Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Kako bre Vujo tri generacije...?

Tata-Sin-MZ-unuci... ???

To su cetiri  ;D ;D 8) i MZ je clan familije  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Ja sam danas prodao mog MZ-a, i imam neka blesava pomešana osećanja.

Prvo sam bio zadovoljan, jer sam ga prodao za onoliko koliko sam tražio (600),

a sad me nešto uhvatilo, kao da sam nekoga izneverio, i sve nešto mislim,

neće ga valjda razbiti, mučiti ili maltretirati novi vlasnik,

šteta bi bilo kad je onako lepo očuvan.

Razmišljam nekako, novijih motora ima na sve strane, kamara,

a Mz je bio, - i to je gotovo!

Šmrc :(

• Zainteresovan, 503 postova

Ja sam danas prodao mog MZ-a, i imam neka blesava pomešana osećanja.

Prvo sam bio zadovoljan, jer sam ga prodao za onoliko koliko sam tražio (600),

a sad me nešto uhvatilo, kao da sam nekoga izneverio, i sve nešto mislim,

neće ga valjda razbiti, mučiti ili maltretirati novi vlasnik,

šteta bi bilo kad je onako lepo očuvan.

Razmišljam nekako, novijih motora ima na sve strane, kamara,

a Mz je bio, - i to je gotovo!

Šmrc :(

Gotovo istu situaciju sam i ja nedavno prošao. Izmješan osjećaj kao da si iznevjerio prijatelja. Koliko god to bilo glupo i smješno, ali takav je to osjećaj :(

• Zainteresovan, 599 postova

e cuj ovaj pricaju deda i baba

kaze baba e moj dido ja bi jos i noge mogla dici

kaze dida pa mogo bi i ja sam neznam ko ce nas jebat

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ima jedna 150-ica, kruži stalno gradom, vozi se čovek... Narandžasta je, zaustavio sam ga na ulici i dao mu naš kontakt pa čekam da se javi. Voza se svuda, ima ga na Adi, kod opštine Novi Beograd, u 29. Novembra...

Na Slaviji je obično jedan alkos, kako u takvom stanju vozi neznam ali motor ide opako, ne štedi ga.

U Kolarčevoj ispred pekare Toma je mehanički sređen 150 a ostali su radovi na polju estetike. Iako je motor ispred pekare i po kiši i po snegu, na oku je jer je moj klupski drug Gile pica majstor koji pravi pice u izlogu i stalno gleda na sat i motor, tako čeka kraj radnog vremena.  ;D

Većina radnika kod Stankare vozi MZ-a iako je servis ovlašćen za Kawu. Deki je iz Mirijeva, od mene je stariji dosta i ima jako veliko iskustvo sa MZ-ima. Voza se po Mirijevu, najčešće svrati na pivo u Milana Rakića, na motoru ima dve poštarske torbe kao bisage i voza unuke do škole sa njim...

Dok je Deki majstor, Moma je brzinac. Imao je ludačke rekorde po gradu sa raznim MZ-ima, kupio novog Kineza pa se nije baš usrećio sa njim, sin mu imao udes ali nećemo o tome.

Ova ekipa ima i krosa, hteli su da ga prodaju dok nisu našli kupca a onda nikako, nema dogovora.

Ispod Novog Groblja je farbar Zoca, dosta ih je promenio i neznam da li trenutno ima neki motor ali kod njega dolaze stalno sa Mz-ima.

Na Karaburmi je u Husinskih Rudara bio jedan dobar 250, nisam ga sreo skoro.

Eto, Zverinjak je u Žarkovu a i njegov drug, majstor Boban Motomehanika ih voli i menja.

Na Ušću nisam bio godinama ali sam poslednji put, kada sam vodio decu, video izvanredan 250, nekako brašom rađen. Nažalost, od njih nemogu ništa pa nisam uspeo da pronađem čiji je.

MZ je svoje magarence kupio u Višnjičkoj Banji. Tu ih više nema ali ima još par komada u Višnjici, čuvaju seljaci.

U Kumodraškoj kod tržnog centra je još jedan koji se slabo vozi jer je krš, valjda će da ga srede već jednom.

Na Dorćolu u Dušanovoj ulici a prekoputa I Beogradske gimnazije je još jedan plavi 250.

U ''selu'' Kumodraž (stari deo ka kružnom putu) tip ima MZ-a koga ne prodaje za sve pare sveta. Kaže da ga je tokom sankcija vozio na naftu. Međutim neće tako da upali, treba mu čaša benzina pa kad upali i malo radi onda hoće i na naftu. To nisam nikada probao i ne bih pokušavao, kaže da ima malo čudan zvuk (ma nemoguće ;D) i slabije vuče ali IDE. Kaže čovek da ga nikada neće prodati, kad ide na naftu koja je bila poznatog kvaliteta u vreme sankcija onda ko zna na šta sve može da radi.

Ipak, nema MZ-a kao nekad i to mahom zbog delova. Zato mrzim prepakivanje, sklapanje od dva jednog i sl. jer je to trajno jedan MZ manje, nešto nepovratno izgubljeno za jako malo para.

Sa druge strane onaj ko ima sreću pa poseduje MZ-a taj ga i čuva.

Eeee, da je meni garaža, pa ceo svet bi bio moj. Imam u neposrednoj blizini mesto da divlje ubacim limenu ali je to glupost, ništa unutra nemože da se radi jer je mala, nema struje u blizini...

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Stalno sam se pitao ciji je taj ispred 'Tome'  :) Vidjah ga jesenas i zimus svaki put kad sam se vracao iz centra.

Ko sta radi, Vuja se samo vozi po gradu a glava mu radi levo-desno, k'o suncokret  :D

Sve je snimio, k'o Udba  ;D

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: CBR 600F2

Valjda cu sresti nekog... Super je sa garazom ali kada je ovako lepo napolju ako bas mora da se nesto majstorise bolje isterati pa na suncu, a ne kao u grobnici pod sijalicama.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Znimljivo, onaj crveni 250 sto Lisac postavio sa kozama na rezervoaru, posle duzeg gledanja ukapiram da je lik Rasturio cizme Kaubojke pa stavio na rezervoar!! E ima ljudi!! Hehehehe :D

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Znimljivo, onaj crveni 250 sto Lisac postavio sa kozama na rezervoaru, posle duzeg gledanja ukapiram da je lik Rasturio cizme Kaubojke pa stavio na rezervoar!! E ima ljudi!! Hehehehe :D

Al su mu lepo legle !  ;D  ;D  ;D

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Imam ja nesto slicno na motoru samo sa dve trube,sto su creva kraca bolje trubi.Ja je dobio polovnu sa dosta kratkim crevima i kada sam je prvi put spojio samo da probam da li radi malo je reci da sam se uplasio a usi zuje li zuje.E posle kod montiranja sam morao da stavim duza creva i izgubio sam malo na jacini ali se i dalje mocno cuje.

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Evo vide se unutar rol bara.Pre neki dan me jedan majmun isekao i ja krenem po sireni na pola metra iza njega,momentalno je poceo da bezi u kraj jer je mislio da ga ce neki kamion da ga zgazi.

post-2200-12879030392757_thumb.jpg

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

al cuje se da te stvarno brecne ono cuje se dobro do 5 og komsije heheh zakon stvar dao sam za sve 160 kn

ev snimke al nemoze se docarat taj zvuk ko uzivo jos mi zuji u usima heheh

http://tinypic.com/player.php?v=xodr0y&s=5

Bolje radi ako staviš dve trube, barem jetakvo  moje iskustvo.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

To ljudi, to ide na Crnca!  ;D ;D ;D

Koliko je para ta sirena i gde mogu da je kupim?

Bolje radi ako staviš dve trube, barem jetakvo  moje iskustvo.

A ovo je još bolje ako može da rade dve. Prvo sam mislio da stavim radio u prikolicu, kaže Joska - može. Ja onda odustanem jer mi je nekako seljački, ne slušam ga ni u kolima, volim zvuk mašine.

Ali sirena, ima bre da tučem ko' Ilija Gromovnik!  ;D ;D ;D

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Bez sve šale, ko god bi me od klinaca iz kraja pitao za savet, šta da kupi od dodatne opreme za svoj motorcikl, ja bi mu prvo savetovao, dobru i jaku sirenu.Normalno, po mogučnosti kompresorskog pogona.Bezbroj puta mi je ista pomogla u saobračaju u rizičnim situacijama a da ne govorim koliko puta mi je preventivno pomogla da nekome dam do znanja pre moguće incidentne situacije da obrati pažnju na mene. Da ne pričam o pešacima koji se spremaju na ruski rulet pretrčavajući ulice.

Dakle, po meni je sirena medju prvim stvarima na motorciklu.

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Ne mogu da otvorim video da cujem kako ti se cuje sirena ali svakako mislim da je to pametna investicija. Mada MZ se moze pohvaliti sa sirenom pristojne jacine. Ja kad me neko isece i kad legnem u gradu na sirenu nema ko se ne okrene  ;D.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja