Jump to content

Moto Zajednica

Beograd-Beč-Barselona-München-Beč

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 145 postova
  • Lokacija: Vračar
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

Kako procitah putopis gospodina Stampara u dahu, resih da i ja otvarim novu temu u kojoj cu detaljno opisati put od oko 7.000 km koji je ukupno trajao nekih 8 dana. Nazalost sve se desavalo pre 2 ipo godine, a kako nista nije zapisano moze se desiti da bude crnih rupa prouzrokovanih velikom kolicinom alkohola...

Kao sto vec napisah, put nije

Do trenutka dok nismo krenuli na ovaj put mislio sam da mi voznja kola i vozenje u istom nikada ne mogu dosaditi. Prevario sam se!

Pocecu od toga da za predloge oko rute i celog puta nisu ucestvovale normalne osobe, posto niko normalan ne bi planirao toliki put za tako malo dana. U pitanju su 4 idiota, prijatelji iz gimnazije i faksa, jedan od njih sam ja!!! Drugar Leri (od miloste prozvan tako jer mu je omiljena brzina leer) koji je predlozio jos ekstremniju varijantu nocne voznje zarad ustede od jednog nocenja u hotelu (nekih stotinak €), bio je primoran da to vece sedne za volan ... (Opsirnije u narednom postu)

Sve u svemu zakljucak i pre samog pocetka ove price je sledeci:

Vredelo je videti sve to smo smo uspeli (dosta toga smo propustili zbog nedostatka vremena) da vidimo, ali je svakako bilo mnogo napornije nego sto je iko od nas ocekivao.

 

Preskoci cu deo puta od Beograda do Beca, posto tu uglavnom nema nista zanimljivo. Deo puta koji sam u mom gasterbajterskom radnom stazu presao bar 150 puta do sada (za 5 godina) - bez preterivanja

Poenta price je da sam tog vikenda pred put boravio u Bg-u sa suprugom, a u nedelju popdne krenuli prema Becu. To ne znaci da sam i gospoju vodio na muski put, vec je samo bila slepi putnik nazad do Beca!

E da, jedina zanimljiva stvar na tom delu puta je bila svracanje u NS kod cika Zareta, momka koji radi Chip tuning na motoru i koji je brzinski odradio promenu mapa na mojoj Skodi. Snaga je podignuta sa 130 ks na odprilike 160!

 

U Becu smo prespavali i u ranim jutarnjim casovima krenuli ka Genovi. Nastavak sledi...

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 145 postova
  • Lokacija: Vračar
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

Dan 1. Bec-Genova

 

Put nas je vodio (ili smo mi tako izabrali) preko Graz-a, Klagenfurta i Villacha (Filah) u Austriji dalje na Veronu i na kraju Genovu.

Prva stanica je bila vec u Gracu i to negde na periferiji gde smo stali da dokupimo pivo posto je jedna gajba (24 kom limenki) otisla za tih sat ipo. Dosta veselo drustvo, svi istih godina (oko 30), tako da nije bilo tesko da se usaglasimo. Naravno da je u kolima bila cak jedna zena situacija bi bila drasticno drugacija!

 

Tako smo spontano odlucili da svratimo na jedno predivno jezero (Wörther See) koje se nalazi bas izmedju Klagenfurta i Villacha. To je jedno od najlepsih (mada je tesko odluciti) a definitivno najskupljih jezera u Kärtnen regiji (mislim da je u Srbiji poznatija pod imanom Koruška). Mesto u koje smo svratili se zove Velden am Wörthersee i nalazi se u samom cosku jezera. izuzetno lepo, mirno mesto uglavnom poseceno od strane bogatih Austrijskih penzosa, mladih bogatasa sa jahtama, ogromnim i luksuznim automobilima... Mi smo im bili kao trn u oku od trenutka od kada smo se parkirali i otvorili vrata imali su sta i da vide. Flase su pocele da skakucu, a sa zadnje klupe izsala su dva pjana (pijani) adolescenta ... deruci se kao da su stigli u rodno selo!

Pomislih bolje da se otisnemo negde na vodu gde nas niko nece ni cuti (tesko) ni videti! Tu smo iznajmili camac na struju (ako nekoga intresuje sat vremena kosta cini mi se 12 e), koji nam je posluzio da se otisnemo malo dalje od obale koja i nije bila pristupacna za kupanje.

Odavno nisam video da je na jezeru boja vode ista kao na moru. Tirkizno plava i kao suza bistra voda zavarala nas je na prvi pogled sto se tice temperature. Nisam imao cime da izmerim, ali sam siguran da temperatura vode nije bila preko 10. c, sto i nije neobicno sobzirom da je na okolnim vrhovima planina jos uvek bilo snega koji se topio i voda ulivala u jezero.

 

 

Za nepunih 2 minuta boravka u vodi sva trojica pijanaca su bila potpuno otreznjena, tako da je bila dupla korist od tog kupanja. Slike sa jezera uploadovane ispod...

 

Da ne duzim mnogo, nastavili smo put prema Veroni, odatle udaljenu nekih 360 km preko Udina, Vencije i Padove. Moram da napomenem da u Veneciju nismo hteli da svracamo jer je vecina od nas vec bila tamo, a i suvise je malo vremena bilo za taj izlet.

Stizemo u Veronu oko 16h i tu se zadrzavamo oko 2 sata. Naravno prvo sto smo otisli da uradimo je bilo hvatanje Julije za sisu (da izvinete, al kazu da je to za srecu). Parking u samom centru grada nije bilo tesko naci cak ni na ulici, gde sat vremena kosta 1,2 e (koliko me pamcenje sluzi) a maximalno vreme zadrzavanja je 3 h. Lep i interesantan grad, posebno stari deo u kojem se nalazi cuvena Julijina kuca i balkon sa kojeg je odolevala raznim udvaracima. U prolazu koji sa ulice vodi do te kuce se nalazi milijardu zalepljenih (zakacenih) papirića sa raznim ljubavnim porukama. I pogotite cijih je poruka bilo najvise...

Pice i nije tako skupo kao sto smo ocekivali: pivo oko 4 e, espresso 1,5. Uz svaku porudzbinu dobije se i nekoliko ogromnih maslinki (najukusnije koje sam jeo), cips i kikiriki. Tu se i pojela prva pizza... Cene i vise nego solidne (oko 8 e)

 

Odatle nastavljamo put prema Genovi, gradu o kome smo samo lose stvari mogli da cujemo. Nigde na forumima nisam mogao da pronadjem ni jednu lepu informaciju o tom gradu. Uglavnom su poruke bile tipa : preskocite grad u sirokom luku. Mi smo tamo planirali i rezervisali prvo spavanje. Columbus Sea Hotel bio je unapred rezervisan preko booking.com, a spavanje je kostalo oko 30 e po osobi (1 trokrevetna soba- ocito jedan padobranac) sa uracunatim doruckom. Nalazi se na samoj obali tj. u samoj luci sto nekome moze da bude prednost, a vrlo cesto i mana. Odmah smo se raspakovali i krenuli u obilazak grada. U kratkim crtama, grad je zaista opasan, pun lopova, dilera droge, kurvi i drugih sumnjivih i opasnih tipova. U jednom delu odmah prekoputa luke se nalazi i crnacki kvart, geto u koji smo slucajno zalutali. Sreca pa nas je bilo cetvorica dosta krupnih momaka, tako da se nismo osecali ugrozeno ali ne i upalseno. Napokon posle sat vremena setnje stizemo na drugi kraj luke gde se nalazi i stri grad i malo kultivisanji deo grada sa lepim kaficima. Tu je i diskoteka koja je locirana na vestackom ostrvu u sred luke. Ufur 10 e, pivo 6 e... pa ko voli nek izvoli. Popismo mi po jedno pice (ko da ga nisam popio) i onako mrtvi umorni nazad do hotela. Cekao nas je jos naporniji dan, tako da smo odlucili da se ne zadrzavamo previse.

Ne napomenuh da ni u kom slucaju auto ne ostavljate na ulici. Dosta ljudi je ostalo bez kola, a ima i onih koji su imali srece pa su ostali samo bez nekih stvari iz kola.

Ovaj hotel nudi i obezbedjen parking sa kapijom koja se zatvara posle ponoci. Ako mi se ista svidelo u tom hotelu to je bio taj parking. Sledeci dan pisem malo kasnije, mora nesto i da se radi!

post-26667-0-45959300-1351514536_thumb.jpg

post-26667-0-58031800-1351514543_thumb.jpg

post-26667-0-87771800-1351514547_thumb.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 145 postova
  • Lokacija: Vračar
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

Kao sto sam obecao evo kratke price o 2. danu.

 

Krenuli smo izjutra oko 8 sati iz Genove ka Monaku. Pre toga smo otisli samo do stadiona u Genovi posto je bilo fudbalskih zaludjenika u ekipi. reci cu nesto i tom vrlo zanimljivom objektu. Lociran je u samim obroncima brda, kao i sam grad! stadion od spolja lici kao da je stambena zgrada, verovatno su to i hteli da postignu da ne bi mnogo odudarao od ostatka grada u kom se nalazi.

Auto put od Genove je sa dve trake (bez pomocne), jako je krivudav i sa mnogo vijadukata,a prolazi kroz hiljadu i jedan tunel! Jako interesantno i uzbudljivo za voznju pogotovu kad se uzme i cinjenica da su italijani vrlo dinamicni vozaci. Radara ima, ali nisam siguran da iko od njih na to obraca paznju. Vozi se dosta brze od dozvovljenog, a saobracajke su obicno sa teskim ishodima...U slucaju udesa guzve umeju da budu i po pedesetak kilometara, tj. cekanje od par sati je neminovno!

 

Sa tog tako krivudavog puta vrlo retko moze da se vidi more, posto je lociran na nekih 300 m nadmorske visine (+-100). Od odvajanja sa autoputa koji produzava dalje ka Azurnoj obali nema mnogo do samog Monaka, cak je ulazak u drzavu poptpuno neprimetan (bar je nama bio). Prizor sa vrha je zaista impozantan, necu dalje da pricam imate sliku dole.

 

Grad je po meni, vrlo slican recimo Herceg Novom, bar po lokaciji i obliku. Zgarde i kuce su bukvalno nacickane jedna na drugu, i stice se utisak da tu vise ni igla ne moze da se zabode. Monte Karlo danas predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Evropi i kao takav, osim kompleksa kazina koji je nastao krajem 19. veka, poseduje i operu, baletsku dvoranu kao i određen broj otmenih hotela i klubova. O jahtama koje su tamo ukotljene ne treba mnogo govoriti. U tom trenutku su tamo bile jahte Kavalija i Romana Abramovica... Sta dalje da se prica.

 

Ekipa sa desna na levo:

Shomi (Bradonja), Leri, moj kum Vlajko, i ja na vozackoj poziciji!

post-26667-0-40699100-1351687003_thumb.jpg

post-26667-0-94789300-1351687032_thumb.jpg

post-26667-0-01631100-1351687057_thumb.jpg

post-26667-0-06009300-1351687074_thumb.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 145 postova
  • Lokacija: Vračar
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

U toku tog dana, predvece smo krenuli prema Nici i tamo prozujali po centru grada i malo izblejali na lepoj gradkoj plazi. Jedina mana jbg, nema nigde pivo da se kupi u prodavnici, a mi smo odavno potrosili rezerve...

Inace Nica je jako interesantan, za mene iznenadjujuce veliki grad. To nije samo turisticko mesto vec grad sa skoro 400.000 stanovnika. Ljudi su, moram da primetim, klasicno francuski uobrazeni i prepotentni tako da je to generalna zamerka!

 

Uz more, naravno odmah pored plaze prolazi bulevar u kom se nalazi dosta luksuznih hotela (cuda li? icon_question.gif ?? icon_question.gif ).

Posle krace pauze, put smo nastavili do Kana. Tu tek pocinje pravo zezanje i uzivanje. O skupoci necu mnogo da pricam, to se podrazumeva. Isto je sve od Monte Karla pa do kraja Azurne obale, takoreci papreno!

post-26667-0-11039400-1351687278_thumb.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 145 postova
  • Lokacija: Vračar
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

U trenutku kada smo mi bili tamo, par dana posle trke, jos uvek su trajali radovi na uklanjanju boxova (gde je inace ovo i slikano), raznih zastitnih ograda i tome slicno. Asfalt je i dalje mirisao na sagorele gume, verujte mi mislim da to nije utrip!

 

Ima jos dosta slika koje su na zanimljivim mestima, ali su najludje ispred casina gde je na parkingu od par stotina kvadrada parkirano 10 automobila is snova...

 

Bugati, ferdzo 458 Italia, aston DB9, Majbah...

 

U toku obilaska staze sam nekoliko puta pomislio kako bi bilo do yaya sedeti na nekoj od tih terasa i gledati (slusati) zujanje bolida...

 

Inace, kada ste tamo, jako je tesko da se skonta gde je zapravo staza, sa koje strane idu gde i tome slicno. Tek posle pola sata smo uspeli da skontamo da se iz tunela spustaju na dole ka moru, a u suprotnom smeru (ulica odmah pored luke) se penju na gore ka kazinu... Posle je lako da se prati, jer i dalje na ivicnjacima ima ofarbano crveno belo (Crvena Zvezda bleh.gif )

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 145 postova
  • Lokacija: Vračar
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

Ono sto generalno moze da se zameri tokom cele ove rute, pa i dalje ka Barseloni, jeste visoka cena putarina, takoreci prevelika cak i za evropski dzep. Sistem naplate putarine po deonici moze da bude jako dosadan, pa se ne retko desava da posle 30 km od poslednjeg placanja ponovo dolazi rampa gde se placa putarina. Onaj ko cesto ide tim deonicama ima mogucnost Pre paid placanja bez zaustavljanja (prolaz kroz punkt sa Vmax<30 Km/h), ali za turiste smrtnike to se jednostavno ne ispalti! Vinjete nece da uvode zato sto ih boli qrac i navikli su da deru na putevima.

 

Ko hoce da pristedi i odluci za put pored mora, mora da se naoruza strpljenjem jer su vrlo cesta ogranicenja od 40 km/h a francuski panduri su poznati po tome da sa osibitim zadovoljstvom uzimaju pare (naravno ne za sebe vec za je*enu drzavu).

 

Nastavak sledi u Kanu, po meni najlepsem gradu na azurnoj obali. Lici dosta na Nicu, samo u dosta manjem izdanju. Klasika plaza, pored plaze setaliste, mali bulevar (sa po dve trake) i iza toga luxuzni hoteli. Posle tih hotela su male ulice, sa po jednom trakom u kojoj se nalaze sve exkluzivne radnje, kafici i po neki hotel. Sve u svemu savrseno mesto za trosenje para... Kafici sa dobrom atmosferom, stajanje, djuskanje i caskanje ispred istih prilicno daju lepu sliku o tom gradu. Grad inace ima oko 80.000 stanovnika... malo li je na ovu nemastinu hahahaha.gif ?

5Vr06.jpg

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 145 postova
  • Lokacija: Vračar
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

Krenusmo u kasnim vecernjim satima put Barse. Dogovor je bio da se neko vreme vozimo pored mora i usput razgledamo lepe predele, objekte, plaze ... jahte. Bilo je tu, moram da napomenem i dosta kraljica noci koje i nisu bas mnogo raspolozene za pricu (mislim da i one znaju kome je do zajebancije, akome do njihovih usluga). Uglavnom, pedesetak km smo isli od Kana prema jugu uz more, a onda se popeli na auto put. Tu smo imali manjih problema sa navigacijom, ali sve je manje vise regulisano snalazljivoscu cele ekipe (treznog dela).

 

Autoput, ko sto rekoh, dosta skup, sa cestim naplatnim rampama. To nam nije smetalo da popijemo po koju rakiju (bio sam tokom te noci samo suvozac) i komirani nastavimo put Barse. Plan je bio da svratimo prvo u Ljoret De Mar, inace srpskim turistima poznato letovaliste, da ne bi previse rano stigli u hotel (prijavljivanje je tek od 11 sati predvidjeno).

Tu smo pristigli oko 7 ujutru, taman na izlazak sunca. Parkirali se na samoj obali, pored plaze gde se inace parking placa ali tek od devet sati. Ja sam jos malo dremnuo na plazi, a ostatk ekipe se kupao. Uzivancija. Posle smo preparkirali kola do Meka koji se nalazio na samom pocetku plaze (centar grada) i seli da zderemo kao klosari u McDonaldsu.

 

Bitan deo:

I tako sedimo mi i klopamo, kad u jednom trenutku prodje pandurski auto i nastavi prema mom autu. Ja reko ajd da ustanem da vidim da mi ne napisu kaznu (posto stizu kazne iz EU u Austriju). Kad ono medjutim:

pauk uveliko nakacio mog skodilaka za prednje tockove i upravo ga dize. Mnogo pre nego sto je pandurski auto tuda prosao, a pritom se nije ni zadrzavao! Ja trkom odlazim do njega i bacam se na haubu, histericno mlatarajuci rukama da stanu. Izlazi lik, naravno ni jedan jezik osim spanskog ne prica i vadi neki tefter. Ja tu pocnem na nemackom, engleskom, italijanskom da mu objasnjavam kako smo mi tu seli samo na 10 min. da jedemo... bla bla, a on mrtav ladan iscepa ono sranje i krenu da spusata auto. Meni ne bi jasno, kako je moguce da bez reci, tj. bez i jednog evra oce da mi oprosti pogresno parkiranje. Lik me je odusevio, samo mi je kratko rekao (pretpostavljam) da preparkiram auto, a on nastavio da dize kola po redu... CArski. Ovi ostali su hteli da crknu od smeha kad su me videli kako pokusavam da mu pricam na tri jezika, a on nista ne razume. Uglavnom, mogose da mi odnesu auto koji je bio bukvalno parkiran na pet metara od mene. Samo smo bili zaklonjeni zbunjem i nisam imao direktan pogled na auto. Zlo

 

Posle tog kratkog odmora nastavili smo do hotela u barsi. Leri, nas nocni vozac je presao pozadi na spavanjac, a ja preuzeo komandu. Stigli u Barsu oko pola 11, lepo se cekirali, smestili i ubacili auto u njihovu garazu. Inace jedna napomena: Barsa vazi za grad u kome se vrlo rado pljackaju svi koji dodju sa strane. Tako da ako se iko ikad uputi kolima u barsu, obavezno rezervise i garazu. Kostaju otprilike 15-25 e po danu, zavisi od lokacije. Mi smo bili u super hotelu, na extra lokaciji, relativno blizu mora i Sagrada familije. Nekako izmedju. Postavicu i link hotela, mislim da imaju najbolje cene za to sto pruzaju...

 

Blizu ove pametne zgrade smo bili smesteni (Torre Agbar):

a8ffb8eec430d43fcf792078f6e242d7.jpg

 

 

A evo i naseg Hotela desno -: Amrey Diagonal

 

1157239586.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 145 postova
  • Lokacija: Vračar
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

Sa jedne strane Hotela je najveca ulica u Barsi, koja uopste nije opterecena i bucna, a sa druge je cuvena pesacka zona sa lepim kaficima u sredini. Obe ulice izbijaju na more, stim sto je ovom manjom prilaz moru daleko blizi.

 

Pocetak vec obecava:

 

1762550.jpg

 

Nastavljamo dalje ka moru...

 

5383060.jpg

 

Cuveni kazino:

1762463.jpg

 

 

Neka statua nekog cuvenog umetnika:

1762709.jpg

 

I na kraju dzade eto i mora:

 

 

QXtCV.jpg

 

 

Evo i mene u solo poziranju:

ZLnsI.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja