Jump to content

Moto Zajednica

Izduv

Recommended Posts

• Drug član, 1710 postova

Potreban mi je izduv manjih dimenzija od nekog motora cetvorptaktnog 500-600 ccm koji je tisi, moj je protocni i mnogo je bucan. Takodje trazim jeftiniju varijantu ne neka zvucna imena...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 354 postova
  • Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R

imam josimuru,40e,ali ..nije bas da je tiha,mislim ima ono cevku unutra,neznam jel tvoj prazan ili takav bucan,

:care: :care: :care: :care: :care::stabre::takoje:

• Svrati ponekad, 295 postova

Imas na netu objasnjenja i slika koliko hoces. Najjednostavnije je da napravis reducir na izlaznoj rupi i smanjenjem precnika smanjice se i nivo buke. Ovo je malo uprosceno ali je takav princip.

• Ne silazi, 6574 postova
  • Motocikl: konzerviran

...a da mu napravis neki dB killer?

Objasni malo.

Svi aftermarket izduvi velikih svetskih proizvodjaca, da bi bili u skladu sa zakonom i postovali propisani nivo buke imaju "dB killer". To sto ljudi voze Arrowe, Akrapovice, Lasere i dr. tako da grmi i sve puca okolo je rezultat toga sto je taj gore pomenuti deo izvadjen iz auspuha. On se na kraju krajeva tako i pravi, da moze da se lako skine i ugradi zbog eventualnog ODLASKA NA STAZU, (gde zakoni o buci postoje ali su manje restriktivni) a ne da se maltretira komsiluk.

Tacan recept za izradu ne mogu da ti kazem, ali po mom misljenju to ne bi trebalo da je komplikovano ako imas imalo majstorije u rukama (ili znas nekog majstoricavog), plus mozes da napravis i vise modela...da se igras. Duzi, kraci, sa manjim otvorom, vecim, vise perforirana cev ili manje i tako. Nadam sa da sam pomogao. Evo i malo slika sa neta za ilustraciju.

http://www.google.it/images?hl=it&q=how+to+make+a+db+killer&gbv=2&gs_l=heirloom-hp.3..0i19.3570.13840.0.14720.23.12.0.11.11.0.330.2870.0j1j9j1.11.0...0.0...1c.1.tAoKGD20SZ4&sa=X&oi=image_result_group

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja