Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Sta me je totalno obradovalo taj dan je , pored masa motorakoji su se tu nasli , da je Francuska odlucila da taj dan motori voze besplatno!!! - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan I na prilazu Le Mansu , a i u odlasku , sve do Rouen-a nismoplatili ni dinar ( a trebalo je sigurno 20 eura !! ) Skidam kapu !! - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je bilo taj dan motora na trci , shvatio sam tek kadsam morao da cekam skoro sat vremena za gorivo , slike su dokaz ... - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Dok smo cekali na trajekt , sledeceg dana , upoznao sam idvojicu bajkera , malo starijih od mene , koji su vozili ova dva predivnaVincenta Crveni je u sustini isti kao Vincent Black Shadow , samo stonije obojen u crno .. - - - - - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i mapa saovogodisnjim putem - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Cetrvti deo ili ostav tura … iste 2010 godine … Secate li se nase zadnje ture ? I ove slike ? - - Posle povratka , proverio sam na internetu sta smo topropustili , pa je pala odluka : Dobili smo ostav !! Setih se odmah vojnickih dana i silnih ostava koje smodobili , noseci sarca po sumama oko Karlovca .. uspomene ... Proverio sam sve malo detaljnije , onaj prvi pokusaj je biosamo da eto vidimo Pireneje uzput , a posto smo vec sebi dali ostav , rekoh damalo detaljnije obradimo temu zvanu Pireneji . Prvobitni plan je ukljucivao jos poneki prelaz , deo ujednom pravcu , a drugi deo u povratku , ali zbog vremenskog sukoba sa Tour deFrance morao sam da promenim plan . Desilo se jedne godine da cekamo Tour , nema potrebe da secudim ludacima dva puta Inace , propustili smo Port de Pailhères , a mogao jeda padne jos neki da je bilo vremena i ne bi tih ludaka sa biciklima …. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Opet smo se odlucili za brod , rekosmo ovo je zadnji put zaneodredeno vreme , nismo mi morski vukovi , tako da Spanija i Portugal sigurnonisu u planu bar godinu , dve … Samo , kad smo vec dali sebi ostav , ovog puta uzeli smoonaj lepsi , brzi a malo skuplji brod . Zbog kombinovanja sa vremenom odlaska , nemam bas mnogoodmora , polazak je bio iz Plymoutha , skoro 300 km od Londona , a brod nas jedoveo u ne bas suncani Santander na severu Spanije . Na brodu bila je gomila motorista , mnogo vise nego obicno ,a gotovo svima je bila destinacija moto skup u Faru , Portugal , ali mene tozaista ne interesuje , pa sam jih uslikao pre izlaska iz broda , jer posle smomi otisli levo , a oni desno … - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Bila mi je zelja da se okupamo u San Sebastianu , ali nasvreme nije posluzilo . Tako da smo samo svratili u Bilbao , rekoh da vidim dali jecvetni pas sreden , da se uslikamo tu Evo kako je pas izgledao prosli put , da vas podsetim - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan A sad , bio je mnogo lepsi …. - - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan I onda pravo u Pamplonu , prvo spavanje Taj put i nije za opisivanje , pa mape nisam stavio , nemapotrebe , nesto manje od 300 kilometara , uzimajuci u obzir da je brod stigaorano poslepodne . Inace u Pamploni tih dana se odrzavala trcanje sa bikovima ,ili je izpred bikova , ko ce ga znat ? ali posto imam dovoljno adrenalina u krvi vozeci motor ,nisam hteo sebe da dovodim u situaciju kao na ovoj slici koju sam pozajmio sateme smesne slike … - - Te i sledece veceri , na spanskoj televiziji non stop suvrteli snimke sa Trcanja , to nemoze da se opise , prenos ko na trci , usporenesnimke , razni uglovi , cudo nevideno … Interesantno za pogledat , i ko je mladi i siguran u brzinusvojih nogu , mozda nesto da se proba , ali ne za mene … Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Sledeci dan smo poceli da se priblizavamo Pirenejima , ovogputa sa juzne strane - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Uzput stali kratko u gradicu Jaca , gde sam u ladovinidrveta uslikao GS nekog Nemca koji je sedeo blizu nas , a kasnije nas i proveoiz grada , samo sto je on otisao u drugom pravcu .. - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan I onda divnim kanjonom produzili prema nasoj destinaciji –Pireneji !!!! - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Kanjon je kretao da bude sve uzi , prosli smo nekolikojezera , - - - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan i sela koja su van skijaske sezone u nekom njihovom snu - - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Put nas je vodio sve vislje dolinom - - - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan prema prvom od prelaza koje smo prosli , Col duPourtalet , kojeg smo , cisto jer nam se svidao , prosli 3 puta !!! - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Salim se naravno . Jeste , prosli smo ga 3 puta , ali izrazloga tog sto nisam nasao u tim zabitima hotel sem u El Formigal , skijaskomcentru malo izpod prelaza na Spanskoj strani A nama je odrediste tog poslepodneva bilo malo selo Fabregesna Francuskoj strani , pa smo se posle odatle vratili na spavanje , a sledecegjutra opet preko prelaza nastavili nas put … Tako da nisam siguran dali ovo da brojim kao jedan ili 3prelaza ? Pristup prelazu sa Spanske strane otvoreniji je nemapreteranih uzbrdica i serpentina - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan A na prelazu , sem table pored koje sam se slikao nalazi senekoliko kafanica i prodavnica , naime prelaz je ujedno i granica , a pogledina okolne planine su …. super … - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Spust ( ili uspon , kako hocete , uradio sam oba ) naFrancusku stranu je mnogo lepsi , serpentine , tuneli za zastitu od lavina , ai sama dolina je mnogo lepsa Evo nekoliko slika , da ne preteram … - - - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan - - - - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Inace , ko sto sam vec pomenuo , nasa destinacija tog danaje bilo selo Fabreges , - - - u kojem ima zicara , koja se penje na skoro 2000 metara , aodatle se pruza predivan pogled na jedan od najlepsih vrhova Pireneja Pic duMidi d’Ossau . Visok je 2885 metara , i uzimajuci u obzir da ima preko 50vrhova u Pirenejima visljih od toga , nije nesto . Ali ga Francuzi zbogkarakteristicnog oblika toliko vole da je u vecini mapa upisan ovim ,francuskim imenom , mada se sam vrh nalazi u Spaniji .. Prozore na kabinama izsarala je decurlija , ali cu ipak dapodelim sa vama neku sliku … - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan a evo i pogled sa vrha … - - - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan A odatle su neki ludaci postavili uskotirnu zeljeznicu jos1920 godine , da prebacuju material do gradilista za branu jezera Lacd’Artouste , a kasnije su uvideli turisticki potencial te pruge , pa je takodanas na toj pruzi po njihovim recima najvislji voz u Evropi , stanica kodjezera je na nesto manje od 2100 metara . Pored predivnih pogleda , netaknute prirode , ako dolazite uove krajeve , preporucujem obilazak ove pruge , ako vam se ne smuci na pargorih krivina , slobodno mozete na sve prelaze u Pirenejima - - - - - - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 708 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Tu smo videli i prvu od ovih zivotinja , ja zaista neznamkako se to zove naski , engleski je Marmot - - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...