barney 0 Napisano Novembar 2, 2012 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa cdi ..predjem 500km ..a on crkne .explodira condenzator 100mf 50 v .i tiristor . zamenim ..opet 500km i ljubi ga majka... explozija .. ajd..jovo nanovo .IMA LI NEKO SEMU ZA TAJ CDI ..ILI MOLIM ZA POMOC BILO KOJE VRSTE. Ne mogu da vozim i cekam kad ce da explodira cdi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Relja 018 1 Napisano Novembar 2, 2012 U prolazu, 9 postova Lokacija: Niš Prijavi odgovor kao problematičan komšijo baci to eksplozivno djubre i kupi ovakvog kineza P.S. za te pare možda dobiješ i ovo kinesče i možeš da se voziš cele godine a ne nedelju dana u godini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Novembar 2, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan moras proveriti kompletnu instalaciju da negde drugde nije kvar pre nego sto opet stavis drugi CDI ;)mozda nije problem u cdi-u nego nesto pre njega...ja struju ne podnosim i nikad ne zelim ni da cackam sam..ali valjda ti se javi neko od elektricara..sretno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CIPURA 215 Napisano Februar 15, 2013 Moto servis Lion-s, 126 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da li je bobina od tog motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barney 0 Napisano Maj 19, 2014 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupim sve od poznatih dilera delova BOBINU I CDI i sokocalo prorad. POP ga prekrsti i opeva i on RADI. Kad pre neko vreme sokocalo ispusti dusu ..i sve opet isto crklo. I sad sam u nedoumici ..da li sve opet da kupujem te delove ...ili neku sibicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Maj 20, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Nisi rekao da li stavljas originale, ili nesto drugo. No bez obzira sta stavljas mislim da je uzrok prevelika struja punjenja, ili grska u instalaciji vezano za CDI. Imao sam slucaj takav sa Apriliom pegaso, ispostavilo se da je punila 15,5 V. Resavanjem tog problema, nije bilo vise problema sa CDI uredjajem. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barney 0 Napisano Maj 20, 2014 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve su original suzuki delovi ..puni mi 14.4v. Upreticanju mi explodirao po kozna koji put condenzator 100mf 50v , pa sam stavio 45mf 100v. i opet isto. POZDRAV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Maj 20, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam o kom se kondenzatoru radi? Na CDI dolazi DC struja, pick-up, izlazi zica za bobinu, ostalo su masa i izlaz za bos-bravu(gasenje). Platinaska paljenja imaju kondenzatore koliko znam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6543 Napisano Maj 21, 2014 Ne silazi, 6502 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sve su original suzuki delovi ..puni mi 14.4v. Upreticanju mi explodirao po kozna koji put condenzator 100mf 50v , pa sam stavio 45mf 100v. i opet isto. POZDRAV Na koliko obrtaja si merio punjenje? Ako je u redu na, recimo 2000 obrtaja, mozda nije na 6000 kada pretices! Koliko vidim stavio si kondenzator koji radi u kolu sa vecim naponom, ali je manjeg kapaciteta. Pregledaj ti lepo sve jos jedared da nelecis posledicu, vec uzrok. @mikamoto CDI paljenje se tako i zove zato sto je kondenzator glavni u celoj prici. C-capacitor, D-discharge, I-ignition. Znaci na komandu (obicno Pick-upa) dolazi do praznjenja prethodno pobudjenog kondenzatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Maj 21, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Sve su original suzuki delovi ..puni mi 14.4v. Upreticanju mi explodirao po kozna koji put condenzator 100mf 50v , pa sam stavio 45mf 100v. i opet isto. POZDRAV Na koliko obrtaja si merio punjenje? Ako je u redu na, recimo 2000 obrtaja, mozda nije na 6000 kada pretices! Koliko vidim stavio si kondenzator koji radi u kolu sa vecim naponom, ali je manjeg kapaciteta. Pregledaj ti lepo sve jos jedared da nelecis posledicu, vec uzrok. @mikamoto CDI paljenje se tako i zove zato sto je kondenzator glavni u celoj prici. C-capacitor, D-discharge, I-ignition. Znaci na komandu (obicno Pick-upa) dolazi do praznjenja prethodno pobudjenog kondenzatora. Pozdravljam i postujem znanje koje je bolje od mog i mogucnost da se nauci nesto novo. Nikada nisam rasturao CDI, kad crkne bacam. Mislim da kod kolege problem pravi ipak neka varijacija napona, mozda i trenutna. Treba detaljno proveriti instalaciju, tj sve vezano za punjenje. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...