PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Krajem Juna 2012. god sam resio da napravim turu do mora. Kako je Crna gora destinacija koju dobro poznajem, zelja za odlazak u Hrvatsku ( Istra), je bila sasvim izvesna destinacija koja ce biti vidjena, medjutim ....... Razmisljao sam o ruti pozeleo da vidim Bosnu, Hrvatsku i sve njihove lepote iz perspektive koja za razliku od automobila pricinjava zadovoljstva, mnogo intezivnija, lepsa, gde stanas tamo gde kolima nikad nisi ni pomislio a prosao si vise puta, gde osetis mirise koji su svojstveni samo za to podneblje, gde slikas ono sto nikad nisi i gde putovanje postaje uzitak a ne vreme provedeno u iscekivanju dolaska na odredjeno mesto. Motor je bio prevozno sredstvo koje je trebalo da pricini sva ta zadovoljstva,koja do sada putujuci kolima nisam ili jesam ali u vrlo maloj meri osetio. Tu mi se javlja prvi problem, zelje su postajale za mnogim destinacijama , Alpi, Rumunja, Italija su destinacije koje iziskuju duze vremensko putovanje a sa vremenom nisam bas bio tih dana u dobrim odnosima, sto se tice finansija, sta reci finansije su uvek problem, posebno kada uzmem u obzir da sam planirao ici u julu u Ukrajnu, tacnije Sevastopolj, u Avgustu u Gucu, na Letovanje i ko zna gde jos ,. Ipak zelje su jedno a surova realnost nesto sasvim drugo, trudio sam se da budem sto racionalniji pa i zbog nemogucnosti da odem negde na duze, a Hrvatska i nije bas tako blizu,sto znaci da bi trajala ipak duze nego sto sam planirao,tako da odluka je pala da odem do Crne gore,posto sam posedovao izvesni vaucer za smestaj u hotelu Satelit na Zlatiboru resih da prvo posetim nasu mozda i najlepsu planinu, tamo prenocim i ujutru nastavim preko Pljevlje, Zabljaka do mora. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam odredio destinaciju, krenulo je pakovanje, moje iskustvo i nije tako veliko, vozim motore odavno , ali bas i nemam preveliko iskustvo sa duzim putovanjima, posebno sto krecemo samo ja i moj suvozac na jednom motoru. Postojao je strah kako ce sve to izgledati,kako ce moj suvozac izdrzati posto je ovo bilo prvo putovanje na motoru za njega. Sta poneti na put, koliko stvari, da li je ovo neophodno ili nije, da li ce ovo stati ili nece, hoce li mi ovo smetati..... i jos bezbroj pitanja. Ipak ovo mi je prvi put, plan je bio obici Zlatibor, Durmitor, pa preko Trse, Niksica, do mora. Posedujem Suzuki Burgmana 650 executiv, kofer od 55 l, dve bocne torbe mislim 2 x 30 l , tunel torbu 20 l , i oko 50 l prostora ispod sedista , sto bi trebalo da bude dovoljno za dve osobe koje krecu na put od 5-6 dana. Naravno da je bilo dovoljno prostora, cak mnogo vise nego sto nam je bilo potrebno tako da prostor ispod sedista nije uopste koristen a bocne torbe su bile samo delimicno popunjene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Detalji sa pakovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Detalji sa samog polaska 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice slika u toku putovanja, moj suvozac je pretrpeo pravu torturu u toku obuke koja je trajala prvih pola sata putovanja, bilo je svega i svacega ali rezultat obuke je ovo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M i r k o 36 Napisano Januar 1, 2013 TT Monter, 118 postova Lokacija: Silbaš-Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegaso 650 cube Prijavi odgovor kao problematičan Pratim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Januar 1, 2013 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Inace voznja je bila lagana, bez ikakve zurbe, nismo se zurili jer je cilj za taj dan bio Zlatibor udaljen nekih 250 km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Nis, Pojate, Krusevac,Kraljevo,Cacak....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je bilo savrseno, putevi relativno prazni sem na nekim potezima, policije nigde ali nigde. Uostalom i tako smo vozili lagano..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos slika u toku puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Poznata Ovcarsko-Kablarska lepota, i mogucnost za osvezenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Onda sledi nastavak voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Inace trudim se da manje pisem , jer nema sta specificno da se napise o ovim destinacijama koje svi verovatno dobro poznajete , pa se trudim da sve vise pokrijem slikama, sada dok pisem sve ovo prisecam se svih tih prelepih trenutaka , pa prosto pozelim da zivim u nekoj drugoj zemlji gde je uvek lepo vreme, ali eto da je tako ja nikada verovatno ne bih kao i svi Vi koji pisete putopise imao vremena za pisanje, tako da .... idemo dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Motor mi je ovako natovaren u proseku trosio 4,8 l, dole na moru je prosecna potrosnja bila oko 5,3 l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su trenutci dolaska na Zlatibor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Onda malo opustanja, pa spavanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Sutra ujutru plan je bio doci do Durmitora, pre toga treba doci do granicnog prelaza Jabuka, pa zatim preko Pljevalja do Zabljaka, nazalost dalje je bio plan da preko mesta Trsa nastavim ka moru, to je planinski put o kome je neko ranije pisao u svom putopisu, ali izgleda da nisam bas bio siguran da sam na pravom putu pa u poslednjem trenutku odlucio da idem preko Savnika za Niksic. Ustvari put kojim sam krenuo mi je delovao suvise uzak i nekako mi nije licio na put kojim sam zeleo ici. Kasnije sam saznao da sam ipak bio na pravom putu. Navigacija taj put uopste nije ni prepoznala kao put , a u tim trenutcima nigde nikoga na ulici da sretnes. Zao mi je propustenih predela ali moram da priznam da ni put kojim sam isao nije tako los i sem velikog broja kamiona koji su tih dana bili aktivni na putu nije bilo nikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slika pre samog polaska sa Zlatibora ka Crnoj gori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Hotel club Satelit na Zlatiboru je opravdao sva moja ocekivanja, to je stvarno prelep hotel , sobe ciste i uredne, osoblje cak preljubazno, i pored saune, bazena, djakuzija, prelepi dorucak je ostavio poseban utisak na mene, ono sto me je takodje obradovalo je cinjenica da sam rezervisao dvokrevetnu sobu, a posto sam dosao poprilicno kasno , menadzment hotela misleci da se necu ni pojaviti je sobu izdao nekome drugom, ali zato sam dobio fenomenalan apartman u kome se ne bi postideli da spavaju i predsednici drzava. Jednom recju moja najtoplija preporuka za ovaj hotel i ukoliko budete bili gosti ovog hotela ni po koju cenu ne propustajte dorucak. On je prica za sebe, osmisljen kao Svedski sto, ali verujte od nekoliko vrsta prsute, pecenice, kackavalja, slaninice, kajmaka, virsli, jaja na 101 nacin, raznik zeljanica, pita, sireva , salata, ma ko zna cega jos vam se zavrti u glavi, uh kad se samo setim 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Krece nastavak putovanja ka granici..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan U nekom trenutku je sunce bas pocelo da przi, iako sam se lagnao obukao, bez jakne, rukavica, kaciga koja je bila na glavi a usled lagane voznje je bila bukvalno usijana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...