nash 488 Napisano April 8, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan imam jedan problem... mislio sam da je u pitanju regler pa sam pozajmio od druga i resio problem. sada se pojavio novi problem: upalio sam motor da vidim da li gasi lampicu za punjenje (ugasi je), ugasio sam motor otisao po jaknu i kacigu da se provozam, kad sam se vratio krenuo sam da upalim motor al nista se ne desava... tj desio se glasan pucanj iz auspuha i posle toga tisina... izvadio sam svecicu i video da uopste ne baca struju... na sta sad da obratim paznju? malo vec pocinje da me nervira... hocu da resim sve probleme sa motorom da bih mogao da ga prodam u voznom stanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 8, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan imam jedan problem... mislio sam da je u pitanju regler pa sam pozajmio od druga i resio problem. sada se pojavio novi problem: upalio sam motor da vidim da li gasi lampicu za punjenje (ugasi je), ugasio sam motor otisao po jaknu i kacigu da se provozam, kad sam se vratio krenuo sam da upalim motor al nista se ne desava... tj desio se glasan pucanj iz auspuha i posle toga tisina... izvadio sam svecicu i video da uopste ne baca struju... na sta sad da obratim paznju? malo vec pocinje da me nervira... hocu da resim sve probleme sa motorom da bih mogao da ga prodam u voznom stanju... Platine! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano April 8, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan zaboravio sam da napisem da sam stavio nove platine i kondenzator sredinom marta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 8, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan zaboravio sam da napisem da sam stavio nove platine i kondenzator sredinom marta... to je sa pucanjem je do paljenja... skini platine dobro osmirglaj, nasteluj paljenje 2,8 pre gmt i trebalo bi da pali.. imao sam jednom takav problem platine nisu davale kontak i ako su satavljenje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan dobio sam varnicu na svecici, stavio sam nova platinska i novi ispravljac (plocu sa diodama)... problem je sto sad opet ne gasi sijalicu, tj ne puni... a kad direktno sa + akumulatora dam pobudu gasi se sijalica ali ne znam da li puni posto nemam unimer... pretpostavljam da ne puni jer se motor ugasi i akumulator izgubi struju...sumnjam da akumulator ne valja... koliko treba da bude napon na akumulatoru kada je ispravan i bez kontakta? koliko treba da bude napon punjenja kad motor radi? video sam da pise negde ali ne mogu da se setim gde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 27, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan napon akumulatora kad ne radi 12,4 - 12,9 V a kad motor radi 13,8 - 14,2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan hvala na brzom odgovoru... sad samo jos da kupim akumulator, posto je ovaj definitivno gotov Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano April 27, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan dobio sam varnicu na svecici, stavio sam nova platinska i novi ispravljac (plocu sa diodama)... problem je sto sad opet ne gasi sijalicu, tj ne puni... a kad direktno sa + akumulatora dam pobudu gasi se sijalica ali ne znam da li puni posto nemam unimer... pretpostavljam da ne puni jer se motor ugasi i akumulator izgubi struju...sumnjam da akumulator ne valja... koliko treba da bude napon na akumulatoru kada je ispravan i bez kontakta? koliko treba da bude napon punjenja kad motor radi? video sam da pise negde ali ne mogu da se setim gde... Ako imas instalisan standardni mehanicki regulator napona i struje ( Regler ) skini mu poklopac i Pazljivo finom smirglom ( # 600 ) ispoliraj oba para platinskih dugmadi ( kontakta ) na njemu , ponekad losi i korodirani kontakti na Regulatoru ( Regleru ) hoce da izazivaju negasenje kotrolne crvene lampice Alternatora , odnosno nepravilan rad kola punjenja baterije i snabdevanja strujom potrosaca na MZ - u , naravno ovo raditi Strogo sa Otkacenim Akumulatorom da se ne bi izazvao kakav `` kratak spoj `` i tako nacinila steta !!! Ako i posle ove intervencije Alternator i dalje nepravilno radi ( ne gasi lampicu / ne puni ) proveri ispravnost Statora samog Alternatora ! Poz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano April 29, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan skinuo sam stator i rotor, pregledani su i utvrdjeno je da su ispravni... kupio sam nov akumulator, nove cetkice, platinska, nov ispravljac (diodnu plocu) ali i dalje ne gasi lampicu, tj ne puni... probao sam da spojim + sa akumulatora i DF (zica ide sa cetkica preko staklenog osiguraca do DF na regleru - to bi trebalo da je pobuda ) i tada gasi sijalicu, nisam mogao u tom trenutku da izmerim da li puni posto sam bio sam... to sto sam spojio DF i + aku je kratko trajalo (nisam siguran da li tako mogu nesto da ostetim pa nisam hteo da rizikujem)... meni to lici da je problem sa reglerom ali me zbunjuje zato sto se tako isto ponasa sa potpuno ispravnim reglerom koji sam pozajmio od druga... vise ne znam sta da radim 1.maj ove godine bez motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano April 29, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan skinuo sam stator i rotor, pregledani su i utvrdjeno je da su ispravni... kupio sam nov akumulator, nove cetkice, platinska, nov ispravljac (diodnu plocu) ali i dalje ne gasi lampicu, tj ne puni... probao sam da spojim + sa akumulatora i DF (zica ide sa cetkica preko staklenog osiguraca do DF na regleru - to bi trebalo da je pobuda ) i tada gasi sijalicu, nisam mogao u tom trenutku da izmerim da li puni posto sam bio sam... to sto sam spojio DF i + aku je kratko trajalo (nisam siguran da li tako mogu nesto da ostetim pa nisam hteo da rizikujem)... meni to lici da je problem sa reglerom ali me zbunjuje zato sto se tako isto ponasa sa potpuno ispravnim reglerom koji sam pozajmio od druga... vise ne znam sta da radim 1.maj ove godine bez motora... I dalje mi to lici na problem sa statorom Alternatora ! Probaj zameni samo stator na neki nacin jer se ostecen (kratkospojen ) Stator ponekada samo merenjem ne moze otkriti nego je potrebno bas zameniti ga ispravnim radi provere rada Alternatora . Kada probas sa direktnim davanjem pobude na taj nacin kako ti radis onda to radi preko redno spojene sijalice 12 V / 21 W (od zmigavca ) , tako neces spaliti Rotor Alternatora !!! Poz i nadam se da ces to srediti do 1 Maj - a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano April 30, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan steppenwolf hvala ti puno na pomoci i savetima. veliki problem mi je sto kod mene u blizini nemam od koga da pozajmim stator, a ne bih bas da kupujem ako ne moram... hvala jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Maj 4, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako radi ladin regler na MZ ( molim Joskin komentar unapred hvala) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Maj 14, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan da se javim da je problem resen i sad puni kako treba. problem je bio u rotoru (jedna zica je bila prekinuta)... "kvar", koji me je mucio do te mere da je malo falilo da zapalim motor , je nestao zahvaljujuci Joski koji ga je otklonio za 3 minuta... Joska hvala ti, kad budes u prolazu obavezno navrati... idem da se :jee3: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 4, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo sta sam nasao na netu... http://www.mz-b.com/...ima/ecenter.htm http://pieces-mz.com/electronic-ignition-complete-etz-250251-p-549.html?products_id=549&language=en Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Jun 4, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan to imam ja na mom es od 6volti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 4, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam skontao,jako zgodna stvar,jer daje pravilnu varnicu u pravo vreme...nesto slicno kao elektronsko paljenje kod tomosa...pitanje je trajnost?... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 4, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam skontao,jako zgodna stvar,jer daje pravilnu varnicu u pravo vreme...nesto slicno kao elektronsko paljenje kod tomosa...pitanje je trajnost?... eeeeeeeeeee nemoj kenjas.. ovo paljenje kosta 400e(ODLICNO JE).. ima kod rumuna elektronika za 20e PS. Samo je slicno tomosovom, nista drugo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Jun 4, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan A da napravimo spisak zainteresovanih i nekako se domognemo tog elektronskog od Rumuna? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 5, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan PS. Samo je slicno tomosovom, nista drugo.. ja na ATX-u imam ISKRA 12v90w ...umesto stare tomosove ploce paljenja dolazi 6 kalema ,iz njega izlaze 4 zice...stavlja se magnet koji iznutra ima 6 magneta za razliku od svakog drugog tomosovog koje ima 4 magneta,i spolja ide tiristor...to elektronsko paljenje za tomosa kosta 120e komplet,kupio sam ga pre dve godine,i nikad svecicu nisam cistio...jednu bosnu f100 je toliko sagoreo da je nestala gornja elektroda...nikad nema problema sa radom,samo je potrebno da se stavi i regulator napona da ne bi pregorele sijalice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 5, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan E pa to je već nešto drugo... Inače preporučujem bosnu f65! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Jun 5, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan evo sta sam nasao na netu... http://www.mz-b.com/...ima/ecenter.htm http://pieces-mz.com/electronic-ignition-complete-etz-250251-p-549.html?products_id=549&language=en O ovom elektronskom paljenju sam čitao dota pozitivnih iskustava Ni cena nije preterana s obzirom na pouzdanost. Valja pogledati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Jun 5, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan ja ga imam vec 2,5 godine jos nisam imao problema sa njim to kosta 250 evra od 6 ili 12 volti koliko sam skontao,jako zgodna stvar,jer daje pravilnu varnicu u pravo vreme...nesto slicno kao elektronsko paljenje kod tomosa...pitanje je trajnost?... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Igor 26 Napisano Decembar 22, 2011 MZ Rider, 105 postova Lokacija: Beocin Motocikl: mz ts 251\1 Prijavi odgovor kao problematičan Novi tip reglera za MZ - izgleda sasavo ali radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Igor 26 Napisano Decembar 22, 2011 MZ Rider, 105 postova Lokacija: Beocin Motocikl: mz ts 251\1 Prijavi odgovor kao problematičan I slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 22, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan od?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...