Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

1500-2000 km,ne treba da radi u mestu vec motor zagrejati u voznji,prilikom duzeg stajanja motor ugasiti,postepeno povecavati brzinu i broj obrtaja tokom razrade,cesto menjati brzine i brojeve obrtaja,izbegavati auto-puteve,pogodniji su sporedni i lokalni putevi,igla u karburatoru na polozaju 5,tako fabrika kaze,interesantno za mesavinu nista ne kazu tokom razrade,spominje se samo onih 2 % standardnih.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Najvise mi se ovo svidja u uputstvu

"Motor ne vuce"

pa nekoliko stavki i izmedu ostalih

"Izduv zaprljan usled pogresnog nacina voznje"

resenje

"Izduv ocistiti brzom voznjom od 10 do 20 km-veliki broj obrtaja pri punom gasu"

To sam praktikovao sa velikim zadovoljstvom svakog prolece posto se zimi kilavi po gradu i nakupi se sranja u auspuhu koje smeta,izadjem na auto-put i do Batocine nekih 25 km zavrnem do kraja pa neka ide kolko moze,tako fabrika kaze,sta da se radi.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Najveće iznenadjenje je kada se izuvni lonac zapali,izleću iskre,dim ravan ekološkoj katastrofi.Na ibarskoj magistrali ovi sa kolima iza mene nisu mogli da navataju pravac.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 779 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F

Mesavinu mu pravim 3% i tako cu ga voziti jos neko vreme..bar dok je u fazi razrade....Koristim Nisovo sinteticko ulje koje ima na svakoj pumpi a prosle godine sam koristio Stilovo za koje mislim da je jedno od boljih za MZ-a...Ako neko zna koje bi bilo bolje da koristim neka slobodno napise....

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

О уљима и мишљењима имаш тему овде код нас.

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500 :) ETZ 125 ;P

Batali molim te "NIS"-ovo ulje, pogotovo ono u malim bočicama, nije ni za q**** !!! Najviše se isplati uzeti ulje ali u pakovanju od 1L, po mogućnosti dolmarovo ili shtilovo.To ulje je neupredivo mnogo bolje od "NIS"-ovog , a tebi pogotovo sada treba kvalitetno podmazivanje !!! rat3.gifLalajko.gif

Procitao sam temu u kojoj se pisalo o uljima,jednom prosle godine i jos jednom jutros....Po ovome sto pise moze bilo koje 2t ulje ali sam primetio da ima dosta onih koji hvale stilovo ulje...koristio sam ga i ja i po meni se najbolje pokazalo...Tako da prvom prilikom kupujem litar i to ce mi biti dovoljno za neko vreme...Jeste malo skuplje ali kako stoje stvari necu ni ja prelaziti nesto mnogo kilometara (zbog finansija) tako da ce mi 1-2 L biti dovoljno za sezonu...

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Pa dobro majku mu, jel se vozi neko negde? Jel rade mašine?

Meni ističe registracija i ozbiljno sam zabrinut. Neznam tačno koliko je bilo ali znam da je za pare teže nego ikad. Biće povuci potegni.

Sad sam u velikoj dilemi koje stop svetlo da mu stavim...Uz ove migavce ne ide nikako njegovo fabricko a ni ovo veliko sto sam kupio...Sto se tice migavaca,vidjao sam slicne na cafe racer motorima ali verovatno cu i njih menjati za neke okrugle i manje ali ne sad...Kupio bi neko pristojno stop svetlo ali sam pretrazo sve oglase i jedva da sam nasao dva koja bi se lepo uklopila...Cena je ok ali me zanima vase misljenje,da se ne zaletiom opet i ne kupim nesto bez veze...Nasao sam neko svetlo za bicikl i probao cisto da vidim na sta lici i po meni je bolje nego ono veliko okruglo...Mada bi kupio nesto slicno ovome ili neko okruglo ili ovalno,samo da lici na nesto...

post-31409-0-90578900-1395428773_thumb.jpg

post-31409-0-72778600-1395428803_thumb.jpg

Svaki predlog je dobro dosao a ako neko ima stop svetlo kakvo meni treba onda jos bolje...hvala.1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500 :) ETZ 125 ;P

Ovih dana skoro svakodnevno po 10-20 km, laganog uhodavanja ja sa njim i on samnom3tuca.gif, pošto smo jošuvek jedan drugom neznanci !!!bicikl.gif2cirka1.gif

za nekih 15 minuta krecem 10 km u jednom pravcu .

:staa2: :staa2: :staa2:

Kako je malo potrebno da mi svašta padne na pamet. :hej:

Neznam kako sad da se izrazim a da ne bude prostakluk... :D

Ma šta ima da pričam, najebala je...

A dok sam video post to se desilo nebrojeno puta :D

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet
post-9805-0-11345200-1395576785_thumb.jpgpa vujo ja se vozim svaki dan po 20 km, potreban mi je mz kao prevozno sredstvo do skole a i ne placa se parking za motocikle vec 1 marta bio sam u planine sa mzkratke voznja oko 120km bilo mi je malo hladno ali junacki sam izdrzao ova slika koliko sa secam jos kad je bilo para da se vozimo po evropi

Kao prevozno sredstvo MZ je nezamenljiv a i ti ga gaziš po Beču... :takoje:

Para za beli svet se nekako nakupi. Teško bude ali nekako se desi. U tome je sve manje mojih para a sve više tuđih što podiže obaveze raznih vrsta u zavisnosti od toga ko ti i zašto čini. I baš sam lepo rekao: čini, zadužuje, obavezuje... Ima onih koji traže da si aktivan po medijima pa čak i društvenim mrežama jer od toga imaju interesa dok postoje i drugi kojima je interes da niko živi nezna za šta su dali pare.

Kako se stvari razvijaju sve sam dalje od one početne ideje "seo ja na motor pa otišao da popijem pivo sa Pecom". Milion kompromisa. Npr. ovi linkovi dole. Uvek me to nerviralo, neko je negde išao pa ajde da napiše putopis, ostavi mape, rute, smeštaj, neke korisne informacije, to treba. Međutim ljudi bre ubiše svim mogućim kanalima sa fotografijama, snimcima, gostovanjima, intervjuima, prosto se zapitaš da li je išao zbog sebe ili da bi ušao u ekran. Izgleda da mora tako, ako nije čuo i video niko neda lovu, ima da se prodaš ili sedi kući. A i to "prodati se", i to treba znati za šta sam ustanovio da nisam baš vešt igrač. Vule mi je dosta pomogao, te klipove je radio, noćima razvrstavao fotografije... O filmovima i ne sanjam, da se toliko materijala montira izađe oko 2.000 evra mada sam našao i za 500 ali je i to misaona imenica. I da dam tih 500 opet nemam ništa, imam svoj spot koji mogu samoljubivo da posmatram kad me prođe volja za životom.

Ustvari, problem je što neznam šta da nudim a i oni ne znaju za šta daju pare, to bih ja trebao da objasnim.

A ja i lud i zbunjen. :lud:

Na kraju eto šta smo dobili, u osnovi ništa: fotografije i karte. Ni jedan jedini razlog zbog koga bi neko trebao da se uhvati za džep. Ni jedna stvar koja ukazuje na interes sponzora što bi nekako po meni trebalo da bude u prvom planu.

Loše se prodajem, sve idi mi - dođi mi, nemam pravi pristup pa zato i ide tako kako ide.

Ljudi ako neko ima pravi savet neka pomogne. Zamajavamo se, pravimo slikovnice a onaj koji je dao pare dao je ne obazirući se na sve ovo. Prosto neznam šta da radim samo mi je jasno da sam nemogu sve da platim, mnogo je.

2011:

2012:

2013:

Mapa 2011-2013:

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

"Kad se danas nisam šlogirao" : na vele-prodaji ("preko") , karburator za MZ 250 ES = 220€ VPC !!!

Ne volim Fejsbuk ali nekad ima baš prijatnih iznenađenja

post-1452-0-90482300-1395874507_thumb.jpg

Danas kad sam hteo da upalim motor kurbla od jednom poce da propada...Kao da je konus u pitanju ili proklizavaju lamele...Skinem malu deklu i vidim da se matica odvila....Dotegao sam je,probao isve je bilo u redu...Provozao sam motor i posle voznje sam opet kurblao desetak puta na prazno i nije propadala kurbla...Sumnjam na konus jer je problem nestao kada sam dotegao maticu,da su lamele bile verovatno bi opet bilo isto...E sad ne znam sta da radim,dal da skidam deklu ili da vozim ovako....A ako je u pitanju konus,pa stvarno onda ne znam kako da ga montiram...0stabre.gif

Nisam imao strpljenja i skinuo sam levu deklu...Na prvi pogled sve je u redu,vratim deklu ali bez one matice koja pokrece obrtomer i posle par kublanja propade kurbla....3gaa.gif

Ipak je bio konus u pitanju...Na radilici nema ostecenja sto je jedino dobro u svemu ovome...Na konusu kvacila se vide risevi i stavicu drugi,onaj sto je bio prosle godine...Sta je tu je,nije strasno ali sve mi se cini da mi je spalo kvacilo zbog one matice koja nije bila stegnuta...E sad me zanima koliko je vazo da ta matica bude dobro stegnuta i da li moze zbog nje da spadne kvacilo..?

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Nisam imao strpljenja i skinuo sam levu deklu...Na prvi pogled sve je u redu,vratim deklu ali bez one matice koja pokrece obrtomer i posle par kublanja propade kurbla....3gaa.gif

Ipak je bio konus u pitanju...Na radilici nema ostecenja sto je jedino dobro u svemu ovome...Na konusu kvacila se vide risevi i stavicu drugi,onaj sto je bio prosle godine...Sta je tu je,nije strasno ali sve mi se cini da mi je spalo kvacilo zbog one matice koja nije bila stegnuta...E sad me zanima koliko je vazo da ta matica bude dobro stegnuta i da li moze zbog nje da spadne kvacilo..?

Ta matica sluzi da drzi deo koji razdvaja kvacilo, ono stisnes rucicu i odvoji kvacilo! Ona ne sluzi nicemu kada je konus kvacila, odnosno cela lamela u pitanju.. :) Kod MZ-a konus(kvacilo) se samo navuce na konus i to je to! (na vruce se "navuce") Poceo sa da radim u Beogradu, od ponedeljka naj verovatnije na Autokomandi, pa svrati.. :D (Planet Bike) :D

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: mz

Kad je konus dobar moze i matica da se odvije ali nece da popusti konus to je ludacko dobar spoj ali kad nisu isti uglovi konusa na radilice i korpe onda nece da legnu jedan na drugi i spoj se drzi samo silom dotegnute matice

Uzmi skini korpu i idi kod strugara sa nekom starom radilicom da ti konuse spari ugao bi bio oko 3 stepena ali najbolje da mu odneses radilicu da izmeri sam

Vrlo je bitno da ako je potrosen konus nemozes ga obraditi jer ces primaci kvacilo do prenosnog zupcanika pa ce ti to zapinjati ili nece moci da legne pa ces morati da izbacis podloske koje vode iglicasi lezaj ili da stavis tanje0takoje.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja