Jump to content

Moto Zajednica

Prva voznja skutera

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 377 postova

Al se primate... ko penzija 1hmm.gif

Vala da znaš, nije da mi nešto smeta konstatacija skuter nije motor, ali mi je smešna izjava "to su jadne sprave u kojima normalan covek ne moze da uziva, vec samo da se preveze od tacke a do tacke b i da mrzi samog sebe u procesu". Pa i da nije motor, ne vidim razlog da mrzim samog sebe :jee:

Naravoučenije za Perhana - uzmi apn4, nemoj slučajno skuter, jer je on mnogo ozbiljniji motor od bilo kog skutera :lud:, a to što na njemu izgledaš kao penzos od 100 ljeta, to nema veze.

i pre te izjave si se primio, kada sam konstatovao da skuteri nisu motori ti si uzvratio tako sto si rekao da ni Rovi nisu motori jer te ocigledno boli to sto vozis nesto sto je u stvari pravljeno za devojcice tako da ti ocigledno smeta. a to da Rovi nisu motori..ahahah,hahah,ha. gospodi pomiluj. bolje da se nisi uopste javljao i jednostavno prihvatio da to sto vozis nije motor.

edit : posto vidim da komentarises kako neko izgleda na APNu ocigledno ti je bitan izgled, mozda bih mogao da razmislis o tome da kupis neko R-a, cujem na ovom forumu ribe se najvise loze na njih i svi su ljubomorni i zavisni. ne bih znao iz prve ruke jer svog vozim na stazi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6062 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Gospodo draga, drage kolege (i oni koji to nisu)...

Tema teme je početnički strah od vožnje MOPEDA. Tema je krenula u dobrom pravcu a to znači dati kolegi početniku neki konkretan savet, najbolje iz ličnog iskustva, kako prevazići početni strah vožnje MOPEDA. Deran (ako nas što reče Mikula ne zaj..ava) nema još ni za A kategoriju položeno a ovde su počeli da pljušte saveti skoro da mu je najbolje da pazari litru i nakrivi šešir...

Za potrebu rasprave da li su skuteri motori i šta je za dečake a šta za devojčice, molim one koji su toliko zašli u tematiku da otvore novu temu i tamo u njoj raspravljaju o tome a ova tema neka ostane na problematici uvodnog posta.

Sav dalji OFF ove teme će biti brisan a forumaše koji žele da im se drugi forumaši napasaju koje čega i spominju članove familije, MOLIM (još uvek) da se okanu takve konverzacije jer se trudimo svi zajedno da ovaj Forum bude jedno fino i kulturno mesto za druženje i pronalaženje kvalitetnih moto informacija.

Hvala svima i još jednom: nastavite prepisku u DUHU OVE TEME. :zdravo:

• Svrati ponekad, 377 postova

Divno! Dakle, kao sto sam govorio u prvom postu pre nego sto su poceli da me nazivaju kaficarom u fila papucama, zaista nemas cega da se bojis, prvo zato sto skuteri ne razvijaju neku znacajnu brzinu, a evo vidis neki clan pre mene je napisao da je ceo skuter razvijen od tog pravca da je ram pravljen za zene i da bi mogle da nose duge suknje, onda mora da je skutere veoma lako voziti! Kacigu na glavu i na poligon, brzo ces nauciti sve osnove. Pozdrav!

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

samo da odgovorimo kolegi pored skutera sam vozio i ninju 600 '98-99 i od druga ninju 2006 od 600cc . Sad planiram nakeda da uzmem . Inace Decko koji je postavio temu neka kaze iz kog je grada bilo bi dobro kad bi neki bajker poso sa njim lagano da mu to objasni kada uzme skuter., ako si iz nisa vrlo rado cu da podjem i da ti objasnim sta i kako. A ako si iz BG-a ima dosta kolega odatle pa neka se neko javi da ti pomogne :)

• Podržavam 1

• Malinar u pokusaju, 1729 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Da se ne shvati pogrešno, dečko pita kako da se oslobodi straha od vožnje skutera i dobija savet, batali to kupi apn, kupi R-činu, kupi motor :stabre:. Što se tiče izgleda, meni nije bitan, ali pretpostavljam da je klincu od 16 godina bitan, pa iz tog razloga neće da kupi apn, već skuter koji je (iskreno) dosta lepši. Savet za Perhana sam već dao, ako i posle prve vožnjice po kraju, parkingu itd. strah ne nestane, batali to i radi ono što te ispunjava i ono što voliš. P.S. 90% nas mali zahebava

• BadBoy, 139 postova
  • Motocikl: Hyosung GT250 RN

Pa vi gledajte hoce li biti poklona za vas :moto3: Druze javni samo odakle si, pa ako si u BG da ti pokazemo neke cake, a i gsxer da ti da koj djir :nanana:

post-16970-0-04443900-1358080408_thumb.jpeg

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7590 postova
  • Motocikl: TDM 900

Skuter je pre svega nastao evolucijom klasicnog motocikla zarad sto vece prakticnosti i sto manjim troskovima eksploatacije. Pisao sam dosta da su skuteri poprilicno evoluirali za kratak period i da se vec razgranicavaju po klasama uprkos osnovnoj podeli na skutere i motocikle. Def. je skuter poprilicno racionalniji od motocikla.

• Malinar u pokusaju, 1729 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

@Alekre ti tako lečiš komplekse jer ili sad imaš skuter ili si ga ranije imao, pa nećeš sam sebi da priznaš da, ustvari, mrziš samog sebe jer voziš to čudo koje se ni ne može nazvati motorom, striktno napravljeno za žene. Uključena je ironija, da ne bude zablude, a red bi bio da se otvori tema "Skuter za i protiv", a ne ovako da ignorišemo apele urednika. Poz

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Kako bih smo se vratili na nasu temu i zavrsili raspravu, hteo bih da izjasnim da smo kolega Perhan1 i ja zavrsili veci deo posla preko PP, tako da je samo ostalo da nam on javi kada bude polozio i kupio motor po njegovom izboru.

P.S. prema zakonu u motociklima spada svaki dvotockas koji je pogonjen iskljucivo SUS agregatom i koji moze razviti preko 45km/h (50km/h u nekim zemljama), sve ostalo spada u bicikle sa pomocnim motorom ili moped.

• Podržavam 2

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Perhane, super ti je ta Gilerica, prelep skutercic i savršeno ide uz tvoje godine. Što se tiče tvog straha, u redu je jer je to mehanizam zaštite i prevencije. Ako ga pak ima previše, onda nije dobro. Opet, ni to nije strašno, niti je kraj sveta, jer istini za volju, jeste opasno voziti dva točka. Ja ti naravno želim da ipak pokušaš da pobediš strah od padanja, poslušaš kolege po pitanju opreme, naučiš, oslobodiš se i kreneš uskoro na zajedničke vožnje i druženje sa ostatkom nas devojcica na bideima :zdravo::moto3:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja