Jump to content

Moto Zajednica

Visina plovaka na xj 600 s

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova

Pozdrav svima a naročito vlasnicima i ljubiteljima Yamahe xj 600 (92-2003).

Tažim savet, treba da naštelujem pravu visinu plovaka u karburatorima, da li neko zna podatak?

Moja diverzija je 94. godište kupljena u Nemačkoj, ali sam kasnije kupio druge karburatore sa nekog novijeg modela (1998. godište) takođe iz zapadne Evrope.

Oznaka na karburatorima je Mikuni BDST 28.

Zaboravio sam da kažem da sam našao priručnik za popravku, međutim tamo su date specifikacije za modele koji su prodavani u USA, Kanada i UK, i podaci se međusobno mnogo razlikuju, zato sam napisao da je model za kontinentalnu Evropu, jer ja za njega nisam uspeo da nađam specifikacije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2777 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Treba procitati oznaku na karburatorima i onda ce sve biti mnogo lakse!

Na osnovu oznake se nadje manual za karb ili manual sa motor sa takvim karbovima.

Napisi ovde koji su pa ce ti neko sigurno pronaci ako ti ne uspes.

Pozdrav!

• U prolazu, 35 postova

Ne prelivaju, samo mi motor ne radi ravnomerno, ne prima gas kako treba (negde oko pola gasa počne da pomalo trokira i ne prima gas) i da bi to rešio treba da naštelujem dizne i iglicu, a da bi to počeo nivo goriva u karburatoru mora da je 1/1, zato mi treba podatak o visini plovaka, da bi ušao u fino štelovanje ostalih delova :zdravo:

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

hm,mozda nema veze sa plovcima i visinom nivoa goriva..nivo se oseti tek kad pocnes da ga teras malo brze, okaci dole crevce na siske ili rupe dole u loncicima ako imas pa vidi gde ti je nivo,meni ne lici na nivo goriva..

• Drug član, 1710 postova

hm,mozda nema veze sa plovcima i visinom nivoa goriva..nivo se oseti tek kad pocnes da ga teras malo brze, okaci dole crevce na siske ili rupe dole u loncicima ako imas pa vidi gde ti je nivo,meni ne lici na nivo goriva..

A na sta ti lici posto i ja imam slicne simptome trenutno i ne uvek?

• U prolazu, 35 postova

Ne, ne dimi, samo trokira, i kada oduzimam gas, tj. pri motornom kočenju (npr. pred neku krivinu) javi se povratno pucanje iz auspuha.

PS. danas sam odvrnuo malo ler diznu (pojačao joj rad) i trokiranje se prilično smanjilo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja