Jump to content

Moto Zajednica

TDM850 vs F650GS

Recommended Posts

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Ljudi upomoc neznam sta cu od muke, sve se vrtim u krug oko ova 2 motora.

Zasto ne ugradise u ovaj BMW agregat od TDM-a, bilo bi mnogo lakse. Kod TDMa mi se svidja snaga, veca putna brzina je moguca i manje vibfracija, s druge strane vOLeo bi Off malo da prasim, uzeleo sam se od kad prodadoh Super Teneru :moto3:

Sta da uzmem, od 2 zla moram da izaberem manje, pomagajte :'(

f_650_gs_22930351_02544053364537173.jpg

file_495646_phpp_TIIk_L.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

gile bato ja sam mislio da si ti nesto naucio o motorima do sad...odakle ti uopste u glavi bmw? Uzimaj bre tdm i ne razmisljaj, velika si ti mrcina za bmw a i verujem da ces mnogo vise provoditi vremena na duzim turama neko u prasini.

• Podržavam 1

Brate slabo ima duze ture, jedna do 2 godisnje, a do BMWa dosao sam sobzirom da zence pazarilo Pegasa 650, a i moze se reci da je totalni pocetnik, tako da cu morati rame uz rame snjom dok se ne uhoda. Elem, svidza mi se potrosnja BMWa (ispod 5 kile na 100).

Uzmimo jos u obzir da ja auto koristim samo kada zamrzne, pada sneg ili kisa. Non stop sam na motoru, svaki dan kuca-poso poso-kuca, vikend malo voznja neki moto skup. Jedna voznja negde preko i jednom na more i to bi bilo to sto se tice mog skromnog motociklistickog zivota.. <_<

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Po onome sto si napisao izgleda da ti vise odgovara F650 pogotovu sto se dosta kilometara prelazis. Ako je vec i zena uzela 650 nema razloga ti da vozis raketu koja trosi bar 7-8 sa tvojom kilazom.

PS: TDM je bar po meni bolji motor u svakom pogledu osim za Off i potosnja. Sve ostalo bolje na TDM.

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Po onome sto si napisao izgleda da ti vise odgovara F650 pogotovu sto se dosta kilometara prelazis. Ako je vec i zena uzela 650 nema razloga ti da vozis raketu koja trosi bar 7-8 sa tvojom kilazom.

PS: TDM je bar po meni bolji motor u svakom pogledu osim za Off i potosnja. Sve ostalo bolje na TDM.

Covek treba da se odluci za koncept motocikla koji mu teba. Slazem se sa tvojim postom, izgleda da bi mu vise odgovarao GS.

p.s. ali... samo do tvog "p.s."-a. Ne moze TDM da bude "bolji" motor, jer i nisu za direktno poredjenje

• Podržavam 2

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

PS2: Napisao sam "TDM je bar po meni bolji" sto govori o subjektivnom utisku. Naravno da nisu za poredjenje. Ja da imam (a i Gile) para da sipam 7-8 litara umesto tih 5 koje trosi F650, uzeo bih TDM naravno. Volim da sidjem sa asvalta (iako nemam sad motor za to) ali nisam lud za Off-om. TDM jaci, brzi, lepsi. F650 manje trosi, jeftinija reg, verovatno jeftinije odrzavanje.

• Zainteresovan, 954 postova
  • Motocikl: DL1000 K8

Ovde nešto nije kako treba, čovek se dvoumi između dva totalno različita motora 0stabre.gif

Gile po meni ti treba da pronađeš soluciju da provozaš oba motora i videćeš šta ti odgovara a ovo 1zvizduk.gif manje više, mada deset glava zna više od jedne sve vidi sve poslušaj i kupi motor za sebe 1zdravo.gif

• XXX, 474 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

A sto ne kupis TDM a kada se uzelis off-a jednostavno "pozajmis" Pegasa od bolje polovine? :zvizduk:

Koliko vidim, zena tek treba da uci voznju motora pa cak iako zajedno krenete u neki offroad nece moci da ti pobegne u nekom oranju cak iako vozis TDM :moto3: Taman dok ona nauci da vozi po zemlji ti mozes da skupis pare i za BMW i nemas vise dilemu :lol:

Moje licno misljenje (prethodni motor mi je bio Pegaso 650) je da je TDM daleko svestraniji motor.

Potrosnja nije toliko veca da bude presudna stavka... U stvari, Pegaso mi je trosio daleko vise nego TDM! Motor je daleko udobniji, jaci, brzi,neuporedivo manje vibracija...

Ocigledno je da navijam za TDM zar ne? :D;)

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: nemam :(

Pozdrav drustvo.Ja bih izmedju ta dva motora uzeo treci;V strom 650.Motor je udoban,a moze i off road.Nemo' se ljutite znam da motor nije u opciji ali mislim da je kompromis.Al to sam ja.Srecno u sopingu :Mina:

• Podržavam 1

Meni bi africa ili F800GS najlepse legli ali nema se sredstava za njih. Mada.. Drugaru dajem kintu i on pali preko da dotera pun kombi motora, ima nedelju dana fore da trazi motore.

Dacu mu spisak pa ako se padne i jeftina Africa 750 bice dobro.

1.Africa Twin RD04

2.TDM 850

3.Transalp 650 od 2000god isto bi mogao...

P1000607.jpg

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Meni i dalje nije jasno zašto ljudi povezuju TDM, V-Strom i slične motore sa offroadom (pa čak i onim najblažim). Gde prođe TDM, proći će i GSXR.

Neko reče da je TDM svestraniji motor od F650GS... Ne bih se složio, brži jeste, bolja je zaštita od vetra i to je sve, sve ostalo je na strani endurače.

U pravu si, ja sam se popeo na jednu planinu bivsom CBRkom, neznajuci da se tamo ide samo enduracama, ali sam je spustio posle kombijem do dole, nisam imao snage da se vracam kolko me istresla.. :/ Moze i prst u oko al boli, mada za neki bas bas blagi off mogao bi da posluzi TDM, sta znam.. :stabre:

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Ako ces dobru Africu nema potrebe da trazis preko.

Imas Mazakovu rd 07, imas Ruskinu rd 04, ..... sve odlicni i provereni motori!

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja