plink 0 Napisano Novembar 20, 2012 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima a naročito vlasnicima i ljubiteljima Yamahe xj 600 (92-2003). Tažim savet, treba da naštelujem pravu visinu plovaka u karburatorima, da li neko zna podatak? Moja diverzija je 94. godište kupljena u Nemačkoj, ali sam kasnije kupio druge karburatore sa nekog novijeg modela (1998. godište) takođe iz zapadne Evrope. Oznaka na karburatorima je Mikuni BDST 28. Zaboravio sam da kažem da sam našao priručnik za popravku, međutim tamo su date specifikacije za modele koji su prodavani u USA, Kanada i UK, i podaci se međusobno mnogo razlikuju, zato sam napisao da je model za kontinentalnu Evropu, jer ja za njega nisam uspeo da nađam specifikacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6007 Napisano Novembar 20, 2012 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Treba procitati oznaku na karburatorima i onda ce sve biti mnogo lakse! Na osnovu oznake se nadje manual za karb ili manual sa motor sa takvim karbovima. Napisi ovde koji su pa ce ti neko sigurno pronaci ako ti ne uspes. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plink 0 Napisano Novembar 20, 2012 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Karburatori su - Mikuni BDST 28. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barkocis 63 Napisano Novembar 21, 2012 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Yamaha XV535 Virago Prijavi odgovor kao problematičan da li ti prelivaju karburatori? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plink 0 Napisano Novembar 21, 2012 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne prelivaju, samo mi motor ne radi ravnomerno, ne prima gas kako treba (negde oko pola gasa počne da pomalo trokira i ne prima gas) i da bi to rešio treba da naštelujem dizne i iglicu, a da bi to počeo nivo goriva u karburatoru mora da je 1/1, zato mi treba podatak o visini plovaka, da bi ušao u fino štelovanje ostalih delova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Novembar 21, 2012 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ocekujem Bokilicev 'univerzalni' sistem za stelovenje jer i mene zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 21, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan hm,mozda nema veze sa plovcima i visinom nivoa goriva..nivo se oseti tek kad pocnes da ga teras malo brze, okaci dole crevce na siske ili rupe dole u loncicima ako imas pa vidi gde ti je nivo,meni ne lici na nivo goriva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan hm,mozda nema veze sa plovcima i visinom nivoa goriva..nivo se oseti tek kad pocnes da ga teras malo brze, okaci dole crevce na siske ili rupe dole u loncicima ako imas pa vidi gde ti je nivo,meni ne lici na nivo goriva.. A na sta ti lici posto i ja imam slicne simptome trenutno i ne uvek? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 22, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa,lici na karbove zaprljanost,nenastlovanost,previse protocnu kutiju vazduha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barkocis 63 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Yamaha XV535 Virago Prijavi odgovor kao problematičan a,da tebi nije crkla mozda neka svecica? da li ide dim iz auspuha dok motor radi na leru ili u turazi-tada kada kao trokira? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plink 0 Napisano Novembar 22, 2012 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne, ne dimi, samo trokira, i kada oduzimam gas, tj. pri motornom kočenju (npr. pred neku krivinu) javi se povratno pucanje iz auspuha. PS. danas sam odvrnuo malo ler diznu (pojačao joj rad) i trokiranje se prilično smanjilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dača 43 Napisano Decembar 20, 2012 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: XT600 Prijavi odgovor kao problematičan To povratno pucanje je vrh (meni bar). Proveri svecice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...