Jump to content

Moto Zajednica

Generalna na Suzukiju Gsxr 750w,1994. ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900RR

Dakle,posto imam ponudu za ovaj motor,zanima me koliko bi kostalo da se na njemu odradi generalna motora? Ne mora da znaci da je generalna potrebna,vlasnik kaze da se cuje neko klaparanje u masini i da su verovatno ventili,motor pali,radi,ide,ali ja bih voleo da znam koliko kosta "u najgorem slucaju" s'obzirom na to da bi uz njega dobio jos jedan motor koji bi mozda mogao da pokrije troskove generalne...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Jako glupo pitanje..... jer ne znas ni sta je pokvareno ni znas sta je generalna opravka,pod generalnom se podrazueva zamena svega sto se haba,radilice,lezajeva,karika ponekad i klipova,lanac bregastih,zamena gumica slajfovanje ventila a to bi u najmanju ruku izaslo preko 2000 evra kad bi sve kupovao novo...

Cim on klapara,moze biti i ventili,i lanac-spaner,korpa kvacila,a po meni najverovatnije je prolupao pa zvekece...ako je prolupao i za to ima leka druga polovna radilica sa klipnjacama i lezajevima od 150 do 250 eva i vozi misko..

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Зависи колико добро хоћеш да га средиш и колико ћеш га платити... Питање је да ли је други мотор добар...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

a obicno kod tih suzukija klaparanje dolazi iz korpe kvacila.i alternatora..nemogu reci dok nevidim i necujem,ali generaalna ko generalna dosta kosta,osvezvanje je jedno,generalna je drugo..

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900RR

Ja i pitam zato sto se jako slabo razumem u mehaniku,ko pita-ne skita ;) hvala na informacijama,razumem sta hocete da mi kazete,pitam ovo jer ne zelim da bzvz uletim u velike troskove,zato sto bih za ta 2 motora dao odlican auto,pa je bolje da se prvo raspitam za okvirnu cenu,da znam sta bi me moglo snaci...hvala u sv. slucaju...

Ja i pitam zato sto se jako slabo razumem u mehaniku,ko pita-ne skita ;) hvala na informacijama,razumem sta hocete da mi kazete,

Видео бато, видео!!!

Да то видимо и чујемо...

Mene zanima u takvom slucaju da li bi merenje pritiska ulja nesto pokazalo?

Само да ли је уљана пумпа у реду или не.

Ја би пре мерио компресију али би то показало само у каквом је стању комора за сагоревање. У случају да је компресија испод дозољене границе (према упутству за употребу и сервис) то би значило да један или више делова који су одговорни за компресију није добар (глава, вентили, дихтинг, карике, клипови, цилиндри).

У сваком случају, тако се не може утврдити зашто мотор лупа и звекеће.

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Mene zanima u takvom slucaju da li bi merenje pritiska ulja nesto pokazalo?

Само да ли је уљана пумпа у реду или не.

Ја би пре мерио компресију али би то показало само у каквом је стању комора за сагоревање. У случају да је компресија испод дозољене границе (према упутству за употребу и сервис) то би значило да један или више делова који су одговорни за компресију није добар (глава, вентили, дихтинг, карике, клипови, цилиндри).

У сваком случају, тако се не може утврдити зашто мотор лупа и звекеће.

Gresis,ako je motor lupa u klipnjaci,lezaj je odsvirao svoju karijeru i tu pisa samo tako,a samim tim je i pritisak dosta manji....kod ovakvih motora je bitniji sklop radilica,lezajevi klipnjaca,nego klipovi,karike ventili,jer motor kome je to lose teze pali i purnja a to se odma primeti....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja