zverinjak 403 Napisano Octobar 9, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan zahvaljujem, to se zove biti primecen kad treba Korisna stvar je i fluoroscentni prsluk, kako na putu ,tako i u gradu.Cini te mnogo upadljivijim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Octobar 9, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan znam... ja cu to kupiti pre neg kupim motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 9, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Retko ko na defileu nosi kacigu...! Zavisi od organizatora. Na svakoj BJB akciji kaciga je bila obavezna i imali su je svi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Octobar 10, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice tih defilea, ja uopste ne vozim defile,razlog je poveca kolicina piva u organizmu. U principu kada dodjem na skup ja "izgubim" kljuceve i onda se predam pivu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 10, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jos 1995 sam raskrstio sa defileima, pocev od Velike Plane pa na dalje gde jedva zive glave izvukosmo od lokalnih bajkera zeljnih pokazivanja i nekih drugih koji su posle par piva otkrili u sebi talenat za egzibicionizam , po svaku ceni izvodili budalastine koje su sve nas ugrozavale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Octobar 10, 2009 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nije mesto ali pomoć potrebna:Na ručici prednje kočnice,na mestu gde se zavijana hidraulično crevo,pukao (odvalio) se navoj.Da li postoji rešenje (tečni metal varenje...) ili uzeti novo? Kao da ga je neko odsekao nožem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 10, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne budem baksuz jer nisam video sliku, ali po tvom opisu, mislim da ces morati novi cilindar.Bilo bi lepo da okacis fotku da ne pricamo napamet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Octobar 10, 2009 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da postavim i slike dela,kako to sada izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Octobar 10, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Novo! Mislim da nije za igranje posto je kocnica upitanju i to prednja. Tacnije maze i polovno ali mozda bolje od nekog japanca, verovatno kazna od nekih 20€. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 10, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Moze i da se popravi, samo je pipavo. Vec sam vidjao takve stvari . Ne znam dal su otsekli kraj gde je bilo ranije crevo, pa izbusili rupu i urezali navoj, a onda zavrnuli crevo sa holenderom, al radilo je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 10, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nije dobro, nije dobro... Ako i može da se popravi onda to treba da radi majstor, nema sistem ''sam svoj majstor'' u ovom slučaju. Inače ručica nema veze sa tim, u kućištu je sve od hidraulike pa je jako važno da sve i valja jer su kočnice u pitanju. Nažalost, ovo je jedan od skupljih delova za MZ. Skini ti to lepo i pošalji Liscu poštom pa neka vidi šta se može pa se ako uspe dogovorite nešto oko toga... Mada sumnjam, ne izgleda ohrabrujuće... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 10, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Imas od kineskih motora cele cilindre sa rucicama za 20-25€.Ni japanseke polovne od starijih modela niisu skuplje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Octobar 11, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas vozlim da vozim defile jer tad ne mogu opisati svoju srecu! Toliko motora zajedno,sve oko mene grmi i ti zvukovi...uhh!!! Volim defile! Prvi put kad sam ga vozila najezila sam se od srece! Od tad ga ne propustam! Samo se nekad stvori velika guzva pa se pretvori vise u mucenje nego u uzivanje. Ima i ludaka koji izvode akrobacije u toj masi ali ja gledam da ih izbegnem mada se divim njihovom umecu a i ne smeta mi ni kad krenu sa turiranjem i pucanjem,to mi samo podigne adrenalin. A na prste jedne ruke mogu da nabrojim skupove na kojima niko nije pao na defileu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 12, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Defilee ne vozim jer uglavnom idem ispred njih da slikam, a nije mi nesto privlacno da se "guzvam" sa razno=raznim napaljenim facama(nekada ih ima malo a nekada bas ihahahaj...skoro svaki drugi )! Sto se rucice tice ja sam nesto vario gusanim elektrodama(pod pretpostavkom da je od gusa) i nije nikako drzalo, a s' obzirom da je kocnica u pitanju preporucio bih ti zamenu!!Bez obzira kako se nabudzi, to vise nije to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 12, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Bogu hvala, svaki naš defile je prošao bez posledica ali ne i bez problema. Poslednji put je Vule iz prikolice snimao kamerom i tek posle kada smo gledali film videli smo dosta gadnih situacija. Gadne su ne zbog ''napaljenih faca'', njih nema jer okupljanja nisu tog tipa koji je njima potreban nego zbog ostalih u saobraćaju. Redara ima bar 10, u najgorem slučaju kada je najmanje ljudi ali ih je uvek više naročito kada je preko 100 motora. Svaki defile radi se zajedno sa policijom koja zaustavlja saobraćaj na putevima kojima prolazimo. Policijski auto ide ispred i iza kolone a redari, bez obzira na zaustavljen saobraćaj, blokiraju sve raskrsnice usput. Svi učesnici voze po dva u koloni tako da je jedna traka dovoljna za prolaz a druga je za iznenadne situacije, redare i policiju. I sve to nije dovoljno, upadaju kolima između, guraju se džipovima, obilaze policiju i redara koji stoji na sred raskrsnice da bi se uključili u ulicu u koju očigledno nemože da se uključi jer mnogo motora tuda prolazi. Na šta liči raskrsnica kad prolazimo kod Doma Omladine nemogu ni da opišem. Narod voli, slikaju, mašu, smeju se... Vozači GSP-a psuju, zaustavljaju harmonika autobuse na sred raskrsnice pa niko nemože da prođe od njih, taksisti nasrću na policiju, ma čudo... A ima i budala, klasičnih. Prošli put se čoveku iz kombija dopalo da se vozi sa nama, verovatno to lepo izgleda sa visine kombija samo je on za nas opasan, ne gleda kako skreće, ne daje migavce... Na kraju je morao na konsultacioje sa policijom koja ga je jedva zaustavila, nije hteo da stane ni na sirene sa rotacijom. Šta je budala po ulicama pa to je strašno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Octobar 12, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan King, preporucujem nabavku polovnog ispravnog japanskog kocionog cilindra. Dosta sam se zezao sa originalnim mz-ovim i ponekad ga je jako tesko naterati da radi kako treba (stalno crkava mikroprekidac a kociona tecnost curi). Doduse ja sam svojevremeno resio problem sa curenjem (madjarski mikroprekidac staalno crkava) tako sto sam kupio kod matorog na buvljaku "rebuild" mz cilindar, radio ga je neki baća ciji sam i telefon imao (nemam vise nazalost) i uradio ga je odlicno, sluzio me je sve do prodaje. Pretpostavljam da ce cena biti presudna onda za sta ces se odluciti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 12, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam da vam ovde postavim neke slike jednog Sportstera 883 , kojeg je moj prijatelj preradio u Copera, al nemoze . Kaze da je dostavni direktorijum pun . Jeste da nije MZ, al je rad koji vredi videti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 13, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Lale idi preko imageshack-a... Bas me interesuje kako to izgleda!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 13, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako ćemo: Drumskalisica će da otvori temu u MZ Svetu i da napiše da je za brisanje i da služi u eksperimentalne svrhe. To radi ostalih članova Foruma koji vide sve novootvorene teme pa da znaju da nije ništa ozbiljno. Tu će pokušati da postavi slike pa mu predočite i ostale načine. Samo što ti ostali načini ne isključuju ovaj primarni, treba sve da radi... Ko god želi da se vežba, iživljava, probava ovo i ono neka to uradi tamo... Temu ćemo na kraju obrisati ali će se bar znati šta nije ispravno pa će moći da se popravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Octobar 14, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Gde se mogu najbolje informisati na vreme za naredne skupove, defilee...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 14, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo, valjda su slike proradile, pa da probam da postavim onog Sportstera 883 : PS. Sa desne strane motora fali dekla preko lanca i prednjeg lancanika. Dekla postoji, al se ne moze montirati jer je stavljen zadnji tocak sa jako sirokom gumom, pa je zbog toga izbacen i prednji i zadnji lancanik udesno da lanac ne bi kacio gumu. Tu ce se praviti poseban stitnik . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 15, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Lep je motor nema sta, samo mislim da je ovo moglo mnogo-mnogo bolje :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 15, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Gde se mogu najbolje informisati na vreme za naredne skupove, defilee...? Podforum ''Akcije motociklista'': http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&board=15.0 Teme su mahom stare, označi ih kao pročitane da bi mogao da se uključiš u nova dešavanja. Trenutno je u toku učlanjivanje u Asocijaciju sa svim pratećim administrativnim poslovima koje nismo stigli da obavimo tokom leta. Prva velika akcija se defileom biće u Decembru, takozvana Deda Mraz akcija koja će imati neki naziv prihvatljiviji širem auditorijumu. Prošla se zvala ''nacrtaj osmeh''. Akcija je nacionalna i sprovodi se na teritoriji cele Srbije, tamo gde nas ima i u zavisnosti od para koje skupimo. Nažalost Ustanova i dece kojima je pomoć potrebna je daleko više. Iz Beograda se ide u Sremčicu gde se daje pomoć Ustanovi i paketići deci. Prošli put je to bio 27. decembar, oko 150 motora sa 200 Deda Mrazova i Mrazica, bilo -4 u Beogradu, Beograd Put počistio traku od snega/poledice kuda idemo, GSP dao Autobus za novinare i kulturno-umetničko društvo, kombi je bio od nekog od naših. Odelo se kupovalo putem izdvajanja novca za paketiće, davali smo po 1.000 dinara od kojih se deo izdvajao za to odelo a ostatak za poklone. Naše firme su davale šta su imale (i pare ali i slatkiše, igračke, garderobu...) pa smo na kraju od naših para kupovali kese za paketiće i ostale sitnice koje trebaju da se napravi nešto lepo. Onda su sestre/devojke/žene/majke pakovale paketiće sa obaveznom specifikacijom šta unutra ima kako nekome ne bi nešto palo na pamet. > To je ono što je sigurno jer je uigrano, detalje ćemo videti. Akcija se sprovodi u Novom Sadu, Temerinu, Zrenjaninu (Dragica se udala pa je neizvesno), i iz Niša za dom u Kulini. Svi smo skupljali pare pa smo ih ravnopravno delili, deca su ista svugde i nismo favorizovali Beograd. I pored toga, mogu da kažem da su paketići bili bogati. Za Kulinu smo skupljali i polovnu garderobu, njima i to treba, tuga... To će ti biti do kraja godine. Naravno, mora to sve dobro da se ''prosastanči'', Upravni Odbor određuje šefa projekta/akcije, onda organizatori sa organizatorima, redari sa redarima, medijski tim razmatra PR plan aktivnosti, obaveštava se policija pa i sa njima sastanak oko pratnje i obezbeđenja saobraćaja, najmanje jedna poseta Sremčici pre događaja... Ma golem poso' i sve to isto u ostalim gradovima... A onda se na kraju pojavi tema na gorepostavljenom linku, u temi spisak učesnika, lice koje prikuplja pare, lice koje prikuplja donacije... Tako će otprilike teći stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 16, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Peđa večeras svečano otvara kafić, sad smo se čuli. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=43269.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Octobar 16, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, popi pivce na moj racun, danas castim , divan dan danas mi je rodjendan, Ziveli!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...