YOman 109 Napisano Novembar 27, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Nishta. Samo sam hteo da se pohvalim! Shala na stranu,Aparat koji je svojim zumom od 10x optike zauzeo jedno od bitnijih mesta u zadnje vreme u Ultrazum kategoriji. Inache,Ultrazum( ili Prosumer) klasa je ,ustvari,malo unapredjeni idiot sa dobrom optikom i svako od bitnijih prizvodjacha je tu kategoriju obelezzio sa bar po jednim predstavnikom,a Fuji chak sa tri,i to : -S5600 -S6500fd --S9600 Cela pricha oko Fuji-a mi se dopala jer su zamislili ruchni zum,za razliku od konkurencije,a to mi je jako prijalo. Mislim da je ova klasa(ultrazum) dobar medjukorak za prelazak sa digitalnog idiota na neshto naprednije,a zashto ne i na neki jeftiniji DSLR. To ce biti i moj put,siguran sam. U svakom sluchaju,dobar izbor za naprednije pochetnike! Preporuchujem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Novembar 28, 2007 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa to upravo tako i ide Yo. Kupiš idiota i onda shvatiš da ti on nije dosta, pa je slijedeći logičan korak (i sa strane prohtjeva i sa strane džepa) nešto iz ultrazoom klase (nevedeni Fuji, neki Panasonic, Sony ili neki Canon), a dalje ostaje samo DSLR. Osim ako u međuvremenu ovi iz Mercedesa ne naprave D(izel)SLR. ;D ;D ;D Šalu na stranu, stalno je praktično mrtva trka na relaciji Fuji-Canon, a povremeno uskoči i Panasonic u tu zbrku. Fuji ima bolji senzor, a Canon ima stabilizaciju. Utisci i reakcije su podijeljene, ali takvi su i korisnici. Svako od nas koristi ono što mu više odgovara. Meni npr. aparatić bez stabilizacije ne odgovara, jer mi se rukice malo treskaju. Ali mi zato fali manuelni zum (na koji sam se navikao sa Nikon-om F90). Jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FckThWrld 47 Napisano Novembar 28, 2007 Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupio ja ljetos - S6500fd ...prezadovoljan !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Novembar 28, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan Fuji S6500 je definitivo najbolja kupovina u toj prosumer/ultrazoom klasi osim sto ima ubedljivo najbolji senzor u toj kategoriji, jedini ima mehanicko zumiranje [daleko brze i preciznije od + i - dugmica koji pokrecu motor] i siroki ugao od 28mm od kad se pojavio pre vise od godinu dana, prakticno i dalje nema konkurenciju za napredni amaterski aparat ne racunajuci dSLR klasu naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Novembar 28, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi ste smradovi, ne mogu da verujem.... Konstantno sebe ubeđujem kako mi je dosta ovaj F10 idiot što imam, a onda neki genije odluči da na ovom forumu otvori foto podforum. Kako ni to nije bilo dosta, moram da čitam o ovim polu-amaterskim aparatima, jelte, a ja baš nešto utripovao kako bih voleo da moj idiot ima i neke naprednije funkcije... me'an'ćki zum, ekspozicija, nja nja nja... Paljevina najgora. I? Šta sad? Ili da ignorišem celu ovu priču, i da se mrštim svaki put kada negde na vožnji hoću da napravim lepu fotku, ili da štedim pa da se otvorim za neki od ovih.... Tjah. Baš ste me smorili. A treba i neku kintu utrpati u motor, o tome kako gajbi nemam orman neću ni da pričam... ALO BRE? Vi mislite da kinta pada sa neba, a? :D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Novembar 28, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan evo da ti bude lakse ;D ja jos nisam kupio nove gume ... http://zivotinjsko-carstvo.com/crnamrlja/TDM.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 28, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi ste smradovi, ne mogu da verujem.... Konstantno sebe ubeđujem kako mi je dosta ovaj F10 idiot što imam, a onda neki genije odluči da na ovom forumu otvori foto podforum. Kako ni to nije bilo dosta, moram da čitam o ovim polu-amaterskim aparatima, jelte, a ja baš nešto utripovao kako bih voleo da moj idiot ima i neke naprednije funkcije... me'an'ćki zum, ekspozicija, nja nja nja... Paljevina najgora. I? Šta sad? Ili da ignorišem celu ovu priču, i da se mrštim svaki put kada negde na vožnji hoću da napravim lepu fotku, ili da štedim pa da se otvorim za neki od ovih.... Tjah. Baš ste me smorili. A treba i neku kintu utrpati u motor, o tome kako gajbi nemam orman neću ni da pričam... ALO BRE? Vi mislite da kinta pada sa neba, a? :D ;D Pa završi na konto firme neki D400, reci da ti treba za radio, bla-bla :))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 28, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi ste smradovi, ne mogu da verujem.... Konstantno sebe ubeđujem kako mi je dosta ovaj F10 idiot što imam, a onda neki genije odluči da na ovom forumu otvori foto podforum. Kako ni to nije bilo dosta, moram da čitam o ovim polu-amaterskim aparatima, jelte, a ja baš nešto utripovao kako bih voleo da moj idiot ima i neke naprednije funkcije... me'an'ćki zum, ekspozicija, nja nja nja... Paljevina najgora. I? Šta sad? Ili da ignorišem celu ovu priču, i da se mrštim svaki put kada negde na vožnji hoću da napravim lepu fotku, ili da štedim pa da se otvorim za neki od ovih.... Tjah. Baš ste me smorili. A treba i neku kintu utrpati u motor, o tome kako gajbi nemam orman neću ni da pričam... ALO BRE? Vi mislite da kinta pada sa neba, a? :D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Novembar 30, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ja imam s5600 i preyadovoljan sam, iskreno uy malo ucenja cackanja i vjeybanja , taj malisa pravi nevjerovatno dobre snimke , uyeo sam ga na preporuku moje sestre koja je profesionalni fotograf i preporucujem svima koji yele nesto mrvu naprednije bez davanja mnogo para ,i makar za ucenje ako nista drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Decembar 2, 2007 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Yo, i ja se namerachio na njega. Daj neku slidzu, ako mozze i nocna sa i bez blica. Nadam se da si ga poneo u Umag. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Decembar 2, 2007 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam ga juna ove godine (s6500), opravdao je ocekivanja, definitivno best-buy, pre njega sam imao s5600, razlika je primetna u kvalitetu fotografije, dosta su suzbili onaj karakteristican "rad" na vecoj iso osetljivosti (cip novije generacije), tako da sada mozete bez problema slikati i na iso 800. Velika prednost u odnosu na S5600 je i manuelni (rucni) zum kao i siri ugao od 28mm (s5600 ima eqviv. 36mm do 360mm). Suma cak i na iso 800 nema ni od korova. Prezadovoljan sam i preporucio bih ga svima. Link na kojem mozete pronaci tone i tone testova digitalnih foto aparat, od idiota do dslr-ova. http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 3, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Yo, i ja se namerachio na njega. Daj neku slidzu, ako mozze i nocna sa i bez blica. Nadam se da si ga poneo u Umag. Nisam poneo Fujia u Umago...zaboravih u trci,ali...odlichan link i test ovoga aparata(kao i drugih)posle koga sam i kupio dotichni, mozzete pogledati ovde: http://www.bmfoto.co.yu/test/fuji-finepix-f-6500-fd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Decembar 3, 2007 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan i ja imam s 5600 i skroz sam zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Decembar 10, 2007 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam u fazi kupovine gorepomenutog aparata,kad naidjoh na ovu temu.Procitao sam sve moguce testove na netu,uglavnom se zale na losh burst mod,slab blic i loshe menije...A posto meni nista od toga nije bitno ;D...Znachi,vredi te pare.Ja sam u opticaj uvrstio i S5700,ali mi se nekako S6500 FaceDetection chini "profesionalnijim" zbog manuelnog zoom-a,i mogucnoscu manuelnog fokusiranja...Jer imao neko kontakata sa S5700? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Decembar 11, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan 5700 je losiji aparat, u svakom pogledu kvalitet fotografija, objektiv, senzor...sve mu je losije uzmi 6500 i uzivaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Decembar 11, 2007 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan OK.Ubedio si me ;D.Moras da priznas da je bilo tesko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...