bokilic 6101 Napisano Novembar 28, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan to nikako dok ne carinim jos neki,,,,,,neku lepu afrikicu ili gucuja750 stop carini neeeeeeeeeee jos mesec dana bar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Novembar 28, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ne bojte se, od toga nema nista, bar do proleca 2008-me ce sve biti po starom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zorro 0 Napisano Novembar 29, 2007 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako uvedu euro 3 onda ces morati da kupis 2006-to godiste naj starije, mada ne verujem. Nema od toga nista..to bi totalno onemogucilo kupovinu i uvoz motora..A zamisli tek cene polovnih, mislim da bi skocile za 200% u srbiji. Unistili bi trziste al bi zato predstavnistva u srbiji punili dzepove. Sve u svemu ako do toga dodje onda mora da iza toga stoji neko kome to "odgovara" jer nije ni malo logicno. Dokle vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Novembar 29, 2007 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Od cega bi predstavnistva punila dzepove!?Mislite da bi onda porasla prodaja novih motora nesto znacajno!?OCE ŠIPAK!!Nema narod vise zasta pas da ujede,zaglibuju se ljudi u kredite i za neophodne stvari jos ce sad i da uzimaju motore na kredu,nema od toga nista,ako bi to uradili onda bi motori postali stvarno luksuz,a mi bi postali druga Kuba sa cenama,u nasem slucaju motora! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zorro 0 Napisano Novembar 29, 2007 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam na to da ako uvezes motor 2006-2007 uopste ti se ne isplati..za te pare sto ces da platis vozilo i takse i poreze mozes nov da kupis..a sta mislis ko ce onda da puni dzepove? a sto se tice kube ta scena nije uopste daleko ako ovako nastave. Jeste narod nema pare...pa opet od nekud izmile bmw-i mercedesi audi-i .. ;D raznorazne hayabuse, r1 i gtr/zzr1400..itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Novembar 29, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan ekonomska strana dozvole uvoza motora neograničene starosti donekle je opravdana, ali.. gde je tu bezbednost, i ljudski život?? evidentno je da se u srbiju, baš zbog ekonomske situacije, mahom uvoze krševi i kante, koje preprodavci kupuju u što lošijem stanju, za što manje novca (čitaj u što lošijem stanju), kako bi što više na njima mogli da zarade.. a dolazi ih ogroman broj. pogledajte samo dokle su stigle tablice u bg. do BG 19-XXX za bezmalo dve godine, a narod nema para!? primer najpopularnije vrste motora kod nas, R-ova: motori koji idu 250-300 km/h, stari 15ak i više godina, kupljeni za jedva par hiljada EUR. gume, mogu još malo, 300 E je previše za par. pločice, ma ok su, ima još "mesa" .. kočni klipovi, creva, pumpa, ma to je japanac, to ne gubi svojstva, a i eventualna zamena je preskupa.. amortizeri, šta im fali.. motor je "k'o čaša".. plastike baš lepo ofarbane.. najveći gubitnik je upravo kupac ovakvog motora, koji pod parolom da nema dovoljno novca jeftino kupuje ovakav motor, obično za sve pare, nema para da kupi kvalitetne gume, sredi kočnice, amortizere, kupi skupu kacigu i opremu, a vozi ga kao da je još u garantnom roku.. stavlja svoj život na kocku zbog par hiljada EUR.. zar život vredi toliko malo? ko nema novca da vozi potpuno ispravan motor, i da kupi svu opremu, i da ga registruje trebao bi da razmisli da li uopšte treba da vozi motor i da zarad malo zadovoljstva na drugi tas vage stavi nešto najvrednije što ima, svoj život! ovo je nažalost surova i realna druga strana medalje liberalnog uvoza motora u srbiju.. ps: takođe mi nije jasno zbog čega vlada tolika paranoja, pominju se "oni" koji nas pljačkaju, "oni" koji pune džepove, "oni" koji voze mercedese i audije, i mnogi drugi "oni".. ko su ti "oni"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogaa 1 Napisano Novembar 29, 2007 U prolazu, 21 postova Lokacija: SABAC Prijavi odgovor kao problematičan smrdi Januar posto je uredba donesena u Januaru tj mozda naprave reviziju uredbe e onda...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Novembar 29, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Nema od toga nista, izbori su na prolece ;D Do tada se obezbedite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Novembar 29, 2007 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan ekonomska strana dozvole uvoza motora neograničene starosti donekle je opravdana, ali.. gde je tu bezbednost, i ljudski život?? evidentno je da se u srbiju, baš zbog ekonomske situacije, mahom uvoze krševi i kante, koje preprodavci kupuju u što lošijem stanju, za što manje novca (čitaj u što lošijem stanju), kako bi što više na njima mogli da zarade.. a dolazi ih ogroman broj. pogledajte samo dokle su stigle tablice u bg. do BG 19-XXX za bezmalo dve godine, a narod nema para!? primer najpopularnije vrste motora kod nas, R-ova: motori koji idu 250-300 km/h, stari 15ak i više godina, kupljeni za jedva par hiljada EUR. gume, mogu još malo, 300 E je previše za par. pločice, ma ok su, ima još "mesa" .. kočni klipovi, creva, pumpa, ma to je japanac, to ne gubi svojstva, a i eventualna zamena je preskupa.. amortizeri, šta im fali.. motor je "k'o čaša".. plastike baš lepo ofarbane.. najveći gubitnik je upravo kupac ovakvog motora, koji pod parolom da nema dovoljno novca jeftino kupuje ovakav motor, obično za sve pare, nema para da kupi kvalitetne gume, sredi kočnice, amortizere, kupi skupu kacigu i opremu, a vozi ga kao da je još u garantnom roku.. stavlja svoj život na kocku zbog par hiljada EUR.. zar život vredi toliko malo? ko nema novca da vozi potpuno ispravan motor, i da kupi svu opremu, i da ga registruje trebao bi da razmisli da li uopšte treba da vozi motor i da zarad malo zadovoljstva na drugi tas vage stavi nešto najvrednije što ima, svoj život! ovo je nažalost surova i realna druga strana medalje liberalnog uvoza motora u srbiju.. ps: takođe mi nije jasno zbog čega vlada tolika paranoja, pominju se "oni" koji nas pljačkaju, "oni" koji pune džepove, "oni" koji voze mercedese i audije, i mnogi drugi "oni".. ko su ti "oni"? Kao prvo porediti BEOGRAD,sa ostatkom Srbije,znaci ostalih 4/5 je u najmanju ruku pomalo egoisticno,drugo nerealno je,trece ne ogleda se u njemu pravo stanje stvari u smislu kvaliteta/tipa/ocuvanosti motora koji se voze! Vidi ovako,recimo u mojoj opstini koja cela ima stanovnika kao neko Beogradsko prigradsko naselje (mislim da nema preko 50 000 stanovnika) ima registrovanih mozda oko 200 motora,od toga su dobar deo njih dobri i skupi motori,cak stavise vecina,neces proci leti kroz Despotovac a da ne vidis uglavnom R1,R6,poneki Ducati,onda razne Enduro motore,mozda nesto stariji nego malocas pomenuti sportnjaci,i naravno neizbezni skuteri,vecina njih je vrlo mladog godista,retko koji stariji od 10-ak godina,starijih od 15-20 godina mozes da nabrojis na rukama,tako da recimo kad sad pises o vecinski zastupljenim sportskim motorima koji imaju 100+ konja i idu po 250-300 na sat a stari su uglavnom po 15-ak i vise godina neko kao ja bi pomislio gde ti zivis je...e!? ;D Ozbiljno,znaci nije svuda ista situacija pa se ne moze generalizovati problem koji imamo i zbog koga ljudi kupuju polovne motore odredjene starosti umesto nove iz salona,dobrim delom je situacija kod mene ovakva zato sto je u mom kraju najisplativija privredna grana... gastarbajterstvo! E sad lako je onom ko radi za 2000 eura da kupi motor od 8-10-15 000 eura,a kako cemo mi koji smo ovde,otkud recimo da damo toliko za nov motor,ja sam jos i dobar jer nisam iz neke siromasne porodice,solidno stojimo pa opet vozim motore koji zajedno vrede do 3 000 eura,ali vozim zato sto volim,a i kad kupujem ja biram ono sto poznajem (konkretno ovaj Transalp je zadnjih 9 godina skupljao prasinu,nije presao za to vreme skupa 1000km,Suzuki je stigao iz Svice i imao 15 000km sa 11-12 godina"zivota"kad je kupljen,sve je bilo perfektno),uzeo sam sebe za primer ali ima i gorih primera ali ljudi VOLE da se voze a kupuju ono za sta IMAJU PARA,neko za MZ i Jawu,neko za Japanca a neko pak za preskupog Italijana ili Amera! Takodje se postavlja i problem dostupnosti pojedinih modela,kojih ili nema na nasem trzistu ili je cena i do 30-ak% veca nego na nekim susednim trzistima,ili jednostavno nije to ono pravo sto kupcu treba,recimo da nisam kupio auto (morao sam) ja ne bih nikad kupio recimo V-Strom,Varadero takodje ni u snu,ali da mi je neko ponudio Africu Twin koja je skroz ispravna i ocuvana OBAVEZNO bih je kupio,jer ono sto ona prestavlja ove 2 decenije,ne moze se vise naci a ja recimo bas tako nesto hocu,a nemam ni para za Varadero koji je"kao"naslednik,nit mi odgovara taj koncept,ni ta kubikaza (zbog nenormalne registracije kod nas) i sta mi drugo ostaje!! Ako recimo svi stranci kupuju nove motore,kako recimo mozes naci gomilu foruma gde ljudi obozavaju svoje"stare rage"koje su vec punoletne i presle su ko zna koliko ali se i dalje voze,znaci same godine ne moraju nista da znaci,a i neko ko uveze motor u Srbiju,ma koliko star,uvozi najcesce ocuvan i redovno servisiran motor,kasnije dolazi na red pitanje da li ce da vozi nove gume ili ce da kupuje polovne od preko grane za 20-30% cene novih,ili ce da kupi kacigu od 300-400 eura,ili ce da kupi neku bezveze od 100-150 eura zato sto nema vise,znaci ako tako gledamo NE KUPUJ motor sebi ako nemas para za nov motor,novu kacigu vrhunskog kvaliteta,nov kombinezon,nove gume svake sezone,nove cizme cim se stare usmrde... onda bi u celoj Srbiji bilo motora koliko u mojoj opstini,i gledali bi ih kao neke ikone,kao nesto nedostizno osim za neke srecnike,ili za recimo 10-ak godina stednje love za jedan takav,i zatim davanja najmanje od 1-3 plate godisnje za registraciju!! Mnogo sam se raspisao ali zelim da se razumemo da ja postujem taj i takav tvoj stav,i u globalu se slazem da bi BILO LEPO,u nekoj utopiji,da svi mi kad pozelimo motor odemo do dilera,udarimo potpis,provucemo kreditnu karticu i isteramo nov motor na ulicu,ali nije jos vreme za takve"svakodnevne"pojave,nema narod para za to a ZELJAN JE svega i svacega,u takvim sitacijama je ovo sa polovnjacima solidno resenje,tako da ako bi zabranjivali onda nek zabrane uvoz recimo 2T motora i motora starijih od 15 godina i onih bez servisne knjizice,to bi bio fin kompromis,zar ne!? Jeste,imamo taj jedan zivot,ali zar ne rizikujemo onda zivote i uvozom polovnih automobila,hrane koja je neodgovarajuca pa i OTROVNA za druga trzista,konzumiranjem cigareta i ko zna kakvog home made alkohola... toliko stvari mogu da te ubiju i od svega moras da se pazis,e pa j...s onda takav zivot na hlebu i vodi,kad nemas za sve drugo ganc novo pa da ne kupujes uopste,za ljubav vredi rizikovati malo,a mnogo manje rizikuje covek koji uveze 10-15 godina star polovnjak koji posle vozi glavom,nego kupi nov motor koji vozi mud...a i na kraju pogine (sta vredi mom zetu sto je dao 15 000 eura za Hondu CBR900RR sa custom farbanjem i airbrush-om pa poginuo posle godinu dana)!? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 29, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan meni su svi motoristi isti, i onaj sto vozi apn a i onaj sto vozi najskupljeg italijana,a uvozpolovnih motora nebi trebalo zabraniti jer ce to skoditi populaciji moto sporta kod nas,,a verujem da su u 90% ljudi sa BJB a motori iz uvoza,,naravno da svi nemamo para za nove motore ali se svi slatko vozimo i na krsu i na novom,znaci onaj sto nema pare nemora ni da se vozi nek crkne i nek gleda burzuje i mamine i tatine sinove kako se vozikaju,,,e pa to nemoze tako,,ja sam sam sebi kupio motor imam dete zivim putujem trosim kolko mogu al za novo nemam para,,,znaci treba da jos i smanje carinske obaveze za motore ,,kod nas u svilajncu je 70% motora doslo iz uvoza,lepo je videti ih.a ludost vozaca i muda nema veze sa rucicom na gasu,,uostalom tu je tehnicki pregled pa ako neko vozi nebezbedan motor neka ga iskljuce iz saobracaja.ja da se pitam posto nemamo fabrikumotora pusti bih uvoz motora za dz)) a ovi sto imaju para ako im se svidja nek plate carinu 3 puta vise ako im lepo,,,,,pa na BJB su bar 70 80% MOTORA STARIJI OD 15GOD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Novembar 29, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Ma kupujte dok se moze. Jedno je sigurno, motor ce vam dobiti na ceni kada uvoz zabrane, a cim se prica vrti, jednom ce do toga i doci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Novembar 30, 2007 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Motori ce biti nerealno skupi!! Kako posle ja ili neko kao ja da doje do nekog pristojnijeg motora,recimo KLE500 nekog novijeg godista? Pa jedva stekam za nesto jeftinije(nov kinez ili lep MZ) a ne za japanca! To ce biti borba... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Decembar 3, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan ekonomska strana dozvole uvoza motora neograničene starosti donekle je opravdana, ali.. gde je tu bezbednost, i ljudski život?? evidentno je da se u srbiju, baš zbog ekonomske situacije, mahom uvoze krševi i kante, koje preprodavci kupuju u što lošijem stanju, za što manje novca (čitaj u što lošijem stanju), kako bi što više na njima mogli da zarade.. a dolazi ih ogroman broj. pogledajte samo dokle su stigle tablice u bg. do BG 19-XXX za bezmalo dve godine, a narod nema para!? primer najpopularnije vrste motora kod nas, R-ova: motori koji idu 250-300 km/h, stari 15ak i više godina, kupljeni za jedva par hiljada EUR. gume, mogu još malo, 300 E je previše za par. pločice, ma ok su, ima još "mesa" .. kočni klipovi, creva, pumpa, ma to je japanac, to ne gubi svojstva, a i eventualna zamena je preskupa.. amortizeri, šta im fali.. motor je "k'o čaša".. plastike baš lepo ofarbane.. Hmmm gore, dole, manje, vise ali pazi cinjenica je da narod nema $$$ a zeljan je svega i to je cinjenica. Manite se Shmajser filozofije "ko nema 800 jura za kacigu neka uzme krpenjacu pa na livadu" Ali pazi za te motore, koje pominjes (R koji idu 250-300 km/h), tvrdim na osnovu svog iskustva da je 97% tih motora od preko u boljem stanju nego oni koji tu starost ovde dozive. I ako treba radije bih vozio uvezenog starnca, nego domaceg starca. A o ovima koji ne odrzavaju ono sto voze, to si u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa bg 0 Napisano Decembar 4, 2007 U prolazu, 90 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Sve dok je moto-trziste relativno mlado, u fazi razvoja, nece biti problema. Kada ojacaju uvoznici novih motora, onda postoji velika sansa, da neki cike usetaju sa koferom u nadlezno ministarstvo i epilog je nova uredba, koja ogranicava uvoz. Tako je stao uvoz vozila iz Amerike, zato ne pustaju preregistraciju "crnogoraca" i slicno. Prica o ekologiji, zakonu i sl. je u najmanju ruku smesna u ovakvoj zemlji. Neka ljudi voze ono sto mogu da priuste. Mnogi su godinama cekali da ispune snove, da kupe motor. Sada svega ima, ali para nesto puno bas i nema, tako da se kupuje sta se moze i kako se moze, neko novo, neko staro. Bolje da ima veceg izbora pri kupovini, pa neka kupi ko sta hoce. Neka se samo vozi i neka nas ima sto vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Decembar 6, 2007 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm gore, dole, manje, vise ali pazi cinjenica je da narod nema $$$ a zeljan je svega i to je cinjenica. Manite se Shmajser filozofije "ko nema 800 jura za kacigu neka uzme krpenjacu pa na livadu" Nije da sam preterano zainteresovan za tematiku, '' Kako do dodjem do nekog krsa za sto manje $ a zeljan-a sam svega, majko... ;D" ali upozoren od strane ''resorne sluzbe'', resih se branim, da objasnim svoj grijeh Nemam nista protiv starih vozila, na dva ili cetiri tocka. Ne postoji nista lepse od dobro odrzavanog BMWa starog 50-60 godina. I cena mu je kao jedno 3-4 potpuno nova. Obicno ih voze ljudi koji se razumeju fenomenalno u mehaniku i sl. a $ nije nesto o cemu razmisljaju kad je potrebno zameniti neki deo. Problem su oni koji nisu, nemaju i nikad nece imati. Oni voze ''bojan.p.primer najpopularnije vrste motora kod nas, R-ova: motori koji idu 250-300 km/h, stari 15ak i više godina, kupljeni za jedva par hiljada EUR. gume, mogu još malo, 300 E je previše za par. pločice, ma ok su, ima još "mesa" .. kočni klipovi, creva, pumpa, ma to je japanac, to ne gubi svojstva, a i eventualna zamena je preskupa.. amortizeri, šta im fali.. motor je "k'o čaša".. plastike baš lepo ofarbane..'' i ne zanima ih ni sopstvena ni tudja bezbednost. U potpunosti se slazem sa Bojanom. Kada bi se stvarno postovao minimum zakona prilikom tehnickog pregleda, 80% svih vozila bi ODMAH otislo na djubre, i to ne sopstvenim pogonom. Tad bi se barem drasticno smanjile guzve u saobracaju & bezbednost. I GSP bi isao brze, pa bi pokrio potrebu za povecanim brojem korisnika. Mnogima bi ostala glava na ramenima. Po struci sam istoricar, pa znam da su konj, dvokolica, zaprega, kocija, automobil, motorcikl, BMW i sl. UVEK bili rezervisani za one koji su mogli to da finansijski podnesu. Svi ostali su isli nekim drugim vidom prevoza. Najcesce nogama. Tek se u poslednjih 30-40 godina razmislja o tome da svako ko ima ''zelju'' a nema $, moze da zajase ''Sarca Kraljevica Marka'', makar tom kljusetu falile gume,kocnice,svetla i sl. Mada...kakva smo ''naopaka zemlja'', verovatno sam ja u ''krivu'' a oni u "pravu". Zato samo ''po gasu''.....pu, majku mu....kako puce sajla gasa...a japanac...ima samo 15 godinica....ma da ga prevezemo nekom zicom.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 6, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Nije da sam preterano zainteresovan za tematiku, '' Kako do dodjem do nekog krsa za sto manje $ a zeljan-a sam svega, majko... ;D" ali upozoren od strane ''resorne sluzbe'', resih se branim, da objasnim svoj grijeh Nemam nista protiv starih vozila, na dva ili cetiri tocka. Ne postoji nista lepse od dobro odrzavanog BMWa starog 50-60 godina. I cena mu je kao jedno 3-4 potpuno nova. Obicno ih voze ljudi koji se razumeju fenomenalno u mehaniku i sl. a $ nije nesto o cemu razmisljaju kad je potrebno zameniti neki deo. ... Znaci ovako: zestok sam protivnik bilo kakvog ogranicavanja uvoza iz inostranstva...ti motori su vecinom bili registrovani u Svabiji (koja ima mnogo stroze registracione preglede nego kod nas)...sta sad...ispada da se u Svabiji moze voziti, a kod nas to nije dovoljno dobro...pa jeste...ako se uzme u obzir stanje puteva, ovde bi najbolje isao neki hoverkraft... Ispravnost vozila u saobracaju se regulise tehnickim pregledom i saobracajnim propisima...a ne ogranicenjem uvoza i slobode slobodne kupovine i izbora...sta se nekog tice ako ja vozim i 50, a ne 15 godina mladji motorcikl/auto, ako je on ispravan i spremljen za upotrebu u saobracaju? Hoce li neko da mi kaze da su ove krsine od domacih keceva i juga ispravne?...one nisu ispravne po izlasku is fabrike... Pa mene je taksista u raspadnutom kecu od 200e udario jer nije mogao da ukoci, a nije mogao ni da da gas, auto stuca, gasi se, pa je se eto tako nekako nacrtao ispred mene...i ni tamo, ni 'vamo... Druga stvar...stvar je slobodnog izbora i novca sta ce neko da vozi...pustite vi lepo slobodno trziste, a cak i najveci ludak ce, naravno, ako ima novca za to, pre da kupi nov nego polovan motor...dakle, kad (ako ikad) budu vece plate, tada ce ljudi kupovati novo...nek' rade na ekonomiji i poboljsanju standarda u zemlji, pa ce se noviji motori voziti. Dakle ni tako se ne moze opravdati ogranicenje uvoza. Tvoj mi post lici na trabunjanje ljudi sa vlasti koji tako opravdavaju svako novo smisljeno pljackanje i guljenje ovog naroda koji na sve to cuti... Dakle: sloboda uvoza i kupovine, stanje vozila se regulise tehnickim pregledom i saobracajnim propisima. I tacka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Decembar 6, 2007 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Nije da sam preterano zainteresovan za tematiku, '' Kako do dodjem do nekog krsa za sto manje $ a zeljan-a sam svega, majko... ;D" ali upozoren od strane ''resorne sluzbe'', resih se branim, da objasnim svoj grijeh Nemam nista protiv starih vozila, na dva ili cetiri tocka. Ne postoji nista lepse od dobro odrzavanog BMWa starog 50-60 godina. I cena mu je kao jedno 3-4 potpuno nova. Obicno ih voze ljudi koji se razumeju fenomenalno u mehaniku i sl. a $ nije nesto o cemu razmisljaju kad je potrebno zameniti neki deo. ... Znaci ovako: zestok sam protivnik bilo kakvog ogranicavanja uvoza iz inostranstva...ti motori su vecinom bili registrovani u Svabiji (koja ima mnogo stroze registracione preglede nego kod nas)...sta sad...ispada da se u Svabiji moze voziti, a kod nas to nije dovoljno dobro...pa jeste...ako se uzme u obzir stanje puteva, ovde bi najbolje isao neki hoverkraft... Ispravnost vozila u saobracaju se regulise tehnickim pregledom i saobracajnim propisima...a ne ogranicenjem uvoza i slobode slobodne kupovine i izbora...sta se nekog tice ako ja vozim i 50, a ne 15 godina mladji motorcikl/auto, ako je on ispravan i spremljen za upotrebu u saobracaju? Hoce li neko da mi kaze da su ove krsine od domacih keceva i juga ispravne?...one nisu ispravne po izlasku is fabrike... Pa mene je taksista u raspadnutom kecu od 200e udario jer nije mogao da ukoci, a nije mogao ni da da gas, auto stuca, gasi se, pa je se eto tako nekako nacrtao ispred mene...i ni tamo, ni 'vamo... Druga stvar...stvar je slobodnog izbora i novca sta ce neko da vozi...pustite vi lepo slobodno trzpostoje iste, a cak i najveci ludak ce, naravno, ako ima novca za to, pre da kupi nov nego polovan motor...dakle, kad (ako ikad) budu vece plate, tada ce ljudi kupovati novo...nek' rade na ekonomiji i poboljsanju standarda u zemlji, pa ce se noviji motori voziti. Dakle ni tako se ne moze opravdati ogranicenje uvoza. Tvoj mi post lici na trabunjanje ljudi sa vlasti koji tako opravdavaju svako novo smisljeno pljackanje i guljenje ovog naroda koji na sve to cuti... Dakle: sloboda uvoza i kupovine, stanje vozila se regulise tehnickim pregledom i saobracajnim propisima. I tacka. Slazem sa tobom sto kazes o slobodi uvoza ali mislim da se ovde radi otome da neko uveze krsinu od r -a koja jos uvek nije izdahnula potpuno znaci moze da ide250 na sat a opste stanje motora je 30% od onoga sto treba i sta sad , nikakav tehnicki pregled nece se baviti sa tim "sitnicama " od kocnica i ostalih "gluposti" nijedan policajac nece da mu gleda stanje guma ako uspe da ga zaustavi a on ima da pici 200 i da ga boli ona stvar da li ce se skenja negde i pri tome unesreci jos nekog ni krivog ni duznog.E sad postoje zakoni koji sve to lepo regulisu ali zasto se to ne primenjuje u praksi to je vec druga prica . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 6, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Narode, jel gledate vi televiziju zadnjih dana? Pa jel vidite iz prakse da je batina iz raja izašala? Svako kome se digne pravi neki protest... Napravićemo frku bez problema pa da vidiš kad blokiramo zakonodavnu vlast sa našim ragama i skelama, a uz to imamo i bolju zažtitu za zglobove od žandarmerije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 6, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Slazem sa tobom sto kazes o slobodi uvoza ali mislim da se ovde radi otome da neko uveze krsinu od r -a koja jos uvek nije izdahnula potpuno znaci moze da ide250 na sat a opste stanje motora je 30% od onoga sto treba i sta sad , nikakav tehnicki pregled nece se baviti sa tim "sitnicama " od kocnica i ostalih "gluposti" nijedan policajac nece da mu gleda stanje guma ako uspe da ga zaustavi a on ima da pici 200 i da ga boli ona stvar da li ce se skenja negde i pri tome unesreci jos nekog ni krivog ni duznog.E sad postoje zakoni koji sve to lepo regulisu ali zasto se to ne primenjuje u praksi to je vec druga prica . Pa o tome sam i pricao...znaci, ako ova drzava zaista zeli da pomogne svojim gradjanima, i smanji broj udesa (oni se time pravdaju prilikom ogranicenja uvoza..."da se ne uvoze krsine"), nek' onda lepo pogasi sve one privatne male tehnicke preglede, i nek' moze da se registruje auto samo u malom broju tehnickih pregleda...pa rigorozna kontrola...kocnice...merenje sare gume...itd...pa onda propisi...rigoroznija kontrola...prijava o neispravnosti vozila i ponovno slanje na tehnicki pregled...pa kazna tehn. pregledu koji je vozilo prethodno pustio u saobracaj...a ne "Ogranicenje uvoza" ... Stvarno, sve je u ovoj zemlji ok, samo to fali, eto to ogranicenje, pa smo sve popravili... Dosta mi je sto me to nervira kod kola, jos i sa motorima da bude tako...ako bude tako, iako imam motor, i ne nameravam da kupujem drugi, ima da uzmem odmor od mesec dana, razapnem sator ispred skupstine, i necu da odem dok televizija ne bude dolazila svaki dan da me snima, k'o na Velikom Bratu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 6, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Slazem sa tobom sto kazes o slobodi uvoza ali mislim da se ovde radi otome da neko uveze krsinu od r -a koja jos uvek nije izdahnula potpuno znaci moze da ide250 na sat a opste stanje motora je 30% od onoga sto treba i sta sad , nikakav tehnicki pregled nece se baviti sa tim "sitnicama " od kocnica i ostalih "gluposti" nijedan policajac nece da mu gleda stanje guma ako uspe da ga zaustavi a on ima da pici 200 i da ga boli ona stvar da li ce se skenja negde i pri tome unesreci jos nekog ni krivog ni duznog.E sad postoje zakoni koji sve to lepo regulisu ali zasto se to ne primenjuje u praksi to je vec druga prica . Pa o tome sam i pricao...znaci, ako ova drzava zaista zeli da pomogne svojim gradjanima, i smanji broj udesa (oni se time pravdaju prilikom ogranicenja uvoza..."da se ne uvoze krsine"), nek' onda lepo pogasi sve one privatne male tehnicke preglede, i nek' moze da se registruje auto samo u malom broju tehnickih pregleda...pa rigorozna kontrola...kocnice...merenje sare gume...itd...pa onda propisi...rigoroznija kontrola...prijava o neispravnosti vozila i ponovno slanje na tehnicki pregled...pa kazna tehn. pregledu koji je vozilo prethodno pustio u saobracaj...a ne "Ogranicenje uvoza" ... Stvarno, sve je u ovoj zemlji ok, samo to fali, eto to ogranicenje, pa smo sve popravili... Dosta mi je sto me to nervira kod kola, jos i sa motorima da bude tako...ako bude tako, iako imam motor, i ne nameravam da kupujem drugi, ima da uzmem odmor od mesec dana, razapnem sator ispred skupstine, i necu da odem dok televizija ne bude dolazila svaki dan da me snima, k'o na Velikom Bratu... Ova država nikada nije bilo šta shvatala na pravi način niti bilo šta imala nameru da preduzme i uradi kako treba ako nije u funkciji punjenja državnog budžeta, sopstvene stranke i naravno džepova, te nemoje mnogo da se sekirate kako eto ovo bi bilo korisno da se uradi a nema ko da sprovede... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 6, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ova država nikada nije bilo šta shvatala na pravi način niti bilo šta imala nameru da preduzme i uradi kako treba ako nije u funkciji punjenja državnog budžeta, sopstvene stranke i naravno džepova, te nemoje mnogo da se sekirate kako eto ovo bi bilo korisno da se uradi a nema ko da sprovede... Znam Cope, bio sam ironican...sad napisah jedan post na tu temu u onom thread-u o bojkotovanju kupovine mleka... I opet kazem...ovo je savrsena masina za pljackanje naroda i ove zemlje...a sa ovakvim narodom, to i nije mnogo tesko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rale 1 Napisano Decembar 6, 2007 In memoriam, 92 postova Lokacija: Novi Beograd (fontana) Prijavi odgovor kao problematičan znaci za kad zakazujemo "frku bez problema"? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa bg 0 Napisano Decembar 7, 2007 U prolazu, 90 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Tokom Jula sam imao priliku da putujem autobanom, od Hamburga do Bgd-a. Nisam zurio, bio sam sam na putu i pratio sam sta se vozi od motora u De. Tvrdim da se tamo voze stariji motori nego kod nas. Ima naravno novih masina, ali ima i puno starih Bmw-a, Japanaca. Na pumpama, stajalistima sam video da te starije masine voze uglavnom stariji Bajkeri, ali ima i mladjih ljudi. Ljudi tamo ne voze puno zbog loseg vremena tako da motori traju duze. Ljudi nemaju komplekse, vec vole svoje macchine i osvajaju kilometre. Vecina polovnih motora kod nas dolazi iz Nemacke, Svajcarske. Njihova sezona kraje krace, a i ljudi puno rade, tako da su to uglavnom vikend vozaci, a ti motori ne prelaze puno u odnosu na godista. Naravno stanje motora zavisi od cene i mogucnosti prilikom kupovine i kasnijeg odrzavanja, ali opet je sve stvar izbora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Decembar 7, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Tokom Jula sam imao priliku da putujem autobanom, od Hamburga do Bgd-a. Nisam zurio, bio sam sam na putu i pratio sam sta se vozi od motora u De. Tvrdim da se tamo voze stariji motori nego kod nas. Ima naravno novih masina, ali ima i puno starih Bmw-a, Japanaca. Na pumpama, stajalistima sam video da te starije masine voze uglavnom stariji Bajkeri, ali ima i mladjih ljudi. Ljudi tamo ne voze puno zbog loseg vremena tako da motori traju duze. Ljudi nemaju komplekse, vec vole svoje macchine i osvajaju kilometre. Vecina polovnih motora kod nas dolazi iz Nemacke, Svajcarske. Njihova sezona kraje krace, a i ljudi puno rade, tako da su to uglavnom vikend vozaci, a ti motori ne prelaze puno u odnosu na godista. Naravno stanje motora zavisi od cene i mogucnosti prilikom kupovine i kasnijeg odrzavanja, ali opet je sve stvar izbora. saša, to što pričaš je činjenica, i to niko ne spori.. poenta mog izlaganja je da preprodavci sigurno ne kupuju takve motore, koje si ti opisao, nego pretražuju placeve za onima u lošijem stanju, kako bi što više mogli da zarade na razlici u ceni, pa ih ovde "spreme" za prodaju. a najveći broj polovnih motora u srbiju organizovano dovoze preprodavci, broj ljudi koji sami sebi nađu motor u inostranstvu je zanemarljiv. ograničavanje uvoza motora starijih od 6 god, ima za ideju kao i u slučaju automobila, da smanji priliv krševa i otpada iz EU na naše puteve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 7, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Tokom Jula sam imao priliku da putujem autobanom, od Hamburga do Bgd-a. Nisam zurio, bio sam sam na putu i pratio sam sta se vozi od motora u De. Tvrdim da se tamo voze stariji motori nego kod nas. Ima naravno novih masina, ali ima i puno starih Bmw-a, Japanaca. Na pumpama, stajalistima sam video da te starije masine voze uglavnom stariji Bajkeri, ali ima i mladjih ljudi. Ljudi tamo ne voze puno zbog loseg vremena tako da motori traju duze. Ljudi nemaju komplekse, vec vole svoje macchine i osvajaju kilometre. Vecina polovnih motora kod nas dolazi iz Nemacke, Svajcarske. Njihova sezona kraje krace, a i ljudi puno rade, tako da su to uglavnom vikend vozaci, a ti motori ne prelaze puno u odnosu na godista. Naravno stanje motora zavisi od cene i mogucnosti prilikom kupovine i kasnijeg odrzavanja, ali opet je sve stvar izbora. saša, to što pričaš je činjenica, i to niko ne spori.. poenta mog izlaganja je da preprodavci sigurno ne kupuju takve motore, koje si ti opisao, nego pretražuju placeve za onima u lošijem stanju, kako bi što više mogli da zarade na razlici u ceni, pa ih ovde "spreme" za prodaju. a najveći broj polovnih motora u srbiju organizovano dovoze preprodavci, broj ljudi koji sami sebi nađu motor u inostranstvu je zanemarljiv. ograničavanje uvoza motora starijih od 6 god, ima za ideju kao i u slučaju automobila, da smanji priliv krševa i otpada iz EU na naše puteve. Alo bre, jesi ti neki portparol vlade? Jel' ti to argumentovano pricas (video si te motore) ili onako, cuo na televiziji? Kakvi bre otpadi iz EU?! Jesi ti to bio tamo, pa video? Pa bre tamo je najneispravnije vozilo koje se vozi na ulici ili stoji na nekom placu, garazi ili ko zna gde (konkretno pricam za Nemacku i Svicu) u boljem stanju od polovnjaka od 3-4 godine ovde...Ljudi bre tamo odrzavaju motore...I mnogo su strozi uslovi za registraciju...i imaju tu kulturu...i svest. Isto vazi za automobile. Ja sam mogao Golfa dvojku da uzmem zadnji put kad sam bio u Svabiji za 400e koji je presao samo 28000 od jednog komsije dedice, najlon jos uvek bio na sedistima, deda ne dozvoljava da se zapali cigara u kolima, na gumama jos uvek "sisice" - deda menjao nove iako ne vozi...i plakao sam od muke sto ne mogu...auto kao nov...i sasvim zadovoljava moje potrebe (molim te nemoj ono "zastareo auto...stara tehnologija...opasnost na putu..." ... pogledaj stamo sta izlazi iz Zastave i sve je receno.) Ja sam video dosta uvezenih motora ovde, i jos ne videh te, kako ti kazes, "krsine". U mnogo su losijem stanju motori koji su polovni kupljeni kod nas...cak stavise, ti uvozni polovnjaci se za nase stanje mogu smatrati "novim". Ali uostalom, konkretno pricamo, ogranicenje uvoza se ne moze opravdati tvojim "rezimskim" argumentima...jednostavno postoji tehnicki pregled, pa uvezi sta hoces, ako ne prodje, to je to...ne razumem zasto pored svih iznetih argumenata i dalje ponavljas jedno te isto k'o papagaj...ta mera ne sluzi da zastiti gradjane (cija je vecinska kupovna moc takva da ne mogu da priuste nove i "skoro nove"), vec ide u interes drzavi i lobijima (uvoznicima). Dakle, jos jednom, sloboda kupovine, trziste i kupovna moc biraju... Drzavi jednostavno trebaju pare, uvoznici motorcikala ce da lobiraju i pritisnu vladu za ovako nesto, i eto ti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...