Jump to content

Moto Zajednica

Phillip Island - Australija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006

Zdravo svima,

Zbog interesovanja širokih narodnih masa, evo još jedan izveštaj i par fotografija iz ovog ćoška planete.

Ovo sam već slao u rubriku Moto Sport, ali obzirom da se trka mnogo više vidi na TV-u nego uživo, čini mi se da joj je ipak mesto ovde. Neke stvari sam malo doterao tako da ipak postoji razlika.

14 oktobar 2007, Moto GP, Filip ajlend

Evo i mene sa amaterskim fotografijama sa jučerašnje trke, ovaj put sa rezervnim setom baterija i dodatnom memorijskom karticom (za svaki slučaj). Mala napomena: nedelju dana pre trka, u Melburnu se održavao sajam motora. Kao za inat, zaboravih da napunim baterije tako da nije bilo puno fotografija. Uglavnom, koga interesuju fotografije sa sajma motora, mogu da se pogledaju ovde: http://home.exetel.com.au/snikolic/motoexpo/. Očekujte sporije učitavanje, zato što su slike okačene bliže meni, za razliku od ostalih koje sam okačio na studentskom nalogu u rcub-u koji je za pravo čudo još živ :)

Da se vratimo na trke...

Obzirom da je ovaj Hondin vozač imao temperaturu, postojala je mogućnost da se trka odloži, međutim stanje se poboljšalo tako da je tata ipak išao na Filip ajlend:)

honda-rider.jpg

Put sam po sebi ne iziskuje neke posebne napore obzirom da je uglavnom ravno, a i nije daleko (135km od centra). Naravno, kao i uoči svakog dešavanja na ostrvu, drugovi milicajci su se pobrinuli da ih bude što više, što u obeleženim, što u ne obeleženim kolima. Takođe je vidno prisutan povećan broj kamera-radara (privatnici) što će im u svakom slučaju povećati prihode.

Prva pauza je u Turadinu (Tooradin) gde je napravljen mali vidikovac tako da pogled puca niz ravnicu, kao i na hiljade (bukvalno hiljade) motociklista koji idu ka Filip ajlendu.

dscf3178.jpg

Uglavnom, vožnja po ograničenju 100kmh +/- 10kmh što mu dođe oko 120kmh

dscf3180.jpg

Usput svaka benzinska pumpa sa minimum 10-ak motora, ćaskanje, kafica,... Ista slika slikano u povratku.

dscf3368.jpg

Dolaskom na ostrvo, ono što me oduševilo jesu parkinzi-livade na kojima je bez preterivanja bilo desetak hiljada motora. Imam osećaj da je svako ko ima motor u Australiji došao na Filip ajlend, a što se videlo i po tablicama. Na slikama se vidi mali deo, u stvarnosti se pešači jedno pola sata do ulaza.

dscf3353.jpg

Jedna od ulaznih kapija.

dscf3194.jpg

A na ulazu vas dočekuju štandovi poznatih proizvođača motora...

dscf3193.jpg

A meni naravno za oko zapeo Hornet CB1300 Turbo sa tričavih 300 konjskih snaga.

dscf3182.jpg

Trke ne bi da komentarišem, jer sigurno ste bolje videli na TV-u, plus komentatori, itd...

Jedino mogu da kažem da je miris sagorenog visokooktanskog benzina, te grmljavina motora (pa čak i onih 125cc), .... taj osećaj ne može da se dočara preko TV-a.

dscf3197.jpg

dscf3226.jpg

dscf3252.jpg

Vreme idealno, malo jači vetar+sunce=sunčanica.

dscf3224.jpg

Hornet na zemlji, Hornet na nebu (F-18)... Nezaobilazno kada su ovakva dešavanja u toku: Formula 1, MotoGP, ...

dscf3311.jpg

Priroda oko staze i ostrva..

dscf3272.jpg

Alkohola koliko hoceš, doduše cene momačke (5$ konzerva piva, 7$ konzerva dzim bima i koka kole pomešani). Mogao si da uneseš šta hoćeš, jedini uslov da nema stakla - verovatno zbog tuča po okolnim kampovima. A ovaj mi je omiljen.

dscf3268.jpg

Kraj trke, šetnja stazom...

dscf3340.jpg

i proglašenje pobednika.

dscf3347.jpg

I na kraju odlazak kući takođe priča za sebe. Prvo izvlačenje kroz gužvu, a celom dužinom uz put ljudi izašli da pozdrave motoriste i da proslave Kejsijevu pobedu. Atmosfera je otprilike slična onoj kao kod nas posle pobede košarkaša, vaterpolista...

dscf3358.jpg

Naravno, one policije sa početka nije bilo, pa se vozilo malo brže :)

Eto toliko za ovo javljanje, sve u svemu lep uvod za nadolazeću letnju sezonu i toplije dane.

Bajkerski pozdrav

Bosi

ps: ostatak slika je na

http://afrodita.rcub.bg.ac.yu/~enikolis/motogp2007/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Uh, kao da sam bio tamo. Ma nije bash, ali skoro. ;)

Ej i ja sam to osetio :) Svaka cast Bosiju za slike i putopis!

• Svrati ponekad, 375 postova

cure mi sline na ovakva desavanja ;D..voznja,dogadjaj,fotke...sve je extra...bravo bosi!! ;)da sam imao malo vise srece verovatno bi se sreli tamo...ovako.. ???...bar uzivam u tvom opisu i slikama...pozdrav..

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Takođe je vidno prisutan povećan broj kamera-radara (privatnici) što će im u svakomkako privatni radari??????p.s. svaka ti cast zaomi sto nisam bio tamo

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Bravo Bosi i hvala sto delis sa nama svoje lepe trenutke !

Zamolio bih da ako imas jos snimljenog materijala (a snimaces i tokom nase zime ) sve to lepo raspodelis tokom nasih zimskih meseci kako bismo

popunili prazninu kojom  hendikepirani ziveci na ovoj strani kugle . :D

Hvala i pozdrav !!! ;)

...kako privatni radari??????...

Kao što postoje i privatna obezbeđenja, privatne vojske, itd... tako kamere i radare pored policije ovde drže i privatne firme... Njihovo je da slikaju, a račun-kazna stiže na kućnu adresu, tako da nema emotivnih raspravljanja/svađa/moljenja. Naravno pravo žalbe uvek postoji putem suda, a onda se izrađuju fotografije, a to košta.

...sve to lepo raspodelis tokom nasih zimskih meseci ...

Nema problema, ovo su bili oktobar i novembar, sledeći je decembar..

Imam još par putopisa po pustinji u centralnoj Australiji (2007) kao i putopis sa Kukovih Ostrva iz Južnog Pacifika (2003), ali nisu baš vezani za motore - džipovi. Doduše polagao sam vozački za motor u Raratongi  :)

Nego što kažeš da raspodelimo malo..

Pozdrav svima

al bi mi u jugi najebali sa privatnim radarima,,,hvala bogu sto je poyitivno sto bar za necim zaostajemo za svetom,,,,,ajd jos malo fotki...

Pa uglavnom su to "jake" privatne firme povezane sa državom. Naravno, taj posao nosi veliki rizik, jer dešavalo se da Šumaher koji je proleteo brzo, vrati se i izlomi kameru i onoga što sedi u kolima pored kamere.

Takođe se dešavalo da majstor sačmaricom uništi samu kameru, ali je sve to ostalo zabeleženo na hard disku koji je u kućici pored kamere (kod fiksnih kamera).

Nedavno sam vozio od Sidneja do Melburna i iznenadio sam se kada sam video takozvane point-to-point kamere. Otprilike svakih 100km postoji kamera i meri ti prolazno vreme. Znači ako voziš 200 na sat, bolje napravi pauzu pre sledeće kamere, jer ako ti je prolazno vreme suviše malo, stigne kazna.

Uvođenjem kamera dokazali su da je smanjen broj nesreća uzrokovan prebrzom vožnjom, ali i da je višestruko povećan priliv novca od kazni.

Naravno oprostiće ti 2 ili 3 puta, dok ne izgubiš sve poene, a onda ode dozvola na 6 meseci.

Sve to ima svoje, a sistem funkcioniše itekako dobro...

• Zainteresovan, 554 postova

Poljubi onog hondinog vozaca i prenesi mu pozdrave od nase dece!

Za slike i putopis svaka cast.

Daj malo tih pustinjskih dogadjaja.

Hvala Zozonije,

Takođe pozdrav za tebe, suprugu i vašu decu.

Ne znam da li bi se urednici web sajta složili da ostavim link ka  putopisu po centralnoj Australiji obzirom da smo išli džipom a ne motorom ?

• Zainteresovan, 554 postova

Hvala Zozonije,

Ne znam da li bi se urednici web sajta složili da ostavim link ka  putopisu po centralnoj Australiji obzirom da smo išli džipom a ne motorom ?

Ako se urednici ne slazu a ti mi posalji link na pp

• Zainteresovan, 577 postova

Hvala Zozonije,

kaci, sto se ne bi slozili?

pa ovaj forum vec duze vreme nikakve veze sa motorima nema.  >:(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja