Jump to content

Moto Zajednica

V A M Vojvodjanska asocijacija motorciklista

Recommended Posts

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Drugari hajdemo zajedno da razmislimo o svemu. Ovo sto je markone napisao po meni ima najvise logike. Da nebi vise nagadjali neke stvari. Predlazem sledece da npr markone i ja se nadjemo negde i upoznamo i odemo zajedno do gospodina  cirkusa. Zare bi naprimer mogao tu da ucestvuje u kontaktu sa cirkusom, ako sam doboro shvaio Zare vas dvojca ste dobri?!. Pa lepo da pitamo covkea sta i ko je VAM, pa da ga zamoslimo da nam to ovde napise ili da nam odobori da mi to napisemo a on ptovrdi tacnost a uspsut da mu skrenemo paznju na nacin pisanja na forumu i pri tom mu i pokazemo kako to da ucini. Covek mozda do sad nije imao vremena da se bakce da kompovima i netom. Dajte da zajedno resimo problem, nemojte da od malog nepsorazuma pravimo veliki problem. Zare, markone jeste li za?!

Slažem se. Ne bih ja ni hvalio ni branio Dragana Gligorića Cirkusa.Iznosim samo ono šta JA ZNAM o njemu.

Vlasnik je NS TIME kluba,kluba u kome su na stotine bendova,svih vrsta muzike imale priliku da se prestave uz izuzetno kvalitetno ozvučenje.

Klub je u  srećna vremena ima o i tematske večeri ,gdje je na školskoj ( pravoj )  tabli bio najavljivan program za prestojeću sedmicu.U lokalu je "vremeplov" sa bistama i slikama od Svetog Đorđa...pa do Marksa i Tita ( Cirkus je jedan od poslednjih noslilaca Štafete mladosti,naravno na motoru  :D ),a našlo se mjesto i za CIJELI BORBENI AVION MIG 21.Ljetni šank je bio vojni kamion ZIL.

ZNAM da je mnogim klubovima pomagao iznajmljivanjem ozvučenja i posredovanjem kod dovođenja grupa po povoljnim cijenama. 

ZNAM da je imao mnogo motora i da ih je vozio i vozi.

Iz njegovih postova VIDIM da mu pisanje baš i ne ide od ruke,ali to se iz razgovora s njim nije moglo pretpostaviti. :)

ZNAM da su mnogi predstavnici i predsjednici klubova ,koji su navedeni kao članovi VAM ,ČESTITI i dobi ljudi.

NE ZNAM da je pokrao,zavrnuo pare, od skupova,vlade,grada Novog Sada,to sam čuo,a čuo sam svašta i to neću da kometarišem.

Kada ( ako ) budem znao,neću ćutati.

ČUO sam i za sebe da sam uštinuo pare od skupa u Bijeljini ( sveznalice to pričaju za većinu organizatora skupova ) ,a istina je da nisam radio svoj posao mjesec dana,nisam toliko spavao kao čovjek,da sam imao petostruke telefonske račune,o povišenom pritisku i strepnji da i ne govorim...alli  se ne žalim.Ja ovo volim,ovo je dio moga života.Lijep dio.

Kada zanemarim par ( dva-tri  para  :D ) čangrizala i namrgođenih Mapetovaca,kroz druženje sa motorom upoznao sam i zavolio mnogo divnih ljudi,koje inače ne bih imao priliku sresti i upoznati.

A to je BOGATSTVO. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Drugari hajdemo zajedno da razmislimo o svemu. Ovo sto je markone napisao po meni ima najvise logike. Da nebi vise nagadjali neke stvari. Predlazem sledece da npr markone i ja se nadjemo negde i upoznamo i odemo zajedno do gospodina  cirkusa. Zare bi naprimer mogao tu da ucestvuje u kontaktu sa cirkusom, ako sam doboro shvaio Zare vas dvojca ste dobri?!. Pa lepo da pitamo covkea sta i ko je VAM, pa da ga zamoslimo da nam to ovde napise ili da nam odobori da mi to napisemo a on ptovrdi tacnost a uspsut da mu skrenemo paznju na nacin pisanja na forumu i pri tom mu i pokazemo kako to da ucini. Covek mozda do sad nije imao vremena da se bakce da kompovima i netom. Dajte da zajedno resimo problem, nemojte da od malog nepsorazuma pravimo veliki problem. Zare, markone jeste li za?!

Slažem se. Ne bih ja ni hvalio ni branio Dragana Gligorića Cirkusa.Iznosim samo ono šta JA ZNAM o njemu.

Vlasnik je NS TIME kluba,kluba u kome su na stotine bendova,svih vrsta muzike imale priliku da se prestave uz izuzetno kvalitetno ozvučenje.

Klub je u  srećna vremena ima o i tematske večeri ,gdje je na školskoj ( pravoj )  tabli bio najavljivan program za prestojeću sedmicu.U lokalu je "vremeplov" sa bistama i slikama od Svetog Đorđa...pa do Marksa i Tita ( Cirkus je jedan od poslednjih noslilaca Štafete mladosti,naravno na motoru  :D ),a našlo se mjesto i za CIJELI BORBENI AVION MIG 21.Ljetni šank je bio vojni kamion ZIL.

ZNAM da je mnogim klubovima pomagao iznajmljivanjem ozvučenja i posredovanjem kod dovođenja grupa po povoljnim cijenama. 

ZNAM da je imao mnogo motora i da ih je vozio i vozi.

Iz njegovih postova VIDIM da mu pisanje baš i ne ide od ruke,ali to se iz razgovora s njim nije moglo pretpostaviti. :)

ZNAM da su mnogi predstavnici i predsjednici klubova ,koji su navedeni kao članovi VAM ,ČESTITI i dobi ljudi.

NE ZNAM da je pokrao,zavrnuo pare, od skupova,vlade,grada Novog Sada,to sam čuo,a čuo sam svašta i to neću da kometarišem.

Kada ( ako ) budem znao,neću ćutati.

ČUO sam i za sebe da sam uštinuo pare od skupa u Bijeljini ( sveznalice to pričaju za većinu organizatora skupova ) ,a istina je da nisam radio svoj posao mjesec dana,nisam toliko spavao kao čovjek,da sam imao petostruke telefonske račune,o povišenom pritisku i strepnji da i ne govorim...alli  se ne žalim.Ja ovo volim,ovo je dio moga života.Lijep dio.

Kada zanemarim par ( dva-tri  para   :D ) čangrizala i namrgođenih Mapetovaca,kroz druženje sa motorom upoznao sam i zavolio mnogo divnih ljudi,koje inače ne bih imao priliku sresti i upoznati.

A to je BOGATSTVO. 

100% se slažem sa Obelix-om

RoaD GunneR kad god prolaziš pored Futoške pijace od 9-15h naiđi! I ostali forumaši su p®ozvani! Ja sam u lokalu preko puta pijace. Ko ne zna kojem, neka pošalje PP da ne reklamiram ;)

Ne bih išao da isleđujem jedne na osnovu rekla-kazala drugih... Nije mi prioritet u životu da istražujem poslove drugih. Imam i svojih briga :D

Cirkus je iz mog iskustva u malom društvu skroz korektan. Čak smo bili zajedno sa još nekim ljudima na After Party-ju u Adi. Tamo sam se lepo proveo i pre zvanične svirke vratio u NS u društvu jednog drugara i upravo pomenutog Cirkusa.

Tada sam prisustvovao i situaciji da smo na putu obilazili jednog bajkera koji je baš lagano vozio a Cirkus je na onoj svojoj aždahi imao obzira da uspori i pita momka da li je sve u redu i treba li mu pomoć? Čovek se zahvalio i rekao da uživa u večernjoj vožnji pri 40Km/h :D

Sledeći put smo se sreli kod njega u NS Tajmu kada je organizovao skup. Neću da kažem šta je pričao ali ću samo da vam kažem da je iskreno bio zabrinut da li će sve biti u redu i da li su bajkeri zadovoljni onim što je organizovao. Poslednji put sam bio sa njim opet u NS na Štrandu kada je i Bora Čorba svirao. Ni jednom nisam ništa čuo što bi me navelo na to da je nekorektan prema nekome.

O svakome bi moglo da se napiše i dobrog i lošeg. I o meni ima ljudi koji mogu svašta da napišu. Većinu toga sam verovatno i zaslužio jer i ja imam kratak fitilj ;)

• Svrati ponekad, 156 postova

Protiv cirkusa licno nemam nista, covek gleda svoja posla, a ako sam negde gore pogresio,ispravite me, samo kazem da nisam znao da je NS time moto klub.(stoji da je organizacija motofesta zadnjih godina potpisana sa NS time-NS riders)

• Zainteresovan, 528 postova

Ok onda je sve deogovoreno Zare vidi dal je gospodin Dragan raspolozen da nas primi i kad je najbolje da navrnemo, il mozda da se nadjemo negde u gradu. Zare imas moj broj na forumu mejdu svim brojevima, pa bih te zamolio da moj broj prosedis cirkusu ili da mi  poslajljes na pp njegov broj. Markone racub\naj da sam ti poslao pp sa pitanjem gde i koji lokal pa te molim da mi odgovoris na pp.

Drago mi je da smo ovo resili pa bih zamolio ostatak drugara forumasa da se uzdrzi od daljih nagadjanja, dok ne zavrsimo ovo sto sam pomenuo.

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

ostao sam bez reci temu treba uklonit svako gleda svoja posla i ko ce vise para uzeti ludi zakljucajte ovo dosta prepirki samo sto vise treba da se odvajamo i ogradjujemo ....

javite kad vam je dosadno pa da svratite  do ns time cluba  meni odgovara 10 h  svki dan pa da uz caicu dve tri cetiri se se konacno i sretnemo CIRKUS .

Eto ti RG imaš da napraviš turneju po NS ;)

Odeš do Cirkusa, poneseš onu jaku sijalicu za isleđivanje (ala Balkanski špijun), posle razgovora mu preko ramena samo dobaciš: "A sad se lepo izvini Đuri što te tukao" ;)

I dođeš kod mene da saberemo utiske i obavestimo javnost o svemu što si saznao :D

• Drug član, 1779 postova

javite kad vam je dosadno pa da svratite  do ns time cluba  meni odgovara 10 h  svki dan pa da uz caicu dve tri cetiri se se konacno i sretnemo CIRKUS .

Eto ti RG imaš da napraviš turneju po NS ;)

Odeš do Cirkusa, poneseš onu jaku sijalicu za isleđivanje (ala Balkanski špijun), posle razgovora mu preko ramena samo dobaciš: "A sad se lepo izvini Đuri što te tukao" ;)

I dođeš kod mene da saberemo utiske i obavestimo javnost o svemu što si saznao :D

HE,HE HE HE  ;D ;D ;)

Ajmo ovako, posto sam covek od reci i obraza, otisao sam danas do gospodina cirkusa kao sto sam ovde svima i obecao. Porazgovarao sa covekom o sve i svacemu sedeo sam 5 sati sa njim nema teme koju dotakli. Sto se tice VAM-a i direktno postavljenih pitanja ovde na forumu ja cu vam za koji dan napisati sve sto vas intresuje. Ponavljam da ne bude zabluda, ja sam otisao tamo kao clan a ne kao predstvanik foruma. U tih pet sati smo razresili mnogo nedoumica. Dakle necu braniti ovde nikoga jer svako ima usta da se brani. Mogu vam reci da mnoge tvrdnje iznete na forumu su netacne. Pri tom stojim iza reci koje sam napisao jer tada nisam znao drugu stranu medalje. Sada kada je delimicno znam opet cu kuditii ono sto ne valja a hvaliti ono sto je dobro. I konacno postigli smo dogovor oko toga da cu ja sve lepo da iznesem ovde o VAM-u na jednom mestu i da cu od nedelje jedan dan otici do gospodina cirkusa i edukovati kako i na koji nacin da sluzi tastaruom posto je pocetnik u tome da bi ostalim clanovima foruma bilo lakse da prate sta doticni ima da kaze.

Toliko od mene za sada ostatak ovih dana.

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Izgubih sat vremena citajuci temu.....

...nista mi nije jasnije nego na pocetku tj. nego na prvoj stranici.....ocigledno suvisna prica(organizacija).....bar za mene!

Da li iko(bilo ko)na ovom forumu vjeruje da ce jedna ovakva organizacija unaprijediti kvalitet druzenja , voznje....ili ce prije dovoditi do sukoba i medjusobne zavisti medju slicnim organizacijama!

Ocigledno je da jedan bajker kada pregrmi odredjen broj godina na motoru,predje 40tu,50tu godinu zivota,koliko toliko rijesi neka zivotna pitanja(na finansije se odnosi) pocne da razmislja sve vise o nekom organizovanju,udruzivanju,podjeli funkcija,para...a sve manje razmislja o sustini bajkerskog zivota tj. voznji motora.

Ja imam nesto malo preko trideset godina i na sredini sam nekog(prosjecnog) zivotnog puta.Kad pomislim na motor u glavi mi se stvori slika vijugave magistrale koja ide preko brda ili kraj mora,slika Fruske gore i ljetosnjeg kampa,slika putopisa s foruma..................

Citajuci  ovu temu stekao sam osjecaj da postoje i bajkeri(koliko vidim uglavnom na zalasku karijere) kojima se  navece ,kada sklope oci i pomisle na motor,stvori slika neke funkcije nekom klubu ili organizaciji,podjela budzetskih para,suma naplacena od ulaznica....

Cifre predjenih kilometara se pretvaraju u cifre novcanica,broja posjetilaca ,popijenih krigli piva....

Mozda sam ja samo jedan mlad i naivan bajker...mozda sam jos zelen i ne shvatam kako stvari funkcionisu ali sve sto imam da kazem na ovu temu je'" Zao mi je zbog svega sto se desava..." U nekim momentima zalim za vremenima kada sam sa 12 godina vozio APNca a za klubove nisam ni cuo a o organizacijama i skupovima nisam ni sanjao..........jer ovakve price ubijaju voznju!

Uzdravlje  VAM!

Znam sta ce neki reci ali ja cu ionako da se fokusiram  na "Putovanja i izleti" i "Motoristi na drumu"....pa vidimo se tamo :)

• Zainteresovan, 599 postova

...nista mi nije jasnije nego na pocetku tj. nego na prvoj stranici.....ocigledno suvisna prica(organizacija).....bar za mene!

Da li iko(bilo ko)na ovom forumu vjeruje da ce jedna ovakva organizacija unaprijediti kvalitet druzenja , voznje....ili ce prije dovoditi do sukoba i medjusobne zavisti medju slicnim organizacijama!

Ocigledno je da jedan bajker kada pregrmi odredjen broj godina na motoru,predje 40tu,50tu godinu zivota,koliko toliko rijesi neka zivotna pitanja(na finansije se odnosi) pocne da razmislja sve vise o nekom organizovanju,udruzivanju,podjeli funkcija,para...a sve manje razmislja o sustini bajkerskog zivota tj. voznji motora.

Ja imam nesto malo preko trideset godina i na sredini sam nekog(prosjecnog) zivotnog puta.Kad pomislim na motor u glavi mi se stvori slika vijugave magistrale koja ide preko brda ili kraj mora,slika Fruske gore i ljetosnjeg kampa,slika putopisa s foruma..................

Citajuci  ovu temu stekao sam osjecaj da postoje i bajkeri(koliko vidim uglavnom na zalasku karijere) kojima se  navece ,kada sklope oci i pomisle na motor,stvori slika neke funkcije nekom klubu ili organizaciji,podjela budzetskih para,suma naplacena od ulaznica....

Cifre predjenih kilometara se pretvaraju u cifre novcanica,broja posjetilaca ,popijenih krigli piva....

Mozda sam ja samo jedan mlad i naivan bajker...mozda sam jos zelen i ne shvatam kako stvari funkcionisu ali sve sto imam da kazem na ovu temu je'" Zao mi je zbog svega sto se desava..." U nekim momentima zalim za vremenima kada sam sa 12 godina vozio APNca a za klubove nisam ni cuo a o organizacijama i skupovima nisam ni sanjao..........jer ovakve price ubijaju voznju!

Uzdravlje  VAM!

Znam sta ce neki reci ali ja cu ionako da se fokusiram  na "Putovanja i izleti" i "Motoristi na drumu"....pa vidimo se tamo :)

E,BRATE MOTORISTO I KOLEGA --UBODE GA DO SAVRSENSTVA. Trebao si da budes ginekolog (mislim-zbog ubadanja).  Pa, drugovi bajkeri,evo vam reper i definicija vaseg bajkerisanja. Kada pomislite na motor a ne vidite u glavi slike pejzaza koji promice pored,krivina koje vas cekaju,pravaca koji mame , nego vidite funkcije i novce --- vreme je da okacite o klin svoju kacigu i da ne kvarite entuzijazam mladima . Isti onaj koji ste nekada  i sami posedovali. Gde li Vam se samo zagubio???

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Uzdravlje  VAM!

moras da shvatis da je nekim ljudima bitnija zarada od ulaznica i prodatog piva,,zarada od clanarina i donacija nego tvoj  i moj vijugavi putic,,,

boli nekog ku...sto nemas pare za ulaznicu i sto ce da dodjes ili neces na moto skup,,v ;D

Ajmo ovako, posto sam covek od reci i obraza, otisao sam danas do gospodina cirkusa kao sto sam ovde svima i obecao. Porazgovarao sa covekom o sve i svacemu sedeo sam 5 sati sa njim nema teme koju dotakli. Sto se tice VAM-a i direktno postavljenih pitanja ovde na forumu ja cu vam za koji dan napisati sve sto vas intresuje. Ponavljam da ne bude zabluda, ja sam otisao tamo kao clan a ne kao predstvanik foruma. U tih pet sati smo razresili mnogo nedoumica. Dakle necu braniti ovde nikoga jer svako ima usta da se brani. Mogu vam reci da mnoge tvrdnje iznete na forumu su netacne. Pri tom stojim iza reci koje sam napisao jer tada nisam znao drugu stranu medalje. Sada kada je delimicno znam opet cu kuditii ono sto ne valja a hvaliti ono sto je dobro. I konacno postigli smo dogovor oko toga da cu ja sve lepo da iznesem ovde o VAM-u na jednom mestu i da cu od nedelje jedan dan otici do gospodina cirkusa i edukovati kako i na koji nacin da sluzi tastaruom posto je pocetnik u tome da bi ostalim clanovima foruma bilo lakse da prate sta doticni ima da kaze.

Toliko od mene za sada ostatak ovih dana.

Ocigledno da niste pratili temo od pocetka sacekajte izvestaj Road Gunera obecao je da ce nam sve objasniti u vezi VAM-a i g.Cirkusa samo malo strpljenja.

Ocigledno da niste pratili temo od pocetka sacekajte izvestaj Road Gunera obecao je da ce nam sve objasniti u vezi VAM-a i g.Cirkusa samo malo strpljenja.

Ovime je sve receno sem to da RoaD GunneR mora nekako da nadje slobodnog vremena da ovo uradi.

• Drug član, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago

Necu da budem clan ni ribolovackog kluba, ni moto kluba, nisam za podele i svrstavanja u kojekakva udruzenja.

Ja sam samo svoj , motor je zabava i sredstvo za opustanje i upoznavanje sa ljudima koji dele ljubav prema voznji.

Sve ostalo me ne zanima, vozicu se kad je meni volja kad i koliko hocu i sa kime mi je prijatno.

Necu da budem clan ni ribolovackog kluba, ni moto kluba, nisam za podele i svrstavanja u kojekakva udruzenja.

Ja sam samo svoj , motor je zabava i sredstvo za opustanje i upoznavanje sa ljudima koji dele ljubav prema voznji.

Sve ostalo me ne zanima, vozicu se kad je meni volja kad i koliko hocu i sa kime mi je prijatno.

100% agree! Uz dodatak da mi je svejedno da li su oni članovi bilo čega i bilo koga!

Paperinos svaka ti zlatna to je i moj moto sto se tice voznje motorom.

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Paperinos svaka ti zlatna to je i moj moto sto se tice voznje motorom.

Da,da...ni ovaj ,ovaj forum ili nešto slično....to nije udruženje!

A u klubovima  nema "opuštanja i upoznavanja....koji dijele ljubav pema vožnji"... ;D

• Drug član, 1414 postova

Sve je to relativna stvar. Svi mi zelimo nezavisnost, mada je nezavisnost u nama samima, bili, ili ne u raznim  udruzenjima. Tacno je to da je i ovaj forum neka vrsta udruzenja, covek slobodnom voljom bira hoce li negde pripadati, ili ne. Svi smo mi u udruzenju bajkera, jer vozimo motore ;D Vecina nas su muskog pola, a ima i zena, eto i to je podela i nesto sto je prirodno. Ne treba bezati od pripadnosti bilo cemu, jer ta pripadnost ne znaci automatski antipatiju prema drugim stvarima. Licno bih voleo da postoji samo jedan klub u Srbiji, ali to ne znaci da imam nesto protiv ljudi koji pripadaju raznim klubovima i udruzenjima, bilo da su ona drustvenog, politickog, ili "ribolovackog" karaktera. Prava i jedina podela ljudi je na DOBRE i LOSE! Sve ostalo je nebitno :)

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Sve je to relativna stvar. Svi mi zelimo nezavisnost, mada je nezavisnost u nama samima, bili, ili ne u raznim  udruzenjima. Tacno je to da je i ovaj forum neka vrsta udruzenja, covek slobodnom voljom bira hoce li negde pripadati, ili ne. Svi smo mi u udruzenju bajkera, jer vozimo motore ;D Vecina nas su muskog pola, a ima i zena, eto i to je podela i nesto sto je prirodno. Ne treba bezati od pripadnosti bilo cemu, jer ta pripadnost ne znaci automatski antipatiju prema drugim stvarima. Licno bih voleo da postoji samo jedan klub u Srbiji, ali to ne znaci da imam nesto protiv ljudi koji pripadaju raznim klubovima i udruzenjima, bilo da su ona drustvenog, politickog, ili "ribolovackog" karaktera. Prava i jedina podela ljudi je na DOBRE i LOSE! Sve ostalo je nebitno :)

Reci mi kako bi ti podelio ljude na dobre i lose. Nijedna nema jedinice, pa nisu ni merljive... I mislim da nema ni izmedju nas crnih i belih, svi smo mi na neki nacin sivi...

• Drug član, 1414 postova

Nadam se da si cuo za izraz "dobronameran covek", a verovatno si cuo i za izraz "zlonameran covek"! E, to je razlika medju ljudima, a kako to prepoznati, to vec ostaje na svakom pojedincu da razluci. Ipak je neko malo vise, a neko malo manje "siv" :) A ako odrasla osoba ne moze da uoci razliku izmedju ovih pojmova, zao mi je, tu ne mogu pomoci :)

• U prolazu, 0 postova

Nemojmo biti tako isključivi. "Ja sam nezavisan!", !Samo ja i moj motor", "Niko mi ne treba"... To je sve lepo, ali hteo ti ili ne svako od nas uživa u beneficijama što postoje razna udruženja. Ne znam kakvi bi bili motosusreti da nema nekog udruženja da organizuje, da dobije dozvole itd. Znaju to oni koji se bave time. Onaj koji voli da se vozi, voli i da se druži, i to na susretima.

Hteo ti ili ne da ne budeš član nijednog udruženja, član si, bio si i bićeš bar desetina udruženja, kao što su porodica, država, radno mesto, obdanište, škola, pioniri, izviđaći.... tako da ta je tvoja nezavisnost relativan pojam.

Inače i udruženja mogu da se udruže u saveze, tako da ćemo svi biti jedna velika srećna porodica (ako su članovi te porodice normalni, naravno).

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

;D ;D ;D slazem se

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja