Marko3344 0 Napisano Avgust 26 U prolazu, 8 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: Peugeot Satelis 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima,koje kočione plocice preporučujete pored Nissin za Satelis 250 2007. Pozdrav i hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Avgust 26 Integrisan, 9274 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koje renomiranog brenda. Sama zamena pločica je jedan deo, drugi a mnogo bitniji deo je stanje klizača i klipova koč. klešta, stanje kocione tečnosti kao i diskova, poluga. Satelis je sad već poprilično star model, 18 leta ima gde retko ko vodi računa o pomenutom. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko3344 0 Napisano Avgust 26 U prolazu, 8 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: Peugeot Satelis 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Dare legendo,koc.tecnost sam zamenio,pogledacu klizace i klipove kada skinem klesta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko3344 0 Napisano Avgust 27 U prolazu, 8 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: Peugeot Satelis 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dare,ima li razlike izmedju prednjih i zadnjih pločica(Sat250)?Predpostavljam da su iste. Buni me to sto se pri narudzbini nude prednje i zadnje. Banalno je pitanje ali jbg prvi mi je pežo koji vozim pa sam u nedoumici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Avgust 27 Integrisan, 9274 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Iste pločice nosi napred-nazad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Septembar 1 Integrisan, 9274 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jedan crni RS model kog nisam video od 2013 godine. I ako ima toliko godina od kako je izasao prvi primerak, kao model pleni izgledom tj ne izgleda da je zastareo, pregazen zubom vremena. RS za razliku od obicnog modela razlikuje se samo po boji: - zatamanjen i zasecen vizir - prednja Y maska mat crna - cizme amorta prednjih su u crnoj boji - felge su crne za niklovanim rubom - crvena kociona klesta - poklopac za naocare i srednji tunel u crnoj je boji - step konca sedista je u crvenoj boji i drugaciji materijal na sedalnom delu - RS crvene nalepnice na zadnjim bocnim plastikama Mislim da sam sve razlike naveo, agregat i prenos je identican, nema izmana. Dosao je iz Svrljiga.... pali, radi, ide, puca na auspuh, zna da se ugasi, sija EFI lampa, CVT ne odradjuje kako treba, musava termo grupa, punjenje treba videti, kocnice se ne mogu dozirati ijos neka sitnica..... to je primeceno. Baterija.... je na izdisaju valjalo bi je zameniti, punjenje je dobro. Ne mogu se setiti dal je namotaj menjan, regler je bio kod majstora u Nis a to moze biti samo kod Zike (predpostavljam). Posto odradjuje dobro posao ostace regler na svome mestu. Dijagnostika..... Prvu gresku napravio je vlasnik tako sto je raskacio l. sondu u toku rada motora. To se inace nikad ne radi jer se time nista ne dobija sem sto ce se upaliti EFI lampa na tabli. Kao sto rekoh bilo je muke sa radom agregata te je iz tog razloga raskacena sonda u nadi da ce se nesto promeniti.... to ne treba raditi! Sonda je ispravna i radi normalno. Druga zabelezena greska je dovela do loseg rada motora, probila je lula svecice. ista je zamenjena ide se dalje sa proverama, zicku treba posle vratiti na svoje mesto zanimama me usis zanimaju me ventili dizna na krckanje iridium dobar TPS na ciscenje ovde nailazim na mali problem curkanje ulja iz motora je na srafu poklopca ventila donji skroz dole (leva strana) samo sto sam krenuo da ga odvijem precvikao se navoj osta u glave ne marim, ventile prestelovao i ostavio tako,sredce se posle idem dalje sa popisom potrebnim.... cvt me zanima prenos je sredjen i za sad ostaje ovako vracam se na srafce cvikano, treba agregat izvuci iz rama uspeo sam zakrenuti dovoljno da se moze prici u sledecih oar koraka bice gotovo moze se vrnuti nazad taman da se macne osovina zicka na svoje mesto kod kabla bobine miljeno staviti malo masti jer tu moze oksidirati zbog vlage baterija na oporavak ostalo se sve pakuje kocnice su sledece napred pa nazad Kad je ovakvo stanje.... kocnica ne moze raditi dobro, u ovom slucaju obe poluge su dobro glavile, krcale pod prstima a to rezulitira da u nekom mmentu dobijete naglo kocenje sto nije dobro. Nemoj da padate na pricu da je to zbog cilindra kocionog i da treba reparaciju uraditi. Vec par puta cuo sam tu pricu kako je sve odradjeno a ono zateknem sprejza podmazivanje lanca naprskan na osovinu poluge. sredjeno antifriz se takodje menja dobija dobro pranje i jos jednu proveru pred put za jug Cica mica i gotova prica. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko3344 0 Napisano Septembar 6 U prolazu, 8 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: Peugeot Satelis 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima,pitanje za @Satelis da li su mi amortizeri dobro podeseni. Uglavnom se vozim sam i vozim na kratko decu do skole.Mnogo je udobniji kada vozim nekog,pliva preko neravnina,zato pitam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Septembar 6 Integrisan, 9274 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan YSS amorti, imaš još jedan stepen ka meksem. Prebaci pa probaj kako će biti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5747 Napisano Septembar 17 Svakom po zasluzi, 12394 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dare, ili ko je upucen, drugar na Geopolisu 250 vadio akumulator i zaklopio sediste. Sad ne moze sa podigne sediste ima li neka forica za dizanje istog bez akumulatora u motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21431 Napisano Septembar 17 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Skinite masku napred pa kroz instalaciju sijalice npr pustite struju, kontakt dat, svetlo ukljuceno.Sent from my fontele using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5747 Napisano Septembar 17 Svakom po zasluzi, 12394 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Neso, sad cu da mu javim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko3344 0 Napisano Octobar 9 U prolazu, 8 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: Peugeot Satelis 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan dobri ljudi,evo malo da osvezim temu sa jednim pitanjem. Naime, spakovao sam Satelidzu(250)2007.u garazu pre jedno mesec dana jer ovde gde zivim je vec zima stigla. Za to vreme sam ga dva puta pustao da radi u leru po 10ak min.Danas ogrejalo 15ci reko daj da ga poćeram malo da me zelja mine,kad ono EFI me pozdravi na kratko. Upalio je kao mina kao i uvek i nakon 2-3min dok sam navlacio kacigu primetih da je na sec.spustio obrtaje(zadrhtao) i upalio EFI . Iskljucio sam ga odmah i opet upalio bez problema i bez EFI lampice i napravio 20km krug bez ikakvih smetnji,kao i uvek. Citao sam na forumu o mogucim uzrocima ali pre nego sto krenem da bijem glavom o zid moze li to biti samo sad pa ko zna kad ili je pocetak vrzinog kola i odmah reagovati. Napaja ga Varta,da nije do napajanja. Pozdrav za sve,posebno za Dareta majstorcinu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21431 Napisano Octobar 9 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako uvek posle paljenja prodje 3,4 min pa upali lampicu to je obicno lambda sonda.... Tada njeno ocitavanje krece da koristi ecu.Prvo proveri kontakt u dzeku kakav je...Sent from my fontele using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Octobar 9 Integrisan, 9274 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imaš par grešaka. Prva je ta da se motor ne pali i ne ostavlja da cvokoce u leru. Dok vozis vozis, kad resis da ne vozis, dovoljno je da skines - klemu, napumpas malo jače gume, napunis ful rezervoar, bajk na c stender i to je to. Pre paljenja ide provera baterije (unimerom). Ako je napon Ok ..palis, ako je napon ispod 12V ....punis pa posle palis. Druga greška je u Varti, loše se pokazala baterija. Bolja opcija je Exide ali ne kiselinski kao što fabrički ide već AGM. Valjalo bi da izbacis to go*ance iz kućišta. Moguće je da EFI pali zbog l sonde, raskaci dzek (sa desne strane je na nosaču) i proveri unimerom da li radi grejac (jednobojne žice). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...