SpontanaDeskripcija 742 Napisano Novembar 14, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan 4. - utorak 9. 2012 Budim se oko 9 na karti gledam na koju ću stranu danas. Današnji plan mi je da odem u obilazak Triglava, Bleda, Bohinja i da se uveče vratim u bazu. Odlično sam to smislio. Izlazim iz sobe baba je spremila doručak čeka me na stolu. Još malo priče sa babom i dedom, vreme je da se krene u jednodnevni izlet. Krećem iz Bistrice pri Tržiću za Bled, ali putem koji vodi kroz planinu (Tržić - Begunje) prelep put za voznju. Sa tog puta se uključujem na magistralni put koji vodi za Bled. Stižem na Bled, lepo turističko mestašce, uredjeno, prepuno turista... I ako sam prethodni dan išao tamo kolima i napravio krug oko jezera, to sam i danas uradio samo naravno motorom. Napravio par fotkica (malo se krivio) Bled je stvarno lep i ko nije bio treba da poseti. Odatle nastavljam dalje ka Jasenicama i dalje prema Podkorenu. Lep put non-stop se vozi u podnožju dva brda, divni pejzaži se mogu videti. A i uživati u istim, zato što je delimično ravno sa par blagih krivina... Kod Podkorena, malo pre Kranjske Gore skrećem levo. Put vodi ka vrhu Vršić preko N.P. Triglav, vrlo atraktivan put prva deonica je asfalt, a nakon toga kreće kocka. Sa dosta hartova i puno braće motociklista. hihihihiihihihihihi... Vole ovce Malo slikanja na vrhu i nastavljam dalje ka mestu Bovec. Fenomenalna voznja, stajem na jednom proširenju, vidim putić koji vodi dalje u šumu pretpostavio sam da me tamo čeka neki vidikovac. Nakon 50m pešacke staze izlazi se na prelep vidikovac. Odmah sam se vratio do motora da pokupim šolju, kafu, neke grickalice i zaseo. Sedeo sam tu nekih sat vremena uživao u pogledu koji se pruža na vrhove Triglava, a dok se u pozadini samo mogao čuti huk vetrova i pistanje sokolova... Eeeee zbog ovoga vredi živeti! Ne tako rado napustih ovo mesto. Čeka me još mnogo toga danas... Spuštam se polako, uzak put koji vodi niz planinu. U retrovizoru mi konstantno neki matori na nekom HD svetlo plave boje. Ne obraćam pažnju previše uživam u vožnji, muzikica pustena i polakice. Kad na jednom malom pravcu matori počinje da se dere i da me psuje, zavrće gas na svom besnom HD i prestize me. Malo me je iznervirao hteo sam da ga šutnem dok me je prestizao, ali pomislih što da kvarim ovako divnu vožnju. Nije motor za svakoga! Od Boveca nastavljam ka Kobarid pa zatim Tolmin, put konstantno vodi podnožjem Alpa. Usput stajem pored neke recice da se umijem i vidim kakva je voda. Par kolometara posle Tolmina skrećem levo. To je planinski put sa veoma malo saobraćaja koji vodi do Bohinjske Bistrice kroz predivne predele. Mesto gde je nastala zadnja slika je brdašce koje se nalazi iznad asfaltnog puta. Izasao sam da vidim kakav je pogled, a gore me je sačekala klupica. Sta da radim morao sam ostati tu nekih pola sata da uživam u pogledu... Odatle nastavljam dalje put me vodi do raskrsnice skrećem ka Bohinju, nailazim na proširenje. Morao sam stati da se slikam i da ispitam odskočnu dasku. Krivo mi je sto nije bio lepsi dan, da odradim jedan SKOK NA BOK u ogromno jato potočne pastrmke koje se nalazilo ispod mene. Tu sam razmenio par reci sa jednim ribarom koji je stigao iz Nemačke da malo Fly Fishinguje, pozdravismo se odoh ja dalje! Dolazim do Bohinja lepo uredjeno i sredjeno turističko mesto, evropa je to! Nastavljam putem dalje, put vodi ka izvorištu Savice, sve je tako lepo. Kad sam već tu, ajde da vidim i taj Slap Savice, nešto sitno se plaća za to planinarenje! Ali bukvalno planinarenje HILjADE i HILjADE stepenica! Ohooo evo ga! Malo se nazire Bohinjsko jezero Vraćam se lagano nazad, vidim jedan simpatičan mol na Bohinjskom jezeru. Tu sam zalegao malo da odmorim. Posle odmora krećem ka Tržiću, ponovo prolazim pored Bleda i polako nazad u bazu. Dolazim u bazu deda se već zabrinuo šta je samnom, nema pojma da ima unuka zvrndova i da mu vreme ne znaci nista... Klopica, malo priće i dodje vreme za spavanje. Kako divan dan prodje razmišljam dok ležim u krevetu, a za sutra sam planirao da idem dalje... Nastavak sledi... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Novembar 14, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je drugari da vam se svidja ovo moje PISANIJE! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Novembar 14, 2012 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast ostao sam bez teksta, ajdemo dalje, cekamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2600 Napisano Novembar 14, 2012 Drug član, 1622 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Putopis ti je odlican kao i prethodni Svaka ti cast kako mozes da putujes sam na ovim duzim turama.,lakse bi ti bilo sa suvozacicom bar sto se pranja vesa tice Mislim da bi trebalo da kupis neku ozbiljniju kacigu bar flip- up.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Novembar 14, 2012 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav si ti car,definitivno si mi najomiljeniji putopisac ovde na forumu,a ima ih zaista dosta dobrih Svala cast,samo nastavi,mogu da zamislim kakvih ce vec prica da bude kada padne stromic i kada se krene na istok,ili mozda na zapad,meni u goste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Putopis ti je odlican kao i prethodni Svaka ti cast kako mozes da putujes sam na ovim duzim turama.,lakse bi ti bilo sa suvozacicom bar sto se pranja vesa tice Mislim da bi trebalo da kupis neku ozbiljniju kacigu bar flip- up.Pozdrav Hvala. Što se tiče kacige ova Jet Nolanova mi završava posao. Na njoj retko kada spuštam vizir, jer imam odličnju zaštitu od vetra (vizir na motoru)... A i vezujem se za stvari! U par navrata sam hteo da uzmem neku flip-up kacigu, ali svaki put pare koje sam odvoio za to bile su utrošene u neko putovanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav si ti car,definitivno si mi najomiljeniji putopisac ovde na forumu,a ima ih zaista dosta dobrih Svala cast,samo nastavi,mogu da zamislim kakvih ce vec prica da bude kada padne stromic i kada se krene na istok,ili mozda na zapad,meni u goste Hvala Paučiću! Sledeće godine, ako ne prodam Zvončića ponovo idem po Evropi... Pa se možda i sretnemo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2600 Napisano Novembar 15, 2012 Drug član, 1622 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Putopis ti je odlican kao i prethodni Svaka ti cast kako mozes da putujes sam na ovim duzim turama.,lakse bi ti bilo sa suvozacicom bar sto se pranja vesa tice Mislim da bi trebalo da kupis neku ozbiljniju kacigu bar flip- up.Pozdrav Hvala. Što se tiče kacige ova Jet Nolanova mi završava posao. Na njoj retko kada spuštam vizir, jer imam odličnju zaštitu od vetra (vizir na motoru)... A i vezujem se za stvari! U par navrata sam hteo da uzmem neku flip-up kacigu, ali svaki put pare koje sam odvoio za to bile su utrošene u neko putovanje... Mislio sam prvenstveno zbog bezbednosti,ali ako kupis stroma moraces i kacigu drugu ,pisi dalje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast prijatelju za putopis, čitam ga i pravi plan ja za sebe. Imam plan sledeće godine da krenem na isti pa sve do Engleske, ali moram prvo da se nakupim informacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Novembar 15, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Kasnije sam saznao da se taj deo zove Bura i stalno duva nenormalno jak vetar. Od Ajdovščina odlućujem da krenem ka mestu Idrija, nisam napravio grešku divna voznja preko planinice. Penje se na Črni Vrh 863m.n.v. , a zatim spustate u podnozje. Malo te ispravljam... Bura, (slovenački burja) je jak hladan severni vetar, koji je prisutan na tom području, Vipavska dolina, slovenačko i hrvatsko primorje i udari bure dostižu preko 100 km/h. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Kasnije sam saznao da se taj deo zove Bura i stalno duva nenormalno jak vetar. Od Ajdovščina odlućujem da krenem ka mestu Idrija, nisam napravio grešku divna voznja preko planinice. Penje se na Črni Vrh 863m.n.v. , a zatim spustate u podnozje. Malo te ispravljam... Bura, (slovenački burja) je jak hladan severni vetar, koji je prisutan na tom području, Vipavska dolina, slovenačko i hrvatsko primorje i udari bure dostižu preko 100 km/h. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B0 Ja se stvarno izvinjavam, ali tako su meni rekli... Ne znam onda kako se zove taj deo puta, u jednom momentu vodi paralelno sa auto-putem i svuda su znakovi za jake bocne vetrove. Cak ima i digitalnih znakova za zabranu voznje kamperima. U svakom slucaju hvala Tomo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan 5. - sreda 9. 2012 Budim se sa osmehom na licu, imam utisak da mi je tokom cele noći stajao tako. Pakujem stvari, danas odoh za Austriju ovaj deo Slovenije sam obišao. Nema smisla da se zadržavam i ako deda insistra na tome... Pozdravljam se sa njima i polako ka G.P. Ljubelj i dalje ka Klagenfurtu. Lepa vožnjica dolazim na G.P. standardno carinik odmahuje rukom da prodjem. Prolazim pored Firlacha, nailazim na lepa mala seoca usput... Pre Klagenfurta skrecem levo put me vodi pored jezera idem lagano ka Villach. Oduševljavam se kako su lepo uredjena mala mesta kuda prolazim. Kod mesta velden skrećem levo, idem ka jezeru Faakeer See. Tamo se sada odrzava veliki skup motociklista i obožavalaca Harley Davidson motora... Približavam se jezeru i već počinju da se sreću grupice motora koje su krenule ka skupu. Uključujem se na put koji vodi oko jezera, sve je lepo organizovano put je jednosmeran tako da nema gužve. Oko jezera su svuda kampovi i ako jos uvek nisu popunjeni, jer je skup počeo prethodni dan. Osecam da će za vikend da bude ludo! Ja ne planiram da se zadržavam, prozujaću malo, videti šta ima da se kupi i odoh dalje. Trebao sam da ostanem ovde, da se nadjem sa Krčetom. Ali pravo da vam kažem nisam sad u fazonu nekog vrtoglavog opijanja i smeta mi gužva. Hocu da idem dalje, jednostavno HOĆU DA SE VOZIM! Zadrzao sam se u tom centralnom delu dobra tri četri sata, obilazio, razgledao, ponekad se i oduševljavao nekim stvarima, a mogu reci i pomalo nervirao. Kad vidim napucane cene HD opreme koja je bukvalno tesko sranje! Kupio neke naočare i još neke sitnice... Vreme je da se podje dalje. Lepo je posetiti ovo i planiram sigurno jednom da odem namenski ovde i da provedem 3-4 noći... Od jezera nastavljam dalje ka Villachu, usput nailazim na Louis totalno neplanski! Ali dobro je doslo da ispobam neku opremu koju planiram da kupim. I tu sam sigurno ostao nekih sat vremena. Od Villacha idem ka Tarvisio naravno nekim sporednim putem... Dolazim na formalni G.P. gde nema zive duše! Opa ušao sam u Italiju. Idem ka Tolmezzo Počinje da pada neka kišica stajem da oblačim kišnjak i dalje nastavljam ka Passo d. Mauria. Na putu do prevoja vozim po nekoj blagoj kišici, put nije nesto prometan. Izlazim iz jednog levog harta pa zatim ulazim u blagu desnu kivinu kad skoči Srndać na pola metra od prednjeg točka, nekako me omaši! Prvo sam se tako pogubio, a posle toga sam se zacenuo... Šteta sto ga ne pregazih imao bih klope za deset dana putovanja! Na putu samo dvojca Austrijanaca i ja, svremena na vreme prestizemo jedni druge kako ko staje da se slika. Stajem u ovom selu da malo osmotrim kartu, da vidim gde sam tačno i kuda dalje. Razmisljam da idem ka Cortini, ali u svakom slučaju to ću posetiti kada se budem vraćao sa Passo del Stelvia i Dolomita. Krećem da se spuštam ka Trevizu, pa dokle stignem... Tamo imam drugara koji me je zvao kod njega u goste. Vozim se pored reke Piave magistralnim putem, ima guzve, ali ja polakice idem, muzikica je upaljena, kišica pada... Bilo mi je intresantno kada sam se vozio kroz tunele. Ulazim u jedan kiša pada nakon nekoliko kilometara izlazim iz tunela ni jednog oblačka na nebu nema, zetim ulazim u sledeći - izlazim kiša ne da pada nego imam utisak da kapljica moze da polomi vizir koliko se cuje kad udari. Stanem na jednom proširenju pogledam na kartu vidim da sam blizu Treviza nisam očekivao da ću danas stići. Pošaljem drugaru poruku, malo se protegnem. Još uvek nista ne odgovara, nema veze imam do tamo još nekih 70km. Taman dok stignem valjda će mi poslati adresu. Pada mrak još se nisam dokotrljao do Treviza, ograničenja su mala, a o gužvi na putu da vam ne pricam pogotovu o onih zadnjih 15km... Dolazim do centra grada, lep grad, vidi se da ima pozamašnu istoriju iza sebe. Vadim mobilni od ovog drugara ni traga ni glasa. Nadjem parking za motore, lepo osvetljen. Prkiram motor oko Zvončića samo skuterčići na parkingu. Preko puta parkinga vidim neku lepu gradjevinu i dosta omladine koja sedi na stepeništu. Skidam tank torbu i polako krecem da zauzmem mestašce, već merkam gde da se uvalim vidim par devojaka od toga njih 3 kovrdzave (slab sam na to). Sedam pored pokušavam da udjem u neki razgovor sa devojkama, ali kazu da me ne razumeju! Pihhhh ti kleti Italijani, niko nezna Engleski... Šta da se radi, vadim kartu gledam i obeležavam kuda sam danas prošao. Ovaj se ne javlja, nema veze vec sam isplanirao da malo obidjem centar i kasnije samo da se pružim pored motora na parkingu odspavam malo pa ujtru otom-potom. Krećem da se muvam po uskim uličicama prekrivenim kaldrmom. Oduševljavam se arhitekturom, dok odnekle dopire zvuk valcera. Prepustio sam se svemu tome, vrtoglavo sam lutao iz ulice u ulicu, prolazio kroz haustore. Na jednom mestu sam zastao i uživao u gledanju Italijana koji su na trg došli da bi odigrali Valcer. Damama koje u rukama nose jedan par cipela samo za igru i čekaju da ih neko pozove na ples. Divio sam se tom prizoru i bilo mi je krvo sto ne znam da igram valcer... Čim se vratim kući savladaću osnovne korake u valceru! Vidim već sve manje ljudi ima na ulicama pogledam u sat, bliži se ponoć, nebo je vedro, kako ću samo lepo da spavam. Vratim se na ono stepenište preko puta parkinga, zaključim da je ta velika zgrada ustvari njihov univerzitet. Sednem tu jos malo onako zamišljeno sam gledao u Italijane mojih godina, totalno su drugačiji od nas... Čini mi se da uopšte ne pate od kompleksa, za razliku od većine naše omladine koja ima problema sa tim! Ooooppp zvoni telefon... Javljam se kad ono drugar: ''Izvini tek sam sada video poruke, gde se nalaziš ? Dolazim odmah!!! '' Eeee bas mi se neda... Pomislih Ahhh da totalno sam zaboravio da vam spomenem maloletne Italijane koji svremena na vreme naidju na svojim KTM-ovim, Husqvarna i ostalim full cross motorima! Pojave se tako, niodkuda zagrme ne znaš ni sam odakle izbijaju naprave opstu gungulu i samo nestanu... A posle nih se pojave i karabinjeri u automobilima, koji bezuspešno pokušavaju da ukrote bandu besnih bajkera! Dodje i moj drugar Marko sedesmo još malo na tom stepeništu razgovarasmo o svemu sto sam video i prošao do sada. A inaće često se vidjamo u Bajinoj Bašti pa nije bilo potrebe za neke ozbiljnije teme. Do njegove kuće od centra imalo je nekih 10km, malo smo se usput zezali stajali smo po pumpama da kupimo piće i naravno ja nisam mogao da odolim da ne prozborim dve-tri mudre reći sa damama sumljivog morala kojih ima u velikom broju po pumpama... Dodjosmo u stan, pa spavanjac! Danas je bio super dan pomislih u sebi i zaspah sa istim onim osmehom sa kojim sam se probudio. Nastavak sledi... 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Novembar 15, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast majstore.Ja sam bio dva vikenda posle tebe kod Željka Mostarca u poseti,i pričao mi je za tvoje planove i da si bio da ga obiđeš.Pozdrav i vidimo se . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 915 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan ispravak. Sedeo sam tu nekih sat vremena uživao u pogledu koji se pruža na vrhove Triglava, a dok se u pozadini samo mogao čuti huk vetrova i pistanje sokolova... Eeeee zbog ovoga vredi živeti! Ti si zapravo napravio krug oko JULIJSKIH ALPA. Triglav ti je samo jedan vrh, i nalazi se jedno 25 km u suprotnu stranu od "tvog pogleda". U tvom pogledu su Bavški Grintavec (levo sasvim) i Jalovec (desno). Lepa vožnjica dolazim na G.P. standardno carinik odmahuje rukom da prodjem. Svaka čast...našao si carinika tamo, gdje ga nema od 1.1.2008. Od Villacha idem ka Tarvisio naravno nekim sporednim putem... Dolazim na formalni G.P. gde nema zive duše! Opa ušao sam u Italiju. Medu državama EU, NEMA granica, nema carinika, nema granične policije i nema nikakve druge službe. Ono, što je ostalo su samo zgrade. Prazne i napuštene, i napisi na tablama "dobrodošli, ulazite u Austriju (Sloveniju na tabli sa druge strane puta). A putopis...odličan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan ispravak. Sedeo sam tu nekih sat vremena uživao u pogledu koji se pruža na vrhove Triglava, a dok se u pozadini samo mogao čuti huk vetrova i pistanje sokolova... Eeeee zbog ovoga vredi živeti! Ti si zapravo napravio krug oko JULIJSKIH ALPA. Triglav ti je samo jedan vrh, i nalazi se jedno 25 km u suprotnu stranu od "tvog pogleda". U tvom pogledu su Bavški Grintavec (levo sasvim) i Jalovec (desno). Lepa vožnjica dolazim na G.P. standardno carinik odmahuje rukom da prodjem. Svaka čast...našao si carinika tamo, gdje ga nema od 1.1.2008. Od Villacha idem ka Tarvisio naravno nekim sporednim putem... Dolazim na formalni G.P. gde nema zive duše! Opa ušao sam u Italiju. Medu državama EU, NEMA granica, nema carinika, nema granične policije i nema nikakve druge službe. Ono, što je ostalo su samo zgrade. Prazne i napuštene, i napisi na tablama "dobrodošli, ulazite u Austriju (Sloveniju na tabli sa druge strane puta). A putopis...odličan. Ceo krug koji sam taj dan napravio je oko JULIJSKIH ALPA... Znam dobro da je Triglav vrh od 2864m.n.v, ali isto tako za taj deo tu gde sam se ja nalazio karta kaze da je to NACIONALNI PARK TRIGLAV! Zato sam i napisao da sam sedeo i gledao vrhove Tiglava, misleci na vrhove u Nacionalnom Parku! E sad mozda moja karta ne valja... Na ovo sto kazes da sma nasao carinika... Bio je neko na punktu ne znam iz kog razloga, ali je bio! Isto kao sto je bio i kada sam iz Italije ulazio u Svajcarsku iz Svajcarske ponovo u Italiju(i tako za jedan dan tri ili cetri puta, na svakom prelazu je bio neko) iz Italije u Sloveniju posle Trsta. Hvala ti prijatelju sto me prosvetljujes! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan E, da i ja malo dopunim inače fantastičan putopis, Tedybear, carinika i to što nabrajaš nema između EU i SLO na graničnim prelazima več od 1.1.2004 a ne od 1.1.2008. Verujem da je greška u koracima. Spontani, da, između EU i Švajcarske još ima službenih lica na granicama ali i švajcarci su počeli polako da se poslavljaju od Shengena bar za one koji dolaze iz EU. Za ostale nisam siguran ali mislim, da još uvjek traže vize. To što si ti video, ( kad si ušao iz Italije ili Austrije - na auto putevima - u Sloveniju) na granici neke marsovce u uniformama, to su ti (najverovatnije) DARSovci, koji proveravaju vinjete. Drugih uniformiranca ,kako kaže Tedybear nema sigurno. Ali putopis ti je čista desetka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan E, da ia ja malo dopunim inače fantastičan putopis, Tedybear, carninika i to što nabrajaš nema između EU i SLO na graničnim prelazima več od 1.1.2004 a ne od 1.1.2008. Verujem da je greška u koracima. Spontani, da, između EU i Švajcarske još ima službenih lica na granicama ali i švajcarci su počeli polako da se poslavljaju od Shengena bar za one koji dolaze iz EU. Za ostale nisam siguran ali mislim, da još uvjek traže vize. To što si ti video, ( kad si ušao iz Italije ili Austrije - na auto putevima - u Sloveniju) na granici neke marsovce u uniformama, to su ti (najverovatnije) DARSovci, koji proveravaju vinjete. Drugih uniformiranca ,kako kaže Tedybear nema sigurno. Ali putopis ti je čista desetka. Ne znam, znam da je bio neko... Ja sam se zaustavljao na svakom "G.P." i ako sam znao da tu vise nema granica! Ali kao dete koje je odraslo u zemlji Srbiji imam naviku da stanem na svakom prelazu... Ali posto vi kazete da nema nikoga, tada su bila uniformisana lica na Ljubelju. Mozda su bili i policajci nemam pojma... Ja sam stao covek mi je odmahnuo rukom da prodjem. Hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 915 Napisano Novembar 15, 2012 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Švajcarska nije član EU, zato ima na GP Švajcarske za okolnim zemljama i policije i carine (D, F, I, A..) Ali na granici, koju si ti prešao na Ljubelju iznad Tržiča, sve službe (carina, policija) bile su ukinute, povučene , zato je nemoguče, da bi bio neko od njih na granici onako "zvanično". Ali ipak ti vjerujem....jer tu i tamo dolaze zbog održavanja objekata...i policija i carina a DARS zbog kontrole vinjeta.. Karta ti je OK....i vidim, da ti je potpuno jasno, oko Triglava, ali si napisao onako, malo pogrešno. Čekam nastavak.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni. 448 Napisano Novembar 15, 2012 Zainteresovan, 581 postova Lokacija: Beograd,29 novembar Motocikl: Honda Varadero XL 1000 V Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Novembar 15, 2012 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan Ma prijatelju mani se obajsnjavanja toga u vazi granica kao da je bitno, razumece ko shvati i ko hoce, ovakav optimizam i ono ako ne budem imao negde da spavam tu cu pored motora, kao u davna vremena, malo njih bi sad imalo ... da tako opusteno a sa takvim uzivanjem putuje. aj dalje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Novembar 15, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan pratim i jedva cekam nastavak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano Novembar 15, 2012 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Uzivancija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Novembar 15, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Ma prijatelju mani se obajsnjavanja toga u vazi granica kao da je bitno, razumece ko shvati i ko hoce, ovakav optimizam i ono ako ne budem imao negde da spavam tu cu pored motora, kao u davna vremena, malo njih bi sad imalo ... da tako opusteno a sa takvim uzivanjem putuje. aj dalje Ako su tebi, kolega, postovi ove vrste zasmetali ili ti se čine suvišni, slobodno ih preskoći. O tome može samo avtor teme da se opredeli. Svi su plasirani dobronamerno, možda će nekome informacije biti i koristne, ako odlući ići u tom pravcu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 847 Napisano Novembar 15, 2012 Drug član, 877 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Spontani, ti si druze car! Putopis ti je boli glava, objasnio si! Uzivao sam u slikama i svemu sto si napisao, kao neka doobraa knjiga kada se cita "Tedybear" koga briga za tvoje ispravke, uz duzno postovanje smorio si boga. Ako decko kaze da je video male zelene, OK, njegov putopis! Uzivaj, ili promeni temu... Nikog ne zanimaju tvoje ispravke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...