NSU pepsi 1 Napisano Decembar 12, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan da nebude zabune za apn 6 postoji paljene od 12v 80 w i nema platine i ostalo a stabilaztor napona je u njemu u sivoj kutiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan da nebude zabune za apn 6 postoji paljene od 12v 80 w i nema platine i ostalo a stabilaztor napona je u njemu u sivoj kutiji +spoljna bombina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 12, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan da ima verzija tajvansa jeftina i iskrina skuplja ( bobina da budem precizan ) sto cutis kad sve znas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kupi iskrinu naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 12, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan cekam da vidi bogdan dal ima tel od one radnje jer se cene strasno razlikuju nego aj daj savet za steovanje smese po cemu da oderdim da li je dobra ili ne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 12, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko koja creva mogu da se koriste za dovod ulja iz rezervara do masine i obrnuto.Video sam na jednom NSU-u 250 da je lik iskoristio ona creva kao za kompresor i stegao selnama i nema problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko koja creva mogu da se koriste za dovod ulja iz rezervara do masine i obrnuto.Video sam na jednom NSU-u 250 da je lik iskoristio ona creva kao za kompresor i stegao selnama i nema problema. ja sam stavljao ona metalom armirana,a jupovaosam ih kod ljudi stoprave creva visokog pritiska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan cekam da vidi bogdan dal ima tel od one radnje jer se cene strasno razlikuju nego aj daj savet za steovanje smese po cemu da oderdim da li je dobra ili ne ? najbitnije je da ti nedimi crno i da lepo reze,,al to je vec stvar iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 12, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Evo me opet. Sto se tice gumica ventila i na 175 i na 250 su fabricki ugradjivane gumice na ventilima , znam sigurno jer sam ih radio barem 10 komada sto jednih sto drugih. Vremenom (10 20 god.) guma se potpuno ukruti i puca kao da je od lose plastike , ako treba znam kako se moze doci do novih. telefon firme motobajk iz kacca je 021/711253 Zorica , mogu i ja da porucim sta treba i da stigne od nih na kucnu adresu . Sutra idem na tavan da vidim sta imam od delova za 175. O dobrom stelovanju karburatora ne razmisljaj dok ne sredis gumice , inace kad su gumice dobre i plovak dobro funkcionise (ne preliva posle nekog vremena stajanja sa otvorenom slavinom) na karburatoru mozes samo stelovati smessu lera - onaj mali sraficc- . Prvo malo podignes ler gas na onom drugom srafu , podrazumeva se da je motor zagrejan, zavrnes srafic do kraja pa vratis za jedan i po krug. To je skolski . Ako ti se ne svidja kako radi slobodno ga odvrci polako jos i vidi kako prima gas. A OVO OBAVEZNO!! Ne diraj paljenje (originalno ) dok ne sredis karburator, da se ne upetljas u kombinaciju lose karburacije i netacno postavljenog drugog paljenja, jer to je vrhunska glavobolja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Evo me opet. Sto se tice gumica ventila i na 175 i na 250 su fabricki ugradjivane gumice na ventilima , znam sigurno jer sam ih radio barem 10 komada sto jednih sto drugih. Vremenom (10 20 god.) guma se potpuno ukruti i puca kao da je od lose plastike , ako treba znam kako se moze doci do novih. telefon firme motobajk iz kacca je 021/711253 Zorica , mogu i ja da porucim sta treba i da stigne od nih na kucnu adresu . Sutra idem na tavan da vidim sta imam od delova za 175. O dobrom stelovanju karburatora ne razmisljaj dok ne sredis gumice , inace kad su gumice dobre i plovak dobro funkcionise (ne preliva posle nekog vremena stajanja sa otvorenom slavinom) na karburatoru mozes samo stelovati smessu lera - onaj mali sraficc- . Prvo malo podignes ler gas na onom drugom srafu , podrazumeva se da je motor zagrejan, zavrnes srafic do kraja pa vratis za jedan i po krug. To je skolski . Ako ti se ne svidja kako radi slobodno ga odvrci polako jos i vidi kako prima gas. A OVO OBAVEZNO!! Ne diraj paljenje (originalno ) dok ne sredis karburator, da se ne upetljas u kombinaciju lose karburacije i netacno postavljenog drugog paljenja, jer to je vrhunska glavobolja. interesantna stvar da na obe glave od 175 sto ih imam nema gumica za ventile???a i uradio sam ih mnogo i na sve sam do jednog morao da dogradjujem gumice ventila,a evo i u knjizi od nsu a nigde nemam gumice ventila ni pomenute,,,da nisiti sinko negde pogresio malo,,ako hoces skeniracu ti stranu sa glavom pa cu ti okaciti slike pa ces se sam uveriti,NSU 175 NEMA FABRICKI GUMICE NA GLAVI TO JEST NA VODJICAMA VENTILA, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a evo ti malo i slika 2ventl 3 feder sajbna ublazivac udarca 4postolje opruge 5opruga 1 6manja opruga2 7 i 8 ublazivac sajbne 9 10 i ostali brojevi nisu ni bitni,,, a a vremenom se pokazalo da mu i netrebaju gumice kada stavis nove vodjice,u vreme kada je pravljen nsu 175 nije se razmisljalo o potrosnji ulja kroz ventile jer su vodjice bile pravljene od oplemenjenog materijala kome je inace i bilo potrebno mazanje,,u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 12, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je fabricki imao gumice,znam da ih moj ima,ali moj ima i lanac,tako da nije zgodan za uporedjivanje. Kako predlazete da se tomosovo paljenje namontira.Direktno na radilicu ili? Kad se postavi direktno na radilicu hoce da baca jer nisu isti konusi.Ja sam planirao da ikoristim srce od NSU-ovog rotora,da ga obradim na strugu i na njega da postavim magnet,pa tek onda breg i regulator.Ako se stavi ovo paljenje od apn-6 bez platina otpadaju breg i regulator,ali koji je najbolji nacin da ga namontira? Predlozi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa napravis nov konus na strugu kad skines radilicu/tezi nacin/ ili laksi napravis nov konus pa raznitujes magnet pa usadis nov konus na magnet,naravno paljenje ide na plocu,,a regulator sluzi da paljenje pomeri unapred,to jest da mu poveca pred paljenje sa povecanjem broja obrtaja,a cinimi se da to nema kod apn ovog elektronskog paljenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je fabricki imao gumice,znam da ih moj ima,ali moj ima i lanac,tako da nije zgodan za uporedjivanje. Kako predlazete da se tomosovo paljenje namontira.Direktno na radilicu ili? Kad se postavi direktno na radilicu hoce da baca jer nisu isti konusi.Ja sam planirao da ikoristim srce od NSU-ovog rotora,da ga obradim na strugu i na njega da postavim magnet,pa tek onda breg i regulator.Ako se stavi ovo paljenje od apn-6 bez platina otpadaju breg i regulator,ali koji je najbolji nacin da ga namontira? Predlozi? e taj 175 sa lancem nisam video,jel to nsu pretis175 vogosca?? ,posto on ima keningsvele ,nema lanac od razvoda do bregaste,,mozda pricamo o razlicitim nsu ima ,,,,,mozda taj ima gumice,al ja dve glave imam rezervne i nijedna nema gimice ventila a za neki dan kupujem nsu 350 samo da se pohvalim,,,,,,,posebno masina poseban menjac posebno paljenje sve vezano lancem................. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 12, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan e taj 175 sa lancem nisam video,jel to nsu pretis175 vogosca?? ,posto on ima keningsvele ,nema lanac od razvoda do bregaste,,mozda pricamo o razlicitim nsu ima ,,,,,mozda taj ima gumice,al ja dve glave imam rezervne i nijedna nema gimice ventila a za neki dan kupujem nsu 350 samo da se pohvalim,,,,,,,posebno masina poseban menjac posebno paljenje sve vezano lancem................. Ma nije imao lanac fabricki,to je prepravljano.Zato i kazem da nije zgodan za uporedjivanje,ima i klip od neke honde i hladnjak za ulje... Koj NSU od 350 uzimas?Konzula? Poslao: bokilic pa napravis nov konus na strugu kad skines radilicu/tezi nacin/ ili laksi napravis nov konus pa raznitujes magnet pa usadis nov konus na magnet,naravno paljenje ide na plocu,,a regulator sluzi da paljenje pomeri unapred,to jest da mu poveca pred paljenje sa povecanjem broja obrtaja,a cinimi se da to nema kod apn ovog elektronskog paljenja Pa da skidam radilicu necu,jer mi je masina sklopljena i tako stoji vec neko vreme,nemam nameru da je ponovo rasturam.Ako idem na varijantu od CTX-a onda sam planirao da srce od rotora obradim,u stvari vec sam ga obradio i uz manje prepavke magneta on moze da se namontira na njega,onda se steze jednim srafom,pa sam planirao da onda sve to odnesem da se balansira na strugu,i da se magnet pecne sa CO2 da ne mrad i to bi bilo to.Preko magneta bi isla jos jedna fixna placa,tu bile platine,kondenzator i regulator.Ova varijanta sa elektonikom bi mogla slicno da se odradi. Ne znam da li bi mu nesto smetalo sto elektronsko paljenje nema regulaciju pretpaljenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa nije da svako nema za tomosovo neznam,a inace mozes i kajlu da ukopas,,i kompletno paljenje da ubacis da stoji kao kod tomosa,,,,,mislimda je to lakse,kod dukijevog mz a to izgleda ovako,,a i kod nsu a bi slicno izgledalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 12, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan interesantna stvar da na obe glave od 175 sto ih imam nema gumica za ventile???a i uradio sam ih mnogo i na sve sam do jednog morao da dogradjujem gumice ventila,a evo i u knjizi od nsu a nigde nemam gumice ventila ni pomenute,,,da nisiti sinko negde pogresio malo,,ako hoces skeniracu ti stranu sa glavom pa cu ti okaciti slike pa ces se sam uveriti,NSU 175 NEMA FABRICKI GUMICE NA GLAVI TO JEST NA VODJICAMA VENTILA, Vidi na prvoj slici pod br 3 kazes da su to amortizer platne e ja sam tu nalazio i stavljao druge gumice u obliku sesirica. Za dve pretisove glave sam siguran da sam ih ja prvi otvarao (radio ventile ) i gumice su bile tu , ukrucene i nefunkcionalne, posle stavljanja novih nije vise dimio i normalno bolje radio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan interesantna stvar da na obe glave od 175 sto ih imam nema gumica za ventile???a i uradio sam ih mnogo i na sve sam do jednog morao da dogradjujem gumice ventila,a evo i u knjizi od nsu a nigde nemam gumice ventila ni pomenute,,,da nisiti sinko negde pogresio malo,,ako hoces skeniracu ti stranu sa glavom pa cu ti okaciti slike pa ces se sam uveriti,NSU 175 NEMA FABRICKI GUMICE NA GLAVI TO JEST NA VODJICAMA VENTILA, Vidi na prvoj slici pod br 3 kazes da su to amortizer platne e ja sam tu nalazio i stavljao druge gumice u obliku sesirica. Za dve pretisove glave sam siguran da sam ih ja prvi otvarao (radio ventile ) i gumice su bile tu , ukrucene i nefunkcionalne, posle stavljanja novih nije vise dimio i normalno bolje radio. da ali razmisli malo,,vodjica viri jos 6milimetra iznad sesirica za ventil,a na kraj vodjice se stavlja gumica,, pa kako ces da stavis tu gumicu evo upravo izmerio,,ujutro cu da slikam i da okacim slike pa ces se sam uveriti,,a inace te amortizer platne su od sundjera i vremenom nestanu,a kod poslednjih serija su ih stavljali od plastike,jedino ako ovo nisu glave od 250??????mada nisu al ajd da se neubedjujemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 13, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan OK dogovoreno. Uvezi NSU 350 , Missa iz Bora ima konzula 350 kog se sprema da restaurira ako ti ustreba evo njegov tf 0655888000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 13, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan hvalaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 13, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ima i Milan iz nisa jednog,al ne znam od koliko je kubika.U stvari ima 2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 13, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan hvalaaa kad ga privedes baci neku sliku na forum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 13, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ocu za par dana cim skupim 300e,,on cak i pali i u voznom je stanju,,,mada je za rad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 13, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Djole ja nisam ovol;iko strucan kao oni ali ako ti je nesto od pomoci pogledaj to je slikao covek koje uradio na svom motoru cini mi se da nemoras toliko da se maltertiras http://www.nsu.netgrupa.com/prepravke.html a za gumice su me nabedili da nevaljaju :'( a plovak preliva ne posle izvesnog vremena nego nakon neznam ajde neka bude minut mozda i manje mislis da ne bi trebao da diram paljenje dok ovo ne sredim sa karburatoram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 13, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ono gore je slika od mz-a http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=13285.0 ne zbunjuj coveka slicno jeste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...