Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Fvision 125

Recommended Posts

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: fvision 125, yz 125 ranije, gs 500

PA iskreno,ja ne znam sta bi mogao biti uzrok posto celu termo grupu sa palenjem rasturio,pa sto bi rekli skolski, ocistio,vratio, namestio fazu,tj uzubio ponovo po manualu,ventili po service manualu,mada mi se cini jako malo 0,05 , karburator prao benzinom i izduvavo kompresorom i kad sam sklopio sve je bilo ok. Moguce i da je do struje bilo,kad sam sklapao,sve dzekove ispod sedista sam pregledao,spricao WD-om, e sa onog senzora magneta sto ide u CDI,jedna zica nije imala dobar kontakt,pa sam to namestio,moguce i da je to bio problem, stvarno ne znam. E sad na priubici od karburatora, tu mi fali ona mala gumica,ali sam namontirao bez nje,jer mi je nju uvukao u cilindar i unistio kada se bio ugasio pre par dana. Sada je bez nje,i sasvim normalno radi,mada gledacu da nabavim,trazio sam ovde kod mene i u okolini,nisam nasao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

moguce da si ga sada uzubio kako treba, moguce da te je zezao neki dzek ili zica na CDI-u...bilo kako bilo bitno je da si ga upalio 0takoje.gif

e sad potrudi se da nadjes odgovarajuci dihtung tj gumicu koja ti fali da ti ne bi falsirao i nesto mi taj zazor na ventilima mnogo mali 0.05, da sam na tvom mestu podigao bi zazor na 0.10 usisni - izduvni.

• U prolazu, 54 postova

Pa i meni je to bilo jako malo,pa sam stavio kako si i ti rekao na 0,10 ali sad se cuju ventili dok se ne zagreje,izgleda da su ipak dobro propisali.

E nego drustvo,ima drugi problem :D Elektronski sauh ne radi, to jeste nece da zatvori,stalno je otvoren. Nastelovao sam ga, pali kao mina ujutru,u danu kad god,ali cim se malo zagreje,nece da radi na leru zbog viska goriva, probao sam na srafu za smesu da popravim to,ali ne ide, ne dobijam zeljeni rezulatat. Nesto sam cuo da su skupi ti elektronski,pa da li se moze naci neki manualni? Inace karburator je kopija onog CV-a 24mm.

Evo jos malo slika :) Sredjena i prednja kocnica, sad koci kao metak

http://img339.imageshack.us/img339/7707/31012013363.jpg

http://img171.imageshack.us/img171/8977/02022013371.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/1125/02022013370.jpg

• U prolazu, 54 postova

Opet ja. U medjuvremenu sam sredjivao alnaser. I od pocetka nemam zmigavce,i danas resih da ih namestim, poskidao plastike,kad sam se zacudio, ja tu ne mogu da se snadjem. Nije mi logicno da zice na zmigavce idu sa instrument table. Da li ima neko semu ili zna gde ima,pa spojim to, hocu da registrujem motor,pa mi treba da prodjem tehnicki. Skuter Fvision 125 ili mozda moze od Grizzy-ja , ili neki tako skuter. Kako se uglavnom povezuju zmigavci?

Pzdrav.

• U prolazu, 54 postova

Dobro vece. Da se pohvalim, zmigavce jos nisam namestio,jednostavno ne mogu da skontam semu... Ali sam napravio top za auspuh. Sto sad grmi,nije normalno. A sto puca kad se zaletis,pa kocis motorom,ko iz topa :) I tako vozili se mi danas, ja skuterom i drug KTM 640SM,i idemo do kolege, pricali i tako,upali drug KTM, kaze kolega,al se dobro cuje,i onda ja skutera, sto se izbecio,ne moze da veruje :) A drug na KTM kaze dok se vozimo,ne cujem svoj motor od tvog :)

Inace motor je sredjen, zamenjen klip,karike,ventili,gumice, filteri,ulje i tako to ... :) Pozdrav. Cekam neki skup u blizini pa da idem malo da grmim xD

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav,

imam isti motor I imam problem. Naime motor upali kad je hladan extra, I radi lepo ali posle predjenih 5-10km pocne da gubi snagu I ugasi se. Posle vergla ali nece da upali jedno 2-3min I onda jovo nanovo opet se ugasi.

Promenio sam regler ali nemam pojma sta bi moglo da bude drugo.

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Meni se takav sindrom vukao neko vreme dok mi drugar (Flokser) mije otvorio oci. Bio je problem u namotaju alternatora (stator). Otisao sam kod servisera, on je izmerio punjenje koje je postojalo ali slabo. Lak zica je hladna drzala izolaciju, a kako se motor grejao, tako je vise probijala struja kroz oslabljeni namotaj. To je onaj sindrom gubitka snage na toplom motoru, pa kad se ohladi, motor opet lepo radi neko vreme. A gazda poludi. Serviser mi je za 2,5 minuta zamenio stator alternatora i vise nikakav problem. A svi se odmah dohvataju karburatora, pa mije on bas za sve kriv! Tacno je da moze biti zaglavljivanje igle u karburatoru, ali na Kinezima je struja cest slucaj, ima da se kupi i jeftina je.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja