vvdaniel 95 Napisano Septembar 25, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Drugari pomagajte. U subotu montirao grejace rucica i pritom sam skidao rezervoar kako bih provukao zice za napajanje grejaca. Ustvari samo sam zadigao rezervoar. Kad sam sve vratio na mesto nije hteo da upali samo je verglao u prazno. Skinem ponovo sve i sa leve strane ispod rezervoara mi se ucini neka dzeksna da stoji labavo (dzeksan ide u nesto a iz toga na svecice), skinem, vratim. Motor upali. Vratim sve na mesto upalim ponovo da dodam gas nesto labavo neprima gas. Skinem kod rucice da vidim dal sam dobro vratio sajlu kad vidim da je pukla i izvucem je skroz. Opet upalim motor (nije mi djavo dao mira). Danas odem da mi se odradi druga sajla, postavim sajlu (opet zadignem rezervoar), medjutim od tad nemogu da upalim motor. Pregledao sve i nista nevidim da ne stoji kako treba. Ponovo sam skinuo tu dzeksnu i vidim da ima i sa druge strane, proverim i to, al dzaba. I svecice sam promenio ali nista. Samo vergla u prazno. Molim vas pomagajte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Septembar 25, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Si proverio crevo za vakum od goriva i slavinu goriva (moguce da su ti karburatori ostali bez goriva i dzaba verglas jer ne dobijaju benzina, a mozda je i to razlog zbog koga ne prima gas). Benzin do karburatora ces doterati ukoliko uzmes crevo za vakum od goriva i stavis ga u usta i uvlacis vazduh, sve dok ne cujes da se karburatori pune benzinom. Proveri to pa javi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Septembar 26, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Aj mi samo reci koje je to crevo. Da ne popusim pola motora za dz :lol: . Bez zezanja jel to crevo koje se vraca u rezervoar. Primao je on gas dok nije pukla sajal i posle kad sam kod karburatora rukom pomerao je isto preimao gas. Problem sto sad uopste nece ni da se zakaslje. A pre strucne intervencije je palio ko zmaj. Neznam dal ima veze ali na rezervoar sam samo stavio parce kese da ne upada trunje dok radim posto se poklopac mora skidati zbog plastika. Aj pomagajte, dok je jos lepo vreme pa moze malo da se vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 26, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan taj bmw nema vakum pumpu,sipaj gorivo u crevo,da ne verglas mnogo i probaj da upalis,ako nece,vidi varnicu dali ima,okacis staru svecicu bez skidanja nove,ili skini te nove i proveri, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 26, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan p.s.poklopac nemora da se skida od rezervoara da bi skinuo plastike,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 26, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan zar nema on pumpu u rezervaru ? (nisam 100 posto siguran) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Septembar 26, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Neznam meni se cinilo da nemoze da se skine plastika bez da se skine cep. Provericu cim stignem kuci pa javljam. Inace sam ga vec verglao bas dosta, pa mislim da nije bilo goriva vec bi doslo do karburatora. Cak sam i akumlator ispraznio pa sam ga prikacio kablovima na auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6228 Napisano Septembar 26, 2012 Svakom po zasluzi, 12455 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A kill switch...možda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Septembar 26, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako veceras pogledao i na obe svecice baca varnicu, medjutim svecice su suve. Goriva ima, skinuo sam crevo sa rezervoara i normalono curi. Cev za gorivo koja ide do karburatora nigde nije napukla (nigde neflisuje, nekaplje) i nigde nije prignjecena. Neznam sta bi moglo da bude od dizanja rezervoara, a da je pre toga radio bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 26, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aha,ok.uzmi i stavi rezervoar,pusti gorivo.cukaj malo dole po loncicima,ima mozda vazdusni cep,ili odvi dole na loncicima one najnize srafove,kad potekne gorivo,zavijes ih i palis,ili,sipaj malo goriva,jedan manji spic recimo u klip,kroz svecice,pa kad upali,mozda ce povuci gorivo,ili sipaj malo u crevo za gorivo pa duni u njega,pa tako dok ga ne napunis,cilj je da napunis karbove gorivom,posle ce sve samo od sebe da profunkcionise....ako je do toga,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Septembar 26, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Upalio je. Sipao sam oko 2ml goriva na rupu svecice. Ali sad nabije maksimum obrtaje, pa sam ugasio na kill switch. Kad upalim pnoovo isto odmah sam gasio na kill switch. Jesam mozda sipao puno goriva. Ili je sajla sad malo kraca pa je stalno pod gasom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 27, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Upalio je. Sipao sam oko 2ml goriva na rupu svecice. Ali sad nabije maksimum obrtaje, pa sam ugasio na kill switch. Kad upalim pnoovo isto odmah sam gasio na kill switch. Jesam mozda sipao puno goriva. Ili je sajla sad malo kraca pa je stalno pod gasom. moguce daje kraca.nego....jel ti nisivadio karbove napolje,,,iz gumenih flansni...ako nisi,verovatno je kraca sajla..ili nije lepo postavljena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Septembar 27, 2012 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako nista nisi drugo dirao onda nisi sajlu namestio dobro. Mislim da i sa ugasenim motorom "pod ruku" osetih kako radi sajla i da li se vraca do kraja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Septembar 27, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Pa juce sam se iznerverio i otisao da spavam, ali sam se u krevetu setio da sam trebao da skinem sajlu pa da vidim dal je isti problem. Karbove nisam vadio. E sad sajlu sam zavrnuo na volanu u onu kutijicu sa prekidacima, provukao ispod rezervoara kao sto je i isla, zakacio na karb, buzir zakacio gde je i bio i onda sam nakacio na rucicu, gasa. Po mom misljenju je postavljeno kako je i bilo (mada vidite da i nisam neki majestor ). Ono sto sam pogledao sigurno da onaj deo gde se kaci sajla na karburatoru (leptir ili kako se vev zove), ima hod 1/4 kruga otrpilike. Ako je sajla malo kraca sta mi je ciniti, jel moze to na karbu da se popusti malo, namesti... ili mora malo duza sajla, posto mi je sajlu radoi neki majestor, nije original. Ali je radio prema originalu koji sam mu odneo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 27, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa,mozda treba duza sajla...odavde napamet dok se nevidi tesko je reci ...no dobro,najlakse je da ipak to pogleda neki auto ili moto mehanicar iz tvoje okoline...bar neko ko se malo malo razume,,,, jerbo,,taj tvoj leptir sa hodom.. ima malko manje hoda nego sto je potrebno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Septembar 27, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pomoci svima. Sad sam dogovorio sa jednim majestorom (PRAVIM) da dodje da pogleda. Dal moze da popravi ono sto sam ja vec popravio. To ce biti pravi ispit za njega . Hvala jos jednom svima. Pa javljam sta je majestor uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Septembar 28, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Majestor ispalio, nije dosao niti je odgovarao na pozive. E sad skinuo sam sajlu sa karburatora i video da onaj "leptir" (ili kako kod se zove) vrati skroz u nulti polozaj a kad zakacim sajlu onda ko da sam dodao gas. Tako da mislim da je kratka sajla ili da grejac rucica nedozvoljava da vrati do kraja gas. Videcu veceras ako budem imao vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 28, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa,,da si malo blize pa da ti to caskom resimo,,probaj bez sajle da ga palis, rukom dodaj gas na taj leptir,vidi sa se desava.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Septembar 29, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan R A D I. Navlaka na koju se stavlja sajla gasa i gumene rucice, je zaglavljivala. Ili ti nije pustala da se gas vrati na nulti polozaj. Malo sam skalperom stanjio, i sad je sve ok. Hvala svima na pomoci. A bokilic ima pivo kad se vidimo. A videcemo se da bi se ti karbovi malo ocistili i nastelovali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...