bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa regulator pretpaljenja ne sluzi za ler nego da pomera paljenje prema broju obrtaja i da kad naglo damo gas ne stuca ili detonira. Ma ide on i bez regulatora,nego cim je tu nije dzabe stavljen. pa nisam ni rekao da sluzi za ler ali oce bez njega da zeza na leru,jer je paljenje suvise kasno ili rano ,to jest kod tomosa fiksno,a kod nsu iz kasnijeg sa povecanjem broja obrtaja ide u ranije itd itd,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja sam vozio nsu a sa tomosovim paljenjem 12volti sa platinama,palio na pola kurble,,,nego svecica oce da crkava ako ti trosi ulje,a inace mozes i da stavis bosnu100 provereno je dobra za nsu a,inace mislim da bi trebalo i bombinu da proveris,,,, pa jel sad to dobro resenje ili ne kazes palio na pola kurble a sada hoce da zeza ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma resenje je odlicno,,samo kad lepo nastelujes paljenje,,plus se kod nsu a masina vrti kontra pa ti odlicno lezi tomosovo paljenje u odnosu na mz a,,,ma ako nista drugo probaj pa ces sam da vidis,,,nema reglera nema akumulatora bla bla naravno fda bude 12 v80w i resio si problem,,nisam u bgd u da ti to cas posla zavrsim steta,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ok pazi sta si rekao a i zima tek pocinje tako da se nezna mozda te put nanese za bg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 11, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Tanak sam sa vremenom pa samo kratko . Moze karburator da ti pravi te probleme jer ako je smesa ( vazduh gorivo ) siromasna motor hoce dobro da radi cak i bolje ali se pregreva i svecise crkavaju ko za opkladu, poznaje se po beloj svecici teze pali kad je hladan, malte ne svaki put trazi sauh. E sad ,ako ti motor trosi ulje , usisava pored stabla usisnog ventila(lose gumice ventila ili crkle skroz) to onda maskira problem sa smesom. Pretisov karb nema regulaciju visine plovka, ima samo jedan zarez na igli, ali mozes da probas da ga malo podignes i tu zaglavis (napr cackalicom ali pazljivo) i onda probas. Neki tip je stavio karb od motokultivatora IMT 506 , pasuje sto posto ali ne znam kako ide s njim , bese davno. Sto se paljenja tice ne mora 12 v 3 x 80 w dovoljno je 12v/80w i to kao za apn 6 bez platina , kondenzatora, tiristora i tranzistora ne treba cak ni originalna anker platna nego napravis plocu od aluminijuma na koju fiksiras pobudni namotaj i namotaj za struju , prikacis na spoljnju bobinu i to je to. to kosta oko 40 evra, radi bez greske samo je malo pipavo podesavanje momenta paljenja, ali to uradis samo jednom i kraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Koje je to paljenje,ja znam samo za ono elektronsko sa Elektronika 90,ja sam mu preporucivao ono sa CTX-a od 80w, i koje je to paljenje 3 x 80W? I da,gde ima da se nabavi to paljenje koje si preporucio po toj ceni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 11, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan vidi se da imas iskustva pa ja najvise sumljam na karburator jer plovak preliva i kao sto kazes tesko pali kada je hladan sauh nenam skinuta sajla al gas mora da je na pola pri paljenju zato a reci mi jel znas mozda gramzu plovka ja ima dva neka i oba su dostalosem stanju jedan je 7 grama jedan je 11 grama, da nemas onu plasticnu kapicu za karbrator viska ? a sad sto se tice paljena ok kupim paljene za apn 6 12 v 80 w jel ima neku ozanku ili samo je to jedan model bobina isto za apn 6 ? jel mi treba sto rece Djole onaj stabilizator napona ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 11, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan MOJ ĆALE JE SVOJEVREMENO KUPIO PRETIS U ZENICI KOJI JE VOŽEN NA NEKIM TRKAMA. NA NJEMU JE BILA JAWINA VILJUŠKA I BRDO NEKIH PREPRAVKI. IZMEĐU OSTALOG ELEKTRONIKOVO PALJENJE 12V I IMALI SMO PROBLEM DA AKO DAŠ PUN GAS POCRKAJU SVE SIJALICE.. DOBAR ELEKTRIČAR REŠAVA PROBLEM! AKO NEREŠIŠ PROBLEM PASUJE TI PALJENJE OD STARE BUBE 6V I VOZI MIŠKO!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan MOJ ĆALE JE SVOJEVREMENO KUPIO PRETIS U ZENICI KOJI JE VOŽEN NA NEKIM TRKAMA. NA NJEMU JE BILA JAWINA VILJUŠKA I BRDO NEKIH PREPRAVKI. IZMEĐU OSTALOG ELEKTRONIKOVO PALJENJE 12V I IMALI SMO PROBLEM DA AKO DAŠ PUN GAS POCRKAJU SVE SIJALICE.. DOBAR ELEKTRIČAR REŠAVA PROBLEM! AKO NEREŠIŠ PROBLEM PASUJE TI PALJENJE OD STARE BUBE 6V I VOZI MIŠKO!! nije paljenje,nego regler, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 11, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan MOJ ĆALE JE SVOJEVREMENO KUPIO PRETIS U ZENICI KOJI JE VOŽEN NA NEKIM TRKAMA. NA NJEMU JE BILA JAWINA VILJUŠKA I BRDO NEKIH PREPRAVKI. IZMEĐU OSTALOG ELEKTRONIKOVO PALJENJE 12V I IMALI SMO PROBLEM DA AKO DAŠ PUN GAS POCRKAJU SVE SIJALICE.. DOBAR ELEKTRIČAR REŠAVA PROBLEM! AKO NEREŠIŠ PROBLEM PASUJE TI PALJENJE OD STARE BUBE 6V I VOZI MIŠKO!! nije paljenje,nego regler, NA REGLER SAM I MISLIO.. JBG NA POSLU SAM ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan MOJ ĆALE JE SVOJEVREMENO KUPIO PRETIS U ZENICI KOJI JE VOŽEN NA NEKIM TRKAMA. NA NJEMU JE BILA JAWINA VILJUŠKA I BRDO NEKIH PREPRAVKI. IZMEĐU OSTALOG ELEKTRONIKOVO PALJENJE 12V I IMALI SMO PROBLEM DA AKO DAŠ PUN GAS POCRKAJU SVE SIJALICE.. DOBAR ELEKTRIČAR REŠAVA PROBLEM! AKO NEREŠIŠ PROBLEM PASUJE TI PALJENJE OD STARE BUBE 6V I VOZI MIŠKO!! nije paljenje,nego regler, NA REGLER SAM I MISLIO.. JBG NA POSLU SAM ;D aj ce ti oprostimo,,,,,posto si na poslu,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 11, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i posle kazes covek sipao sprej za podmazivanje lanca da podmaze sajle dobro nije sipao kiselinu za akumulator kad ovako objasnjavate kakve veze sad ima regler od stare bube na 6v sa plajenjem od 12 v ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa nema nikakve,regler od bube 6v,pasuje na tvoje trenutno paljenje koje imas,,a regler sluzi za punjenje akumulatora,,a tebe nezeza punjenje nego verovatno smesa goriva ili nesto drugo posto ti stalno crkava svecica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 11, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan verovatno smesa i los karburator tj to sto preliva kako da najeboklje nastelujem smesu tj kako da zna da je to to ? znam ima onaj srfic na karburatoru al kako da znam jel dobro ili ne ? a mislim da ciu ipak sredjivati i paljenje ubi noga od kurblanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan na kolko si nastelao ventile???kod njega se stelaju na 0,07 i 0,08mm a moze i 0,10 na tvrdo,,to bi trebalo da moze bugarski da ti sredi,,drzi servis dole na dorcolu,,a probaj da stavis neki drugi karburator experimentisi malo,,a to sto preliva>???probaj da mu nakalajises iglicu to jest da je produzis za 2mm pa je lepo obradis isto kao sto je sad da ti lepo zatvara itd itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 11, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan mislim da na 0.08mm to mi je drugar odradio auuu jesi isao ti kod ljube to mi je varijanta za nedaj boze a nema zivce dodji sutra nena vremena itd nemoze da stigne od skutera al kako majstor je stvarno ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa kazu da je dobar,,,,zna dosta forica i fazona....probaj sa nekim karburatorom od mz a 150,,cinimi se da ga je jedan moj drugar stavljao,,samo je nesto oko flansne doradjivao na strugu,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 11, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan on mi je i pregledao struju i imam jos nekog lika koji bas elktricar a neznam ovo sto je bogdan napisao karb od motokultivatora IMT 506 svi BING karburatori rade na slicnom pricipu cak ih koriste i za pragladere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan e pa da mi je motor u garazi lako bismo se snasli.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 11, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja bio odsutan imao poplavu u garazi ,zamislite da vam iz celog plafona curi voda , pukla cev na spratu i voda usla u monte u ploci strasno. Elem ,original paljenje od apn-6 je 12v/50w ali se moze naci i verzija od 80w ,magnet namotaj za svetlo pobudni namotaj i spoljna bobina kostaju oko 40 evra ima u motobajk-u iz kacca , takodje imaju i karb za frezu imt 506, ali cu prvo da proverim kako radi jer sam juce saznao da taj pretis i dalje radi vozi ga tip na Mirocu. Inace (ono kad oce) javio mi se drugi tip da mu na pretisu zamenim gumice ventila ovih dana pa cu da se podsetim svega. @nsu pepsi mislim da na tavanu imam jos nesto delova ya nsu-175 proroncacu pa javljam .pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ja bio odsutan imao poplavu u garazi ,zamislite da vam iz celog plafona curi voda , pukla cev na spratu i voda usla u monte u ploci strasno. Elem ,original paljenje od apn-6 je 12v/50w ali se moze naci i verzija od 80w ,magnet namotaj za svetlo pobudni namotaj i spoljna bobina kostaju oko 40 evra ima u motobajk-u iz kacca , takodje imaju i karb za frezu imt 506, ali cu prvo da proverim kako radi jer sam juce saznao da taj pretis i dalje radi vozi ga tip na Mirocu. Inace (ono kad oce) javio mi se drugi tip da mu na pretisu zamenim gumice ventila ovih dana pa cu da se podsetim svega. @nsu pepsi mislim da na tavanu imam jos nesto delova ya nsu-175 proroncacu pa javljam .pozdrav nsu nema gumice na glavi fabricki,sem ako ih ti sam neumetnes,,ili ako ih vec neko nije umetnuo,,a inace se cas posla umetnu od auta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 12, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja bio odsutan imao poplavu u garazi ,zamislite da vam iz celog plafona curi voda , pukla cev na spratu i voda usla u monte u ploci strasno. Elem ,original paljenje od apn-6 je 12v/50w ali se moze naci i verzija od 80w ,magnet namotaj za svetlo pobudni namotaj i spoljna bobina kostaju oko 40 evra ima u motobajk-u iz kacca , takodje imaju i karb za frezu imt 506, ali cu prvo da proverim kako radi jer sam juce saznao da taj pretis i dalje radi vozi ga tip na Mirocu. Inace (ono kad oce) javio mi se drugi tip da mu na pretisu zamenim gumice ventila ovih dana pa cu da se podsetim svega. @nsu pepsi mislim da na tavanu imam jos nesto delova ya nsu-175 proroncacu pa javljam .pozdrav nsu nema gumice na glavi fabricki,sem ako ih ti sam neumetnes,,ili ako ih vec neko nije umetnuo,,a inace se cas posla umetnu od auta ima gumice ventila u obliku sesirica i nalaze se ispod plocice na koju naleze opruga ventila , 100 posto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 12, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ma sredi ti tu vodu znam kako je kad je poplava skro puklo crevo od ves masine podiglo mi ceo parket a da ako ti treba imam manual za max-a na engleskom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 12, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan e bogdane pa to je dosta jefitinije nego u bg ovde je paljene zavao sam danas 5500 dinara za apn 6 bez bobine jel salju oni mozda puzecem imas neki tel Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ja bio odsutan imao poplavu u garazi ,zamislite da vam iz celog plafona curi voda , pukla cev na spratu i voda usla u monte u ploci strasno. Elem ,original paljenje od apn-6 je 12v/50w ali se moze naci i verzija od 80w ,magnet namotaj za svetlo pobudni namotaj i spoljna bobina kostaju oko 40 evra ima u motobajk-u iz kacca , takodje imaju i karb za frezu imt 506, ali cu prvo da proverim kako radi jer sam juce saznao da taj pretis i dalje radi vozi ga tip na Mirocu. Inace (ono kad oce) javio mi se drugi tip da mu na pretisu zamenim gumice ventila ovih dana pa cu da se podsetim svega. @nsu pepsi mislim da na tavanu imam jos nesto delova ya nsu-175 proroncacu pa javljam .pozdrav nsu nema gumice na glavi fabricki,sem ako ih ti sam neumetnes,,ili ako ih vec neko nije umetnuo,,a inace se cas posla umetnu od auta ima gumice ventila u obliku sesirica i nalaze se ispod plocice na koju naleze opruga ventila , 100 posto. 175 nema,,za 250 se nesto nesecam,,ali kolko gledam ovu rezervnu glavu,cinimi se da nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...