Jump to content

Moto Zajednica

V A M Vojvodjanska asocijacija motorciklista

Recommended Posts

• U prolazu, 51 postova

Ja bih istakla Mitrovicu,jer jer je to grad odakle sam otisla u Austriju i sigurna sam da cu se vratiti,koliko sam upoznata MC Srem odavno vise nije samo Krkelja,nego sve vise lici na ozbiljnu "kompaniju",koja stvara organizacionu shemu po kojoj funkcionise,a Novi Sad,paaaaa Novi Sad lici na CIRKUS!!!

P.S. Evo ti i malo od mene ,,,,,,,,,,...............!

P.S.2 Ako od svakog na forumu dobijes  po par , i . mozda i sredis svoje postove!

P.S.3 Pa ce i G.Struja moci da ih procita! ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

A zasto da se ukinu ulaznice?

1. Zasto ne bi moglo da se pare od ulaznica potrose na neku ustanovu, bolnicu, sirotiste, sta znam (mozda da se malo smanji cena, posto je u NS uvek visok upad)

2. Zasto ulaznica ne bude stara igracka, pa se u subotu uvece organizuje primopredaja slepera punog igracaka isto tako nekoj ustanovi ili ustanovama!?

A sto se tice VAM, MAS, TAM, HIJUM,... kada se neka od organizacija dokaze svojim kvalitetnim radom onda ce zadobiti i moje a, verovatno i poverenje siroke mase. Ljudi su mnogo razocarani u raznorazne organizacije i nece im verovati na lepu rec.

Sto se tice ovih komentara: Srbija, Vojvodina, ... zasto neki moraju da na naziv necega sto u sebi ima Vojvodinu ili nesto drugo da pomisle na politicko otcepljenje, pobunu, bunt, rat,... Da li je Vojvodina geografska jedinica? Jeste! Zasto sve savremene drzave dele teritoriju na okruge, kantone...? Zato sto je laksa organizacija! Mislim da ako bi se moto-Srbija (cela Srbija, od-do, mislim na celu drzavu!!!) podelila organizaciono na 4-6-8-10... jedinica, i kada bi svaka jedinica bila dobro organizovana od strane pametnih ljudi, da bi moto-zajednica u ovoj drzavi funkcionsala mnogo bolje. DA smatram da treba da imamo VAM, SAM, TAM, NAM, PAM... ali da to treba da odrade ljudi koji to zaista zele i koji imaju vremena za to. Ali dosta bre vise o politickim predrasudama, ako cemo nastaviti ovako sta god da ubacimo u ime neke organizacije nekoga ce zaboleti, pa cak i da nema veze sa geografijom...

E sad da me ne bi neko pogresno razumeo, ja NISAM BIO, NISAM NI SAD, NITI CU BITI clan VAM-a ili bilo koje druge organizacije niti bilo kog kluba. Nikad necu potpisati pristupnicu za tako nesto. Clan sam ovoga foruma, i pomagacu i podrzavacu svaku pametnu, humanitarnu ili lepu akciju, KO GOD da je organizuje.

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Nisam bezobrazan, cirkusa i ne poznajem, ali stvarno imam problem da razumem sta je hteo da kaze pojedinim recenicama (mada je ceo post jedna recenica). Izgleda da sam ja jedini koji ima taj problem.

Primera radi:

ekipa je vesela i nije zivot shvatila ozbiljno...

Sta to znaci? Ako neko zivot ne shvata ozbiljno ne postuje zivot. Ako ne postuje svoj zivot, sigurno nece postovati ni tudji! Da li to znaci, posto je rec o moto asocijaciji, da se zalazete za voznju na jednom tocku, pri brzini od 200km/h kroz centar grada i to vezanih ociju? To mi zvuci zabavno i uklapa se u neozbiljno shvatanje zivota!

Mozda je moj primer banalan ali sam ja tako razumeo ovu recenicu? I da jeste i da nije tako, jedna moto asocijacija takvog ranga je ozbiljna stvar a pominje se neozbiljnost...

Ako zelis da nas upoznas sa VAMom i njegovim vrednostima lepo napisi:

- Kada je osnovan?

- Ko ga je osnovao?

- Koji su vam ciljevi?

- Sta se konkretno uradili do sada?

Da ne bude zabune - ako hoces da predstavis VAM, napisi da bi nas upoznao sa istim a ne da bi pravdao postojanje i polagao racune, vec da bi se pohvalio, nekome dao dobru ideju da promeni nesto u svom dvoristu i slicno....

Ovako sturim predstavljanjem VAMa si ostavio MNOGO prostora za insinuaciju i lutanje oko teme! Neko je pomenuo da je VAM osnovan radi nekih para i evo lavina postova oko tih para... i cela prica dobija negativnu konotaciju, mozda bez potrebe!

Jedno od mojih nacela je: Ako nemas nesto pametno da kazes, primereno situaciji, bolje cuti!

• Zainteresovan, 953 postova

Nisam bezobrazan, cirkusa i ne poznajem, ali stvarno imam problem da razumem sta je hteo da kaze pojedinim recenicama (mada je ceo post jedna recenica). Izgleda da sam ja jedini koji ima taj problem.

Primera radi:

ekipa je vesela i nije zivot shvatila ozbiljno...

Sta to znaci? Ako neko zivot ne shvata ozbiljno ne postuje zivot. Ako ne postuje svoj zivot, sigurno nece postovati ni tudji! Da li to znaci, posto je rec o moto asocijaciji, da se zalazete za voznju na jednom tocku, pri brzini od 200km/h kroz centar grada i to vezanih ociju? To mi zvuci zabavno i uklapa se u neozbiljno shvatanje zivota!

Mozda je moj primer banalan ali sam ja tako razumeo ovu recenicu? I da jeste i da nije tako, jedna moto asocijacija takvog ranga je ozbiljna stvar a pominje se neozbiljnost...

Ako zelis da nas upoznas sa VAMom i njegovim vrednostima lepo napisi:

- Kada je osnovan?

- Ko ga je osnovao?

- Koji su vam ciljevi?

- Sta se konkretno uradili do sada?

Da ne bude zabune - ako hoces da predstavis VAM, napisi da bi nas upoznao sa istim a ne da bi pravdao postojanje i polagao racune, vec da bi se pohvalio, nekome dao dobru ideju da promeni nesto u svom dvoristu i slicno....

Ovako sturim predstavljanjem VAMa si ostavio MNOGO prostora za insinuaciju i lutanje oko teme! Neko je pomenuo da je VAM osnovan radi nekih para i evo lavina postova oko tih para... i cela prica dobija negativnu konotaciju, mozda bez potrebe!

Jedno od mojih nacela je: Ako nemas nesto pametno da kazes, primereno situaciji, bolje cuti!

AMIN

• Zainteresovan, 599 postova

1. Zasto ne bi moglo da se pare od ulaznica potrose na neku ustanovu, bolnicu, sirotiste, sta znam (mozda da se malo smanji cena, posto je u NS uvek visok upad)

2. Zasto ulaznica ne bude stara igracka, pa se u subotu uvece organizuje primopredaja slepera punog igracaka isto tako nekoj ustanovi ili ustanovama!?

A sto se tice VAM, MAS, TAM, HIJUM,... kada se neka od organizacija dokaze svojim kvalitetnim radom onda ce zadobiti i moje a, verovatno i poverenje siroke mase. Ljudi su mnogo razocarani u raznorazne organizacije i nece im verovati na lepu rec.

Sto se tice ovih komentara: Srbija, Vojvodina, ... zasto neki moraju da na naziv necega sto u sebi ima Vojvodinu ili nesto drugo da pomisle na politicko otcepljenje, pobunu, bunt, rat,... Da li je Vojvodina geografska jedinica? Jeste! Zasto sve savremene drzave dele teritoriju na okruge, kantone...? Zato sto je laksa organizacija! Mislim da ako bi se moto-Srbija (cela Srbija, od-do, mislim na celu drzavu!!!) podelila organizaciono na 4-6-8-10... jedinica, i kada bi svaka jedinica bila dobro organizovana od strane pametnih ljudi, da bi moto-zajednica u ovoj drzavi funkcionsala mnogo bolje. DA smatram da treba da imamo VAM, SAM, TAM, NAM, PAM... ali da to treba da odrade ljudi koji to zaista zele i koji imaju vremena za to. Ali dosta bre vise o politickim predrasudama, ako cemo nastaviti ovako sta god da ubacimo u ime neke organizacije nekoga ce zaboleti, pa cak i da nema veze sa geografijom...

E sad da me ne bi neko pogresno razumeo, ja NISAM BIO, NISAM NI SAD, NITI CU BITI clan VAM-a ili bilo koje druge organizacije niti bilo kog kluba. Nikad necu potpisati pristupnicu za tako nesto. Clan sam ovoga foruma, i pomagacu i podrzavacu svaku pametnu, humanitarnu ili lepu akciju, KO GOD da je organizuje.

Da se razumemo,nemam ja nista protiv da se moto svet u ovoj minijaturnoj Srbiji kantonizuje i da tako bolje funkcionise. Ali mora da postoji vrh piramide koja ce da koordinira rad svih tih organizacija, po meni to je MAS. Ne moze i nije produktivno da svako vuce na svoju stranu. Ne boli mene nista sto ima veze sa imenom neke geografske celine, daleko bilo...        Nego, gledajuci nas zivot na ovim prostorima unazad 20-ak godina ,gde je svaki "babo" hteo svoj pasaluk ...    Ispastao je obican svet! Plasim se da tako ne prodju i motoristi.  Kada dodje momenat da nas neko, negde zastupa    "izbosce se zlacanima nozi da se vidi na kom lezi carstvo"  >:( >:(>:(

• Svrati ponekad, 156 postova

Da ne kaze se preDsednik nego pretsednik, ja zajebo a vidim i ostali.

Ne slazem se da neko uzme pare (ne znam da li ih uzima,kazu) u ime moto-bilo cega a da im se dalje izgubi trag, onda bolje da ide za kupovinu placa za teren za bocanje, jer treba onda da se jednog dana pojavi neko i kaze nam - pa vi ljudi vec godinama uzimate pare,sta vise hocete od drzave?

Bas sam hteo da postavim par pitanja ali me struja preduhitrio.Kad sam sporac.

Ipak ako neko moze da mi kaze koji su klubovi clanovi VAM, samo me interesuje, ne mislim nista lose. Mislim da ne bude da je to npr. Little-riders sa Klise.

• Vlasnik sajta, 5372 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Da ne kaze se preDsednik nego pretsednik, ja zajebo a vidim i ostali.

Bas je pravilno predsednik. :)

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Da se razumemo,nemam ja nista protiv da se moto svet u ovoj minijaturnoj Srbiji kantonizuje i da tako bolje funkcionise. Ali mora da postoji vrh piramide koja ce da koordinira rad svih tih organizacija, po meni to je MAS. Ne moze i nije produktivno da svako vuce na svoju stranu. Ne boli mene nista sto ima veze sa imenom neke geografske celine, daleko bilo...        Nego, gledajuci nas zivot na ovim prostorima unazad 20-ak godina ,gde je svaki "babo" hteo svoj pasaluk ...     Ispastao je obican svet! Plasim se da tako ne prodju i motoristi.  Kada dodje momenat da nas neko, negde zastupa    "izbosce se zlacanima nozi da se vidi na kom lezi carstvo"  >:( >:(>:(

Slazem se, treba da bude jedno telo kojem ce sva manja odgovarati i koje ce usmeravati sve. Samo smatram da MAS treba da se dokaze, ako misle da predvode sve ostale organizacije,posto su skoro svi izgubili poverenje u njih. Isto tako i VAM treba da pokaze da su kompetentni da vode ostale u svom regionu.

• Svrati ponekad, 308 postova

i sto da ne budite prvi,,,neko treba da posluzi za primer,to je ono sto nam fali,,podstrek pa ce valjda  i ostali da krenu vasim stopama,,,ili vam se negube pare od ulaznica?

Ovo ne kapiram, pa bilo je slučajeva kada se nisu naplaćivali ulazi na susrete, i jedino što su organizatori uspeli je da bankrotiraju, i da sledeće godine ne naprave skup, naravno postoje i sponzori, u tom slučaju podržavam besplatan ulaz. Ali, ako neko ima sposobnosti da ugosti druge i to odradi dobro, što mu ne platiti, sa te strane milsim da svi koji ovim putem zagovaraju besplatan ulaz u NS, ustvari nisu samo nezadovoljni cenom ulaznica, nego ima tu svega i svačega, pa ljudi recite otvoreno cirkusu, ej zbog toga i toga ne gotivimo NS Fest i to je to, nemojte upakivati kao ne sviđa nam se koncert, ulaz se naplaćuje itd., pa i na drugim susretima se ulaz naplaćuje i ima koncerata, pa i dalje posećujete te susrete. Stoga, ovim putem želim da vas pozovem na otvorenu diskusiju, pa ako Cirkus hoće da menja to što vam smeta, hoće, ako neće, neće. Bar ste mu otvoreno rekli u čemu je stvar, a Cirkus neka stisne zube i neka otvori uši jer svaki komentar ako je dobronameran je za njegovo dobro...Ili ja tripujem... :P

• U prolazu, 2 postova

Bez obzira sto je tema VAM, vidim da se vecina raspravlja oko moto skupova... tj. konkretno NS moto festa i ulaznica. Kao zena, moram da kazem da jedino u Novom Sadu pripadnice lepseg pola ne placaju kartu. Na svim ostalim susretima na kojima sam prisustvovala se placalo, bez obzira sto je nas zena na motorima na prste nabrojati... pa na nama necete bas zaraditi  ;). Drugo, mislim da bi skupovi trebali da budu raznoliki i u duhu mesta gde se odrzavaju. Novi Sad ce, naravno, imati veliki skup sa velikom binom i urbanim shmekom, jer smo to mi... snobovi  ;D.

Opusteno ljudi... ima za svakog po nesto, po negde.  ;)

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Ono sto ja pamtim od moto skupova iz ranih 90-tih i ono sto sam video prosle godine me navelo na razmisljanje tj na konstataciju da se stagniralo u razvoju i organizaciji.

Posto sam vec dosta dugo u inostranstvu i tamo ucestvovao u par velikih kampanja i organizacija iskusio sam kako treba organizovati jedan skup, nevezano jeli to moto skup ili skup ljubitelja klasicne muzike.

Pre svega i odmah nakon dobijanja dozvole od zvanicnih organa za odrzavanje istog treba uraditi prostorni plan zemljista (odrediti gde su bine, gde prodajno/izlozbeni prostor, gde WC-i, gde hrana, gde je parking, ulaz, izlaz, kamp, itd).  Mora se odraditi i marketinska studija, koliko posetioca, koliko potecionalnih kupaca itd, i to prezentovati odrdjenim ljudima. 

Prostorni plan mora imati fluidnost, odnosno mora imati smisla, nemoze kap pored bine, ili rostilj pored WC-a.  Nakon izrade prostornog plana mora se pristupiti subliziranju prostora, tj dati u zakup par kvadrata prostora prodavnicama/servisima/hamburgerijama gde bi oni mogli da izloze svoje proizvode i ponude ih posetiocima.  Takodje sa ugostiteljskim ustanovama treba odrediti cenu hrane da nije premalo i da nije previse.  Nezaboravite da i oni moraju da zarade. 

S ovakvim i slicnim pristupom se onda moze eliminisati ulaznica i jos dosta zaraditi.  Organizacija Beer Festa i moto skupa nije uopste razlicita, samo je pristup veoma drugaciji.  Sledeci Skup se mora poceti planirati vec sutradan nakon zavrsetka prethodnog, a ne mesec dana pre samog odrzavanja.

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Bez obzira sto je tema VAM, vidim da se vecina raspravlja oko moto skupova... tj. konkretno NS moto festa i ulaznica. Kao zena, moram da kazem da jedino u Novom Sadu pripadnice lepseg pola ne placaju kartu. Na svim ostalim susretima na kojima sam prisustvovala se placalo, bez obzira sto je nas zena na motorima na prste nabrojati... pa na nama necete bas zaraditi  ;). Drugo, mislim da bi skupovi trebali da budu raznoliki i u duhu mesta gde se odrzavaju. Novi Sad ce, naravno, imati veliki skup sa velikom binom i urbanim shmekom, jer smo to mi... snobovi  ;D.

Jesi li sigurna? Nudim opkladu  ;)

• Svrati ponekad, 185 postova
  • Motocikl: XL 1000 V

Mogu i ja da se kladim  :)

• U prolazu, 2 postova

Ja lepo rekoh na susretima na kojima sam prisustvovala... sto moze da bude 100 komada, a moze da bude i 1... jel pozivas na neki besplatan?

• Zainteresovan, 528 postova

Ja lepo rekoh na susretima na kojima sam prisustvovala... sto moze da bude 100 komada, a moze da bude i 1... jel pozivas na neki besplatan?

Izvini nisam bas skontao oko neplacanja, dal se to odnosi na devojke-zene koje voze motor ili se ondnosi i na suvozacice. Ako mi odgovoris da je i za suvozacice besplatno onda se spremi na moje pitanje sto su meni trezili da platim za devojku pa sam iz revolta se okrenuo na samom ulazu i otisao

• U prolazu, 2 postova

Izvini nisam bas skontao oko neplacanja, dal se to odnosi na devojke-zene koje voze motor ili se ondnosi i na suvozacice. Ako mi odgovoris da je i za suvozacice besplatno onda se spremi na moje pitanje sto su meni trezili da platim za devojku pa sam iz revolta se okrenuo na samom ulazu i otisao

Druze Road Gunner urednice, ne citas pazljivo... pa suvozacica ima na pretek... a na prste se mogu nabrojati vozacice...  ;)

• Zainteresovan, 528 postova

Druze Road Gunner urednice, ne citas pazljivo... pa suvozacica ima na pretek... a na prste se mogu nabrojati vozacice...  ;)

Ono gore zadebljano nevidim zasto se pominje, smatram da me ovde treba tretirati kao svakog drugog 'redovnog' clana ovog foruma. Nije to sada tema al nisam mogao da odolim  ;)

E a sad ono sto sam hhtep da komentarisem je crveno. Odlicno bilo ih je i na drufim skupvima, ja nigde nisam isao sam, nego za suvozacicom i nigde mi nije naplacivan ulaz sa subozacicu. I sad cu ti reci jednu stvar Mitrovica =400din motor N.Sad=2x300din=600din motor. O ostalim cenama necu komentarisati jer nisam bio u NS-u pa ne znam.

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Kao zena, moram da kazem da jedino u Novom Sadu pripadnice lepseg pola ne placaju kartu.

A zašto ne bi plaćale ?

Izvinjavam se za off  ;) , morao sam.

• U prolazu, 2 postova

Ono gore zadebljano nevidim zasto se pominje, smatram da me ovde treba tretirati kao svakog drugog 'redovnog' clana ovog foruma. Nije to sada tema al nisam mogao da odolim  ;)

Znam, ni ja nisam mogla (da odolim), a da ne napisem urednice... zivot je pun iskusenja, ne moze se svim odoleti  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja