alexanto 4929 Napisano Januar 26, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Tema u kojoj ćemo se baviti prikazom svega onoga što smo stavili, ugradili, nabudžili na svog ljubimca jer to nije bilo na njemu kad smo ga kupili. Ima nas podosta ovde poremećenih po tom pitanju i cilj teme je da i one potajno poremećene prevedemo na našu vodenicu pa se svi tako opajdareni družimo i vozimo zajedno... Ili u prevodu: prikažite nadogradnje svojih maxija, na taj način možda nekom koleZi pomognete u poboljšanju svog ljubimca ili mu date ideje za neke buduće prepravke... Pravila teme: Dozvoljeno je postovati sve što ste na svog ljubimca dodali, bilo da je to fabrički a on ga nije imao ili je to namenska dodatna oprema ili ste to ugradili sami ili stručnim rukama nekog majstora. Poželjno je za svaki model koji prikazujemo postaviti njegovu fotku pre bilo kakve nadogradnje. Ovde nas ne zanima proces ugradnje nego strogo samo kako to izgleda na vašem maxiju. Izbegavajmo postove tipa: "danas stigao xenon sa balastom". Kad ga ugradiš, prikaži kako svetli. Da bi tema "živela" i bila raznovrsna, prikazivaćemo po jednu prepravku za jedan post, sačekamo da neko drugi postuje iza nas a zatim prikazujemo sledeću prepravku. Ono o čemu pišete prikažite i prigodnom fotkom ili sa najviše 5 fotki (iz raznih uglova i zumova). Nemojte se libiti da prikažete i neke najosnovnije dodatke tipa kofer sa nosačem, tunel torba, torbica za navigaciju i sl. Ono što je vama obično za nekog drugog može biti ideja koja ga rešava mnogih muka... Sva pitanja u vezi opreme koje imate a nisu navedena u nekom postu obavljajte preko PP-a da se tema ne off-uje. Pohvale, kritike predlozi i ostale zajebancije su dozvoljene SAMO ako u istom postu prikažete neki svoj dodatak. Sve ostalo će biti brisano bez trunke griže savesti. Kao što napisah već, ima nas ovde solidnih frikova po ovom pitanju pa navalite da uživamo u idejama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11582 Napisano Januar 26, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo pocecu ja sa prvom promenom na mom Atlanticu, to je bila promena auspuha. Fabricki je bio je mator i truo vec iznutra, a meni je, da se razumemo, izmedju ostalog nedostajao zvuk MOTORA a ne ono puc-puc-puc i tako sam resio da odem kod Roberta u Adu. Ja zadovoljan, najsrecniji na svetu, lepo izgleda, ne gusi se motor vise, lepo ide, a Boga mi lepo se i cuje. Evo jedne slicice pre i jedne posle ugradnje. Pre Posle 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Januar 26, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja krenem sa mojim karabudžovima jer ih ima poprilično... Kupio sam Atlantica u avgustu 2009. Bio je to jedan običan, solidno očuvan primerak. sve standard i original kofer. Prvo što sam kod njega promenio je bio vizir. Originalni prosto nije vršio svoju funkciju u mom slučaju...Pošto se viši vizir povija u nazad pri većim brzinama, ugrađeni su i držači vizira. Muka živa ali uspelo je sve i rade i dan - danas. Posle skoro dve godine, u julu 2011. ugrađen je treći vizir po redu. Niži od prethodnog na kojem mi je smetalo kad vozim u pravcu sunca - prelamao je svetlo i ako je iole prljav ništa se nije videlo. Takođe, pri vožnji po kiši sa njega se nisu spirale kapljice kiše i nije se moglo gledati kroz njega. Evo i tog vizira. Dan - danas je na Atlanticu i "broji" sezoni i po ili oko 20-tak K km. Naravno ne gledam kroz njega nego preko njega. Izvol'te ostali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeCi 176 Napisano Januar 26, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Burgman 400 k7 Prijavi odgovor kao problematičan evo i mene sa xenonima, mnogo lepse izgleda a u planu je i projektor za kratko... :moto3: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Januar 27, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan ... idemo dalje... Posle udesa nakon kojeg je krenula Operacija Atlantic, prva stvar za zamenu je bila odžak tj auspuh. Mišljenja sam bio tada a i sada da je auspuh ubedljivo najružniji deo Atlantica. Prvi pokušaj je bio Dragon auspuh sa željom da se priguši zvuk na "normalu". Pošto ni posle nekoliko prepravki utišavanje nije uspelo, Dragon je ustupio mesto auspuhu od Beverly 500 iliti Nexus 500 To je za sada konačno rešenje i kotrlja se već nekih skoro 30 K km. Bilo je par sitnih intervencija na njemu oko varenja sitnih pucanja nosača i jednom cevke koja ide ka izduvnoj grani. Dok ne nađem nešto pametnije - neka ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bo.S.T motorcucles 268 Napisano Februar 4, 2013 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: nis.srbija Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja da postavim slike sa mog budzenja od pre par godina,u pitanju je aprilia scarabeo 150...malo seckanja,farbanja i tapaciranja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srdjan NS 71 Napisano Februar 9, 2013 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gilera Nexus 500 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da do proleca stavim karbon foliju na prednji blatobran, ili kofer samo se plasim da ne ispadne kicerica, sta mislite o tome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11582 Napisano Februar 9, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ide mi to uz Beverly. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srdjan NS 71 Napisano Februar 9, 2013 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gilera Nexus 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ide mi to uz Beverly. Mislim da si u pravu ali nedostaje mi malo personalizacije mog skutera u moru identicnih... Sve sto sam pronasao na internetu, raznim forumima nije po mom ukusu, sve je nekako ciganski... Izvinjavam se na poredjenju, ne bih nikog da uvredim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Februar 9, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Naslov teme: Maxiscooter personalizacija - ono što ste dodali na svoj maxi držimo se pravila teme. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meda M 209 Napisano Mart 10, 2013 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jos kada sam kupio xcitinga, smetala mi je boja kofera na njemu. Pomislih, sto ja to ne bi ofarbao? I krenem u realizaciju svog lukavog plana. Odem u farbaru sa sve slikama motora kako bi oni pogodili boju ( posto sam ja daltonista). Kazu oni, sine to ti je Subaru racing blue ( zvuci smekerski ). Krenem da smirglam ( vodena 1000). I to izgleda ovako: Sledeci korak farbanje jedna, druga, treca ruka. Pa lakiranje A da ofarbm I macije oci na koferu? (kazu da se to zove katadiopter :huh:) I sad kofer izgleda ovako ( danas ga montirao ) Sledeci korak je montiranje led stopaljki u kofer, naravno opet sam svoj Majstor. Cim bude gotovo, postavljam slike. Nadam se da vas nisam ugusio. Pozdrav svima Sent from my SmartTab10 using Tapatalk HD 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Mart 11, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Deo uvodnog posta teme: "Sva pitanja u vezi opreme koje imate a nisu navedena u nekom postu obavljajte preko PP-a da se tema ne off-uje. Pohvale, kritike predlozi i ostale zajebancije su dozvoljene SAMO ako u istom postu prikažete neki svoj dodatak. Sve ostalo će biti brisano bez trunke griže savesti." Tema je otvorena za prikazivanje radova na maxiskuterima. Ako imate pohvalu, pohvalite ali u skladu sa pravilom teme. Zadnja 4 posta idu u kantu. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Mart 15, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se zapljunem... AA Sprint ima očajnu tablu i u vizuelnom i u svetlosnom smislu pa se moralo pristupiti ledalizaciji (pikčr by Crazy Culle Foto) e sad pošto su odabrane led sijalice samo "čkiljile" kroz gornju rasvetu na tabli (ulje, pumpa, EFi..) morao sam da na tim pozicijama ostavim stare sijalice dok na donjem delu u brzinomeru, temperaturi i meraču goriva lepše svetli i tu su LED-ovi... .... ALI ... izgleda da sam uzeo pogrešne ledove, jer mi svetlost uopšte ne prolazi kroz kazaljkice Ali je i ovako mnooogo bolje nego pre 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Mart 15, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, pre Djurinog posta sam dao citat pravila teme. Molim Vas da ih se pridržavamo. Ovo NIJE tema gde se bavimo pitanjima, savetima, opaskama i pohvalama. Ovo je tema u kojoj prikazujemo after market dodatke za naše maxije tj sve što smo na njih dodali naknadno. Komentare je moguće davati SAMO uz prikaz neke svoje prepravke tj dorade. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Januar 6, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeh nedavno neki gps uredjaj i posle uspesno azuriranja i nstalacije novog softvera na isti sledi pravljenje nosaca za kacenje na motor.cilj je da bude sto manje prepravki originalnog nosaca da bi se mogao koristiti u kolima. koristio sam njegovu fabricku plocicu i rupe koje su vec postojale na istom. posle nekoliko neuspesnih pokusaja secenja i busenja ispalo je nesto sto izgleda ovako. resih da ga montiram na posudu za at ulje,posto sam vec imao nosac na tom mestu. e da,da bi ga montirao na isti morao sam da stavim duze srafove... ovo je tek isprobano,sad na red dolazi farbanje i ulepsavanje. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki_90 620 Napisano Januar 6, 2014 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Сес човече.....мораћу и ја тако нешто да урадим пошто не знам где да мунем косач за телефон/навигацију! Само ми реци да ли си стављао друге, дуже шрафове за пришрафљивање за посудицу за уље или стари па кол'ко дохвати? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Januar 6, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan I bre nepratis na casu.. Napisah gore stavio sam duze srafice, ali ove cisto radi probe, planiram neke inbus srafice u crnoj boji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Januar 6, 2014 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Zaljubio se Panto...pusti ga. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Octobar 23, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan nije bas personalizacija skutera ali je korisna,cini mi se http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/105365-pinlock-gde-to-nije-predvidjeno/page__pid__1683005#entry1683005 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 896 Napisano Octobar 23, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan А где си набавио " чепиће"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Octobar 23, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan dobijes uz pinlock Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 896 Napisano Octobar 23, 2014 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Извини што сам досадан јел си пин лок узео баш за твој модел кациге или неки универзални ? Сад сам видео све у теми коју си поставио. Promenio Octobar 23, 2014 član bracabgd 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...