djura 28 Napisano Novembar 30, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan obratiti paznju na kasnije usporene snimke i blokadu prednjeg tocka. Mislim da je prilicno jasno koliko znaci ABS na motoru: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Novembar 30, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Dobro sad...za to vaše sektaško kamionče bi trebalo dodati i točkiće sa strane ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Novembar 30, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dobro sad...za to vaše sektaško kamionče bi trebalo dodati i točkiće sa strane ;) ovako? ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Novembar 30, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je odlicno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Novembar 30, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je odlicno! koje, ovo sa tockicima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Novembar 30, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, ovde se ne preporucuje kritika tudje vozacke vestine, ali mnogi iz ovoga mogu da izvuku neki zakljucak o korisnosti&nekorisnosti ABS-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Decembar 2, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav ABS, vecina ljudi ce vam reci da su oni bolji "kocnicari" od tamo nekog kompjutera, ABS-a i slicnih gluposti. Pogotovo ako je situacija urgentna, zivotna opasnost, ima bre` da ukoce perfektno, bar duplo bolje od ABS-a. Priznajem da su neki odlicni kocnicari, ali u drugim segmentima..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 174 Napisano Decembar 2, 2007 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Pored ovakvih primera, potrebnoje da imaš oči i internet da bi shvatio koliko ABS može da znači kad zatreba. Nikakvo kočničarsko znanje i umeće. Sci, odličan komentar za kočničare. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Maj 15, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, kako kaže prvi video, kada se koči ABS kočnicama, treba istovremeno kočiti i prednjom i zadnjom i to sa pritisnutim kvačilom i, naravno, otpuštenim gasom. Znači, ne pomagati se kočenjem motorom, već samo kočnicama. Naravno, mislim na kritična kočenja, ne na normalna, normalna možemo obavljati bilo kako. Da li neko može ovo da potvrdi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 15, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, kako kaže prvi video, kada se koči ABS kočnicama, treba istovremeno kočiti i prednjom i zadnjom i to sa pritisnutim kvačilom i, naravno, otpuštenim gasom. Znači, ne pomagati se kočenjem motorom, već samo kočnicama. Naravno, mislim na kritična kočenja, ne na normalna, normalna možemo obavljati bilo kako. Da li neko može ovo da potvrdi? Sta ce ti veca potvrda od ovoga u videu. Ti ljudi mnogo vise znaju nego mi obicni smrtnici. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshitza 0 Napisano Maj 15, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 63 Prijavi odgovor kao problematičan E super je fora sa tochkicima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Maj 15, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi da se pravim pametan ali evo sta se meni desilo jednom prilikom: Na jednom R-u mi se desilo da mi zablokira tocak i trag kocenja je bio 41 korak i ni u jednom trenutku se nije odblokirao. Za to vreme mene je motor vuikao u obe strane, samo pravo nije hteo da ide. Pred zaustavljanje, sta se desava, motor je mene tako naglo bacio i mislio sam da je gotovo, nema ispravljanja, i video sam sebe kako padam ali u sekundi ni sam ne znam kak sam se setio i stisnuo prednju kocnicu i podigao motor na prednji tocak i nisam pao. Da je motor imao ABS verovatno ne bi bilo tako. Sve ima svojih prednosti i mana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshaza 1 Napisano Maj 16, 2008 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, kako kaže prvi video, kada se koči ABS kočnicama, treba istovremeno kočiti i prednjom i zadnjom i to sa pritisnutim kvačilom i, naravno, otpuštenim gasom. Znači, ne pomagati se kočenjem motorom, već samo kočnicama. Naravno, mislim na kritična kočenja, ne na normalna, normalna možemo obavljati bilo kako. Da li neko može ovo da potvrdi? Sta ce ti veca potvrda od ovoga u videu. Ti ljudi mnogo vise znaju nego mi obicni smrtnici. ;D Mozda i ti to uradis na poligonu... Ali mislim da je situacija mnogo drugacija u nekom kriticnom momentu..sve ce da razmisljas o tome kako to radi onaj u klipu sa foruma.. Inace, da vredi pogledati... vredi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Maj 16, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda i ti to uradis na poligonu... Ali mislim da je situacija mnogo drugacija u nekom kriticnom momentu Pazi, najkritičnija greška kod kočenja u opasnoj situaciji je neumereni pritisak na prednju kočnicu, mislim da se to najčešće dogodi. Pritom, prednji točak najčešće prokliza ili se motor digne na prednji pa se nakon toga izgubi kontrola. Mislim da je mnogo manji problem kada imaš ABS da li ćeš zaboraviti da pritisnes kvačilo ili ne, ali svakako da neće napraviti problem od toga što si do daske stisnuo i prednju i zadnju, baš tome i služi da nijedan točak ne prokliza. Naravno, ako mu odvojiš kvačilo onda će i zadnja idealno odraditi posao, a ako ne odvojiš onda baš i neće jer je moguća da je motor zablokira. Sad, da li FZ6 ima snage da to uradi, to je drugo pitanje, verovatno nema. Sve u svemu, i dalje sam ubeđen da sam napravio dobru odluku nabavkom ABS-a, koji kod ovog motora košta 580 evra više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Maj 16, 2008 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan DObri točkići.. he he he. Šalu na stranu, ABS se dokazao kao fantastičan izum i nije za dž.tolika doplata za uređaj, ali ima još dečjih bolesti na motorima koje su na 4 (i više)-točkašima rešene. To se prvenstveno odnosi na kočenje u krivinama tj. kada je poremećen idealni balans motora i gaznog sloja gume u vožnji, ali će i to sigurno biti rešeno. Upravo sam u takvoj situaciji imao negativno iskustvo (kratka blokada prednjeg točka na slabom kočenju) i nemam predstavu kako sam živu glavu izvukao, ali pišem ove redove - znači postojim . Sa druge strane, ima toliko "dokaznog" materijala gde se vidi da profi vozači (automobila i motora) brže i bolje koče bez ABS-a nego sa njim, ali za obične smrtnike praktično nema alternative samo se moraju dobro "navežbati" kočenja u svim situacijama (po mogućstvu bez padova ;D). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Maj 16, 2008 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Intenzivno koristim abs vec 5 godina, doduse na kolima, i znam dosta o radu absa na vise automobila i u svim uslovima exploatacije, ali pojma nemam na sta bi licilo kocenje samo zadnjom kocnicom(full lock), naravno kod motora, bas zbog prebacivanja tezista. Priznajem na kolima mi najvise nedostaje sto ne mogu nogom da kocim samo zadnje tockove. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perica 1 Napisano Maj 17, 2008 U prolazu, 21 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: k 1200 rs Prijavi odgovor kao problematičan Za sada imam samo CBS, a kad porastem i sakupim koju kintu bice i ABS.Nadam sa da ce sledeci moj motor imati sva slova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Maj 17, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam par puta imao priliku proverim ABS... Svako ko kaze da ne valja ili nije imao susret sa ABS-om ili je nadmocniji od normalnog coveka u brzini svojih reakcija... Samo reci hvale za ABS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 17, 2008 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan abs je odlicna stvar psihicki sam mirniji ako ga imam na motoru jer ne razmisljam koliko jako treba da stisnem kad mi dete istrci na ulicu za loptom vec je samo zabodem do kraja a ako hocete na prednji tocak ili u krivini da zabodete zadnji pa da udarite kontru onda ga lepo iskjucite ne znam za ostale modele ali vozio sam f650gs na kojem iskljucim abs na dugme i zajebavam se a on se sam posle nekog vremena ukljuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hot91 1 Napisano Maj 17, 2008 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd-Borcha Prijavi odgovor kao problematičan Znam kako ABS odradjuje posao na kolima,ali shto se tice motora,nemam pojma!!!Mada po vashim prichama sam siguran da je fuller...kad tad cu ga probati i na bike-u.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...