Jump to content

Moto Zajednica

Iskustva G12

Recommended Posts

• Skuteras, 3690 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ja mislim da je to najbolje amatersko sredstvo za fotografiju. Nije mali kao kompakti, nije veliki kao DSLR. Solidan raspon za svakodnevnu upotrebu, papuca za eksterni blic, kvalitetno kuciste, rotirajuci LCD, trazilo, sve komande skoro kao na DSLR... Ja ne mogu prezaliti sto nije uzet on umesto S95.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Odličan prosumer, ali preskup.

Predlažem ti da nađeš G10 polovan ili da pucaš na bilo koji fuji, fuji je tata i mama prosumera.

• BJB Maxi Scooter Club, 5995 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Auu Skittles, ne greši dušu... :jok: ja se ipak slažem sa muljazom. Kolega moj ima EOS 1D sa full senzorom (imao je i onaj 1 : 1.3) i nosi G 10 za ne daj Bože. Aparat je čudesan. Kad tad ima da ga pazarim. :aha:

Možda je Fuji uopšteno bolji sa prosumerima ali G serija prosto nema konkurenciju jer je to aparat sa SVIM profi funkcijama spakovan u kompakt kućište. Zato je i cena "nepopularna"...

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: kawasaki VN900 '08

Ovih dana bas dosta citam i gledam o ovom aparatu... Cini mi se da sam se zaljubio u ovu igrackicu, bas dosta opcija ima. A retro izgled me je kupio, cekam da prodju prazici pa cu verovatno i da ga pazarim.

Mozda i polovan, da li vredi takve stvari kupovati polovne ?

• Skuteras, 3690 postova

G12 ja uopste ne bih zvao prozumerom. Fuji nema ni jedan model u ovoj klasi koja moze da se poredi. Dobro sam prostudirao oko tih aparata kad sam kupova kompakt. Predlozio sam komsinici kad je bila u australiji i uzela je ovaj G12. Svaki dan mi se zahvaljuje kad me vidi :D

Retko kad se pojavi na oglasima neki polovan. Trenutno ima jedan za 250, ali taj, koliko ja pratim oglase, izlazi jos od pre mozda i vise od 6 meseci

A sto ubedjujete coveka da je to skup aparat i da treba da kupi neki drugi? Malo mi je to bezveze

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Ne grešim dušu, vidiš da i tvoj prijatelj ceni G10.

Mislim da 12ica ne nudi toliko mnogo više od 10ke koliko košta.

Slažem se da G12 leti iznad ostalih, ali ne razumem kako samo ja uzimam cenu u obzir? :neznam:

Za 450e može da se kupi 40D, 50D, 500D, 550D... sa 50 1.8, milina.

A nisu toliko glomazniji.

Jedina kombinacija u kojoj je kupovina G12 logična je ako baš insistiraš na tome da je mali i nije ti bitna cena.

Ima tu još pokoji detalj...

Kada pazariš G "čudovište" imaš kvalitetan objektiv sa rasponom od 28 - 140 mm a kupovinom normalca za DSLR dobijaš fiksni objektiv od 80 mm (zbog magnifikacije 1,6 x) koji u mLogo slučajeva nije upotrebljiv... A kit objektivi 18 - 55 mm ne mogu da se porede sa objektivom od G "čudovišta"...

• Skuteras, 3690 postova

Postoji jedna stvar kod tog DSLR sto mnogo zajebava situaciju. Ja sam kupio prvo D80, malo bio skuplji nego G10 ili G11. Onda mi 18-55 posle nekog vremena nije bio dovoljan, pa sam onda kupio 55-200. Pa mi onda zafalio svetla, pa uzeo 50 1.8. Pa onda skontao da mi 18-55 nije dobar, pa hteo drugi... Onda mi treba blic, pa mi mala torba da sve spakujem... pa daljinski okidac, pa sposoban tripod, jos koja baterija.... Sve izadje preko 1500evra za hobi :neznam:

A poslo se od pretpostavke da za pare od ovoga moze da se uzme ono. Nije bas tako

G je napravljen za ljude koji zele da imaju dobar i kvalitetan aparat, ali nemaju neke prevelike ambicije da se ozbiljno bave fotografijom

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Koja je razlika izmedju G12 i G15? Inace, meni se dopada G1X, ono je cudo od aparata!

Skittles, probaj da stavis DSLR u gornji dzep od moto jakne, u voznji otkopcas dzep, izvadis aparat, napravis sliku ili film i vratis ga u jaknu :)

Drugim recima, kompakti su u moto svetu nezamenljivi za neke stvari.

Ali G1X... Gde je bre onaj smajli koji slini?

6a00df351e888f8834016760418916970b-800wi.jpg

Deskripcijo, uzmi i njega u obzir!

G1X je samo (skoro) duplo skuplji od ostale G bratije.

@ Goshke i ostali drugari:

Da bi dobili gornje mogućnosti DSLR aparata u odnosu na G seriju, morate imati neki kvalitetniji objektiv (pored naravno znanja). To sa kitom (ne polnim organom...) prosto NE MOŽE. :jok:

@ Lale:

Osnovna razlika od 12-ice i 15-ice je u tome što 15-ca ima full HD zapis a 12-ica "samo" HD što se tiče videa. Što se tiče fotkanja, objektiv na 12-ici je sa rasponom blende od 2.8 na wide do 4.5 na tele a kod 15-ice je raspon od 1.8 do 2.8 :care: Takođe raspon ISO osetljivosti kod 12-ice ide do 3200 ASA a kod 15-ice do 12800 ASA (opet onaj što se klanja) Takođe LCD kod 15-ice je duplo "gušći" i nešto veći nego kod 12-ice.

I moram se složiti sa iznesenim stavovima od muljaza i lalajka u predhodnim postovima

Za koleZu S Deskripciju: uzmi u obzir i Nikon P7000/7100. Malo je stariji model pa verujem da ga preko ima na dobrim popustima. Mada mislim da G15 nema konkurenciju ako ništa zbog full HD i blende 1.8 - 2.8.

Uglavnom, šta god da uzmeš nećeš se veliko zeznuti. Na slatkim si mukama. :takoje:

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: kawasaki VN900 '08

Pogledacu jos...

G15 moze da dodje u obzir, ako se odlucim za kupovinu novog aparata... Ali sacekacu da prodju praznici pa ako naletim na neki dobar polovan G12 onda cu uzeti njega verovatno.

Gledao sam te Nikon modele.

Hvala vam ljudi na korisnim savetima!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Uzmi G11 nov ako ti video zapis i fps nije toliko bitan i potreban, g1x i g15 imaju los dizajn - blic...

S100 je takodje odlican aparat i jos je kompaktniji i laksi...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja