Jump to content

Moto Zajednica

NSU maxi 175 pomoc

Recommended Posts

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

da nebude zabune za  apn 6  postoji paljene od  12v  80 w i nema platine i ostalo  a stabilaztor napona je  u njemu u  sivoj  kutiji

+spoljna bombina

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 56 postova

cekam   da vidi   bogdan  dal ima  tel od one radnje jer  se cene  strasno razlikuju

nego  aj daj savet za  steovanje  smese po cemu da  oderdim  da li je dobra ili ne ?

• Svrati ponekad, 198 postova

Zna li neko koja creva mogu da se koriste za dovod ulja iz rezervara do masine i obrnuto.Video sam na jednom NSU-u 250 da je lik iskoristio ona creva kao za kompresor i stegao selnama i nema problema.

Zna li neko koja creva mogu da se koriste za dovod ulja iz rezervara do masine i obrnuto.Video sam na jednom NSU-u 250 da je lik iskoristio ona creva kao za kompresor i stegao selnama i nema problema.

ja sam stavljao ona metalom armirana,a jupovaosam ih kod ljudi stoprave creva visokog pritiska

cekam  da vidi  bogdan  dal ima  tel od one radnje jer  se cene  strasno razlikuju

nego  aj daj savet za  steovanje  smese po cemu da  oderdim  da li je dobra ili ne ?

najbitnije je da ti nedimi crno i da lepo reze,,al to je vec stvar iskustva

• Zainteresovan, 763 postova

Evo me opet. Sto se tice gumica ventila i na 175 i na 250 su fabricki ugradjivane gumice na ventilima , znam sigurno jer sam ih radio barem 10 komada sto jednih sto drugih. Vremenom (10 20 god.) guma se potpuno ukruti i puca kao da je od lose plastike , ako treba znam kako se moze doci do novih. telefon firme motobajk iz kacca je 021/711253 Zorica , mogu i ja da porucim sta treba i da stigne od nih  na kucnu adresu . Sutra idem na tavan da vidim sta imam od delova za 175. O dobrom stelovanju karburatora ne razmisljaj dok ne sredis gumice , inace kad su gumice dobre i plovak dobro funkcionise (ne preliva posle nekog vremena stajanja sa otvorenom slavinom) na karburatoru mozes samo stelovati smessu lera - onaj mali sraficc- . Prvo malo podignes ler gas na onom drugom srafu , podrazumeva se da je motor zagrejan, zavrnes srafic do kraja pa vratis za jedan i po krug. To je skolski . Ako ti se ne svidja kako radi slobodno ga odvrci  polako jos i vidi kako prima gas.    A OVO OBAVEZNO!! Ne diraj paljenje (originalno ) dok ne sredis karburator, da se ne upetljas  u kombinaciju lose karburacije i netacno postavljenog drugog paljenja, jer to je vrhunska glavobolja.

Evo me opet. Sto se tice gumica ventila i na 175 i na 250 su fabricki ugradjivane gumice na ventilima , znam sigurno jer sam ih radio barem 10 komada sto jednih sto drugih. Vremenom (10 20 god.) guma se potpuno ukruti i puca kao da je od lose plastike , ako treba znam kako se moze doci do novih. telefon firme motobajk iz kacca je 021/711253 Zorica , mogu i ja da porucim sta treba i da stigne od nih  na kucnu adresu . Sutra idem na tavan da vidim sta imam od delova za 175. O dobrom stelovanju karburatora ne razmisljaj dok ne sredis gumice , inace kad su gumice dobre i plovak dobro funkcionise (ne preliva posle nekog vremena stajanja sa otvorenom slavinom) na karburatoru mozes samo stelovati smessu lera - onaj mali sraficc- . Prvo malo podignes ler gas na onom drugom srafu , podrazumeva se da je motor zagrejan, zavrnes srafic do kraja pa vratis za jedan i po krug. To je skolski . Ako ti se ne svidja kako radi slobodno ga odvrci  polako jos i vidi kako prima gas.    A OVO OBAVEZNO!! Ne diraj paljenje (originalno ) dok ne sredis karburator, da se ne upetljas  u kombinaciju lose karburacije i netacno postavljenog drugog paljenja, jer to je vrhunska glavobolja.

interesantna stvar da na obe glave od 175 sto ih imam nema gumica za ventile???a i uradio sam ih mnogo i na sve sam do jednog morao da dogradjujem gumice ventila,a evo i u knjizi od nsu a nigde nemam gumice ventila ni pomenute,,,da nisiti sinko negde pogresio malo,,ako hoces skeniracu ti stranu sa glavom pa cu ti okaciti slike pa ces se sam uveriti,NSU 175 NEMA FABRICKI GUMICE NA GLAVI TO JEST NA VODJICAMA VENTILA,

a evo ti malo i slika

2ventl

3 feder sajbna ublazivac udarca

4postolje opruge

5opruga 1

6manja opruga2

7 i 8 ublazivac sajbne

9 10 i ostali brojevi nisu ni bitni,,, a a vremenom se pokazalo da mu i netrebaju gumice kada stavis nove vodjice,u vreme kada je pravljen nsu 175 nije se razmisljalo o potrosnji ulja kroz ventile jer su vodjice bile pravljene od oplemenjenog materijala kome je inace i bilo potrebno mazanje,,u

post-2236-12878992310805_thumb.gif

post-2236-12878992311294_thumb.gif

Ne znam da li je fabricki imao gumice,znam da ih moj ima,ali moj ima i lanac,tako da nije zgodan za uporedjivanje.

Kako predlazete da se tomosovo paljenje namontira.Direktno na radilicu ili?

Kad se postavi direktno na radilicu hoce da baca jer nisu isti konusi.Ja sam planirao da ikoristim srce od NSU-ovog rotora,da ga obradim na strugu i na njega da postavim magnet,pa tek onda breg i regulator.Ako se stavi ovo paljenje od apn-6 bez platina otpadaju breg i regulator,ali koji je najbolji nacin da ga namontira?

Predlozi?

pa napravis nov konus na strugu kad skines radilicu/tezi nacin/ ili laksi napravis nov konus pa raznitujes magnet pa usadis nov konus na magnet,naravno paljenje ide na plocu,,a regulator sluzi da paljenje pomeri unapred,to jest da mu poveca pred paljenje sa povecanjem broja obrtaja,a cinimi se da to nema kod apn ovog  elektronskog paljenja

Ne znam da li je fabricki imao gumice,znam da ih moj ima,ali moj ima i lanac,tako da nije zgodan za uporedjivanje.

Kako predlazete da se tomosovo paljenje namontira.Direktno na radilicu ili?

Kad se postavi direktno na radilicu hoce da baca jer nisu isti konusi.Ja sam planirao da ikoristim srce od NSU-ovog rotora,da ga obradim na strugu i na njega da postavim magnet,pa tek onda breg i regulator.Ako se stavi ovo paljenje od apn-6 bez platina otpadaju breg i regulator,ali koji je najbolji nacin da ga namontira?

Predlozi?

e taj 175 sa lancem nisam video,jel to nsu pretis175 vogosca?? ,posto on ima keningsvele ,nema lanac od razvoda do bregaste,,mozda pricamo o razlicitim nsu ima ,,,,,mozda taj ima gumice,al ja dve glave imam rezervne i nijedna nema gimice ventila a za neki dan kupujem nsu 350 samo da se pohvalim,,,,,,,posebno masina poseban menjac posebno paljenje sve vezano lancem.................

e taj 175 sa lancem nisam video,jel to nsu pretis175 vogosca?? ,posto on ima keningsvele ,nema lanac od razvoda do bregaste,,mozda pricamo o razlicitim nsu ima ,,,,,mozda taj ima gumice,al ja dve glave imam rezervne i nijedna nema gimice ventila a za neki dan kupujem nsu 350 samo da se pohvalim,,,,,,,posebno masina poseban menjac posebno paljenje sve vezano lancem.................

Ma nije imao lanac fabricki,to je prepravljano.Zato i kazem da nije zgodan za uporedjivanje,ima i klip od neke honde i hladnjak za ulje...

Koj NSU od 350 uzimas?Konzula?

Poslao: bokilic 

pa napravis nov konus na strugu kad skines radilicu/tezi nacin/ ili laksi napravis nov konus pa raznitujes magnet pa usadis nov konus na magnet,naravno paljenje ide na plocu,,a regulator sluzi da paljenje pomeri unapred,to jest da mu poveca pred paljenje sa povecanjem broja obrtaja,a cinimi se da to nema kod apn ovog  elektronskog paljenja

Pa da skidam radilicu necu,jer mi je masina sklopljena i tako stoji vec neko vreme,nemam nameru da je ponovo rasturam.Ako idem na varijantu od CTX-a onda sam planirao da srce od rotora obradim,u stvari vec sam ga obradio i uz manje prepavke magneta on moze da se namontira na njega,onda se steze jednim srafom,pa sam planirao da onda sve to odnesem da se balansira na strugu,i da se magnet pecne sa CO2 da ne mrad i to bi bilo to.Preko magneta bi isla jos jedna fixna placa,tu bile platine,kondenzator i regulator.Ova varijanta sa elektonikom bi mogla slicno da se odradi.

Ne znam da li bi mu nesto smetalo sto elektronsko paljenje nema regulaciju pretpaljenja?

pa nije da svako nema za tomosovo neznam,a inace mozes i kajlu da ukopas,,i kompletno paljenje da ubacis da stoji kao kod tomosa,,,,,mislimda je to lakse,kod dukijevog mz a to izgleda ovako,,a i kod nsu a bi slicno izgledalo

post-2236-12878992313623_thumb.jpg

• Zainteresovan, 763 postova

interesantna stvar da na obe glave od 175 sto ih imam nema gumica za ventile???a i uradio sam ih mnogo i na sve sam do jednog morao da dogradjujem gumice ventila,a evo i u knjizi od nsu a nigde nemam gumice ventila ni pomenute,,,da nisiti sinko negde pogresio malo,,ako hoces skeniracu ti stranu sa glavom pa cu ti okaciti slike pa ces se sam uveriti,NSU 175 NEMA FABRICKI GUMICE NA GLAVI TO JEST NA VODJICAMA VENTILA,

Vidi  na prvoj slici pod br 3  kazes da su to amortizer platne    e ja sam tu nalazio  i stavljao druge gumice u obliku sesirica. Za dve pretisove glave sam siguran da sam ih ja prvi otvarao (radio ventile ) i gumice su bile tu , ukrucene i nefunkcionalne, posle stavljanja novih nije vise dimio i normalno bolje radio.

Vidi  na prvoj slici pod br 3  kazes da su to amortizer platne    e ja sam tu nalazio  i stavljao druge gumice u obliku sesirica. Za dve pretisove glave sam siguran da sam ih ja prvi otvarao (radio ventile ) i gumice su bile tu , ukrucene i nefunkcionalne, posle stavljanja novih nije vise dimio i normalno bolje radio.

da ali razmisli malo,,vodjica viri jos 6milimetra iznad sesirica za ventil,a na kraj vodjice se stavlja gumica,, pa kako ces da stavis tu gumicu evo upravo izmerio,,ujutro cu da slikam i da okacim slike pa ces se sam uveriti,,a inace te amortizer platne su od sundjera i vremenom nestanu,a kod poslednjih serija su ih stavljali od plastike,jedino ako ovo nisu glave od 250??????mada nisu al ajd da se neubedjujemo

• U prolazu, 56 postova

Djole ja  nisam ovol;iko  strucan  kao oni  ali  ako  ti  je nesto od pomoci pogledaj to je  slikao  covek koje  uradio na svom motoru cini mi se da nemoras  toliko da se  maltertiras  http://www.nsu.netgrupa.com/prepravke.html

a za  gumice  su me nabedili  da nevaljaju   :'(  a plovak  preliva ne  posle izvesnog  vremena nego nakon neznam  ajde neka  bude  minut  mozda i manje

mislis da ne  bi trebao  da  diram paljenje  dok ovo ne sredim sa karburatoram

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja