GhostMile 4614 Napisano Septembar 28, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svukao sam ZOBS vec davno, ali nisam naletio jos na zabranu provlacenja. Ta zabrana preticanja kolone vozila je totalni apsurd i taj koji je to pisao kao clan zakona je vjerovatno bio pijan, Recimo u Sremskoj Mitrovici se zeni neki dzek i pozvao je preko facebooka sve ljude dobre volje na svadbu i dzaba pivo i klopu. Iz pravca Beograda je red od nekoliko kilometara na izlazu za SM, sto je totalno zacepilo autoput, jer je tu kolonu zabranjeno preticati, pa i oni sto idu u Minken cekaju. E sad, ako se nekad smije, a nekad ne smije, onda to ne moze biti clan zakona kao takav. Mislim, 1) Zabranjeno preticanje kolone. Tacka. Ako podjemo od toga da je ovo glupost kao sto i jeste, gdje je onda zabrana provlacenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Septembar 28, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Apsurd glupost ili ne, poenta je da imaju cime da nas kazne ako to radimo. Napominjem da se onaj clan zakona odnosi i na preticanje i obilazenje kolone vozila. Obilazenje je ono sto mi radimo kada se provlacimo. E sad, ako je tu samo jedno vozilo, onda to nije kolona pa smo opet cisti (ako ne stajemo preko zaustavne linije). Opet, i u ovom slucaju krsimo clan 55 tacki 10 ako vozilo stoji zbog pesaka, a skoro svako stajanje na semaforu jeste stajanje pesacima mada ni ovo nije precizno. Nisam nasao druge tacke relevantne za problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Septembar 29, 2012 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan @Nabiguzluk, tvoje tumačenje zakona je malo pristrasno. Ono što zakon kaže je da možeš da pretičeš u okviru trake, ali samo ako je bezbedno. Vrlo važno je da je to bezbedno, da postoji odstojanje, da ne postoji rizik od udarca, da budeš uočljiv, da budeš predvidiv, da predvidiš druge itd. To je, dakle, bezbedno. Ako se provlačiš rizično, a provlačenje uvek nosi neki rizik, nosiš i sam odgovornost. Preticanje kolone je, naravno, jedan od najstrašnijih prekršaja. Svadba ili ne, po zakonu je dozvoljeno OBILAŽENJE statičnih vozila i objekata, opet pod uslovom da se vrši bezbedno, pa se to odnosi i na kolonu. Preticanje pak nije, vrlo je opasna radnja u pitanju, ne mogu da verujem da ste se za to uhvatili kao za maltretman policije. Naš ZOBS je kopija svih pravila saobraćaja iz drugih zemalja, bar kada je reč o upravljanju vozilom. Novi ZOBS se, u tom smislu, ne razlikuje od starog, pa time nema potrebe da pitate "da li je tako po novom". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Septembar 29, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan OBILAŽENJE statičnih vozila i objekata, opet pod uslovom da se vrši bezbedno, pa se to odnosi i na kolonu. Nazalost, nije tako iako je besmisleno. Ja sam tekst kopirao direktno iz zakona gde jasno pise (naveo sam clan) da ne smete preticati ni OBILAZITI kolonu vozila. Ponovicu, clan 55 tacka 1: Vozač ne sme vozilom da započne preticanje ili obilaženje: 1) kolone vozila, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Septembar 30, 2012 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan OBILAŽENJE statičnih vozila i objekata, opet pod uslovom da se vrši bezbedno, pa se to odnosi i na kolonu. Nazalost, nije tako iako je besmisleno. Ja sam tekst kopirao direktno iz zakona gde jasno pise (naveo sam clan) da ne smete preticati ni OBILAZITI kolonu vozila. Ponovicu, clan 55 tacka 1: Vozač ne sme vozilom da započne preticanje ili obilaženje: 1) kolone vozila, Teoretski, ovaj problem se rešava tako što: pre svakog obilaženja/preticanja uključite levi migavac, nakon svakog obilaženja/preticanja uključite desni migavac pa se malo pomerite u desno, što bi signaliziralo završetak obilaženja/preticanja, i onda ponovo levi migavac i dalje obilaženje/preticanje. U povoljnim uslovima, to bi izgledalo kao ševrdanje, što je moguće izvesti, a vi ste sa pravne tačke gledišta n puta izveli manevar obilaženja/preticanja jednog vozila, te niste napravili prekršaj. Uzgred, u vreme špica, gde se stalno provlačim (to radije činim nego da idem suprotnom trakom, što vidim da radi dosta kolega), na raskrsnicama nailazim na saobraćajce koji me vide kako se provlačim, i kako stajem nakon zaustavne linije i neretko na pešačkom... Do sada me NIKAD nisu ni opomenuli, o kazni da ne pričam. I da ja postavim jedno pitanje: na auto-putu po Beogradu se neretko igram slaloma. Da li je to dozvoljeno? Ond., idem levom trakom, onda se prestrojim u desnu, preteknem nekog ko vozi u levoj, pa se prestrojim u levu, nastavim dalje, i onda preteknem nekog ko se vozi u desnoj traci... (verujem da svi znate kako izgleda slalom) Naravno, sve uz propisanu svetlosnu signalizaciju. Jer, neko mi je nekada rekao (a ja se toga još pridržavam), da je deo auto-puta kroz BG u kategoriji kao i gradske ulice, te da ne važi ono pravilo gde je neophodno automobil preteći sa leve strane, u "brzoj traci". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Septembar 30, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U povoljnim uslovima, to bi izgledalo kao ševrdanje, što je moguće izvesti, a vi ste sa pravne tačke gledišta nputa izveli manevar obilaženja/preticanja jednog vozila, te niste napravili prekršaj. Teoretski da, ali prakticno pazi da ne prodje kod sudije Najcesce se provlacimo kada nije ni moguce vratiti se u svoju traku izmedju vozila pa je nemoguce ni teoretski izvrsiti preticanje jednog po jednog. Malo je sve to kod nas u sivoj zoni, pa mozda se izvuces a mozda ne. Poenta je da imamo tacke zakona koje mogu da se upotrebe protiv nas, ali je moguce i izvlacenje jer zakon nije bas 100% precizan po razlikovanju obilazenja kolone i n obilazenja pojedinaca. S obzirom koliko smo omiljeni u drustvu, i podeljena krivica je pozitivna presuda. Ne bi me cudilo da mnoge sudije kod nas za ovo osude samo motociklistu. Sve u svemu, nece nam niko to zameriti (saobracajci npr) dok se ne desi situacija kao sa snimka, a ako se desi, bice deljenja krivice 99%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Septembar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Možemo da delimo šta i koliko hoćemo (motor i desni auto), ali šta ćemo sa levim automobilom koji ni kriv ni dužan popi po desnoj strani (što je obično i neminovno u ovakvim situacijama)??? Ko njemu dodje kintu ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Septembar 30, 2012 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan OBILAŽENJE statičnih vozila i objekata, opet pod uslovom da se vrši bezbedno, pa se to odnosi i na kolonu. Nazalost, nije tako iako je besmisleno. Ja sam tekst kopirao direktno iz zakona gde jasno pise (naveo sam clan) da ne smete preticati ni OBILAZITI kolonu vozila. Ponovicu, clan 55 tacka 1: Vozač ne sme vozilom da započne preticanje ili obilaženje: 1) kolone vozila, Nisi pročitao član do kraja. Izuzetno, obilaženje u slučaju iz stava 3. tačka 15) ovog člana je dozvoljeno, pod uslovima iz stava 1. ovog člana. Stav 1 se odnosi na to da radnju treba izvrštii bezbedno. Dakle, ukoliko kolona stoji, slobodno je obiđi ako smatraš da možeš to da učiniš bezbedno, ako ne ugrožavaš nikoga iz suprotnog smera, ukoiko ne ugrožavaš sebe itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Septembar 30, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Stav 1: Претицање или обилажење возач сме да врши само ако тиме не ометанормално кретање возила која долазе из супротног смера када на путу има довољно простора за безбедно извођење тих радњи. Nije ispunjen jer na putu pri provlacenju NEMA dovoljno prostora za bezbedno izvodjenje radnji. E sad, izuzetak koji si naveo se odnosi samo na tacki 15, a ne i na tacku 1. tacka 1 je ta koja nam osporava provlacenje. Za tacku nema 1 odstupanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Septembar 30, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan da kopiram kompletno sve radi preglednosti: Члан 55. Stav 1 Претицање или обилажење возач сме да врши само ако тиме не омета нормално кретање возила која долазе из супротног смера када на путу има довољно простора за безбедно извођење тих радњи. stav 2 Возач не сме да врши претицање или обилажење када тиме може угрозити друге учеснике у саобраћају. stav 3 Возач не сме возилом да започне претицање или обилажење: 1) колоне возила, 2) ако је возач који се креће иза њега отпочео претицање или обилажење, 3) ако је возач испред њега на истој саобраћајној траци дао знак за претицање или обилажење, 4) ако би тиме угрозио безбедност саобраћаја или ометао саобраћај из супротног смера, 5) ако по извршеном претицању или обилажењу не би могао да се врати у саобраћајну траку којом се кретао пре тога без ометања или угрожавања осталих учесника у саобраћају, 6) зауставном траком, 7) на почетку превоја, на превоју, испред и у непрегледној кривини, осим на коловозу са најмање две саобраћајне траке за кретање возила у истом смеру, у тунелу, осим у тунелу са најмање две саобраћајне траке за кретање возила у истом смеру, 9) возила које се приближава пешачком прелазу или га прелази, - 24 - 10) возила које се зауставило и зауставља ради пропуштања пешака на пешачком прелазу, 11) на прелазу пута преко железничке или трамвајске пруге, 12) колоне возила под пратњом, 13) саобраћајном траком за спора возила, 14) на месту где је то забрањено саобраћајном сигнализацијом, 15) на начин да прелази возилом преко неиспрекидане уздужне линије при чему користи саобраћајну траку намењену за кретање возила из супротног смера. Обилажење заустављене колоне на путу је забрањено ако се возач након обилажења не би могао безбедно укључити на саобраћајну траку намењену кретању возила у смеру у коме се он креће. Изузетно, обилажење у случају из става 3. тачка 15) овог члана је дозвољено, под условима из става 1. овог члана. Возач који претиче дужан је да своје возило држи на потребном растојању и одстојању од возила које претиче, тако да га не омета нити угрожава друге у саобраћају Dakle, nazalost, samo tacka 15 ima izuzetak ako se slaze sa stavom 1. Tacka 1 nema izuzetak. PS Da se zna, ne zagovaram ni jednu stranu. Samo tumacim zakon. Licno Ponekad se provlacim ponekad ne, ali racunam da ako dodje do sranja mogu da izvucem deblji kraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Septembar 30, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto je lose kod nas u zakonu je to sto je neodredjen potpuno. Recenica "duzan je da nesto uradi na bezbedan nacin" u praksi se tumaci ovako: ako je doslo do sranja, nacin ti nije bio bezbedan. Jako neposteno i cesto zloupotrebljeno i podlozno licnom stavu sudije. To je poput onog neprilagodjene brzine stanju puta... Vozis 30, udari te neko i opet mogu da kazu da nisi prilagodio brzinu jer im zakon to dozovljava, iako si postovao ogranicenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
carlos11 27 Napisano Septembar 30, 2012 U prolazu, 75 postova Lokacija: bgd Motocikl: GSX 750 R K6 Prijavi odgovor kao problematičan Zakon kaže da se motorciklom bez bočne prikolice može preticati vozilo u istoj kolovoznoj traci, a čak i na mestima gde je zabranjeno preticanje naravno bez prelaženja pune linije ( tumačenje znaka: zabranjeno preticanje za sva motorna vozila osim za morotcikle bez bočne prikolice ). Kada se motorciklista "provlači" između vozila koja stoje on u stvari vrši obilaženje levom stranom vozila koja se nalaze u njegovoj kolovoznoj traci što je dozvoljeno zakonom. E sad, ako se malo proševrda između jedne i druge trake da se ne bi ubrao nečiji retrovizor, nekom ko to posmatra iz daljine je vrlo deško da to utvrdi i praktično je nedokazivo. Čak je pre godinu- dve prilikom gostovanja na RTS-u visoki policijski funkcioner, izvesni Rebić tu situaciju protumačio kao dozvoljenu. Ako neko otvori vrata od kola, to je faktički isto kao i da je skrenuo u levo dok ga je motorciklista obilazio jer ga je svojim vozilom (dakle vratima) ometao u obilaženju. svaka cast za ovo,puno bi mi znacilo da sam to znao pre dve godine ali dobro je znati za nedaj boze!jel to stavka iz naseg zakona!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Septembar 30, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ada se motorciklista "provlači" između vozila koja stoje on u stvari vrši obilaženje levom stranom vozila fali jedna kljucna rec da bi se primenilo na provlacenje semaforima: "KOLONE vozila". Ovako se odnosi samo na klasicno obilzaenje jednog vozila. Ne znam da li je to iz zakona ili ne, nemam vremena bas ceo da procitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Octobar 1, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko se već puta ovde vodila polemika oko provlačenja između automobila koji stoje na semaforu ali činjenično stanje je da skoro svi to rade uključujući i kolege iz motorističke Policije. Taj ZOBS je rađen na Saobraćajnom Fakultetu u saradnji sa Policijom i sigurno je da mnogo toga u tom zakonu svaljuje krivicu na vozače i sadrži neke odredbe koje nisu jasno definisane. E sad, da li je provlačenje po zakonu ili nije pitanje je sad. Pre čini mi se 2. godine je na RTS-u gostovao izvesni Rebić iz MUP-a i provlačenje na semaforu između vozila protumačio kao dozvoljenu operaciju u saobraćaju, ja gledao i slušao. Zabrana preticanja: još neko je ovde pored mene pomenuo značenje saobraćajnog znaka "zabrana preticanja za sva motorna vozila osim motorcikala bez bočne prikolice". Moje tumačenje je sledeće: ako neko sme da pretekne automobilom motorcikl koji se kreće uz desnu ivicu kolovoza, isto tako i motorcikl sme da pretekne automobil koji se kreće uz desnu ivicu kolovoza. Situacija i prostornost su identični. Sve naravno pod uslovom da se ne prelazi puna linija. Tumačenje ovog znaka je zastarelo i verovatno previdom prepisano u novi ZOBS. Zašto? Zato što su nekada, kada je pisan taj stari zakon motorcikli uglavnom svođeni na mopede koji su po propisu bili dužni da se (zbog male snage a samim tim i male brzine) kreću uz desnu ivicu kolovozne trake pa je logično da se time ne koči saobraćaj i da neko može da ih obiđe. Druga stvar je preticanje kolone vozila koje je izričito zabranjeno i spada u težak prekršaj. Posebna stvar je provlačenje između dve kolone vozila koje stoje u više saobraćajnih traka za isti smer kretanja. Ne postoji ovde tačna definicija za to, ali isto tako nisam čuo da je iko ikada bio u Beogradu kažnjen, možda uz nečiji izuzetak. Čitao sam da je u nekim državama to dozvoljeno i zove se "filtering", pa su otišli čak i korak dalje i napravili zaustavne linije na semaforima odvojeno za kola (iza) i za motorcikle- ispred jer su razume se - daleko startniji od većine automobila i kada krenu ubrzo su par stotina metara ispred i ne zadržavaju saobraćaj. Sa moje strane, bezbednije je da se zavučem između automobila koji stoje na semaforu nego da stanem poslednji i time otvaram mogućnost da me neko naguzi i katapultira jer me nije video. Toliko sam video nalupanih kola zbog kasnog kočenja na semaforu gde se zablentave i ne vide da kolona stoji da me instikt vodi da se zavučem između kola jer sam tu bezbedniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 1, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Posebna stvar je provlačenje između dve kolone vozila koje stoje u više saobraćajnih traka za isti smer kretanja. Jesam li ja lud ili niko drugi ne razume tacku 1 stava 3? Zastareo ili ne, primenjivan ili ne, na sudu vazi zakon takav kakav je, a ta nasa poluobjasnjenja polushvacenog polupravednog zakona ih ne interesuju. Praksa kaze nece te niko dirati dok to radis - dok ne dodje do nesrece. Onda zakoni pocinju da vaze, bili smisleni ili ne. Sud ne funkcionise otprilike i na licni osecaj zakona a ovde je pitanje sta bi na sudu bilo. Cuvajte se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Octobar 1, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Ako smatraš da to ne treba da se radi i da je kažnjivo nemoj da se provlačiš. Zapažanje: zamisli šta bi bilo da se to uokviri kao regularna stvar u zakonu, ovde u Srbiji gde u saobraćaju vlada nevaspitanje i netolerancija? Onda bi sa punim pravom svako od motorciklista zahtevao od vozača automobila ( i to po zakonu ) da mu omogući da se provuče pored njega a ako to ne učini onda bi vozač bio kriv po tom istom zakonu. Zatim bi se i neki napaljeni klinac zaleteo između kola i olupao negde, sve po zakonu. Prema tome ovo je nešto što nije definisano ZOBS-om što je možda i dobro i ostavlja prostor za onoga ko smatra da će bezbedno da se provuče to i uradi. Drugo je pitanje da li će da ošteti nekom auto ili povredi nekog: tu postoji nešto što se u zakonu definiše kao " bezbedan način ". Veujem da je u nekim razvijenim državama gde postoji kultura i red ovo jasno definisano i dozvoljeno ali je i tamo slovo zakona sigurno definisalo uslove pod kojima to može da se radi ali u u Srbiji to ne prolazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 1, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako smatraš da to ne treba da se radi i da je kažnjivo nemoj da se provlačiš.<br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 14px; line-height: 21px; background-color: rgb(250, 251, 252); "> Apsolutno me ne razumes. Ja smatram da to treba da se radi. Pitanje NIJE sta mi zelimo nego sta bi se u realnosti desilo. Tacka 1. stava 3 bez izuzetaka eksplicitno zabranjuje obilazenje kolone. Sama nasa zelja da ne bude tako ne menja cinjenicu da biste na sudu popili kaznu. Zakon je definisao slucaj Vozač ne sme vozilom da započne preticanje ili obilaženje: 1) kolone vozila, i to nikakve veze nema sa mojim zeljama. Vi ocigledno odgovarate na pitanje "da li biste voleli da je dozvoljeno" a ne na pitanje "sta bi bilo na sudu u slucaju sudara" prilikom provlacenja. Potpuno je nebitno moje ili tvoje tumacenje vec sta bi bilo tumacenje sudije u okviru zakona. On ce vas osuditi po clanu 55. stavu tri tacki 1. a vi ako mozete nadjite mi tacku koja vas oslobadja. Ako ne mozete - to je to. Ako mozete svi cemo biti srecni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Octobar 1, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, evo ja sam mentol koji ne shvata da je preticanje i obilaženje kolone vozila zabranjeno a definicija provlačenja se po tvom tumačenju uklapa u to isto. Smatram da to nije isto a očigledno i Policija jer koliko mi je poznato niko još nije kažnjen, možda uz neki izuzetak jer nisu ni svi iz MUP-a isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 1, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, ne pricamo o policiji, pricamo o sudu. E sad, da li je obilazenje kolone i provlacenje isto - to ne mogu da tvrdim. To jeste malo klimavo. Imam nazalost iskustva sa sudijama (loseg) i otud moj pesimizam po ovom pitanju. Verujem da bi mnoge sudije uklopile provlacenje u obilazenje kolone, jer lici. Po mom misljenju je potrebno posebno definisati ovu radnju u zakonu i ili je dozvoliti - ili zabraniti, da znamo na cemu smo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Octobar 1, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zakonom se nista ne dozvoljava. Sve sto nije zabranjeno je dozvoljeno. Mi trenutno imamo tzv. "kod" (codex). To je kao neki skup nepisanih pravila kojih se motori trebaju drzati da ne bi doslo do zabrane provlacenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Octobar 2, 2012 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Ja lepo stanem u red i cekam Ne bih da pokusam provlacenje jer ima svakakvih mentola. Mada jednom sam zaglavio iza GSP-a, ijaoj kako to dimi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Octobar 2, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja lepo stanem u red i cekam Sta ce ti onda motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 2, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce ti onda motor? Pa ima motor i druge namene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Octobar 2, 2012 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Da uzivam u voznji Ne vozim ja motore da bih imao prednost u saobracaju nego da bih uzivao u voznji istih. A licno ne vidim nikakvu prednost guranja ispred svih na semaforu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 2, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Metak, nemoj i ti u krajnost da ides. Kako nema prednost? Prednost je da stignes pre i da se ne skuvas u jakni. Sve ima prednosti i mane, a na nama je da odlucimo koje prednosti nam vise odgovaraju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...