko bilo kome da proceni ko je u onih 5 % koji iz nekog razloga stvarno nemaju.

Na skup u Adi prosle godine sam isao ciljano i platio ulaz bez razmisljanja. Na sku u Novom Sadu nisam usao principijelno, jer sam se u NS i rodio i necu da platim ulaz na tvrdjavu !!! Nije stvar 400 dinara kao sto rekoh !!! Stvar je principa.

Dovedes 2-3 ili ko zna koliko svojih prijatelja na susret u SVOM gradu, odvedes ih na ulaz i kao pravi domacin jedino sto mozzes je da PLATIS za njih!

P.S. Citajuci forum i price o VAM, skupovima i naplacivanju i slicno, mislim da necu ici na skupove nikada vise :) Pocinju da lice na neke druge stvari ......

ulaz se naplacuje da bi se kolko tolko pokrili troskovi jel vecina klubova organizuje skupove iz svog djepa ali nisam za to da cene ulaznica budu nerealne vise simbolicne recimo 100din za motore i 50 za pesake jer ce se svakako zaraditi na picu.

Ko je sposoban da nadje sponzore on to i moze da odradi .....

Znam to iz iskustva jer sam i sam bio sponzor skromnijih manifestacija u svom mjestu !!!

Naplacivanje ulaza je samo cijena koju placamo za nesposobnost organizatora da svojim umjecem prikupi novac iz drugih izvora! Moze da se ljuti ko hoce ali to je realnost....dokaz su klubovi iz okruzenja koji organizuju besplatne skupove a po sadrzaju ne zaostaju za nasim (a u masi slucajeva su i bolji)!

Ako neko ne zna kako se to radi nek kontaktira kolege iz Hrvatske pa nek se raspita...nije sramota!Ljudi su ocigledno sposobniji ili bolje reci manje lijeni da hodaju i da se potrude...

Broj motorista se povecava iz godine u godinu a velike firme to uvidjaju tako da se dobija na manevarskom prostoru prilikom pregovora za sponzorstvo!

Nema izgovora za naplacivanje i tacka!

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Obicno ne ucestvujem u raspravama oko moto skupova jer me ne zanimaju bas... Bio sam na nekoliko, video o cemu se radi i to je sve. Ali ova pruka me je naterala da to promenim i da napisem: Igore 100% si u pravu.

Sta je meni interesantno? Razgovarao sam sa par ljubitelja skupova koji su bili na recimo, skupu u Umagu. Svima su puna usta hvale za organizaciju. Nema motora oko bine, nema pucaca i sl. Motori u ogradjenom bezbednom prostoru... Ja sam za tu mogucnost napisao u temi o skupu u Lazarevcu - tu postoje idealni uslovi za civilizovan skup. Odmah je nastala graja oko toga, taman posla, sta ce mi skup bez motora... Tako da, jednostavno, sve je to deo srpskog folklora: traljava organizacija, hladan (i obavezno preslan) pasulj, djubre na sve strane, pocepani satori sa malim drvenim klupicama i prljavim stolovima, preglasna muzika, povremeno pijani pucac koji maltretira svoj motor i sve to po ceni od 400 dinara. Bilo sta da izostane od ovoga - to nije to! Ovo je SRBIJA! Kao sto su nam takve svadbe i sahrane, takvi su nam i moto skupovi, takvi i nikako drugacije. Ko hoce nesto drugo - neka ide u pozoriste!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja