Jump to content

Moto Zajednica

Kaciga-atest-policija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

Ako temi nije mesto ovde, neka je nadlezni premeste.

Trazio sam po forumu slicnu, ali nisam nasao. Naime, kupujem kacigu, posto sam prodao velike motore, vratio sam se na moju staru ljubav DKW-a, trazim kacigu koju cu nositi ove sezone. E sad, nadjoh ovu

KACIGA

ali lepo pise da nema atest!! da li pratite zakonsku regulativu koja nalaze da svaka kaciga mora imati atest, i da li imate iskustva sa policijom, da li je nekom napisana prijava???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 RN04

Koliko je meni poznato, za ne atestiranu kacigu nikom nije pisana kazna. A i csto sumnjam da iko u policiji ( osim bjkera ) zna gde stoi i kako treba da izgleda atest ( to bar vazi za manja mesta u Srbiji 0namigivanje.gif ). A za zakonsku regulativu cu pogledati pa ti pisem naknadno.

• Hronični Motociklopata, 7445 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

lepo odstampas ECE nalepnicu i zalepis na kacigu, kontam da pola nasih pandura nemaju pojma kako da razlikuju original i fals :jee:

Mada, ova kaciga s razlogom nema ECE sertifikat, zastita je skoro nikakva, ali dobro, to je stvar izbora, necu da ulazim u to :moto3:

• Podržavam 2

Mada, ova kaciga s razlogom nema ECE sertifikat, zastita je skoro nikakva, ali dobro, to je stvar izbora, necu da ulazim u to :moto3:

znam da je nikakva, ali mi treba za motor iz 54-te, kojim necu ici vise od 50km/h, a i oblik ove mi najvise podseca na nemacke slemove jer i motor tako deluje. Imam flip-up kacigu koju sam nosio na Shadow-ci ali priznaces ne ide ona uz ovaj motor :)

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 RN04

Kaciga sasvim prilici motoru iz 54-te, neverujem da bi te policija i zaustavila ako je nosis sem mozda da s divi masini a tad sigurno ti ne bi ni gledali da li kaciga ima ili nema sertifikat 1oda.gif . Mada jeste rizicno nositi je u saobracaju, verujem da ces ti paziti kako vozis ali za druge ...

50km/h= i vise nego dovoljno da pogines, al dobro tvoja glava

slazem se, ali ces se i ti sloziti da ti ne bi nosio kacigu namenjenu vozacima kros motora, ma koliko ona bila bezbednija od flip-up kacige, koja vise prilici africi, jer bi izgledalo malo bezveze....

• motoras, 2500 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

slazem se, ali ces se i ti sloziti da ti ne bi nosio kacigu namenjenu vozacima kros motora, ma koliko ona bila bezbednija od flip-up kacige, koja vise prilici africi, jer bi izgledalo malo bezveze....

Zavisi zasto nosis kacigu. Ako nosis da budes lep,onda mozes kakvu god zelis. Postoji vise vrsta kaciga tako da svaki vozac moze da izabere spram sebe i spram svog motora. Postoje i retro kacige koje su atestirane,ali ako ti bas zelis ne atestiranu imas pravo i da je nosis. Tvoja glava...

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 728 postova

Kros ne zbog nedostatka vizira, dual sport (kros sa vizirom) tipa Arai Tour X i sl da jer su dobre kacige a usto izgledaju odlicno.

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

...Postoje i retro kacige koje su atestirane,ali ako ti bas zelis ne atestiranu imas pravo i da je nosis. Tvoja glava...

Upravo tako. Tada vecina vozaca jos uvek nije nosila nikakve kacige, osim na trkama gde su bile obavezne ;)

Ova koja ti se svidja, stvarno podseca na nemacki pruski slem ("Pickelhaube"), samo je to bilo mnogo pre tvog DKW-a.

A sta fali ovoj, ne kosta mnogo, ima atest i donekle klasican stil, ako ne 50-ih onda bar druge polovine 60-ih (isto kod Luisa):

215730_410_FR1_12.JPG

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

lepo odstampas ECE nalepnicu i zalepis na kacigu, kontam da pola nasih pandura nemaju pojma kako da razlikuju original i fals :jee:

Nije potrebno razlikovati original od falša......nijedna kaciga koja ne pokriva područje ušiju nema atest.....

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Postoje modeli retro dizajna iz grupacije Nolan, N 20 i Grex DJ 1, mada džetovka nije adekvatna zaštita bez obzira na na malu brzinu. Udrac sa 60 kmh je recimo jednak padu sa 4 sprata a ako se na to doda kretanje vozila iz suprotnog smera lako se dođe do daleko veće udarne brzine.

Svi službeni motorciklisti imaju nove kacige a većina pozornika je i edukovana što je ne bitno; izlišno je pitanje čuvati se od kazne il od povrede.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Ipak ti bar uzmi atestiranu jet kacigu ako nista drugo. Ja se ne bi zajebavo sa tim. Sve mogu da ti zakrpe al glavu tesko :P I ja sam tako vozio na coperu slemce ali kad sam kupio full face preporodio sam se.

• Podržavam 1

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Nisam ni ja cuo da su ikome ikada zagledali kacigu a kamoli pisali kaznu,prema tome,kupuj slobodno.

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Harley Davidson - FXDWG

i ja sam u januaru svratio do luisa u Austriji i kupio to šlemče. Pokušaću da vozim sa njim koliko god budem mogao, a da li će me panduri daviti ne znam. Jednostavno , to je moj stil i ja tako volim da vozim. Pored nje imam i atestiranu jet kacigu i pri većim brzinama se ništa ne čuje , ali je meni najveći užitak u vožnji kada ne prelazim 80 km. Do duše kada sam na autoputu sa kolegema onda se ipak vozi preko 100 , tada nosim maramu , naočare skoro uvek..eto tako.

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Bas nije potrebno ni traziti da se pokaze markica sa atestom, vidi se iz satelita da nije po zakonu. Ne pokriva usi i uopste nema vizir. Mozda ce proci koji put na ulici, ali jednom ce krenuti racija na kacige, kao na novu prvu pomoc. Sta onda? Takodje, mozda prodje na kratko u reviji veterana u organizovanim uslovima, ali u saobracaju bolje ne testirati. Ni policiju, ni beton.

• Podržavam 1

• čeka dobru titulu, 1377 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

. . . Takodje, mozda prodje na kratko u reviji veterana u organizovanim uslovima, ali u saobracaju bolje ne testirati. Ni policiju, ni beton.

Ovim sve objašnjeno. :takoje: +

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja