SHONED 022 7 Napisano Novembar 27, 2007 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: STARA PAZOVA Motocikl: Suzuki V STROM 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam cuo na B-92,nadam se da je novinarska patka,da je ogranicen uvoz motocikala do sest godina starosti!Zna li neko koju informaciju vise? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 27, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre nepuna 3 dana sam bio kod speditera i raspitivao se u vezi uvoza TDM-a iz 93'. Da se nesto ovako spremalo oni bi to znali vec dosta ranije i rekli bi mi da se manem ili da jako pozurim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G A G A 3 Napisano Novembar 27, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine je u Srbiju uvezeno oko 50.000 motorcikala. Kada to pomnozite sa samo 2.000 eur. u proseku, to je ogroman novac koji izlazi iz zemlje. U miistarstvu finansija su ozbiljno o tome razmisljali, ali mislim da jos nisu doneli odluku i da do daljnjeg se nece uvoditi ogranicenja. Pokusacu da proverim pa cu javiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Novembar 27, 2007 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan da stoji zabrana na uvoz automobila do nekog godista,kolko,tolko razumem,posto imamo da nazovem ,,fabriku automobila,,,ali jos nisam cuo da imamo i fabriku za motocikle ??? mada kolko sam ja dugo na forumu,ova tema je otvarana mnogo,mnogo puta,i nista se nije promenilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Novembar 27, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine je u Srbiju uvezeno oko 50.000 motorcikala. Kada to pomnozite sa samo 2.000 eur. u proseku, to je ogroman novac koji izlazi iz zemlje. U miistarstvu finansija su ozbiljno o tome razmisljali, ali mislim da jos nisu doneli odluku i da do daljnjeg se nece uvoditi ogranicenja. Pokusacu da proverim pa cu javiti. Pa neka saberu onda koliko je otišlo i na Milka čokolade, mobilne telefone, razne kozmetike i ostalo... Strašno. Naravno da će ljudi uvoziti polovne motore dok standard ne poraste dovoljno da svi kupujemo kod Radulovića Majke mi, koliko god sam patriota i nostalgičar, sve mi se više odlazi iz ove naše Danske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G A G A 3 Napisano Novembar 27, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se s tobom (Ceh), ali tako misle u min. finasija, a i bez " Milke" (ima ih dve, ali se to malo zna) se ne da ziveti. Drugo, iza uvoza navedenih proizvoda stoje "veliki igraci" i lobiji. Da ih ne imenujemo. Uvoznici novih motora (Radulovic, Centar S, Rodic, Motoring) su se bunili, znam pouzdano. Srecom da oni nisu dovoljno jaki (sto su i pokazali), pa ne mogu da uticu na nadlezne. Kod nas rec "monopol" sluzi da opise uspesnog biznismena, pa bi svi koji nesto rade da dosegnu taj nivo, a zaje..u ostale. Tako ti je to u Danskoj. Nadam se da sam razumljiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Novembar 27, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom uvoza motora, novac odlazi i u drzavnu kasu! Da zabrane uvoz opet bi postala aktuelna kupovina havarisanih radi papira i carina i registracija stranca pod sljivu sto bi se u mom selu reklo... tako da ta prica ne pije vodu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Novembar 27, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan .... Majke mi, koliko god sam patriota i nostalgičar, sve mi se više odlazi iz ove naše Danske. E da je sreće da nismo Danska već Švedska... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G A G A 3 Napisano Novembar 27, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali mnogo manje nego sto izlazi. Ma ja sam protiv ogranicenja, samo znam kako razmisljaju oni koji drze kljuc od drzavne kase, a njima se j..e za sitne muvacine. Na to plicija i carina treba da paze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Novembar 27, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... Kod nas rec "monopol" sluzi da opise uspesnog biznismena, pa bi svi koji nesto rade da dosegnu taj nivo, a zaje..u ostale. Tako ti je to u Danskoj. Nadam se da sam razumljiv. Ma kapiram... zato se i nerviram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G A G A 3 Napisano Novembar 27, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Pa jesmo mi i Svedska i Danska ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Novembar 27, 2007 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da nije istina ovo u vezi uvoza... Nebi valjalo nikako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Novembar 27, 2007 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan da stoji zabrana na uvoz automobila do nekog godista,kolko,tolko razumem,posto imamo da nazovem ,,fabriku automobila,,,ali jos nisam cuo da imamo i fabriku za motocikle ??? mada kolko sam ja dugo na forumu,ova tema je otvarana mnogo,mnogo puta,i nista se nije promenilo Taj rad. I ja kapiram da je uvoz automobila ogranicen zbog domace "auto industrije" ali motori... nema smisla! Nadam se da si u pravu, da se nista nece promeniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogaa 1 Napisano Novembar 27, 2007 U prolazu, 21 postova Lokacija: SABAC Prijavi odgovor kao problematičan koliko znam u Crnoj Gori je uvedeno do 6 godina a nemaju ni moto ni auto industriju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G A G A 3 Napisano Novembar 27, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Kazem vam da u Min. Finansija jos nisu doneli odluku. Carina samo izvrsava naplatu. U budzetu je za 2008.planirana naplata od carina i nema promena od planiranog. E jedino ako to sto smo Svedska t.j. Danska pa se nikad ne zna ..... ?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano Novembar 27, 2007 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan REPUBLIKA SRBIJA MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA PITANJA I ODGOVORI >>Pitanje: Da li se nova Uredba o uvozu motornih vozila primenjuje i na uvoz motocikala i mopeda? >>Odgovor: Uredba o uvozu motornih vozila, koja je u primeni od 03.12.2005. godine, ne odnosi se na motocikle i mopede. To znači da se isti mogu uvoziti bez obzira na godine starosti i nije potrebno da je ispunjena norma «EURO 3». Kopirano sa: http://www.fcs.yu/srpski/right/pitanja_odgovori.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Novembar 27, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D juuuuhuuu a meni je puna garage stranaca.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 84 Napisano Novembar 27, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se secam to su rekli meni kad sam kupovao kao cuo do ovog od onog ,magla je sve to ;D Ja sam isto protiv ogranicenja :-[ Nadam se da nece biti nista od toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Novembar 27, 2007 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan e ljudi nemojte da se strecate,ja cu vam prvi reci ako se promeni zakon ili ako bar bude blizu toga i ja planiram uvoz par motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Novembar 27, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan ko je uz'o - uz'o! gotovo, nema vise! ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 27, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D juuuuhuuu a meni je puna garage stranaca.... Mogo si i neku afriku da doteraš za ljubitelje, cccc ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Novembar 28, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D juuuuhuuu a meni je puna garage stranaca.... Mogo si i neku afriku da doteraš za ljubitelje, cccc ;D ;D ;D ;D biće, biće . . . ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Novembar 28, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan koliko znam u Crnoj Gori je uvedeno do 6 godina a nemaju ni moto ni auto industriju Ne postoji ogranicenje za godine starosti za automobile, autobuse, kamione i poljoprivredne masine potrebno je da zadovaljavaju Euro 3. Za motocikle i mopede da zadovaljavaju norme iz izduva koji su bili u trenutku proizvodnje, dakle moze i 24 godine star samo ako je ispravan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Novembar 28, 2007 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Uf, odma' mi je lakse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Novembar 28, 2007 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan hmm zanimljivo, mozda to i uvedu ne zbog kako se obrazlaze i za automobile ne zbog zastave vec zbog ekoloskih standarda zato se i trazi euro 3. Pa dobro i ako uvedu to ce znaciti malo vise od 6 godina stari motori. Jedini nus proddukt svega bice opet povecanje cene polovnjaka kod nas koje je i ovako prenaduvano. Dobro dok drze nisku carinu da ne ukapiraju da su na 50 000 motora mogli sa vecom carinom vise para da uzmu e onda smo tek najebali. Mene iskreno nista nebi zacudilo da se uradi kod nas pa ni to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...