Jump to content

Moto Zajednica

Velicine zenskih rukavica

Recommended Posts

  • Drug član, 1665 postova
  • Lokacija: Cacak
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Treba online da porucim rukavice za devojku i moram se odluciti za velicinu, ali je internet malo stur po pitanju zenskih tabela, pa bi mi valjala konkretna iskustva

 

Obim dlana joj je 18,5, a okvirno toliko i duzina od korena dlana do vrha srednjeg prsta i razmisljam se da li upada u M ili L. Probala je muske M rukavice i duzina joj je ja mislim bila ok, ali je sam dlan imao dosta lufta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 283 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: R6

Mislim da to zavisi od više stvari, ali ajd ako moje iskustvo može da ti pomogne. Meni je muški M taman, možda vrlo malo veći pa pretpostavljam da imamo istu veličinu šake tvoja lepša polovina i ja

E sad, kod ženskih modela, gde idu veličine počev od XS, meni odgovara druga po redu tj. S. Ako počinju od S veličine, onda M. E sad, zavisi i koji je proizvođač u pitanju. Alpinestars koje nosim imaju oznaku S/M i te mi najbolje pašu, a skoro sam dobila neke Probiker S veličine koje su trenutno u fazi zamene, jer su male kao dečije, ali pošto ih nisam sama poručivala, nisam ni gledala od koje veličine počinju, baš te konkretno.

Na kraju, ako poručuješ preko nekoga ko donosi iz Luisa, moguće je da ih zameniš, a ako uzimaš direktno, uvek je bolje da su rukavice malo veće nego malo male.

Rezime: Nikad M veličina ne može da bude toliko velika da ne odgovara, koliko S veličina može da bude mala. - To je moj slučaj.

Što se tiče ženske L veličine - moja drugarica nosi te i njoj odgovara i L muški.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1665 postova
  • Lokacija: Cacak
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

izvini, malo si me sad zbunila, pa te moram jos malo namuciti oko objasnjavanja :)

 

Meni je muški M taman, možda vrlo malo veći pa pretpostavljam da imamo istu veličinu šake tvoja lepša polovina i ja

 

sad je upravo probla moje muske Probiker PR05 M velicine. Ja nosim L i meni su male. I uske u dlanu i kratki prsti, te moram da ih menjam, ali dobro, meni je nespecificna ruka zbog malo sireg dlana za ovu duzinu prstiju. Elem, njoj su one bas velike u dlanu, a prsti su bas kratki, tako da bi joj muski L u dlanu bio ogroman.

 

E sad, kod ženskih modela, gde idu veličine počev od XS, meni odgovara druga po redu tj. S. Ako počinju od S veličine, onda M. E sad, zavisi i koji je proizvođač u pitanju. Alpinestars koje nosim imaju oznaku S/M i te mi najbolje pašu, a skoro sam dobila neke Probiker S veličine koje su trenutno u fazi zamene, jer su male kao dečije

 

Ovde mi nije bas logicno da ako ti je muski M taman, da uzimas zenski S, eventualno M :). Neka zdrava logika mi govori da muski M odgovara zenskom L-u

 

Na kraju, ako poručuješ preko nekoga ko donosi iz Luisa, moguće je da ih zameniš

 

Donosi mi drugarica iz Amerike, tako da mogu da ih vratim ako ne odgovaraju, ali da ih dobijem nazad za godinu dana :D :D, zato da bi valjalo da pogodim iz prve

 

Sad smo merili sve mere. Obim 180mm, duzina dlana 105mm od korena do korena prsta, a srednji prst je 85

U sustini, ona je suvozac, jos uvek :), tako da bolje da rukavica bude taman ili malo veca, umesto mala i neudobna.

 

Nadam se da cemo sad doci blize do resenja

 

Hvala ti unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 283 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: R6

Dobro je što imaš sve te mere, pa će i na osnovu toga moći u prodavnici da ti odrede. Sad sam izmerila svoju šaku, meni je obim 190 mm, dužina srednjeg nešto ispod 80 mm, dužina dlana (od korena šake do korena srednjeg), mi je 95 mm. Znači da ona ima užu šaku i duže prste od mene i samim tim S otpada.

E sad, što se tiče nelogičnosti koju navodiš u veličinama, mislim da su ženski M i muški M skoro isti onda kad ženski brojevi kreću od XS (znači treća veličina po redu), a muški od S (druga veličina po redu). U toj situaciji meni odgovara muški M i to samo neki modeli, konkretno Probiker-ove. (Očito oni imaju neke manje kalupe ili šta već...)

Da sam na tvom mestu, postupila bih ovako: ako brojevi tog modela kreću od XS, uzela bih joj M, a ako kreću od S, onda L veličinu. I to pod uslovom da su to letnje rukavice sa tanjom postavom ili bez nje. Kod zimskih sa uloškom, L - bez razmišljanja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1665 postova
  • Lokacija: Cacak
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Da, da, tvoja saka je negde izmedju moje i njene, tj bas onako kako bi trebalo po antropometriji :lol: . Sad i ja uvidjam da je za nju L, obzirom da joj je kompletna duzina sake (malo kraci dlan i malo duzi prsti) kao kod mene. Jedino sto ce joj u L biti malo komotnije po sirini, ali sta da se radi. Sad se prisecam da je pre 2 meseca upala u L kada je probala rukavicu za skijanje, tako da i ovo potvrdjuje poklapanje sa tvojom procenom.

 

Uzimamo obavezno letnju varijantu, jer se zasad samo povremeno leti voza na jednodnevnim turama. Ako nekad resi da bude malo vise mazohista, kupovacemo topliju opremu :)

 

Hvala ti veliko na pomoci, ovi empirijski podaci su mi bili 3 puta korisniji od bilo koje tabele za odredjivanje velicine

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja